teo64x Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 η προσποιήση ότι είσαι καλά ακόμα και όταν δεν νιώθεις καλά, βοηθάει... γενικά σε πολλά πράματα η προσποίηση βοηθάει(όχι στους άλλους αλλά στον ίδιο σου τον εαυτο), it works for me anyway ο οργανισμός αρχίζει πραγματικά να παίρνει τα πάνω του. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να του επιβαλλόμαστε Όντως... Πολύ καιρό ζω μόνο έτσι, και δουλεύει, αν και δεν το περίμενα.
Tenshi Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 πεστα την κωλοπολη μεσα, πεστα Θα την αποκαλούσα κρεατομηχανή,αν και την έχω αποκαλέσει και χαβούζα παλιότερα, έτσι όπως κατάντησε. Καλός είσαι;Κιμάς!Κακός εισαι;Κιμάς!Χρήσιμος;Κιμάς!Άχρηστος;Κιμάς! Μια απρόσωπη πόλη για απρόσωπους πολίτες.
yoman Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Όντως... Πολύ καιρό ζω μόνο έτσι, και δουλεύει, αν και δεν το περίμενα. και μένα δεν είναι δικιά μου πατέντα, το διάβασα σε ένα απο τα ψυχολογικά βιβλία που κυκλοφορούν, και αν και δεν τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά είπα να το δοκιμάσω όταν ένιωθα ότι πραγματικά έχανα ωραίες στιγμές της ζωής μου λόγω της κατάθλιψης μπορει ακόμα και να έλεγα ¨ρε φίλε δεν κόβεις καμιά φορά τις μαλακίες, καταθλίψεις και παπαριές, αυτά τα λένε οι βλάκες... " κάπως έτσι με το ζόρι κάνω τον εαυτό μου να επανέρχεται στην φυσιολογική του κατάσταση. Γιατι η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου είναι να είναι υγειης, να νιώθει όμορφα και δυνατός. Η αυθυποβολή η προσποιηση και το placebo... συνηθίζουμε για χρόνια να λειτουργούμε με Nocebo τελικά φτάνουμε στην κατάθλιψη και τότε είναι που δεν την παλευουμε καθόλου
frenzy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 και μένα δεν είναι δικιά μου πατέντα, το διάβασα σε ένα απο τα ψυχολογικά βιβλία που κυκλοφορούν, και αν και δεν τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά είπα να το δοκιμάσω όταν ένιωθα ότι πραγματικά έχανα ωραίες στιγμές της ζωής μου λόγω της κατάθλιψης μπορει ακόμα και να έλεγα ¨ρε φίλε δεν κόβεις καμιά φορά τις μαλακίες, καταθλίψεις και παπαριές, αυτά τα λένε οι βλάκες... " κάπως έτσι με το ζόρι κάνω τον εαυτό μου να επανέρχεται στην φυσιολογική του κατάσταση. Γιατι η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου είναι να είναι υγειης, να νιώθει όμορφα και δυνατός. Η αυθυποβολή η προσποιηση και το placebo... συνηθίζουμε για χρόνια να λειτουργούμε με Nocebo τελικά φτάνουμε στην κατάθλιψη και τότε είναι που δεν την παλευουμε καθόλου Τα positive illusions έχουν την χρησιμότητά τους αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Το σημαντικότερο αυτών πως το να λειτουργείς με positive illusions σε καθιστά επιρρεπή και στις αρνητικές ψευδαισθήσεις. Όσο εύκολα λες "όλα πάνε καλά" τόσο εύκολα λες "όλα πάνε σκατά". Η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου είναι να νιώθει. Και σε αυτό περικλείεται και η θλίψη και η χαρά. Με αρνητικές ψευδαισθήσεις η θλίψη γίνεται κατάθλιψη και με θετικές η χαρά γίνεται μανία.
yoman Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Τα positive illusions έχουν την χρησιμότητά τους αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Το σημαντικότερο αυτών πως το να λειτουργείς με positive illusions σε καθιστά επιρρεπή και στις αρνητικές ψευδαισθήσεις. Όσο εύκολα λες "όλα πάνε καλά" τόσο εύκολα λες "όλα πάνε σκατά".Η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου είναι να νιώθει. Και σε αυτό περικλείεται και η θλίψη και η χαρά. Με αρνητικές ψευδαισθήσεις η θλίψη γίνεται κατάθλιψη και με θετικές η χαρά γίνεται μανία. και επιμένω... η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου είναι να είναι καλά.. και δεν είναι δικά μου λόγια. Σε όλα τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω, αλλά εκεί είναι που δουλευεις με τον εαυτό σου και με τα συναισθήματά σου. Να μάθεις να αποτρέπεις τα άσχημα και να κατευθυνείς τα όμορφα συναισθήματα
frenzy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 και επιμένω... η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου είναι να είναι καλά.. το "είναι καλά" δε λέει τίποτα. Το "είναι καλά" ως ψυχιατρική διάγνωση είναι διαφορετικό στην Αμερική και διαφορετικό στην Ελλάδα. Το "είναι καλά" ως εξωγενής διάθεση είναι διαφορετικό για έναν ψυχαναγκαστικό κι ένα μανιοκαταθλιπτικό σε φάση μανίας. Ο πρώτος μόλις τακτοποίησε το συρτάρι του και ο δεύτερος κάνει παρτούζα στο Las Vegas με τα τελευταία του λεφτά. Το "είναι καλά" είναι συνήθως ψευδαίσθηση. Η φυσιολογική κατάσταση είναι απλώς ένας μέσος όρος. Κάποιες φορές average - κάποιες median
tomasss Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Οι κρίσεις πανικού, που είναι της μόδας τώρα, έχουν σχέση με κατάθλιψη?
Toufas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 ειμαι 28 και η πρωτη που ειχα ηταν οταν ημουν στα 14 και το αστειο ειναι οτι δεν μου ερχονται σε περιοδους με αγχος
yoman Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 το "είναι καλά" δε λέει τίποτα. Το "είναι καλά" ως ψυχιατρική διάγνωση είναι διαφορετικό στην Αμερική και διαφορετικό στην Ελλάδα. Το "είναι καλά" ως εξωγενής διάθεση είναι διαφορετικό για έναν ψυχαναγκαστικό κι ένα μανιοκαταθλιπτικό σε φάση μανίας. Ο πρώτος μόλις τακτοποίησε το συρτάρι του και ο δεύτερος κάνει παρτούζα στο Las Vegas με τα τελευταία του λεφτά. Το "είναι καλά" είναι συνήθως ψευδαίσθηση.Η φυσιολογική κατάσταση είναι απλώς ένας μέσος όρος. Κάποιες φορές average - κάποιες median Ναι και όλα είναι σχετικά, το πλοίο απομακρύνεται ή το λιμάνι... ; χωρίς να το κουράσουμε, νιώθω καλά σημαίνει ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ, με ότι μπορει αυτό να σημαίνει για τον καθένα
frenzy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Γιατι η φυσιολογική κατάσταση του ανθρώπου είναι να είναι υγειης, να νιώθει όμορφα και δυνατός. Η αυθυποβολή η προσποιηση και το placebo... Αυτή ήταν η πρόταση με την οποία διαφώνησα. Δεν τίθεται θέμα αν απομακρύνεται το πλοίο ή το λιμάνι διότι προτείνεις ξεκάθαρα το λιμάνι... Αν έχεις σκοπό να υποστηρίξεις τη φράση αυτή κάν'το. Αν όχι πάλι πες το.
yoman Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Αυτή ήταν η πρόταση με την οποία διαφώνησα. Δεν τίθεται θέμα αν απομακρύνεται το πλοίο ή το λιμάνι διότι προτείνεις ξεκάθαρα το λιμάνι...Αν έχεις σκοπό να υποστηρίξεις τη φράση αυτή κάν'το. Αν όχι πάλι πες το. μιλάω σύμφωνα με τα βιώματά μου. Συνειδητοποιήσα οτι ο άνθρωπος μπορει να λειτουργήσει μόνο με θετικές σκέψεις, διαφορετικά χάνει την όρεξή του για ζωή
frenzy Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 μιλάω σύμφωνα με τα βιώματά μου. Συνειδητοποιήσα οτι ο άνθρωπος μπορει να λειτουργήσει μόνο με θετικές σκέψεις, διαφορετικά χάνει την όρεξή του για ζωή Οκ. Γενικά διαφωνώ για τους λόγους που περιέγραψα. Ειδικά για εσένα δεν έχω τίποτα να πω.
zazik Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Εγώ ξέρω ότι τα γεγονότα απο μόνα τους είναι ΑΝΙΚΑΝΑ να σε ρίξουνε σε μια κατάθλιψη ή σε κρίσεις πανικου , και εάν σε ρίξουνε θα είναι για λίγο καιρο. Δυστυχώς το κατεστραμένο σύστημα πεποιθήσεων και ιδεών που έχουμε ΟΛΟΙ μας μέσα στο μυαλό μας μας έχει καταστρέψει την ψυχική μας υγεία , και μας γεμίζουνε με άγχος και κατάθλιψη. Τα γεγονότα ξαναλεω δεν δημιουργούνε τον χαρακτήρα , απλά τον ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ! Ενοοώ , ότι εαν ο Γιωρίκας είχε χαμηλή αυτοεκτίμηση , ή φοβία της αππόριψης ή whatever , μέχρι τώρα στην ζωή του θα είχε βρει τρόπους να αντιδράει . πχ. θα πήγαινε με πολλές γυναίκες για να " κοροιδέψει" αυτό που έχει ήδη μέσα του , και δημιουργήθηκε απο άλλους παράγοντες της παιδικής του ηλικίας. Όταν ο Γιωρίκας όμως ερωτευτεί , και μετά φάει την φώλα ,αυτό το illusion σπάει και όσες γκόμενες και να πηδήξει δεν νιώθει καλύτερα. Σε αυτήν την περίπτωση , το γεγονός , έφερε στην επιφάνεια αυτό που ήδη υπήρχε !! Σκεφτείται όλοι σας τέτοια γεγονότα , και θα καταλάβετε πολλά. Επίσης σκεφτείται την παρούσα οικονομική κρίση , και πόσο έχει επηρεάσει όλους μας. Θα μου πείτε μα να μην με επηρεάσει? Και θα πώ όχι τόσο πολύ , δίοτι ο τυπος που αξίζει , τσουνάμι να έρθει θα τα βγάλει πέρα. Φυσικά και θα ζοριστεί , αλλά αντί να τα βάζει με τον οποιδήποτε , το βλέπει σαν μια ευκαιρία για να "δυναμώσει" ανταποκρινόμενος στην δύσκολη κατάσταση. Απλά αυτή η κρίση , μας βγάζει ολονών τις ανασφάλειές μας εφόσων είχαμε συνιθίσει αλλιώς........ Αυτά απο μένα , keep going.
Teaser Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Σωστός ο από πάνω! έναν 1)ψυχαναγκαστικό κι ένα 2)μανιοκαταθλιπτικό σε 3)φάση μανίας. Οι 4)κρίσεις πανικού, που είναι της μόδας τώρα, έχουν σχέση με κατάθλιψη? Μπορείτε να εξηγήσετε συνοπτικά τι σημαίνουν τα 4 αυτά πράγματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.