coreygaylas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Το Προβλημα Ειναι Ακριβως Αυτο Εδω: http://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?url=http://ask.creative.com:80/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.exe/,/%3FSt=391,E=0000000000833488112,K=3396,Sxi=8,Answer57590=obj(57590):obj(57648) Το 1. προβλημα. If your PC exhibits one or more of the following symptoms while attempting to install a sound card, it is strongly recommended that you download and install the latest BIOS update as well as chipset drivers from your system vendor. It freezes or not boot at all It reboots repeatedly (depending on Windows XP settings). Error: The BIOS in this system is not fully ACPI compliant. Please contact your system vendor... (STOP: 0x000000A5) It detects multiple unknown PCI Devices and then generates a blue screen error. Περιληπτικα: μολις παρελαβα μια X-fi Platinum Champion...την εγκαθιστω, ολα καλα, συνδεω το AD_LINK με τη 5,25 μονάδα, συνδεω τη μονάδα με floppy ρευμα... ανοιγω το pc...και...Αντί για 1gb ραμ μου αναγνωριζε 512!!!!! μολις μπενει windows μου βγαζει μια εντελως περιεργη μπλε οθονη, Χωρίς ακαταλαβίστικα κινέζικα, Χωρίς error code, λέγοντας: Hardware Malfunction Memory Map IO και κατι τετοια δεν θυμαμε, φρικαρα και εκανα reboot στο reboot, αντι για το κλασσικο ΜΠΙΠ οταν ανοιγει, εκανε κατι ΤΙΡΟΥΡΙΡΟΥΜ διαστημικους ηχους... το παιδεψα λιγο με τα καλωδια, εβγαλα 1 stick ραμ απο τα 2 που εχω, και ανοιξε δοξα το θεο...ΑΛΛΑ πάλι μου εκανε ταρζανιές...κολλούσε στο bios, reboot πριν τα windows κλπ........ Μετα βρισκω μια επιλογη στο BIOS, που στο description ελεγε : "Default is Disabled. If you installed an add-on and it did damage to your OS and cannot boot, select Enabled" Το παταω λοιπον enabled και μπενω με safe mode πρωτα... ΤΖΙΦΟΣ Η ΚΑΡΤΑ...δεν την αναγνωριζει πουθενα... μπενω χωρις safe μετα (κανονικα δηλαδη) ...ΤΖΙΦΟΣ παλι.... Ολα αυτα σε fresh install (2-3 reboots να περασω nero, tuneup, firefox, flash, ati drivers...) ... μονο χθες το βραδυ οταν το εκλεισα εκανα 2 Windows Updates για το NET Framework 3.5 ... Μολις τωρα πατησα να βαλω και drivers για τη καρτα και μου λεει DIDN'T DETECT ANY CREATIVE PRODUCT... Συμπερασμα: 1. Η καρτα ηχου ειναι νεκρη (ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ :shock::shock::shock:) 2. Η μητρικη μου τα εχει πεξει (αυτο ειναι στανταρ... δεστε εδω μονο http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=291395 ... σε καθε boot υπαρχει περιπτωση το ΜΠΙΠ να κανει 1 sec παραπανω, να μου αναγνωριζει τον p4 στα 1,6 Ghz, και να πρεπει να ρυθμισω το FSB στα 401 για να πεξει σε stock ταχυτητες...) 3. Το windows update ? 4. Η επιλογη που εκανα στο BIOS? εν τελει το συστημα.... Prescott p4 478 3,2 2x512 Kingston DDR400 CL2,5 ati x800GTO AGP Albatron PX865PE PRO v2 420 watt Thermal Master :shifty::shifty::eek::eek::cry::cry::shock::shock::-(:-( ανανεωση... Βαζω τη καρτα σε αλλη PCI, και με το που ξεκιναν τα windows και μου πεταει το παραθυρο NEW HARDWARE FOUND, μου κανει FREEZE το συστημα... εκανα boot με safe mode και αναγνωριζει τη καρτα ως ΕΛΕΓΚΤΗ ETHERNET ...με το που παν να ανοιξουν οι drivers της creative κανει ξανα FREEZE... πεζει να ψοφησε? =/ Τελικα μετα απο αρκετο ψάξιμο κατα 80% ειναι το κλασσικο προβλημα των 2MB X-fi με το nForce4...αν και η μητρικη μου ειναι Intel 865PE , αυτοματα με την εγκατασταση των windows εχω μεσα στις συσκευες μου ενα nVidia nForce MIDI UART... Ακομα και να μην ειναι αυτο, ειδα πως αρκετοι με διαφορες μητρικες εχουν το ιδιο προβλημα...μερικοι ακομα και με τις νεες GIGABYTE X58 UD5... ψαχνω ψαχνω αλλα η μονη λυση που προτινει η creative ειναι BIOS Update το οποιο δεν ειναι εφικτο μιας και εχω το τελευταιο bios που βγηκε για τη μητρικη μου... Any Ideas?
diabibas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Βγάλε και τη κάρτα και εγκατέστησε τον τελευταίο NFORCE driver
diabibas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Νίκο, σβήσε κανά μήνυμα από τα εισερχόμενα γιατί δε μπορώ να σου στείλω ΡΜ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.