cosmos000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Οι περισσότεροι είστε OFFFFFF TOPIC!!! Το θέμα δεν είναι η εκμετάλευση...αλλά να ρημαδομονταριστεί το pc του παιδιού.Για να είμαι κ εγώ off topic Η εκμετάλευση και η αισχροκέρδια πάει συννεφο ..πουλάνε την γνώση λες κ είναι χαβιάρι....γιατί ουσιαστικά γνώση πουλάει στην συγκεκριμένη περίπτωση.Τέλος του off topic. spid_x Αν τελικά αποφασίσεις να το κάνεις μόνος σου το μοντάρισμα με βοήθεια απο δω μέσα ή όχι. 1) Θα νιώσεις ικανοποίηση τρομερή 2)Θα χεις γλυτώσει χρήματα...αλλά θα έχεις χάσει χρόνο 3)Θα έχεις μάθει 5 πράγματα για μελλοντική χρήση 4)Θα δεις πόσο "απλό" είναι (γιατί πιστεύω οι περισσότεροι,όπως κ εγώ που σε προτρέπουν να το κάνεις μόνος σου και να σε βοηθήσουμε κιόλας δεν θα λέγαμε κάτι τέτοιο για ένα τρομερά δύσκολο εγχείρημα) και θα εκτιμήσεις πολλά πράγματα. Τέλος..αν θα έπρεπε να συγκρίνω το εγχείρημα...θα το σύγκρινα με την αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο....έχει τα μυστικά του...αλλά αν ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες κάποιου ή το manual δεν έχεις ανάγκη κάποιον μάστορα να στο κάνει! ΥΓ: Αν αποφασίσεις να το επιχειρήσεις μόνος σου και το καταφέρεις...να μας πεις μετά πως σου φαίνονται τα χρήματα που σου ζητούν οι μάστορες...αν αξίζουν ή όχι εννοώ! ΥΓ: Δεν πιστεύω να πας ν 'αλλάξεις τπτ λάδια στ αμάξι !!!Στο pc συγκεντρώσου!!! :D
spid_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Το αποφασισα θα το φτιαξω μεθαυριο που θα εχω χρονο! Ετσι κι αλλιως ειναι το παλιο πισι κ ειναι ευκαιρια να μαθω. Απλα πιστευα οτι με 20 ευρω πχ θα μου κανε καποιος τη δουλεια. 100αρες κ 70αρες ετσι για πλακα ΔΕΝ ξαναδινω
cosmos000 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 ΕΕΕΕΕΤΣΙ!!! Ό,τι βοήθεια θες...εμείς εδώ είμαστε
ser_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Το αποφασισα θα το φτιαξω μεθαυριο που θα εχω χρονο! Ετσι κι αλλιως ειναι το παλιο πισι κ ειναι ευκαιρια να μαθω. Απλα πιστευα οτι με 20 ευρω πχ θα μου κανε καποιος τη δουλεια. 100αρες κ 70αρες ετσι για πλακα ΔΕΝ ξαναδινω Αμ μπράβο φίλε μου τώρα σκέπτεσαι λογικά Το φόρουμ είναι για να σε βοήθα σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και όχι μόνο Όσο για το τι ζητιάνε για την τοποθέτηση ο καθένας μπορεί να είναι επιστήμονας στο είδος του αλλά υπάρχει και η σωστή λογική τιμή όχι το ημερήσιο μεροκάματο και μάλιστα μαύρο
Acid-Burn Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Πρώτα απ'όλα πληρώνεις όχι μόνο ότι βιδώνεις 2 βίδες αλλά και το ότι ΞΕΡΕΙ ποιές βίδες θα βιδώσει. Εκτός αυτού, στο παράδειγμα του οδοντίατρου που ειπώθηκε πιο πάνω, θα πληρώσεις παραπάνω για την ΕΜΠΕΙΡΙΑ του και για την μικρότερη πιθανότητα ΜΑΛΑΚΙΑΣ. Όσο για το ότι 80 ευρώ φαίνονται πολλά σε μερικούς που ξέρουν, ας σκεφτούν τα 50 ευρώ που δίνουν πχ για αλλαγή φρένων στο αυτοκίνητό τους (μισή ώρα δουλειά) ακριβώς επειδή ξέρει ΤΙ ακριβώς πρέπει να κάνει. Κι εκεί ΒΙΔΕΣ είναι... Μην τα ισοπεδώνουμε όλα... Θέλει κάποιες γνώσεις για να συνδέσεις ένα pc και εκτός από τις βίδες πληρώνεις και τον ΧΡΟΝΟ και το ΧΡΗΜΑ που γλιτώνεις επειδή δε θα ασχοληθείς εσύ. Κοινώς την ευκολία που προσφέρει να κάνεις κάτι γρήγορα ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να μάθεις ΤΙΠΟΤΑ για το πως γίνεται. Αυτό πληρώνει και κάποιος που αλλάζει φρένα στο αυτοκίνητο (δεν ασχολείται αυτός) και σε πολλά άλλα. Δεν είναι μόνο η δυσκολία της δουλειάς...είναι μια υπηρεσία που πληρώνεται με βάση τον χρόνο, τις γνώσεις που χρειάζονται και την ευκολία που προσφέρει. Και το ταξί πανάκριβο είναι αλλά το πληρώνεις επειδή βολεύει. Αρκετά πια με τον κάθε ένα που του φαίνεται πολύ να χρεώνει ο άλλος (κάτι που αυτός ξέρει να το κάνει) ή για τον κάθε ένα που θέλει να κάνει μεν τη δουλεία του αλλά χωρίς να ασχοληθεί ή χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη. Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν πάει τίποτα στον topic starter Τα παραπάνω πάντα με όριο..δηλαδή προφανώς 200 ευρώ είναι πολλά για κάτι τέτοιο..Για όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο.Δεν είναι πολλά 80 ευρώ για να στήσει το pc ο τεχνικός και να κάνει εγκατάσταση windows. PS. Κι εγώ είμαι υπερ του να το φτιάξεις μόνος σου. Φιλικά,
ser_x Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2009 Τεχνικός ποιος τεχνικός ?? Είμαστε ότι δηλώσουμε αγαπητέ !!! Μεγάλο μέρος τον επιχειρήσεων που κάνουν αυτήν την δουλειά είναι έμποροι και όχι τεχνικοί δίστιχος τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών (hardware) η χώρα μας έχει λίγους
SpY Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Ξεκίνα να το κάνεις μόνος σου και αν έχεις οποιαδήποτε ερώτηση εδώ είμαστε
mihalakis Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Βασικά το θέμα των χρεώσεων εδώ έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το γεγονός οτι κάποιοι χρεώνουν για να κάνουν αυτό που οι περισσότεροι από εμάς εδώ μέσα ήδη ξέρουν, και το θεωρούν αυτονόητο δλδ.... Στο θέμα του μονταρίσματος...Μερικά πραγματάκια να προσέξεις. Γνώμη μου είναι πριν ξεκινήσεις να εχεις το εγχειριδιο της μητρικης σου. Τον επεξεργαστή και την ψύκτρα του δεν χρειάζεται να τα βγάλεις για τη μεταφορά. Το ίδιο ισχύει και για τις μνήμες σου. Θα αφαιρέσεις την κάρτα γραφικών, οποιαδήποτε άλλη κάρτα είναι βιδωμένη στο κουτί και τα καλώδια. Μη σφίγγεις πολύ τις βίδες. Πρόσεχε μη σου γλυστρίσει το κατσαβίδι και κανεις καμια ζημια στη μητρική σου. Αν κάτι δεν μπαίνει κάπου πρόσεξε μηπως τελικά το βάζεις λάθος Τα περισσότερα εξαρτήματα του υπολογιστή τοποθετούνται με μικρή πίεση. Μη ζορίζεις καταστάσεις.Να προσέξεις τα πινς κάτω δεξια στη μητρική με τα πολλά καλωδιάκια τα οποία είναι υπευθυνα για την επικοινωνία του υπολογιστη με τον έξω κόσμο, δλδ ειναι οι συνδέσεις με το reset, power on/off, hdd led, power led, pc speaker. επειδή ειναι αρκετα τα πινς και κοντα μεταξύ τους θελουν λιγο παραπανω χρονο. Το πως θα τα συνδεσεις αναφερεται στη μητρικη. Αν καποιο λαμπακι δεν αναψει αργοτερα, τοτε σημαινει οτι εχεις συνδεσεις τους πολους του συγκεκριμενου λαμπακιου αναποδα. Τους κανεις τουμπα και ξαναπροσπαθεις. Επισης οταν δουλευει ο υπολογιστης εννοειται δεν τραβαμε κανενα καλωδιο, η τοποθετουμε/αφαιρουμε καποια καρτα... Αυτά για αρχή.... ΥΓ. Η μητρική σου δέχεται sata σκληρους
million_voices Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια που προσφερθηκαν να βοηθησουν,thats the spirit μαγκες φιλε οταν τον φτιαξεις θα δεις οτι δεν ειναι και τπτ rocket science,θα μαθεις καλυτερα το pc σου και δεν θα εχεις αναγκη κανεναν στο μελλον
SpY Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Τα περισσότερα εξαρτήματα του υπολογιστή τοποθετούνται με μικρή πίεση. Μη ζορίζεις καταστάσεις. Είναι κάτι ψύκτρες που για να κουμπώσουν κοντεύεις να ξεπατώσεις την μητρική
spid_x Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Τελικα το εφτιαξα μονος. Ηταν απλο. Το μονο που δεν εκανα ηταν τα καλωδια του κουτιου. Ρεσετ led power usb ktlp.δεν ξερω καθολου πως θα μπουν. Πρεπει να το παω σε κανενα φιλο μαλλον. ( το τροφοδοτικο κουμπωνε μονο αναποδα! Πειραζει?)
nick#18 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 δηλαδη??? με τον ανεμιστηρα προς τα πανω???? :shock:
NOPSTRIM Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Μπράβο στα παιδιά που βοηθήσανε! Μπράβο και σε σένα ρε μεγάλε που τα κατάφερες!(σχεδόν...) Είμαι υπέρ του να το φτιάξεις μόνος σου, αλλά ρε παιδιά, δεν μπορείτε να λέτε τον άλλο κλέφτη επειδή παίρνει ένα ποσό μεγάλο για τα δικά μας δεδομένα που ξέρουμε να στίσουμε ένα PC Δεν έρχεται το φτιάχνει και ξαφνικά σου λέει, δώσε μου 100 ευρώ αλλιώς το ξανά κάνω βίδες και φεύγω! ίσα ίσα έρχεται και σου λέει 100... θες; καλώς! δεν θες; βρες άλλον... Οι περισσότεροι από εδώ μέσα, ξέρουμε και φτιάχνουμε τον υπολογιστή μας μόνοι μας, επίσης ξέρουμε πολύ καλά να δίνουμε 50 και 100 ευρώ στον ηλεκτρολόγο που θα έρθει και θα αλλάξει μια ασφάλεια και θα βγάλει και άλλα 1002 προβλήματα (σύμφωνα με τον Ευαγγελάτο πάντα) επειδή δεν ξέρουμε! Το θέμα είναι πολύ απλό! Αν δεν θες κάτσε όπως έκατσε και αυτός και μάθε το μόνος σου δεν μπορείς να λες όμως ότι είναι κλέφτης ο άλλος! στην τελική, δεν σου κλέβει τίποτα
Acid-Burn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα Ακριβώς αυτά.Είμαι υπερ να το φτιάξεις/μάθεις να το φτιάχνεις μονος σου αλλά ο άλλος δεν είναι κλέφτης επειδή εμάς μας φαίνονται πολλά επειδή ξέρουμε.. PS. Μήπως το rig σου είναι ένα ψέμα...??? :p (1/4 και καλά!! )
NOPSTRIM Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Βασικά είμαι σκαλωμένος και αν σου πω ότι δεν το έπιασα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.