Προς το περιεχόμενο

Νέα ομάδα της αστυνομίας - Νέος νόμος για τα επεισόδια.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω πως το σημείο-κλειδί στον τρόπο που έθεσε την ερώτηση ο @@, είναι κυρίως χρονικής φύσης: μια διαδήλωση που ξεκίνησε ούσα ειρηνική, δεν είναι εγγυημένο πως θα τελειώσει και ως τέτοια.

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Νομίζω πως το σημείο-κλειδί στον τρόπο που έθεσε την ερώτηση ο @@

Είναι "η @@" και με απογοητεύεις. :P

Δημοσ.

Και γιατί το παράδειγμα της Ινδίας δεν αποτελλεί απόδειξη ότι οι ειρηνικές μορφές διαδήλωσης έχουν τη δυνατότητα να ανατρέπουν καθεστώτα;

Η στρατηγική του Γκάντι λόγω της ηθικής του τελειότητας ήταν μία και μοναδική .

Να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι το κόμμα του Κογκρέσου ασκούσε συνδιαχείριση στην εξουσίας της αγγλικής αποικιοκρατίας. Η ελίτ των Ινδών κατείχε θέσεις-κλειδια στην διοίκηση της χώρας. Ο Γκάντι οραματίστηκε και εκδήλωσε μια στρατηγική έχοντας κατά νου του μια Ινδία απελπιστικά φτωχή και χωρίς τεχνολογικό υπόβαθρο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε έναν πόλεμο.

Η προσήλωσή του στη δύναμη της αριθμητικής υπεροχής κατά της ισχνής μειοψηφίας των αποικιοκρατών και η απόσταση που χώριζε τους αποικιοκράτες από την μητροπολιτική Αγγλία οδήγησε στον διωγμό τους.

Η επιλογή των μορφών πάλης είναι ένα ζήτημα σύνθετο και με πολλές πλευρές που πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα με τη συγκεκριμένη πολιτική κατάσταση και τις ιστορικές συνθήκες.

Η στρατηγική της μη-βίας προυποθέτει αρχηγό -ηγέτη , στα τόσα χρόνια στην σύγχρονη ιστορία υπήρξαν μόνο δύο .

Ο Ινδός και o μαύρος βασιλιάς στις Η.Π.Α.

• Super Moderators
Δημοσ.
Βρές μου ένα παράδειγμα στον κόσμο που η ειρηνική διαμαρτυρία κατάφερε , σαν μορφή πάλης , να ανατρέψει πρακτικές και καθεστώτα ;

Και πρόσεξε η ειρηνική διαμαρτυρία και όχι η συνειδητοποιημένη χρήση μη βίας .

Νομίζω πως το σημείο-κλειδί στον τρόπο που έθεσε την ερώτηση ο @@, είναι κυρίως χρονικής φύσης: μια διαδήλωση που ξεκίνησε ούσα ειρηνική, δεν είναι εγγυημένο πως θα τελειώσει και ως τέτοια.

Εγώ κατάλαβα πως η ερώτηση είχε τεθεί στο παραπάνω μήνυμα. Και στο πλαίσιο αυτής της ερώτησης, δεν καταλαβαίνω γιατί η ειρηνική διαμαρτυρία διαφέρει από τη συνειδητή χρήση μη βίας.

Γενικά, δεν μπορώ να πω ότι παρακολουθώ πλήρως το σκεπτικό, γι' αυτό είπα να ζητήσω μια διευκρίνιση. Αν και, ομολογώ, εδώ και αρκετές σελίδες έχω χάσει τον ειρμό της συζήτησης.

edit: εντωμεταξύ, μεσολαβεί και η απάντηση (του; εγώ γιατί θυμάμαι από κάπου "της") @@sos@@ και πελάγωσα εντελώς. Το γεγονός ότι η περίπτωση του Γκάντι είναι μοναδική δεν αναιρεί την περίπτωσή του ως απόδειξη ότι υπό προϋποθέσεις αυστηρές (όχι "αγώνες" εποχικούς, λίγο πριν τις γιορτές) γίνονται...θαύματα.

Δημοσ.

Καλά μη φανταστείς και εγώ υποθέσεις κάνω. Θα ήταν ασφαλέστερες αν ήξερα την τύφλα μου σχετικά με τα Ινδο-Βρεττανικά, αλλά δυστυχώς. Ίσως η βία είναι μόνο ένα κομμάτι μιας μη-ειρηνικής μορφής αντίστασης η οποία μπορεί παρ' όλα αυτά να εμπεριέχει δολιοφθορές πχ; Δεν ξέρω, ας περιμένουμε την @@.

Δημοσ.

Νταξ, στο κατόρθωμα του Γκάντι έπαιξε τεράστιο ρόλο και η τραγικά λάθος τακτική που ακολούθησαν οι Αγγλοι imho...

Γενικά, δεν μπορώ να πω ότι παρακολουθώ πλήρως το σκεπτικό, γι' αυτό είπα να ζητήσω μια διευκρίνιση. Αν και, ομολογώ, εδώ και αρκετές σελίδες έχω χάσει τον ειρμό της συζήτησης.

Απαραίτητη προυπόθεση για να χάσεις τον ειρμό, είναι η ύπαρξή του.

Οπότε μην αισθάνεσαι άσχημα γι'αυτό... :-D

Δημοσ.

Don't teaser him, παλιόπαιδο...

Δημοσ.
Don't teaser him, παλιόπαιδο...

Έτσι έτσι, σωστός.:devil:

Teaser seriously, δεν συνεχίζω άλλο αυτό το τρυπάκι.

Μπορείς να υποθέσεις ότι θες, πως είμαι αγενής και δεν μπαίνω στον κόπο να απαντήσω, πως ξέμεινα από επιχειρήματα και λέω φαρφάρες , πως δεν με παίρνει άλλη κίνηση εντυπωσιασμού γιατί εσύ δεν τα μασάς αυτά, ακόμα και πως έχω ήττα 0-2 άκυρα στην έδρα μου βάζοντας την μπούζα σου καπέλο για να κάνεις τον γύρο του θριάμβου στο μπαλκόνι.

Θα το σεβαστώ και θα δείξω κατανόηση αν δεν μου παραθέσεις την παραπάνω πρόταση γράφοντας από κάτω:

-"πότε μίλησα για γύρο του θριάμβου? Δείξε μου ένα ποστ που να το αποδεικνύει αλλιώς είσαι άκυρος και offtopic"...

Σκέφτομαι να αφιερώσω τώρα τον υπόλοιπο χρόνο μου σε κάτι δημιουργικότερο από το να σου ρίχνω λάσπη.

Ίσως δω μία απαράδεκτη εκπομπή στην tv or something...

Ε, είσαι άξιος της μοίρας σου τότε. Αφού δεν είσαι σε θέση να τεκμηριώσεις κάτι για το οποίο κατηγορείς τον συνομιλητή σου, είσαι άξιος της μοίρας σου. Δεν σου έβαλα ανώτερα μαθηματικά, μόνο να εξηγήσεις αυτό που μου καταλογίζεις. Να υπερασπιστείς την άποψη σου δηλαδή. Κάντο για σένα και τη βαρύτητα των λόγων σου, όχι για εμένα. Αν εγώ σε κατηγορίσω για φιλοδικτατορική στάση (παράδειγμα ε, δεν το ενοώ) και δεν εξηγήσω από ποιες ενέργειες και λεγόμενα σου αυτό προκύπτει, τότε είμαι βλάκας και ανάξιος να λαμβάνω μέρος σε συζήτηση. Αν μου ζητηθεί αιτιολόγηση για τις κατηγορίες που εξέφρασα και την αποφύγω με τα γνωστά κολπάκια (δεν συνεχίζω, δείχνω ανωτερότητα και δεν μπαίνω στον κόπο) είμαι ξευτίλας γιατί δεν είμαι σε θέση να στηρίξω την άποψη μου.

Πρόσεξε, δεν σε έθιξα και μετά σου ζήτησα να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχες κάθε δικαίωμα να μην απαντήσεις, αλλά και να πεις και εσύ τα δικά σου. Αντιθέτως μου φόρτωσες λόγια που δεν είπα και έβγαλες αυθαίρετα συμπεράσματα για την πάρτη μου. Το μόνο που σου ζήτησα ήταν να μου πεις βρε αδερφέ που διάβασες να λέω αυτά τα πράγματα, να υπερασπιστείς και εσύ την αξιοπρέπεια σου δηλαδή. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Όταν είναι να πεις κάτι να σκέφτεσαι πιο πριν αν έχει βάση και αν μπορείς να το τεκμηριώσεις. Αλλιώς να μη λες τίποτα, εκτός και αν γράφεις στο official off topic thread όπου δεν θίγεις και κανέναν στην τελική.

Άντε πάλι. Παρόλο που "δεν ασχολείσαι" όπως είπες, τα πετάς και από λίγο αμα λάχει...

Μια χαρά ειρμός υπήρχε πριν μπω εγώ με τα off topic μου. Στη συνέχεια χάθηκε ο ειρμός. Συνεπώς σωστά είπε ο snoob ότι έχασε τον ειρμό στις τελευταίες σελίδες.

Δεν είπαμε ότι θα σκέφτεσαι πριν μιλήσεις?

Δημοσ.

Άντε πάλι. Παρόλο που "δεν ασχολείσαι" όπως είπες, τα πετάς και από λίγο αμα λάχει...

Μια χαρά ειρμός υπήρχε πριν μπω εγώ με τα off topic μου. Στη συνέχεια χάθηκε ο ειρμός. Συνεπώς σωστά είπε ο snoob ότι έχασε τον ειρμό στις τελευταίες σελίδες.

Δεν είπαμε ότι θα σκέφτεσαι πριν μιλήσεις?

Failed_At_Failing.jpg?t=1237929296

Δημοσ.

Καλό, πράγματι!

Το πιο ωραίο είναι που προειδοποιεί τους επίδοξους δραπέτες από το κλασικό -(-)=+ λέγοντας "no that's not a double negative"

Πετυχημένο.

Δημοσ.

Ρε teaser, δε μετονομάζεσαι σε bodger ή τίποτα παρόμοιο;

Για την ιστορία, απευθυνόμουν στο σχόλιο του liopyr προς τον Snoob, σχολιάζοντας τη (μη) συμμετοχή σου στο παρόν θέμα.

Δημοσ.
Ρε teaser, δε μετονομάζεσαι σε bodger ή τίποτα παρόμοιο;

Θα το ήθελα αλλά το φόρουμ από όσο ξέρω δεν παρέχει τη δυνατότητα μετονομασίας χρηστών. Άκυρο λοιπόν.

Για την ιστορία, απευθυνόμουν στο σχόλιο του liopyr προς τον Snoob, σχολιάζοντας τη (μη) συμμετοχή σου στο παρόν θέμα.

Λες να μην το κατάλαβα? Όχι μόνο κατάλαβα αλλά και συμφώνησα με την πρόταση σου! dont tease him*. Αυτό ακριβώς, σωστά.

*για να μη συνεχίσω το οφ τόπικ και χαλάω τον ειρμό δηλαδή.

Δημοσ.

Πάλι εμπρησμοί σε τράπεζες. Έχουν φτιάξει οι ειδήσεις τελευταία, χεχ.

Εν τω μεταξύ, στο poll του In.gr, 54,29% λέει ναι στις αυστηρότερες ποινές για χρήση κουκούλας, 44,21% λέει όχι και υπάρχουν και 205 ανεξιχνίαστες ψυχολογικές υποθέσεις που ένοιωσαν την ανάγκη να ψηφίσουν ΔΞ/ΔΑ.

Δημοσ.
Πάλι εμπρησμοί σε τράπεζες. Έχουν φτιάξει οι ειδήσεις τελευταία, χεχ.

Ναι και τα περιοδικά ρε #$$%#%^&& που λένε ότι η μόδα του χειμώνα 2009-10 θέλει τα φούτερ με κουκούλα ρε @#!@$$%%#@ !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...