Lucifer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Τη λειτουργία καμερών ασφαλείας όλο το 24ωρο σε 30 σημεία της Αθήνας σχεδιάζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καλύτερη αστυνόμευση της πρωτεύουσας μετά τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας. Η κυβέρνηση επιθυμεί την 24ωρη λειτουργία καμερών στο Σύνταγμα, κατά μήκος των οδών Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου και σε συγκεκριμένα τμήματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν τα Νέα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναμένεται να στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Χρ. Γεραρή. «Πρόκειται για κάμερες που βρίσκονται σε 30 σημεία της Αθήνας, για τα οποία θεωρούμε πολύ σημαντικό να έχουμε εικόνα όλη την ημέρα και όχι να περιμένουμε σε περίπτωση επεισοδίων πότε θα έρθει ο εισαγγελέας στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και να δώσει πράσινο φως για τη λειτουργία τους» δηλώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου. Στην επιστολή του προς τον κ. Γεραρή, ο κ. Μαρκογιαννάκης θα αναφέρεται στη βλάβη που υφίσταται η Ελλάδα από τη δράση των κουκουλοφόρων. Το υπουργείο θα επικαλεστεί επίσης την αναβίωση της τρομοκρατίας, αλλά και το επιτυχημένο πείραμα του 2004, οπότε οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές κάμερες λειτούργησε αποτρεπτικά για τους κακοποιούς. Οι κάμερες τις οποίες θέλει το υπουργείο να βρίσκονται σε διαρκή λειτουργία ανήκουν στην ομάδα των 293 καμερών του συστήματος C4Ι. Με αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει απαγορευτεί η λειτουργία των καμερών που είναι εγκατεστημένες σε δρόμους περιορισμένης κυκλοφορίας, πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους και σε χώρους συνάθροισης πολιτών (π.χ. είσοδοι θεάτρων). Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της προσπάθησε δύο φορές να ακυρώσει τις αποφάσεις της Αρχής. Αρχικά προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εισέπραξε αρνητική απάντηση, ενώ ακολούθησε γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία επιτρέπεται υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού η λειτουργία του συστήματος κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε κάθε περίπτωση. Ο περιορισμός που επιβλήθηκε στην Αστυνομία ήταν η καταγραφή εικόνας μόνο σε περίπτωση κατά την οποία τελούνται αξιόποινες πράξεις. in.gr Εχεχεχε.
liopyr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Lucifer εισαι offtopic. Παρακαλω καποιος συντονιστης να μεταφερει το θεμα σε αναλογο thread. Oh wait...
o_magazatoras Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Τη λειτουργία καμερών ασφαλείας όλο το 24ωρο σε 30 σημεία της Αθήνας σχεδιάζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καλύτερη αστυνόμευση της πρωτεύουσας μετά τα συνεχή κρούσματα εγκληματικότητας. Η κυβέρνηση επιθυμεί την 24ωρη λειτουργία καμερών στο Σύνταγμα, κατά μήκος των οδών Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου και σε συγκεκριμένα τμήματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν τα Νέα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναμένεται να στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Χρ. Γεραρή. «Πρόκειται για κάμερες που βρίσκονται σε 30 σημεία της Αθήνας, για τα οποία θεωρούμε πολύ σημαντικό να έχουμε εικόνα όλη την ημέρα και όχι να περιμένουμε σε περίπτωση επεισοδίων πότε θα έρθει ο εισαγγελέας στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και να δώσει πράσινο φως για τη λειτουργία τους» δηλώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου. Στην επιστολή του προς τον κ. Γεραρή, ο κ. Μαρκογιαννάκης θα αναφέρεται στη βλάβη που υφίσταται η Ελλάδα από τη δράση των κουκουλοφόρων. Το υπουργείο θα επικαλεστεί επίσης την αναβίωση της τρομοκρατίας, αλλά και το επιτυχημένο πείραμα του 2004, οπότε οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές κάμερες λειτούργησε αποτρεπτικά για τους κακοποιούς. Οι κάμερες τις οποίες θέλει το υπουργείο να βρίσκονται σε διαρκή λειτουργία ανήκουν στην ομάδα των 293 καμερών του συστήματος C4Ι. Με αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει απαγορευτεί η λειτουργία των καμερών που είναι εγκατεστημένες σε δρόμους περιορισμένης κυκλοφορίας, πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους και σε χώρους συνάθροισης πολιτών (π.χ. είσοδοι θεάτρων). Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της προσπάθησε δύο φορές να ακυρώσει τις αποφάσεις της Αρχής. Αρχικά προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εισέπραξε αρνητική απάντηση, ενώ ακολούθησε γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία επιτρέπεται υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού η λειτουργία του συστήματος κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε κάθε περίπτωση. Ο περιορισμός που επιβλήθηκε στην Αστυνομία ήταν η καταγραφή εικόνας μόνο σε περίπτωση κατά την οποία τελούνται αξιόποινες πράξεις. in.grΕχεχεχε. ---===---
De@th L0rd Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Ναι θα βάλουν κάμερες ακίνητες,που εστιάζουν σε ένα σημείο μόνο,και θα καταγράφουν επιλέκτικα.Δε παν να δουν αν έρχομαι καλύτερα με καμια webcam; Μια κάμερα dome έχει zoom ώς 35χ και περιστροφή 360 μοίρες.Σου φέρνει δηλαδή το παράθυρο της γειτόνισσας που είναι 100+ μέτρα μακριά στη φάτσα σου.Μάλλον νομίζουν οτι μιλάνε σε κινέζους.
Chris_85 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Στοχοποιειται η ελευθερια των πολιτων απ ολες τις αποψεις..Απο το θεμα των εργασιακων σχεσεων και το δικαιωμα στη μορφωση, μεχρι το δικαιωμα του να πιεις καφεδακι εξω χωρις να νοιωθεις τον μεγαλο αδερφο πανω απ το κεφαλι σου.. Η αρχη εγινε με την γιγαντωση ενος θεματος που θα μπορουσε να λυθει πανευκολα στην αρχη, αλλα φαινεται μας βολευε η ''παραξενη'' αδρανεια της αστυνομιας και η αυξηση της εγκληματικοτητας που θα ειχε ΑΜΕΣΟ αντικτυπο στο μεσο ελληνικο νοικοκυριο. Και αφου η δαμοκλειος σπαθη της τρομοκρατιας αιωρειται πανω απ τα κεφαλια του Ελληνα, οι διχασμοι, οι κοινωνικες εριδες και ο αποπροσανατολισμος ηταν ευκολο να δημιουργηθουν και να συντηρηθουν.. Χωρις βεβαιως κανεις να καταλαβει οτι η δαμοκλειος σπαθη αντικαθισταται σιγα σιγα και ανωδυνα απο τη βαρια μποτα της ''εξουσιας''. Ποια θα ειναι τα επομενα βηματα? Ελαστικο ωραριο, ιδιωτικοποιησεις με τη σεσουλα, τρομονομοι για τις πορειες και μισθοι στα ορια της πεινας ''γιατι ετσι οριζει η Ε.Ε.''. Η μηπως καποιος πηρε χαμπαρι μ ολα αυτα που γινονται, το ξεπουλημα της Ολυμπιακης? Η μηπως συζηταει καποιος για παιδαγωγικα θεματα, για τη χρηματοδοτηση της παιδειας, την κατασταση στα νοσοκομεια και τα πραγματικα προβληματα στην οικονομια? Η μηπως καποιος θα διαμαρτυρηθει για σκανδαλα που βγηκαν στο φως αλλα χαθηκαν στην πορεια και εκτοτε η τυχη τους αγνοειται? Η μηπως θα σηκωσει κανεις κεφαλι για να διαμαρτυρηθει για τις συνθηκες συγχρονης δουλειας που εχουν αντικαταστησει πλεον τις συνθηκες εργασιας? Και πριν κατηγορηθω παλι για αχταρμα θεματων-για μενα ΟΛΑ τα παραπανω ειναι απλα διαφορετικες σελιδες στο ιδιο βιβλιο.
Hamurabi Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ρε παιδια δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιους σας πειραζουν τοσο πολυ οι καμερες; αν εισαι νομιμος δε μπορω να καταλαβω γιατι οι καμερες ειναι προβλημα. δηλαδη τι θα σε πιασουν να κανεις; να περπατας, να περνεις τσιγαρα απο κανα περιπτερο; να τρως σε κανα εξωτερικο τραπεζακι απο κανα εβερεστ; so f***ing what?????
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Τα πάντα μας πειράζουν. Μας πειράζουν γιατί είμαστε αποφασισμένοι να τα ερμηνεύουμε κατά πώς ταιριάζει στα πιστεύω μας. Κι αν αυτό που θέλουμε να εντάξουμε στην κοσμοθεωρία μας δεν ταιριάζει και πολύ, δεν πειράζει. Εμείς θα το βάλουμε, ούτως ή άλλως. Παράδειγμα τρανταχτό, η Ολυμπιακή. Ένα θέμα που έγινε πρωτοσέλιδο, σερνόταν χρόνια, αποτέλεσε αντικείμενο διαβουλεύσεων με την Ε.Ε., συζητήσεων των αρμόδιων υπουργείων με συνδικαλιστικές ενώσεις υπαλλήλων, πιλότων, με εργατικά συνδικάτα, με κόμματα. Έφτασε η ανοιχτή πληγή μιας προβληματικής εταιρίας που μας έβαζε μέσα εκατομμύρια το χρόνο να λυθεί, με την αποδοχή των συνδικάτων (που μάλλον οσμίστηκαν πως το θέμα δεν έπαιρνε άλλη αναβολή) και υπάρχουν άνθρωποι (σοβαρολογώντας, υποθέτω) που διερωτόνται εν τη ρήμη της ρητορικής τους έξαψης αν "το πήρε κανείς χαμπάρι". Αυτό το "φοβερό και τρομερό" που επιχειρεί να κάνει η ΕΛΑΣ είναι το ίδιο πράγμα που εφαρμόζεται σε μεγάλες πόλης της Ευρώπης και της Αμερικής. Θέλετε να πούμε με αμφισβητήσιμα αποτελέσματα; Ας το πούμε. Όμως, τίποτε το πρωτοφανές δεν υπάρχει σε αυτή την προσπάθεια. Προσωπικά, αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα των καμερών της τροχαίας, ας πούμε, αλλά δεν ιδρώνω για κανένα "μεγάλο αδερφό". Εντωμεταξύ, λατρεύω τη λατρεία που δείχνουν ορισμένοι δημοσιογράφοι στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τη λατρεύω, γιατί αυτή η περίφημη "Αρχή" (που όποιος θέλει ας μου εξηγήσει ποιος την εκλέγει και ποιος την ελέγχει, γιατί πάνω στην πρεμούρα μας για την καταπάτηση των ελευθεριών μας μάλλον μονόπατα βλέπουμε τις ελευθερίες που καταπατώνται) μου θυμίζει επικίνδυνα τα φαινόμενα για τα οποία (ειλικρινά, υποθέτω) κόπτωνται όσοι ανησυχούν για τις κάμερες.
De@th L0rd Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ρε παιδια δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιους σας πειραζουν τοσο πολυ οι καμερες; αν εισαι νομιμος δε μπορω να καταλαβω γιατι οι καμερες ειναι προβλημα. δηλαδη τι θα σε πιασουν να κανεις; να περπατας, να περνεις τσιγαρα απο κανα περιπτερο; να τρως σε κανα εξωτερικο τραπεζακι απο κανα εβερεστ; so f***ing what????? Πως θα αισθανόσουν εσύ αν ήσουν κάπου τυχαία κι έβγαζα το κινητό μου κι άρχιζα να σε τραβάω βίντεο;Δε θα μου ζητούσες το λόγο;
agpr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ρε παιδια δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιους σας πειραζουν τοσο πολυ οι καμερες; αν εισαι νομιμος δε μπορω να καταλαβω γιατι οι καμερες ειναι προβλημα. δηλαδη τι θα σε πιασουν να κανεις; να περπατας, να περνεις τσιγαρα απο κανα περιπτερο; να τρως σε κανα εξωτερικο τραπεζακι απο κανα εβερεστ; so f***ing what????? Είναι πραγματικά αποστομωτικό το επιχείρημα περί νομιμότητας και ιδιωτικότητας. Αν είσαι νόμιμος, δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Αν, όμως, θέλεις την ιδιωτική σου ζωή να την προστατέψεις, τότε κάτι κρύβεις, είσαι ύποπτος ή ακόμα και ένοχος. Οι κουκουλοφόροι της αστυνομίας είναι παράνομοι; Τα φυμέ στα τζιπάκια της αστυνομίας; Οι αστυνομικοί που δε φέρουν αριθμό μητρώου στην επωμίδα; Είναι ένοχη η αστυνομία; Πλάκα-πλάκα έχω βαρεθεί τόσο πολύ αυτές τις προφάσεις, που είμαι πρόθυμος να δεχτώ σχεδόν οτιδήποτε θα ζητήσει η Ελ.Ασ. Αλλά να τελειώσει το παραμύθι κάποια στιγμή και να ασχοληθεί και με τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γιατί πιο πολύ απειλούμαι από αυτούς παρά από τους βλαμμένους των Εξαρχείων. Κάμερες θέλουν; Κάμερες, λοιπόν. Ιδιώνυμο, κακούργημα και δεν ξέρω τι άλλο η κουκούλα/παραποίηση χαρακτηριστικών; Βεβαίως, ναι. Αυτόφωρο η περιύβριση δημοσίου λειτουργού; Αυτόφωρο, μη σου πω και κακούργημα. Να απαγορευτούν τα χέρια στις τσέπες και το σακίδιο στην πλάτη; Να απαγορευτούν! Αλλά κάποια στιγμή να μειωθεί και η εγκληματικότητα, έτσι; Κάποια στιγμή να δω και πεζές περιπολίες στα σοκάκια της πόλης. Κάποια στιγμή επιτελέσει επιτέλους η Ελ.Ασ. την αποστολή της, τη διαφύλαξη της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Γιατί μέχρι στιγμής δε μπορεί να διαφυλάξει ούτε την τιμή ούτε την ασφάλεια της ιδίας .
Lucifer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ρε παιδια δε μπορω να καταλαβω γιατι καποιους σας πειραζουν τοσο πολυ οι καμερες; αν εισαι νομιμος δε μπορω να καταλαβω γιατι οι καμερες ειναι προβλημα. δηλαδη τι θα σε πιασουν να κανεις; να περπατας, να περνεις τσιγαρα απο κανα περιπτερο; να τρως σε κανα εξωτερικο τραπεζακι απο κανα εβερεστ; so f***ing what????? 2) "Ο τίμιος πολίτης δεν έχει τίποτα να κρύψει από τις κάμερες". Τώρα έγινε δεν έχει τίποτα να φοβάται από τους μπάτσους με τα πολυβόλα να κρέμονται σαν καβ**τσέκια. Στο τέλος τι θα είναι, "ο 15χρονος που δε φοράει μπλούζα sex pistols δεν έχει να φοβάται για τη ζωή του"; Όλα τα ΄χει πει ο Προφήτης.
liopyr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Αυτό το "φοβερό και τρομερό" που επιχειρεί να κάνει η ΕΛΑΣ είναι το ίδιο πράγμα που εφαρμόζεται σε μεγάλες πόλης της Ευρώπης και της Αμερικής. Θέλετε να πούμε με αμφισβητήσιμα αποτελέσματα; Ας το πούμε. Όμως, τίποτε το πρωτοφανές δεν υπάρχει σε αυτή την προσπάθεια. Προσωπικά, αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα των καμερών της τροχαίας, ας πούμε, αλλά δεν ιδρώνω για κανένα "μεγάλο αδερφό". Το ότι εφαρμόζεται σε κάποιες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής δρα από μόνο του ως αντεπιχήρημα στο επιχείρημά σου. Κάτι που το καταλαβαίνεις και μόνος σου αμέσως. Νταξ, δεν ιδρώνεις για κανένα "μεγάλο αδερφό". Το πρόβλημα είναι πως όταν (και αν) αποφασίσεις να ιδρώσεις, δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Είμαι σίγουρος πως λες τώρα "χαλάρωσε ρε μεγάλε, κινδυνολογείς". Φυσικά. Όπως κινδυνολογούσα και το 2004, που έβαζαν τις κάμερες μόνο και μόνο για την ασφαλή διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων, και δεσμευόντουσαν πως μετά από αυτούς θα παραμείνουν ανενεργές. Μετά ήρθε το πρόσχημα της τροχαίας. Τώρα της "τρομοκρατίας". Μήπως αύριο της άποψης? Εντωμεταξύ, λατρεύω τη λατρεία που δείχνουν ορισμένοι δημοσιογράφοι στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τη λατρεύω, γιατί αυτή η περίφημη "Αρχή" (που όποιος θέλει ας μου εξηγήσει ποιος την εκλέγει και ποιος την ελέγχει Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), γνωστή (ανεπίσημα) και ως Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξάρτητη διοικητική Αρχή. Ιδρύθηκε με τον Νόμο 2472/1997 «για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», ο οποίος ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο την ευρωπαϊκή οδηγία 95/46/ΕΚ[1]. Η οδηγία αυτή θέτει κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων[2] σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η λειτουργία της Αρχής ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου 1997. γιατί πάνω στην πρεμούρα μας για την καταπάτηση των ελευθεριών μας μάλλον μονόπατα βλέπουμε τις ελευθερίες που καταπατώνται) μου θυμίζει επικίνδυνα τα φαινόμενα για τα οποία (ειλικρινά, υποθέτω) κόπτωνται όσοι ανησυχούν για τις κάμερες. Εδώ δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Ανέπτυξέ το λίγο αν θες. Πλάκα-πλάκα έχω βαρεθεί τόσο πολύ αυτές τις προφάσεις, που είμαι πρόθυμος να δεχτώ σχεδόν οτιδήποτε θα ζητήσει η Ελ.Ασ. Αλλά να τελειώσει το παραμύθι κάποια στιγμή και να ασχοληθεί και με τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Γιατί πιο πολύ απειλούμαι από αυτούς παρά από τους βλαμμένους των Εξαρχείων. Κάμερες θέλουν; Κάμερες, λοιπόν. Ιδιώνυμο, κακούργημα και δεν ξέρω τι άλλο η κουκούλα/παραποίηση χαρακτηριστικών; Βεβαίως, ναι. Αυτόφωρο η περιύβριση δημοσίου λειτουργού; Αυτόφωρο, μη σου πω και κακούργημα. Να απαγορευτούν τα χέρια στις τσέπες και το σακίδιο στην πλάτη; Να απαγορευτούν! Αλλά κάποια στιγμή να μειωθεί και η εγκληματικότητα, έτσι; Κάποια στιγμή να δω και πεζές περιπολίες στα σοκάκια της πόλης. Κάποια στιγμή επιτελέσει επιτέλους η Ελ.Ασ. την αποστολή της, τη διαφύλαξη της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Γιατί μέχρι στιγμής δε μπορεί να διαφυλάξει ούτε την τιμή ούτε την ασφάλεια της ιδίας . agpr, μη πέφτεις κι εσύ στην λούμπα. Στο λέω τελείως φιλικά, γιατί συνήθως με βρίσκει σύμφωνο η λογική σου, και τα παραπάνω σαν να τα έχει γράψει άλλος ένα πράμα... Το πρόσχημα της "εγληματικότητας" ξέρεις ποιοι το χρησιμοποιούν, και δεν θεωρώ πως ανήκεις σε αυτούς.
agpr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 liopyr, είμαι πραγματικά πολύ κουρασμένος με αυτή την κατάσταση. Σαν ποιον ακούγομαι; Σαν ποιον; Νομίζω πως οι κουκουλοφόροι/εσωτερικοί εχθροί/τρομοκράτες λειτουργούν ως άλλοθι για την Ελ.Ασ. και την πολιτική ηγεσία. Είναι οι σύγχρονοι "βάρβαροι". Ε, λοιπόν, ας φτάσουν οι αγγελιαφόροι από τα σύνορα να μας που πως οι βάρβαροι δε θα έρθουν, μπας και ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά προβλήματα. Μπορεί και να έχω λάθος, αλλά έχω βαρεθεί τις προφάσεις και τις υπεκφυγές τους. Αντιλαμβάνομαι την καλή σου διάθεση και φυσικά δεν παρεξηγούμαι . Σε λίγο ταξιδεύω για την Αθήνα, οπότε δε θα μπορώ να συμμετέχω στην κουβέντα σας. Έχασε η Βενετιά βελόνι . Τα λέμε την Κυριακή.
Hamurabi Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Πως θα αισθανόσουν εσύ αν ήσουν κάπου τυχαία κι έβγαζα το κινητό μου κι άρχιζα να σε τραβάω βίντεο;Δε θα μου ζητούσες το λόγο; Αν εισουν αντρας θα λεγα οτι εισαι gay και με γουσταρεις, αν εισουν γυναικα θα λεγα επισης οτι με γουσταρεις. Οπως και ναχει σιγουρα δεν θα ανχωνομουνα ιδιαιτερα:-p
Teaser Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Διαβάζοντας με πολυ ενδιαφέρον τα μέχρι στιγμής μηνύματα αναρωτιόμουν το εξής εύλογο: Για ποιον άλλο λόγο θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η χρήση κάμερας από την αστυνομία εκτός από την καταπολέμηση της εγκληματικότητας? Ας το πάρουμε από την αρχή. Έχουμε τρεις περιπτώσεις. 1) Είσαι ένας άνθρωπος και περπατάς αμέριμνος στην οδό Πανεπιστημίου. Δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, δεν έχεις κλέψει, δεν έχεις πετάξει μολότωφ, δεν έχει βιάσει, σκοτώσει. Καθώς περπατάς στην Πανεπιστημίου, εσύ και άλλοι 2000, υπάρχει μία κάμερα η οποία τραβάει πλάνα. Τα πλάνα αυτά αποθηκεύονται σε έναν δίσκο χωρίς να τα έχει δει κάποιος. Κάποια από αυτά τα πλάνα περιέχουν εσένα που μπαίνεις στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου για να αγοράσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, μετά πηγαίνεις μια βόλτα στο Άττικα για κανένα ψώνι. Εισιτήρια για το λεοφωρείο και έφυγες. Τι μπορεί να κάνεις που να αποτελεί προσωπικό δεδομένο? Το ότι μπήκες στον Παπασωτηρίου και όχι στον Ελευθερουδάκη? Μήπως το ότι τα ρούχα που αγόρασες δεν είχαν απόδειξη? Μήπως το ότι ο καφές που πίνεις είναι Starbucks και όχι από τον Γρηγόρη? Η μήπως το στυλάκι του περπατήματος? Τι κακό μπορεί να κάνει σε έναν συνηθισμένο άνθρωπο η λειτουργία των καμερών? Το πολύ πολύ να φαίνεται το μέγεθος της καράφλας του πιο καθαρά λόγω του ότι η κάμερα τραβάει πλάνα από ψηλά. Προσωπικά, είτε υπάρχουν κάμερες είτε όχι δεν με νοιάζει καθόλου. Άσε που αυτά τα πλάνα αποθηκεύονται σε κάποιους χώρους όπου δεν έχει κανείς πρόσβαση πέραν των αρμοδίων. Μόνο σε περιπτώσεις όπου έχει συμβεί κάτι ανατρέχει η αστυνομία σ'αυτό το υλικό. 2) Έστω ότι είσαι σε πορεία τώρα. Διαδηλώνεις ειρηνικά (χωρίς να σπάζεις βιτρίνες), φωνάζεις, κάθεσαι, σηκώνεσαι, κρατάς πανό, τραγουδάς, κλαις, γελάς... Η κάμερα της πανεπιστημίου τραβάει πλάνα. Ώρα 19:35 η κάμερα σε παίρνει να γελάς, στις 19:40 να φωνάζεις συνθήματα, στις 19:55 να σηκώνεις σημαίες και πανό, και στις 20:10 φαίνεσαι να μιλάς με τον φίλο σου. Έστω ότι αυτά τα πλάνα καταγράφονται. Μετά τι? Θα σε πάνε στο αυτόφωρο επειδή πήγες σε μια πορεία διαδήλωσης που είναι δικαίωμα σου? Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανένας με τον οποιοδήποτε επειδή πήγε να διαμαρτυρηθεί για την τραγική κατάσταση της χώρας? Η μήπως η κάμερες μπορούν να βλέπουν και μέσα από τα παντελόνια? Έλεος. Προσωπικά δεν θα έδινα δεκάρα για την ύπαρξη η μη κάμερας. Δεν με ενοχλεί καθόλου και ούτε παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μου. Με τη λογική των προσωπικών δεδομένων να απαγορευθεί η λήψη βίντεο-φωτογραφιών από οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, είτε από πολίτες είτε από δημοσιογράφους, γιατί έτσι παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα του καθενός μας. Και τι δεδομένα μπορεί να είναι αυτά? Το γεγονός ότι ο κύριος Παπαδόπουλος πήγε στην πορεία? Ούτε αυτό ενδιαφέρει κανέναν, είτε είναι από την εξουσία είτε όχι. Αλλά και δεν είναι κρυφό. Πήγα σε πορείες και έχω θάρρος να το πω, δεν μου το απαγορεύει κανένας. Έχω το θάρρος της γνώμης μου και την ευθύνη των ενεργειών μου. Τέλος. 3) Στην περίπτωση που οι προθέσεις σου δεν είναι και οι πιο αγαθές και μόλις αντελήφθηκες ότι ξέμεινες από ρευστό και πρέπει με κάποιον τρόπο να το αναπληρώσεις από το ταμείο του Παπασωτηρίου, είναι πολύ λογικό να υποστείς και τις συνέπειες. Όποιος διαφωνεί σε αυτό να μου το πει. Η αστυνομία θα ειδοποιηθεί από το θύμα, θα δει το προσωπάκι σου από την κάμερα και θα σε πιάσει σαν ποντίκι. Άδικο? Καθόλου. Αν πάλι είσαι σε πορεία και έχεις πρόθεση να σπάσεις και να ρημάξεις, υποβαθμίζοντας παράλληλα τον αγώνα καποιων κοινωνικών ομάδων που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, θα δει η αστυνομία το προσωπάκι σου, αν δεν το έχεις καλυμμένο, και θα πας μέσα μία ωραία ηλιόλουστη πρωία. Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί στο ότι ότι όποιος σπάσει οτιδήποτε πρέπει να πηγαίνει στη φυλακή? Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπω ότι το μέτρο αυτό βλάπτει τον νομοταγή πολίτη, ούτε τον πολίτη που διαδηλώνει, γιατί δεν έχει προφανώς να κρύψει κάτι. Βλάπτει όμως κάποιους οι οποίοι έχουν σκοπό να βλάψουν και αυτό μας κάνει να χαιρόμαστε. Έτσι δεν είναι? Ποιος από εδώ μέσα δεν χαίρεται για την απονομή δικαιοσύνης? Ας αποφασίσει πρώτα ο καθένας με ποια μεριά είναι και όλα τα άλλα θέματα θα λυθούν. Τώρα αν κάποιος ανήκει στους νομοταγείς πολίτες και θεωρεί ότι τα δικαιώματα του θα παραβιάζονται με αυτό το μέτρο, δεν έχει παρά να το τεκμηριώσει. Ας μας πει τι μπορεί να κάνει στην Πανεπιστημίου στις 11 το πρωί που αποτελεί κρυφό στοιχείο και προσωπικό δεδομένο το οποίο δεν θα έπρεπε να γνωρίζει κανείς πέραν του ιδίου.
adi32 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Το να υπαρχουν καμερες σε δημοσιους δρομους δε νομιζω οτι ειναι τοσο κακο και ουτε πρεπει να φοβομαστε τοσο μη μας δουν το σωβρακο Το μετρό που εχει καμερες και ειναι αψογο χωρις αλητεια και κατστροφη μας χαλαει δηλαδη? Η μηπως προτιμαμε την αλητεια των γηπεδων και τα καθυστερημενα με τα λειζερ ? Οταν ο καθε ηλιθιος, ηλιθια, αλητακος σου χτυπαει - τρακαρει το αυτοκινητο για πλακα και φευγει θα το σκεφτει καλυτερα Μη βλεπουμε φαντασματα παντου Οι παρακολουθησεις που γινοται στα κρυφα ειναι πολυ χειροτερες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.