liopyr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Εγώ θα πω μόνο πως δεν με τρομάζουν οι κάμερες. Οι απόψεις σαν τις παραπάνω με τρομάζουν. agpr νομίζω πως μόλις πήρες απάντηση στην "σαν ποιον" ερώτηση.
Lucifer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Διαβάζοντας με πολυ ενδιαφέρον τα μέχρι στιγμής μηνύματα αναρωτιόμουν το εξής εύλογο:Για ποιον άλλο λόγο θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η χρήση κάμερας από την αστυνομία εκτός από την καταπολέμηση της εγκληματικότητας? Ας το πάρουμε από την αρχή. Έχουμε τρεις περιπτώσεις. 1) Είσαι ένας άνθρωπος και περπατάς αμέριμνος στην οδό Πανεπιστημίου. Δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, δεν έχεις κλέψει, δεν έχεις πετάξει μολότωφ, δεν έχει βιάσει, σκοτώσει. Καθώς περπατάς στην Πανεπιστημίου, εσύ και άλλοι 2000, υπάρχει μία κάμερα η οποία τραβάει πλάνα. Τα πλάνα αυτά αποθηκεύονται σε έναν δίσκο χωρίς να τα έχει δει κάποιος. Κάποια από αυτά τα πλάνα περιέχουν εσένα που μπαίνεις στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου για να αγοράσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, μετά πηγαίνεις μια βόλτα στο Άττικα για κανένα ψώνι. Εισιτήρια για το λεοφωρείο και έφυγες. Τι μπορεί να κάνεις που να αποτελεί προσωπικό δεδομένο? Το ότι μπήκες στον Παπασωτηρίου και όχι στον Ελευθερουδάκη? Μήπως το ότι τα ρούχα που αγόρασες δεν είχαν απόδειξη? Μήπως το ότι ο καφές που πίνεις είναι Starbucks και όχι από τον Γρηγόρη? Η μήπως το στυλάκι του περπατήματος? Τι κακό μπορεί να κάνει σε έναν συνηθισμένο άνθρωπο η λειτουργία των καμερών? Το πολύ πολύ να φαίνεται το μέγεθος της καράφλας του πιο καθαρά λόγω του ότι η κάμερα τραβάει πλάνα από ψηλά. Προσωπικά, είτε υπάρχουν κάμερες είτε όχι δεν με νοιάζει καθόλου. Άσε που αυτά τα πλάνα αποθηκεύονται σε κάποιους χώρους όπου δεν έχει κανείς πρόσβαση πέραν των αρμοδίων. Μόνο σε περιπτώσεις όπου έχει συμβεί κάτι ανατρέχει η αστυνομία σ'αυτό το υλικό. 2) Έστω ότι είσαι σε πορεία τώρα. Διαδηλώνεις ειρηνικά (χωρίς να σπάζεις βιτρίνες), φωνάζεις, κάθεσαι, σηκώνεσαι, κρατάς πανό, τραγουδάς, κλαις, γελάς... Η κάμερα της πανεπιστημίου τραβάει πλάνα. Ώρα 19:35 η κάμερα σε παίρνει να γελάς, στις 19:40 να φωνάζεις συνθήματα, στις 19:55 να σηκώνεις σημαίες και πανό, και στις 20:10 φαίνεσαι να μιλάς με τον φίλο σου. Έστω ότι αυτά τα πλάνα καταγράφονται. Μετά τι? Θα σε πάνε στο αυτόφωρο επειδή πήγες σε μια πορεία διαδήλωσης που είναι δικαίωμα σου? Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανένας με τον οποιοδήποτε επειδή πήγε να διαμαρτυρηθεί για την τραγική κατάσταση της χώρας? Η μήπως η κάμερες μπορούν να βλέπουν και μέσα από τα παντελόνια? Έλεος. Προσωπικά δεν θα έδινα δεκάρα για την ύπαρξη η μη κάμερας. Δεν με ενοχλεί καθόλου και ούτε παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα μου. Με τη λογική των προσωπικών δεδομένων να απαγορευθεί η λήψη βίντεο-φωτογραφιών από οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, είτε από πολίτες είτε από δημοσιογράφους, γιατί έτσι παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα του καθενός μας. Και τι δεδομένα μπορεί να είναι αυτά? Το γεγονός ότι ο κύριος Παπαδόπουλος πήγε στην πορεία? Ούτε αυτό ενδιαφέρει κανέναν, είτε είναι από την εξουσία είτε όχι. Αλλά και δεν είναι κρυφό. Πήγα σε πορείες και έχω θάρρος να το πω, δεν μου το απαγορεύει κανένας. Έχω το θάρρος της γνώμης μου και την ευθύνη των ενεργειών μου. Τέλος. 3) Στην περίπτωση που οι προθέσεις σου δεν είναι και οι πιο αγαθές και μόλις αντελήφθηκες ότι ξέμεινες από ρευστό και πρέπει με κάποιον τρόπο να το αναπληρώσεις από το ταμείο του Παπασωτηρίου, είναι πολύ λογικό να υποστείς και τις συνέπειες. Όποιος διαφωνεί σε αυτό να μου το πει. Η αστυνομία θα ειδοποιηθεί από το θύμα, θα δει το προσωπάκι σου από την κάμερα και θα σε πιάσει σαν ποντίκι. Άδικο? Καθόλου. Αν πάλι είσαι σε πορεία και έχεις πρόθεση να σπάσεις και να ρημάξεις, υποβαθμίζοντας παράλληλα τον αγώνα καποιων κοινωνικών ομάδων που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, θα δει η αστυνομία το προσωπάκι σου, αν δεν το έχεις καλυμμένο, και θα πας μέσα μία ωραία ηλιόλουστη πρωία. Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί στο ότι ότι όποιος σπάσει οτιδήποτε πρέπει να πηγαίνει στη φυλακή? Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπω ότι το μέτρο αυτό βλάπτει τον νομοταγή πολίτη, ούτε τον πολίτη που διαδηλώνει, γιατί δεν έχει προφανώς να κρύψει κάτι. Βλάπτει όμως κάποιους οι οποίοι έχουν σκοπό να βλάψουν και αυτό μας κάνει να χαιρόμαστε. Έτσι δεν είναι? Ποιος από εδώ μέσα δεν χαίρεται για την απονομή δικαιοσύνης? Ας αποφασίσει πρώτα ο καθένας με ποια μεριά είναι και όλα τα άλλα θέματα θα λυθούν. Τώρα αν κάποιος ανήκει στους νομοταγείς πολίτες και θεωρεί ότι τα δικαιώματα του θα παραβιάζονται με αυτό το μέτρο, δεν έχει παρά να το τεκμηριώσει. Ας μας πει τι μπορεί να κάνει στην Πανεπιστημίου στις 11 το πρωί που αποτελεί κρυφό στοιχείο και προσωπικό δεδομένο το οποίο δεν θα έπρεπε να γνωρίζει κανείς πέραν του ιδίου. Δεν. Γουστάρω. Τόσο απλά. Ούτε μητρώο έχω, ούτε μαλακίες έχω κάνει ποτέ και είμαι ιδιαίτερα συντηρητικός στη συμπεριφορά μου. Δεν γουστάρω ΚΑΝΕΝΑΝ να μπορεί να ξέρει τι έκανα χθες στις 5 το απόγευμα, πόσο μάλλον κάποιον της συνομοταξίας των μπάτσων. Δε γουστάρω να μπορεί να δει που χούφτωσα τη δικιά μου, δε γουστάρω να ξέρει πόσες φορές πάω στο τάδε στέκι, δε γουστάρω να υπάρχει ένα αρχείο του οποίου αποτελώ μέρος χωρίς να έχω διαπράξει κανένα αδίκημα. Σήμερα είναι στους δρόμους, αύριο θα είναι στα σπίτια μας και θα βγει ο αντίστοιχος τότε Teaser και θα πει "γιατί σε ενοχλεί, αφού το να ξύνεις τα @@ σου δεν είναι παράνομο, τι σε πειράζει να καταγράφεται;" ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Teaser Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δεν. Γουστάρω.Τόσο απλά. Ούτε μητρώο έχω, ούτε μαλακίες έχω κάνει ποτέ και είμαι ιδιαίτερα συντηρητικός στη συμπεριφορά μου. Δεν γουστάρω ΚΑΝΕΝΑΝ να μπορεί να ξέρει τι έκανα χθες στις 5 το απόγευμα, πόσο μάλλον κάποιον της συνομοταξίας των μπάτσων. Δε γουστάρω να μπορεί να δει που χούφτωσα τη δικιά μου, δε γουστάρω να ξέρει πόσες φορές πάω στο τάδε στέκι, δε γουστάρω να υπάρχει ένα αρχείο του οποίου αποτελώ μέρος χωρίς να έχω διαπράξει κανένα αδίκημα. Σήμερα είναι στους δρόμους, αύριο θα είναι στα σπίτια μας και θα βγει ο αντίστοιχος τότε Teaser και θα πει "γιατί σε ενοχλεί, αφού το να ξύνεις τα @@ σου δεν είναι παράνομο, τι σε πειράζει να καταγράφεται;" ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. :lol: Εντάξει, και εγώ μπορεί να μη γουστάρω να βλέπω αστυνομικούς στο δρόμο μου να με διερευνούν με τη ματιά τους, αλλά δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ. Αν θέλουμε να είμαστε τόσο ευαίσθητοι μπορούμε να σκαρφιστούμε ένα σωρό πράγματα, από τους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους και στον οποιονδήποτε πολίτη που τραβάει βίντεο με το καμερόνι του. Κάποια πράγματα τα δεχόμαστε de facto, ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο καθένας μπορεί να ενοχλείται από το οτιδήποτε. Το οτιδήποτε δεν καταργείται όμως. Για τα σπίτια που είπες ότι δεν θα είσαι ελεύθερος να τα ξύνεις , να ξέρεις είναι παράνομο να λαμβάνονται πλάνα από εκεί. Είτε τα ξύνεις είτε απαγγέλεις Καβάφη είναι το ίδιο και το αυτό. Παράνομο. Αν τα ξύνεις όμως δημοσίως να πας μέσα για προσβολή δημοσίας αιδούς!
Lucifer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Για τα σπίτια που είπες ότι δεν θα είσαι ελεύθερος να τα ξύνεις , να ξέρεις είναι παράνομο να λαμβάνονται πλάνα από εκεί. Είτε τα ξύνεις είτε απαγγέλεις Καβάφη είναι το ίδιο και το αυτό. Παράνομο.Αν τα ξύνεις όμως δημοσίως να πας μέσα για προσβολή δημοσίας αιδούς! Και τώρα παράνομο είναι να λαμβάνονται πλάνα σε νορμάλ συνθήκες δημοσίως.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Το ότι εφαρμόζεται σε κάποιες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής δρα από μόνο του ως αντεπιχήρημα στο επιχείρημά σου.Κάτι που το καταλαβαίνεις και μόνος σου αμέσως. Είναι μερικές φορές που απορώ πώς εξάγεις κάποια συμπεράσματα. Από πού, ακριβώς, προκύπτει ότι δρα ως "αντεπιχείρημα"; Δέχομαι, για να μη μπούμε στην κουβέντα να αερολογούμε αν βοηθάει ή όχι η ύπαρξη των καμερών στον περιορισμό των αδικημάτων ότι, έστω, δε βοηθάει (πιστεύω το αντίθετο, για την ακρίβεια). Το ζήτημα είναι πως αυτό που εμφανίζεται ως μπαμπούλας και "μία ακόμη σελίδα του βιβλίου", κτλ, κτλ, ούτε πρωτοφανές είναι, ούτε σε χούντες έχει οδηγήσει εκεί όπου εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Οπότε, αντί αόριστων κινδυνολογιών του στυλ "δε γουστάρω", θα ήθελα να διαβάσω ΜΙΑ περίπτωση όπου τα δεινά που προβλέπουν όσοι φοβούνται τις κάμερες έχουν γίνει πραγματικότητα στις χώρες όπου εδώ και χρόνια υπάρχουν τέτοιες κάμερες. Έφυγαν από τους δρόμους και μπήκαν σε σπίτια; Αν ναι, πείτε μου πού. Το Λονδίνο είναι όλο δικτυωμένο. Μήπως έχει χούντα η Βρετανία; Κυνηγάνε τις "απόψεις"; Σιγά μην έχουμε και λογοκρισία. Το βρισίδι σε "μπάτσους", πολιτικούς και όποιον μας γουστάρει πέφτει σύννεφο. Ποια άποψη διώκεται; Οι πόλεις μας αλλάζουν, μεγαλώνουν, αγριεύουν. Όμως, όχι. "Τα μέτρα όπως έχουν επαρκούν". Μάντρα. Δόγμα, σύντροφε, ισάξιο των παπικών δογμάτων. Συζήτηση δε χωράει. Επαρκούν. Το ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες χώρες έχουν κριθεί τα συμβατικά μέτρα αστυνόμευσης ανεπαρκή δεν έχει σημασία. Εμείς το ξέρουμε ότι υπάρχει πονηρός σκοπός. Δε γουστάρω, ρε παιδί μου. Φινίτο η κουβέντα. Λαμπρά.
Lucifer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Το Λονδίνο είναι όλο δικτυωμένο. Μήπως έχει χούντα η Βρετανία; Κυνηγάνε τις "απόψεις"; Σιγά μην έχουμε και λογοκρισία. Το βρισίδι σε "μπάτσους", πολιτικούς και όποιον μας γουστάρει πέφτει σύννεφο. Ποια άποψη διώκεται; Εκατομμύρια Βρετανοί που είναι μέλη σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, κινδυνεύουν, πολύ σύντομα, να βρεθούν φακελωμένοι από την κυβέρνηση. Σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τη δράση τρομοκρατικών ή εγκληματικών οργανώσεων μέσω διαδικτύου, οι βρετανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποχρεώσουν σελίδες όπως το Facebook και το MySpace, να δημιουργήσουν βάσεις δεδομένων στις οποίες θα κρατούνται στοιχεία για τη διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών τους. Η ιδέα είναι να συλλέγονται πληροφορίες για κάθε τηλεφωνική κλήση, κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάθε σελίδα που επισκέπτονται οι Βρετανοί χρήστες του διαδικτύου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να ελεγχθεί το περιεχόμενο αυτών. Οι αρχές, δηλαδή, προσπαθούν να διαμορφώσουν εικόνα για το προφίλ των χρηστών ελέγχοντας τις επαφές τους. Η πρόταση αυτή βασίζεται σε μία οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εκδόθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο και σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να παρακολουθείται συστηματικά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών του διαδικτύου. Το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναλάβει ρόλο «Μεγάλου Αδελφού» έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Μ. Βρετανία. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Βρετανίας, Tom Brake, δήλωσε «Το σενάριο παρακολούθησης των τηλεφωνημάτων και των ηλεκτρονικών μας μηνυμάτων είναι το πιο ακριβό κεφάλαιο κατασκοπείας στην ιστορία. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το ενδεχόμενο να παρακολουθούνται οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς εκεί διακινούνται πληροφορίες για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά και οι πολιτικές απόψεις του κάθε ατόμου». O Chris Kelly, υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Facebook, επισήμανε ότι πίσω από αυτή την πρόταση, την οποία χαρακτήρισε ως πέραν των ανεκτών ορίων, βρίσκονται διαπλεκόμενοι πολιτικοί. Στη Μ.Βρετανία περισσότεροι από 25 εκατ. Πολίτες είναι μέλη σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο ½ του πληθυσμού της χώρας. Fun. We're having it.
Teaser Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Καλά, αυτό με το αντεπιχείρημα ήταν κορυφαίο. Ναι ρε παιδί μου, είναι αντεπιχείρημα επειδή είναι. Το λέω εγώ. Χαχα! Και τώρα παράνομο είναι να λαμβάνονται πλάνα σε νορμάλ συνθήκες δημοσίως. Ε, ναι, γιαυτό γίνεται όλος αυτός ο χαμός. Σκεφτόμαστε όμως τι θα βελτίωνε την κατάσταση. Αυτό που "σκέφτεται" η Αγγλία είναι υπερβολικό. Άλλο το ένα όμως και άλλο το άλλο.
dark_banishing Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Εντελώς ενημερωτικά στη φιλανδία που είμαι τώρα έχουμε κάμερες στις εστίες στην κοινή κουζίνα και σε διάφορα άλλα μέρη στο σπίτι. Ο λόγος ; Για να μην τρώει ο ένας τα γιαουρτάκια του άλλου (σοβαρά !)
Lucifer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ε, ναι, γιαυτό γίνεται όλος αυτός ο χαμός. Σκεφτόμαστε όμως τι θα βελτίωνε την κατάσταση. Κάτι ανάμεσα στο να σταματήσουν οι μπάτσοι να εκτελούν πολίτες και να χαστουκίζουν αλλοδαπούς όταν βαριούνται.
Teaser Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Κάτι ανάμεσα στο να σταματήσουν οι μπάτσοι να εκτελούν πολίτες και να χαστουκίζουν αλλοδαπούς όταν βαριούνται. Α, ναι! Καλά που μου θύμησες. Σκεφτόμουν ότι η χρήση καμερών θα μείωνε σχετικά την αστυνομική αυθαιρεσία και βία. Αν σκεφτούμε μόνο ότι τα πλάνα κρατούνται, κανένας αστυνομικός δεν θα τολμούσε να δείρει πολίτες χωρίς λόγο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κύπριου φοιτητή, αν δεν κρατούσε τυχαία κάποιος κάμερα λίγο πιο πέρα, ο ξυλοδαρμός δεν θα είχε καταγραφεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Τα γουρούνια που ξέσπασαν θα είχαν αρνηθεί το γεγονός και θα έμεναν ατιμώρητα! Μια μόνιμη κάμερα θα έλυνε προβλήματα τέτοιου είδους, γιατί το δικαστήριο θα υποχρέωνε την αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα πλάνα, ακόμα και αν αυτοί είχαν πρόθεση να μην το κάνουν. Ας σκεφτούμε και αυτή την παράμετρο.
pournaras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Α, ναι! Καλά που μου θύμησες. Σκεφτόμουν ότι η χρήση καμερών θα μείωνε σχετικά την αστυνομική αυθαιρεσία και βία. Αν σκεφτούμε μόνο ότι τα πλάνα κρατούνται, κανένας αστυνομικός δεν θα τολμούσε να δείρει πολίτες χωρίς λόγο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κύπριου φοιτητή, αν δεν κρατούσε τυχαία κάποιος κάμερα λίγο πιο πέρα, ο ξυλοδαρμός δεν θα είχε καταγραφεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Τα γουρούνια που ξέσπασαν θα είχαν αρνηθεί το γεγονός και θα έμεναν ατιμώρητα! Μια μόνιμη κάμερα θα έλυνε προβλήματα τέτοιου είδους, γιατί το δικαστήριο θα υποχρέωνε την αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα πλάνα, ακόμα και αν αυτοί είχαν πρόθεση να μην το κάνουν. Ας σκεφτούμε και αυτή την παράμετρο. Θα παψουν και οι ζαρτινιερες να βαρανε τους φοιτητες
Lucifer Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Και που καταγράφηκαν, θυμόμαστε τις φοβερές ποινές ε. Για να μη μιλήσουμε για τον εκτελεστή του Καλτεζά.
liopyr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Είναι μερικές φορές που απορώ πώς εξάγεις κάποια συμπεράσματα. Από πού, ακριβώς, προκύπτει ότι δρα ως "αντεπιχείρημα"; Από εκεί που δρα ως επιχείρημα η κατάντια της Αμερικής για μία καλύτερη Ελλάδα. Να σου υπενθυμίσω BtW, πως σε κάποιες πολιτείες της Αμερικής, (της ίδιας Αμερικής που επιχειρηματολογείς στο προηγούμενο post σου) ισχύει ακόμα η θανατική ποινή. (τυχαίο παράδειγμα, αλλά θα μου πεις εσύ είσαι νόμιμος, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς). Δέχομαι, για να μη μπούμε στην κουβέντα να αερολογούμε αν βοηθάει ή όχι η ύπαρξη των καμερών στον περιορισμό των αδικημάτων ότι, έστω, δε βοηθάει (πιστεύω το αντίθετο, για την ακρίβεια). Το ζήτημα είναι πως αυτό που εμφανίζεται ως μπαμπούλας και "μία ακόμη σελίδα του βιβλίου", κτλ, κτλ, ούτε πρωτοφανές είναι, ούτε σε χούντες έχει οδηγήσει εκεί όπου εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Οπότε, αντί αόριστων κινδυνολογιών του στυλ "δε γουστάρω", θα ήθελα να διαβάσω ΜΙΑ περίπτωση όπου τα δεινά που προβλέπουν όσοι φοβούνται τις κάμερες έχουν γίνει πραγματικότητα στις χώρες όπου εδώ και χρόνια υπάρχουν τέτοιες κάμερες. Έφυγαν από τους δρόμους και μπήκαν σε σπίτια; Αν ναι, πείτε μου πού. Ωραία, ας μη πάμε μακριά. Δεν θα έρθει χούντα. Θεωρώ το να μην είναι φακελωμένη η καθημερινότητά μου συνταγματικό δικαίωμά μου. Θίγονται άμεσα δεδομένα της προσωπικής μου ζωής καταγραμμένα στους σκληρούς μιας αρχής, για την οποία τυχαίνει να μην τρέφω καμμία εμπιστοσύνη. Καλά, αυτό με το αντεπιχείρημα ήταν κορυφαίο.Ναι ρε παιδί μου, είναι αντεπιχείρημα επειδή είναι. Το λέω εγώ. Χαχα! Μπράβο teaser. 0-3 ρε μπαγάσα. Να σου φέρω καπνογόνο?
freedubus Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Σκεφτόμουν ότι η χρήση καμερών θα μείωνε σχετικά την αστυνομική αυθαιρεσία και βία. Μια μόνιμη κάμερα θα έλυνε προβλήματα τέτοιου είδους, γιατί το δικαστήριο θα υποχρέωνε την αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα πλάνα, ακόμα και αν αυτοί είχαν πρόθεση να μην το κάνουν. Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, οτι κάτι τέτοιο σηματοδοτεί και επίσημα την πλήρη παρακμή και απαξίωση του συστήματος δημοσιας τάξης, και κατά συνέπεια και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οχι βέβαια οτι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά αυτό που λές θα είναι ένα έσχατο σημείο και μια δήλωση οτι ''ναι, αποτύχαμε, φούλ κατάντια όμως". Σαν πολίτες κυρίως αλλά και σαν άνθρωποι κατά τη γνώμη μου. Και, από κάπου, ο γερο Πλάτωνας θα μας μουτζώνει, ποιούς εμάς, τους ένδοξους απογόνους του (sic). Kαι βέβαια η απάντηση στο παντοτινό ερώτημα "Noui consilia et ueteres quaecumque monetis amici, "pone seram, cohibes." sed quis custodiet ipsos custodes qui nunc lasciuae furta puellae hac mercede silent? crimen commune tacetur." DECIMVS IVNIVS IVVENALIS, Satire Oxoniensis, 29-33 αργεί πολύ ακόμη για να δοθεί.
@@sos@@ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Σκεφτόμουν ότι η χρήση καμερών θα μείωνε σχετικά την αστυνομική αυθαιρεσία και βία. Αν σκεφτούμε μόνο ότι τα πλάνα κρατούνται, κανένας αστυνομικός δεν θα τολμούσε να δείρει πολίτες χωρίς λόγο. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κύπριου φοιτητή, αν δεν κρατούσε τυχαία κάποιος κάμερα λίγο πιο πέρα, ο ξυλοδαρμός δεν θα είχε καταγραφεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Τα γουρούνια που ξέσπασαν θα είχαν αρνηθεί το γεγονός και θα έμεναν ατιμώρητα! Μια μόνιμη κάμερα θα έλυνε προβλήματα τέτοιου είδους, γιατί το δικαστήριο θα υποχρέωνε την αστυνομία να δημοσιοποιήσει τα πλάνα, ακόμα και αν αυτοί είχαν πρόθεση να μην το κάνουν. Μιά άλλη άποψη ." Και από τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε να παρανομεί στις παραμέτρους χρήσης των καμερών κυκλοφορίας του C4I, ποιος εμπιστεύεται ότι θα κάνει σύννομη και συνταγματική χρήση του μαγνητοσκοπημένου υλικού ; Και πότε οι κάμερες κατέγραψαν μια νόμιμη κλεψιά ; Δεν χρειάζεται να αρπάξεις μια τσάντα για να είσαι κλέφτης. Μπορείς απλά να εξαφανίσεις τα λεφτά κορόϊδων στο χρηματιστήριο. Κλέφτες είναι οι τράπεζες που σου δίνουν κάποια ψίχουλα για τα λεφτά που καταθέτεις, με τα οποία κάνουν επενδύσεις και κερδίζουν αστρονομικά ποσά και όταν βρεθείς στην ανάγκη να πάρεις κάνα δάνειο σε τρελαίνουν στο τόκο. Κλοπή είναι τα λεφτά που πληρώνουμε σε παράβολα για να κάνουμε οποιαδήποτε αίτηση, τα έξοδα τρίτων σε λογαριασμούς Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε., το 19% του Φ.Π.Α., οι άμεσοι φόροι, τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη κατοικίας, τα διόδια… και ο κατάλογος είναι μακρύς. Πόσες κάμερες έχουν καταγράψει έστω και μια φορά τα παραπάνω ; Όταν κάηκε η Πάρνηθα καμία κάμερα δεν κατέγραψε τα αίτια της φωτιάς. Αντιθέτως όταν κάποιοι πήγαν και πέταξαν μπογιές στο καζίνο της Πάρνηθας, καταγράφηκαν και συνελλήφθησαν. Πόσες κάμερες ασφαλείας του Κράτους κατέγραψαν περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ; Όσον αφορά το έγκλημα, όλα τα προβλήματα λύνονται χτυπώντας τη ρίζα και όχι το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί, τα συνεχώς αυξανόμενα έξοδα, η καταπίεση, η κοινωνική ανισότητα… και κατά προέκταση η ίδια η καπιταλιστική δομή της κοινωνίας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι κλοπές και η εγκληματικότητα. Οι αθηναϊκές κάμερες κοστίζουν περίπου 15.000Ε η μία, επί 2000 που έχουν τοποθετηθεί και αν προσθέσεις κέντρα ελέγχου, τεχνικά τμήματα, ρεύματα, καλώδια κ.λπ. αρκετά τέτοια προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν.Πραγματικός στόχος τους, επομένως, είναι η πάταξη κάθε αντίθετης (για αυτούς) άποψης και δράσης και το διαρκώς διογκούμενο ρεύμα κοινωνικής αμφισβήτησης, που πηγάζουν από την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων ". Από http://www.aris-autonomen.blogspot.com
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.