Hamurabi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Να σε ρωτησω και εγω κατι. Εκπροσωπουν ολους τους πολιτες οι κουκουλοφοροι? Γιατι, αν η απαντηση ειναι οχι, γιατι οι τρομονομοι ισχυουν για ολους μας? ΕΙναι πολυ απλο ΓΙα να καθοριστει το πως θα δρα η αστυνομια δεν θα υπολογισουν κατι που εγινε μια φορα ή κατι που γινεται 1-2 φορες καθε 5 χρονια. Θα υπολογισουν ομως αξιοποινες πραξεις που γινονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και οι βανδαλισμοι ειναι σχεδον καθημερινο φαινομενο. Οι δολοφονιες των μικρω δεν νομιζω οτι ειναι κατι που γινεται καθε μερα. Καμια συγκριση στα δυο γεγονοτα. Ουτε εχουν την ιδια αξια ουτε και την ιδια συχνοτητα. Να σε ρωτησω και εγω κατι αλλο. Ο νεος νομος λεει οτι ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ (σπασει/καψει κτλ) και εχεις και κουκουλα τοτε θα λειτουργησει επιβαρυντικα το τελευταιο. Γιατι λες οτι ισχυει για ολους μας; Ολοι μας το πρωι πριν παμε στη δουλεια μας βαζουμε ενα full face στην τσεπη και παμε και καιμε καμια τραπεζα πρωτα;
BaLsAmoMenos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Οταν κατι γινεται καθημερινα, ψαχνεις να βρεις γιατι γινεται, ποιες ειναι οι αιτιες που το οδηγησαν σε καθημερινο φαινομενο. Επισης η δολοφονια με τους βανδαλισμους δεν εχει την ιδια αξια. Τελος, η καταχρηση εξουσιας μηπως και αυτο ειναι ενα καθημερινο φαινομενο? Παω δουλεια. Τα λεμε το βραδυ. Μην γραφετε χαζομαρες. Εγω εχω δικιο. Το ξερετε.
antreaslam Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δηλαδη εκπροσωπουσε ολη την ελληνικη αστυνομια ενας μουρλος ειδικος φρουρος απο την Μανη;Και στην τελικη εκανε ενα εγκλημα τον πηγανε μεσα και δικαζεται για δολοφονια. Αυτο απαιτω και για την αλλη πλευρα. Με καθε κοστος να συλλαμβανονται οι ταραξιες και να δικαζονται.Ή μηπως θελουμε να εφαρμοζεται ο νομος οπου μας βολευει; Καταρχήν, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική η βία από όργανο της τάξης, με τη βία ενός τσόγλανου! Το ένα είναι απλή αλητεία και πρέπει να τιμωρηθεί, το πρώτο όμως, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά! με αυτή τη λογική, γιατί εκπροσωπουν τους χιλιάδες διαδηλωτές 200 τσογλάνια που σπάνε και λεηλατούν, και που πολύ αμφιβάλω αν είναι πράγματι τσογλάνια...ή απλά δημόσιοι υπαλληλοι? ? (και ο νοών νοείτω?)! Οι μπάτσοι όμως, δε συλλαμβάνουν αυτούς που φταίνε, σωστά? Ρίχνουν τα χημικά τους διαλύοντας όλη την πορεία, συλλαμβάνουν αδιακρίτως 100 φοιτητές φταίνε δε φταίνε, προκαλούν χωρίς λόγο χτυπώντας τις ασπίδες, τρέχοντας και περικυκλώνοντας ακόμα και ειρηνικές διαδηλώσεις (την ημέρα που έκλεισε πχ μια εβδομάδα από το θανατο του 15χρονου), και βοηθούν τελικά στο μπάχαλο! Ταυτόχρονα, να σου θυμήσω τον αλήτη του γαλατσίου που έκανε ότι πυροβολεί τα παιδιά που διαμαρτύρονταν ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ή τις 3 περιπτώσεις μπάτσων που πυροβόλησαν στον αέρα, μόνο εκείνη την περίοδο? Και τέλος πάντων, καταληγούμε και οι 2, απο άλλη οπτική, στο ίδιο συμπέρασμα... Εχουμε ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, που δε μπορεί (ή δε θέλει) να συλλάβει 200 μπαχαλάκηδες, δε μπορεί να ελέγξει 5-10-15 τρελούς που βρίσκονται στην υπηρεσία της, και δε μπορεί να προστατεύσει την περιουσία του θείου σου και του πατέρα μου....Τόσο απλά, τόσο σεμνά, τόσο ταπεινά... Πάντως οι δικοί μου, συνταξιούχοι με 40χρόνια ένσημα ο καθένας, κατέβηκαν τουλάχιστον σε 5 πορείες μέσα στο Δεκέμβριο δίπλα σε άγνωστα δεκαπεντάχρονα, παίρνοντας μαζί και τους συνομήλικους φίλους τους, για να προστατέψουν το μέλλον... και εγώ με τους φίλους μου, 30χρονοι πια, το ίδιο κάναμε, όσο μπορούσαμε λόγω δουλειών... Πάντως οι δικοί μου, συνταξιούχοι με 40χρόνια ένσημα ο καθένας, κατέβηκαν τουλάχιστον σε 5 πορείες μέσα στο Δεκέμβριο δίπλα σε άγνωστα δεκαπεντάχρονα, παίρνοντας μαζί και τους συνομήλικους φίλους τους, για να προστατέψουν το μέλλον... και εγώ με τους φίλους μου, 30χρονοι πια, το ίδιο κάναμε, όσο μπορούσαμε λόγω δουλειών...
Hamurabi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Καταρχήν, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική η βία από όργανο της τάξης, με τη βία ενός τσόγλανου!Το ένα είναι απλή αλητεία και πρέπει να τιμωρηθεί, το πρώτο όμως, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά! με αυτή τη λογική, γιατί εκπροσωπουν τους χιλιάδες διαδηλωτές 200 τσογλάνια που σπάνε και λεηλατούν, και που πολύ αμφιβάλω αν είναι πράγματι τσογλάνια...ή απλά δημόσιοι υπαλληλοι? ? (και ο νοών νοείτω?)! Οι μπάτσοι όμως, δε συλλαμβάνουν αυτούς που φταίνε, σωστά? Ρίχνουν τα χημικά τους διαλύοντας όλη την πορεία, συλλαμβάνουν αδιακρίτως 100 φοιτητές φταίνε δε φταίνε, προκαλούν χωρίς λόγο χτυπώντας τις ασπίδες, τρέχοντας και περικυκλώνοντας ακόμα και ειρηνικές διαδηλώσεις (την ημέρα που έκλεισε πχ μια εβδομάδα από το θανατο του 15χρονου), και βοηθούν τελικά στο μπάχαλο! Ταυτόχρονα, να σου θυμήσω τον αλήτη του γαλατσίου που έκανε ότι πυροβολεί τα παιδιά που διαμαρτύρονταν ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ή τις 3 περιπτώσεις μπάτσων που πυροβόλησαν στον αέρα, μόνο εκείνη την περίοδο? Και τέλος πάντων, καταληγούμε και οι 2, απο άλλη οπτική, στο ίδιο συμπέρασμα... Εχουμε ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, που δε μπορεί (ή δε θέλει) να συλλάβει 200 μπαχαλάκηδες, δε μπορεί να ελέγξει 5-10-15 τρελούς που βρίσκονται στην υπηρεσία της, και δε μπορεί να προστατεύσει την περιουσία του θείου σου και του πατέρα μου....Τόσο απλά, τόσο σεμνά, τόσο ταπεινά... 1)Συμφωνω οτι η (παρανομη)_ βια των αστυνομικων θαπρεπει να τημωρειται πολυ πιο εντονα αποτι ενας απλου πολιτη. 2)Κανεις τεραστιο λαθος αν νομιζεις οτι η αστυνομια δεν ΜΠΟΡΕΙ να συλλαβει μπαχαλακηδες. ΓΙατι την πρωτη φορα ηταν μηδεν οι συληψεις και τη δευτερη φορα ηταν 80; Προφανως καποιοι δινουν εντολη για το αν θελουν να γινουν συληψεις ή οχι. Και αυτοι οι καποιοι δεν ειναι τα μπατσακια που βλεπεις στο δρομο. να ξερουμε και ποιον πρεπει να κραξουμε. 3)Σχετικα με τις 3 περιπτωσεις μπατσων που πυροβολησαν στον αερα , ποιος σου ειπε οτι ειναι παρανομο αυτο; επειδη τοπε η Τατιανα; σε πληροφορω οτι κατω απο τις συνθηκες των ζηταδων που πουροβολουσαν ενω τους ειχε περικυκλωσει εξαγριωμενο πληθος ειναι απολυτα καλυμενοι νομικα και αν θες ριξε μια ματια στο νομο περι οπλων.
Pablo_Hasan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δε καιγανε και σπαγανε ολη την αθηνα καποιοι ολο το δεκεμβριο; ε ωραια να κατεβαινανε λοιπον τα ΜΑΤ και να εκαναν καταστολη αυτου του μπαχαλου με καθε κοστος.Αυτο εννοω, ειναι απλο. και ποιο θα ηταν το κοστος αν ξαναεξοστρακιζόταν καμμια σφαίρα;
Hamurabi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Οι ΜΑΤΑΤΖΗδες δεν εχουν οπλο. μονο γκλοπ. σε καθε διμοιρια των 30+ ατομων μονο ο επικεφαλης εχει οπλο και αυτος μενει παντα πισω. Ασχετα απαυτο ομως η καταστολη απο τα ΜΑΤ γινοταν ανεκαθεν με τη νομιμη βια, δεν ειπα ποτε εγω να σκοτωσουν κοσμο. Με τη λογικη σου ομως περι εξοστρακισμου, τοτε να ειναι αοπλη η αστυνομια. οταν γινονται ενοπλες ληστειες στο κεντρο της αθηνας,να μην ειδοποιειται καν ηα στυνομια για να μην τυχον γινει συμπλοκη και επιφερει καναν εξοστρακισμο. σου φαινεται λογικο αυτο;
Tenshi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 3)Σχετικα με τις 3 περιπτωσεις μπατσων που πυροβολησαν στον αερα , ποιος σου ειπε οτι ειναι παρανομο αυτο; επειδη τοπε η Τατιανα; Επειδή είναι επικίνδυνο και ενδέχεται κάποιο βλήμα να ..."εξοστρακιστεί απο πάνω προς τα κάτω" όπως λένε και οι επίσημες αρχές...ο νοών νοείτω Στην προκειμένη περίπτωση θα προτιμούσα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου,παρά να τυγχάνω της προστασίας ανεκπαίδευτων,ανήθικων και διανοητικά ανάπηρων δημοσίων υπαλλήλων. Δέν μπορούν να με προστατέψουν σάν πολίτη;Έστω...χάρισμα τους οι φόροι που πληρώνω!Ας κάνουν άρση του νόμου περι οπλοκατοχής.Δέν θα κυκλοφορώ δα με POW και μυδραλιοβόλο.Και με ένα σπαστό baton είμαι παραπάνω απο ικανός να κουμαντάρω τον μέσο μακρυχέρη...
Belouxiotis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 καλημερα 1) σε περιπτωση που υπαρχουν 2 κουκουλοφοροι εκ των οποιων ο ενας διαπράξει ποινικο αδικημα (καψιμο σπασιμο κλπ) και ο αλλος απλα ειναι θεατης πως τα οργανα της ταξης θα ξεχωρισουν τον ταραξια απο τον θεατη? Πως θα διασφαλιστει οτι ενας "θεατης" κουκουλοφορος στο ενα ακρο της πολης δεν συλλαμβανεται επειδη ενας "ταραξιας" κουκουλοφορος στο αλλο ακρο της πολης τα καιει? 2) Αλλοιωση χαρακτηριστικων προσωπου δημιουργουν τα γυαλια ηλιου το καπελο, το κράνος το κασκολ και αλλα αντικειμενα που φορουνται "αναγκαστικα". Πως θα διασφαλιζεται οτι τα αγαθα οργανα της ταξης δεν θα φορτώνουν αδικηματα σε ανθρωπους πουφορουν τα παραπάνω και ετυχε (πετυχε) να περχουν απο σημειο που κουκουλοφοροι ή μη τα σπάνε? 3) Γιατι επαναφερεται η μεταξικη διαταξη περι περιυβρισης αρχης 20 χρονια μετα την κατάργηση της? Ισχυει το αλλαθητο του μπάτσου?
million_voices Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 αυτοι οι νομοι και πρακτικες ειναι παραδοχη αποτυχιας μιας κοινωνιας οσοι λενε ευκολα νομος και ταξη για τετοιες κινησεις μαλλον δεν καταλαβαινουν τους κινδυνους που εγκυμονουνται
Lucifer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Διαφωνείς γιατί έτσι ειναι το λογικό αλλά κάνεις λάθος. Εκτελείς την εντολή όσο περίεργη και αν είναι , δεσμευτική και μετά αναφέρεις στην Υπηρεσία σου. Δεν δουλεύουν οι αστυνομικοί στα τσιφλίκα των πατεράδων τους για να ακούν μόνο τον εαυτό τους. Δημόσια Οργανα είναι με ανωτέρους. Για τις διμοιρίες αλλάζει το θέμα. Παράνομη εντολή του Στύλ πήγαινε σπάσε στο ξύλο "εκείνον" ενοοείται οτι δεν εκτελείς. Αν το κάνεις είσαι φυσικός αυτουργός απλα. Στις προφανώς παράνομες που μάλλον εννοείς Chris , δεν παραιτήσε . Απλά δεν εκτελείς οτι σου λένε Ενημερωτικά και μόνο, για να ξέρεις πάνω κάτω σε τι ιδεολογικά πλαίσια ανήκεις με τις δηλώσεις σου: Führerprinzip During the post-war Nuremberg Trials, Nazi war criminals – and, later, Adolf Eichmann during his trial in Israel – attempted to use the Führerprinzip as a means to evade responsibility for war crimes: "I only did what I was told". Eichmann explicitly declared having abandoned his conscience in order to "do his job" and follow the orders. Πάλι σε αδικώ;
Hamurabi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Με τα τελευταια προεδρικα διαταγματα ο αστυνομικος αν εστω κρινει τις διαταγες ανωτερου του παει για ΑΠΟΤΑΞΗ = οχι δουλεια = η οικογενεια πεινασε. Δεν ειναι ολα τοσο απλα οπως τα νομιζει ο κοσμακης. " ενταξει μωρε μπατσακο σου δωσε διαταγη ο διοικητης σου,απλα μην την εκτελεσεις αν δε θες δε τρεχει τιποτα".
random Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 ώρες, ώρες.... καλημερα 1) σε περιπτωση που υπαρχουν 2 κουκουλοφοροι εκ των οποιων ο ενας διαπράξει ποινικο αδικημα (καψιμο σπασιμο κλπ) και ο αλλος απλα ειναι θεατης πως τα οργανα της ταξης θα ξεχωρισουν τον ταραξια απο τον θεατη? Πως θα διασφαλιστει οτι ενας "θεατης" κουκουλοφορος στο ενα ακρο της πολης δεν συλλαμβανεται επειδη ενας "ταραξιας" κουκουλοφορος στο αλλο ακρο της πολης τα καιει? .. σπέρα 1) σε περιπτωση που υπαρχουν 2 ακουκούλωτοι' date=' καραφλοί, οδηγοί κίτρινων Χιουντάϊ, ανευ αριθμών κυκλοφορίας, εκ των οποιων ο ενας διαπράξει ποινικο αδικημα (πυροβολεί πεζό με μυδράλιο, κλπ) και ο αλλος απλα ειναι θεατης πως τα οργανα της ταξης θα ξεχωρισουν τον ταραξια απο τον θεατη? Πως θα διασφαλιστει οτι ενας "θεατης" καραφλός στο ενα ακρο της πολης δεν συλλαμβανεται επειδη ενας "ταραξιας" καραφλός στο αλλο ακρο της πολης πυροβολεί?[/quote'] ... τα χάπια μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 να φέρω lexotanil?
insomniaK Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Με τα τελευταια προεδρικα διαταγματα ο αστυνομικος αν εστω κρινει τις διαταγες ανωτερου του παει για ΑΠΟΤΑΞΗ = οχι δουλεια = η οικογενεια πεινασε.Δεν ειναι ολα τοσο απλα οπως τα νομιζει ο κοσμακης. " ενταξει μωρε μπατσακο σου δωσε διαταγη ο διοικητης σου,απλα μην την εκτελεσεις αν δε θες δε τρεχει τιποτα". Ειλικρινά πιστεύεις πως θα τον θεωρούσε ο οποιοσδήποτε μπατσάκο; Εμένα γιατί μου φαίνεται πως το προεδρικό διάταγμα βγήκε διότι ο καθείς έκανε το μακρύ και το κοντό του και εκτίθενται όλοι μαζί. Επομένως τώρα ξέρουν σε ποιον να καταλογίζουν ευθύνες. Συνέπεια της ανοργανωσιάς και της μη-εκπαίδευσης είναι αυτό το διάταγμα. Αν ήμουν μέλος της οικογένειας της κοπέλας που σκοτώθηκε στη ληστεία στο Γερμανό, θα έκανα μήνυση στον μπάτσο/καουμπόι. Πάνω από τις μισές ευθύνες έχει για το μακελειό, ήταν ανεύθυνος που τράβηξε όπλο σε κλειστό χώρο με τουλάχιστον 3 πολίτες και ταυτόχρονα οι ληστές να υπερτερούν αριθμητικά, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και των πολιτών, έχοντας λιγοστές πιθανότητες και είμαι σίγουρος πως το ήξερε, να αποτρέψει τη ληστεία και προκάλεσε φονικό. Αυτό είναι συνέπεια της βλακείας, της νοοτροπίας, της ανικανότητας, της μη εκπαίδευσης των γαμάου-δερνούα μπάτσων. Κανείς δε θα του ζητούσε την οποιαδήποτε ευθύνη αν δεν τράβαγε όπλο, αλλά τους ακολουθούσε, αν ήθελε να το παίξει ήρωας, μετά. Σε όλα αυτά το συμπέρασμα είναι ένα κοινό, έχει δοθεί εξουσία σε ανθρώπους που δεν έχουν εκπαιδευτεί και φαίνεται να μην έχουν ούτε την κοινή λογική να τη διαχειριστούν. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με το νόμο με τις κουκούλες, που θα φτάσουμε για ακόμα μία φορά, σε δικαστήρια παρωδίες, όπου ούτε καν η εισαγγελία δε θα ζητάει καταδίκη...
Chris_85 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Oταν η κοινωνια αντιμετωπιζει το σοβαροτατο προβλημα του να εχει εναποθεσει το αγαθο της ασφαλειας και της εννομης ταξης σε ατομα που ειναι ακαταλληλα γ αυτη τη δουλεια (για λογους που εχουμε αναλυσει) και η λυση σ αυτο το φλεγον και τεραστιας σημασιας ζητημα, ειναι η ποινικοποιηση της κουκουλας, ε τοτε καταλαβαινεις οτι ζεις στην Ελλαδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.