kakos_jr Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Γειά σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τις Qualified Vendor Lists (QVL) για τις μνήμες RAM στις μητρικές της Asus. Σκέφτομαι να αγοράσω μνήμες αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο ΔΕΝ είναι μέσα στη λίστα σύμφωνα με την εταιρία. Αυτό σημαίνει οτι : α) Δεν θα δουλέψει; β) Δεν θα δουλέψει στο peak της απόδοσής της; γ) Θα δουλέψει αλλά μπορεί να χαλάσει; δ) Θα δουλέψει αλλά αν χαλάσει η μνήμη ή/και η μητρική θα είναι εκτός εγγύησης; ε) None of the above; Σε περίπτωση που είναι χρήσιμο σε κάποιον, αναφέρομαι στην ASUS P5Q-E και οι μνήμες που θέλω να πάρω είναι οι GEIL GX24GB6400C4UDC DDR2 (2x2GB). (Στην QVL βρίσκεται το μοντέλο των 2GB (GEIL GX22GB6400C4UDC DDR2 (2x1GB)) Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
ultraxmode Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Απο την εμπειρία μου με μητρικές ASUS (είμαι fan.. ) δεν πάει να πεί τίποτα.. Δυστυχώς δεν λένε τίποτα οι συγκεκριμμένες λίστες.. Όλες αυτές τις φορές που έβαλα μνήμη σε ASUS motherboards.. έπαιξαν.. και δεν ήταν καν στις λίστες..
koumos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Και γω προσφατα αλλαξα RAM σε 1 P5KC και εβαλα 2 στικακια των 2GB 1333 χωρις να ειναι στην QVL. Κανενα απολυτως προβλημα και οι RAM δουλευουν comple.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύουν αυτά που λένε οι προλαλλήσαντες αλλά υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες μητρικές που έχουν ιδιοτροπίες και δεν είναι συμβατές με κάποιες μνήμες...
ultraxmode Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Ααα !! τώρα που θυμήθηκα.. είχα μία P4C800e-Deluxe παλιά, η οποία είχε ένα πρόβλημα με κάτι στικάκια Kingston ..!!! ναιιι ναιιι ναιι.. η μοναδική φορά που αντιμετώπισα πρόβλημα..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 παλιά? οι Striker της Asus έχουν ακόμα κουσούρια...ακόμα και η Rampage Extreme με το X48 έχει...
ultraxmode Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Ναι ε??? Αυτό δεν το ήξερα!.. χμμ.. καλά πιστεύω πως όλα τα motherbards απο κάποια ασυμβατότητα θα έχουν.. δεν μπορεί.. λίγο οι εμπορικές συμμαχίες.. λίγο το ένα, λίγο το άλλο.. τσούπ.. πρόβλημα..
liquid_ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Καλησπερα παιδια! Μολις αγορασα καινουρια εξαρτηματα για να στησω ενα PC. Δεν τα εχω ανοιξεια ακομα γιατι μολις παρατηρησα την QVL και φοβαμαι μηπως οι μνημε μου δεν "παιξουν" Μπορει καποιος να μου πει με σιγουρια αν ειναι συμβατες οι μνημες με τη μητρικη μου???? Αλλιως η λυση ειναι να την αλλαξω!!! Σας παραθετω μητρικη και μνημη: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522672 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554742 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
swiftech Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 και η rampage ii δεν θελει με τιποτα να τρεξει τις corsair dominator 1866 με 1.65 volt.. εχουν βγει 10 bios και δεν βλεπω να το φτιαχνουν ποτε.. ενω η gigabyte+corsair δουλευουν ρολοι
ultraxmode Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι ??? Υπάρχει κάποιος που να έχει βάλει σε Μaximus Formula 8GB 1066MHz μνήμες και να του παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα στα 1066 και στους σωστούς χρονισμούς τους ??? Ευχαριστώ !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.