Προς το περιεχόμενο

"Παχυλες " συνταξεις αλλοδαπων απο ΙΚΑ

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γιατι ρε παιδια, οι διαφοροι απολυμενοι -εθελουσιες εξοδοι κτλ που τους βγαζουν συνταξη απο το ΙΚΑ στα 50 ειναι ποιο μαγες απο τους αλοδαπους?

Ολοι να παρουν συνταξη, ετσι γιατι ειμαστε μαγκες σαν λαος και δεν κοιταμες τετοιες μικροτητες οπως οι αλλες χωρες...

Καλά και με την εθελούσια έξοδο το έχουν παρακάνει πια...Τι να κάνουμε άλλοι πληρώνουν εισφορές και συνεισφέρουν στα Ταμεία και άλλοι τις παίρνουν τις συντάξεις.Άλλο μεγάλο πρόβλημα του συστήματος είναι η διαδοχική ασφάλιση ( όταν έχεις πολλά ταμεία), ο πατέρας μου φαντάσου αναγκάστηκε να κάψει τα χρόνια του τέταρτου ταμείου και να μη τα λάβει καθόλου υπόψη. Τι να λέμε το ασφαλιστικό μπάζει από παντού, "μαύρη εργασία" και εισφοροδιαφυγή, παραθυράκια εδώ, παραθυράκια εκεί, μαιμού αναπηρικές συντάξεις ενώ άλλοι με πρόβλημα τρέχουν συνέχεια σε επιτροπές για να συνεχίσουν να παίρνουν σύνταξη και άλλα τέτοια ωραία. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δίνω εισφορές σε κάποιο δημόσιο ταμείο ως εργαζόμενη έτσι όπως τα έχουνε κάνει, ποιός μου εγγυάται ότι δε θα κλαίω στο μέλλον τα λεφτά που δίνω σε εισφορές;:mad:

Βιάζονται οι κυβερνώντες (δέχονται εντολές) να διώξουν την παλιά φρουρά απ' τα δρώμενα,ούτως ώστε να σχεδιάσουν σε άγραφο χαρτί τις καινούργιες εργασιακές παραμέτρους.Επίσης στο τραπέζι του ξεπουλήματος έχει ριχτεί και ο αριθμός των εργαζομένων.Τους διώχνει τώρα,άσχετα αν δεν έχει να τους συντηρήσει (συνταξιοδοτικά) αύριο,βλέπε εργαζόμενους της (πρώην) Γενικής Τράπεζας και νυν Σοσιετέ Τζενεράλε (lol),τους φάγανε το επικουρικό.

Απλά.

Σωστός

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τουλαχιστον ο πατερας σου θα προλαβει να χαρει μια συνταξη. Εσυ και εγώ ομως ετσι οπως τα έχουν καταντήσει τα περισσότερα ταμεία αμφιβάλω αν θα παρουμε έστω και μια μικρή συνταξη όσο ζουμε. Δουλεια μεχρι τα 70+ και οποιος αντέξει. Οσο για την διαδοχική, ηδη είμαι στον δευτερο χρόνο ασφαλισης και είμαι στο δευτερο ταμείο, σε κανενα χρόνο θα παω στο 3ο....να δω οταν (και αμα ) ερθει η ώρα πως θα βγάλω ακρη...

Δημοσ.

δεν φταίει η E.E., γιατί έρχονται σε εμάς και δεν πάνε πχ. στην Γερμανία που έχει και μεγαλύτερες συντάξεις;

Εμείς δεν έχουμε ανάλογη νομοθεσία όπως οι άλλες χώρες, είδα τις προάλλες ένα ρεπορτάζ που έλεγε ότι η σύνταξη είναι περίππου x/35 όπου x είναι τα χρονια που έχουν μείνει στην κάθε χωρα.

Δημοσ.
Τουλαχιστον ο πατερας σου θα προλαβει να χαρει μια συνταξη. Εσυ και εγώ ομως ετσι οπως τα έχουν καταντήσει τα περισσότερα ταμεία αμφιβάλω αν θα παρουμε έστω και μια μικρή συνταξη όσο ζουμε. Δουλεια μεχρι τα 70+ και οποιος αντέξει. Οσο για την διαδοχική, ηδη είμαι στον δευτερο χρόνο ασφαλισης και είμαι στο δευτερο ταμείο, σε κανενα χρόνο θα παω στο 3ο....να δω οταν (και αμα ) ερθει η ώρα πως θα βγάλω ακρη...

Ναι ανήκει στην τελευταία (τυχερή γενιά ) που θα πάρει σύνταξη. Αν σκεφτείς ότι πλέον υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα, ότι δηλαδή αλλάζουν οι εργαζόμενοι πιο συχνά απασχόληση , είναι πιο πιθανόν να αλλάξουν και ταμείο, οπότε το θέμα με την διαδοχική ασφάλιση γίνεται όλο και πιο σοβαρό. Μετα την πρακτική μου θα μπω και εγώ σε δεύτερο ταμείο, έχω και ιδιωτική ασφάλιση για σύνταξη και ιατρική περίθαλψη( αυτά ακόμα δεν τα πληρώνω εγώ, η μαμά:lol:, μετά θα περάσω καλά με τόσα που θα δίνω σε εισφορές:devil:).

δεν φταίει η E.E., γιατί έρχονται σε εμάς και δεν πάνε πχ. στην Γερμανία που έχει και μεγαλύτερες συντάξεις;

Εμείς δεν έχουμε ανάλογη νομοθεσία όπως οι άλλες χώρες, είδα τις προάλλες ένα ρεπορτάζ που έλεγε ότι η σύνταξη είναι περίππου x/35 όπου x είναι τα χρονια που έχουν μείνει στην κάθε χωρα.

Δε γνωρίζω την νομοθεσία των άλλων χωρών αλλά κάτι τέτοιο αν έχουν προβλέψει μου φαίνεται απολύτως λογικό.

Δημοσ.
Γιατί εκεί το πολύ-πολύ να γίνουν σαπούνι.:rolleyes:

Έχουμε,έχουμε και μεις τέτοια.Αλλά τα πλοκάμια είναι παντού χωμένα και μιας και έχει ατονήσει το ποινικό,σε σχέση με την ευθύνη δημοσίων υπαλλήλων,είπανε κι αυτοί (οι δημόσιοι δικτατορίσκοι...) να συμπληρώσουν το εισοδηματάκι τους.:mad:

Δημοσ.
Δεν βλέπω κανένα νομικό κενό, όταν δηλώνουν ψευδή κατοικία. Ούτε βλέπω καμία δυσκολία στην επιβεβαίωση αυτής ανα τρίμηνο. Το κενό βρίσκεται στην διάθεση ελέγχου.

Φιλοσοφικό τοπ ερώτημα :

Γιατί θα πρέπει να δηλώσεις κατοικία για να πάρεις σύνταξη. Οί άστεγοι δεν έχουν δικαίωμα στη σύνταξη ?

Δημοσ.
Φιλοσοφικό τοπ ερώτημα :

Γιατί θα πρέπει να δηλώσεις κατοικία για να πάρεις σύνταξη. Οί άστεγοι δεν έχουν δικαίωμα στη σύνταξη ?

Και οι άστεγοι δηλώνουν κάποιο κέντρο/υπηρεσία που φροντίζει γι' αυτούς φαντάζομαι.

Δημοσ.

όσοι έχουν εργασθεί στο εξωτερικό, δηλαδή δε θα πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη όταν επαναπατρισθούν..;

Δημοσ.
Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να έχουν ως τόπο κατοικίας την Ελλάδα, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους). Ετσι σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι διαμένει στην Ελλάδα και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην πραγματικότητα περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του (το φαινόμενο είναι συνηθέστερο στους μετανάστες από τη Βουλγαρία, που είναι και η πιο κοντινή χώρα).

απο την αλλη, πες οτι καποιος Βουλγαρος δουλεψε στη χωρα του και μετα ηρθε στην Ελλαδα και οταν εφτασε σε ηλικια συνταξης σταματησε να δουλευει, πως μπορει να ζησει με την συνταξη της βουλγαριας αν δεν θελει να επιστρεψει; Δεν μπορουμε να τον διωξουμε.

Νομιζω οτι το προβλημα δεν ειναι τοσο μεγαλο οσο το παρουσιαζουν και λυνεται και ευκολα, αν ο αλλος δε μενει κοντα στα συνορα δεν μπορει να πηγαινοερχεται.

Στη Γερμανια ειχα γνωρισει κατι Ελληνες που επαιρναν ενα επιδομα και τους ειχαν ζητησει τα συμβολαια σπιτιου, καθε 3 μηνες επρεπε να πηγαινουν με τους λογαριασμους του ρευματος και αλλα τετοια...

Δημοσ.
όσοι έχουν εργασθεί στο εξωτερικό, δηλαδή δε θα πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη όταν επαναπατρισθούν..;

Φυσικα αλλα απο εκει που εργαστηκαν !!!!!

Οι συχωρεμενοι οι γονεις μου για 3+ μολις χρονια δουλεια στην Σουηδια (1963-1967) στην Ελλαδα οταν εφτασαν σε ηλικια για συνταξη πηραν εστω και λιγα απο την Σουηδια !!!

Δημοσ.

Δεν έχω και τις καλύτερες γνώσεις πάνω στα δημοσιονομικά, οπότε εξηγήστε μου την εξής απορία (άσχετη με τους βούλγαρους):

Με ποιό σκεπτικό γίνεται αυτή η "ενοποίηση" του ασφαλιστικού ζητήματος σε ολόκληρη την Ένωση? Το βρίσκω λογικό κοινωνικά, οι πολίτες της ΕΕ να παίρνουν σύνταξη από το κράτος στο οποίο εργάζονται και κατοικούν, αλλά οικονομικά πως στέκει?

Πως εξισώνονται ξαφνικά το ΙΚΑ και το γαλλικό CNAV, όταν το πρώτο δίνει συντάξεις,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επιδόματα ενώ το δεύτερο δίνει μόνο ένα μέρος της σύνταξης πχ(στη Γαλλία απ' ότι ξέρω υπάρχουν ξεχωριστοί φορείς για σύνταξη,ιατροφαρμακευτική, ανεργία κλπ).

Δημοσ.

Κατα την γνωμη μου καθε ασφαλισμενος πρεπει να παιρνει συνταξη απο το Ταμειο που του εκανε κρατησεις και μονο .

Αν εχει εργαστει με παραπανω απο ενα Ταμεια σαν ασφαλιστικο να παιρνει αναλογικη συνταξη απο το καθενα οταν συμπληρωσει το οριο για συνταξη.

Αν εχει εργαστει σε διαφορετικα κρατη να παιρνει δυο ή και παραπανω συνταξεις παντα σε αναλογια με τις εισφορες που πληρωσε στο καθε ενα.

Το ποτε θα παρει αυτη την συνταξη να εξαρταται απο το καθεστως καθε κρατους οταν αυτα ειναι διαφορετικα.

Δημοσ.
Κατα την γνωμη μου καθε ασφαλισμενος πρεπει να παιρνει συνταξη απο το Ταμειο που του εκανε κρατησεις και μονο .

Αν εχει εργαστει με παραπανω απο ενα Ταμεια σαν ασφαλιστικο να παιρνει αναλογικη συνταξη απο το καθενα οταν συμπληρωσει το οριο για συνταξη.

Αν εχει εργαστει σε διαφορετικα κρατη να παιρνει δυο ή και παραπανω συνταξεις παντα σε αναλογια με τις εισφορες που πληρωσε στο καθε ενα.

Το ποτε θα παρει αυτη την συνταξη να εξαρταται απο το καθεστως καθε κρατους οταν αυτα ειναι διαφορετικα.

Αν και η λύση σου είναι καθαρότατη, φαντάζεσαι με τους σημερινούς ρυθμούς μετακινήσεων το γραφειοκρατικό εγκεφαλικό που θα πάθει κάποιος για να βγάλει και να λαμβάνει 3 συντάξεις σε 3 κράτη ?

Δημοσ.
Αν και η λύση σου είναι καθαρότατη, φαντάζεσαι με τους σημερινούς ρυθμούς μετακινήσεων το γραφειοκρατικό εγκεφαλικό που θα πάθει κάποιος για να βγάλει και να λαμβάνει 3 συντάξεις σε 3 κράτη ?

Με την υπαρχουσα μηχανογραφιση και την εξελιξη της δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο.Αρκει να υπαρχει θεληση και οχι ......

Δημοσ.

Μα δεν υπάρχει μηχανογράφηση για τέτοιο πράγμα. Θα πρέπει να δημιουργηθεί από την αρχή. Αυτό είναι το θέμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...