Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με διαρροη ρευματος UPS

oxydam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ενα UPS Ablerex MSII6000RT-SHAS (online) και μου παρουσιάζει το εξής θέμα:

είναι συνδεδεμένο στον πίνακα του computer room και έχει 2 ασφάλειες και ένα ρελέ διαρροής.

κάθε μέρα το ρελέ διαρροής μου πέφτει. ήρθαν τεχνικοί απο την εταιρία που μας το εγκατέστησε και μου είπαν οτι υπάρχει μια μικρή διαρροή και ότι είναι φυσιολογική και οτι πρέπει να απεγκαταστήσω το ρελέ διαρροής ή να βγάλω των 30 mA και να βάλω 100mA.

Είνια λογική η διαρροή να είναι φυσιολογική?

Θα λυθεί το πρόβλημα αν βάλω 100mA αντι γαι 30?

Ευχαριστώ,

Δημοσ.

στο μόνο που θα κάνεις είναι κακό στην υγεία σου εάν κατά τα λεγόμενα του έχει διαρροή αυξάνεται ο κίνδυνος να σε χτυπήσει το ρεύμα έλεγξε μήπως έχει κοπή εσωτερικά κάποιο καλώδιο η το καλώδιο τροφοδοσίας αλλιώς εάν είναι στην εγγύηση πίσω η καινούργιο δεν παίζεις με το ρεύμα

Δημοσ.

Φίλε μου, αυτό που σου είπαν είναι παλαβή χοντράδα. Άκου εκεί να βγάλεις το ρελέ...Ο κανονισμός ηλεκτρικών εγκαταστάσεων που προβλέπει ρελέ 30 mA για πλάκα υπάρχει? Εδώ θα επινοήσουμε καινούργιους όρους. Φυσιολογική διαρροή πρώτη φορά ακούω. Εφόσον η εγκατάσταση είναι Ο.Κ καμιά διαρροή δεν έπρεπε να υπάρχει, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο που να σου ρίχνει ρελέ 30 mA. Μάλλον βαριούνται να ψάξουν τί παίζει με τη διαρροή. Όσο γι' αυτό που ρωτάς, το πρόβλημα πιθανόν να λυθεί (δεν είναι και σίγουρο) αν αλλάξεις το ρελέ με ένα άλλο 100 mA, αλλά αυτό είναι επικίνδυνο.

Δημοσ.

Ser_x, choutos ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Έχετε δίκιο παιδιά, απλά όλες οι κουβέντες που γίνανε πάνω στο θέμα με μπερδέψανε και μένα και είχα αμφιβολίες. έψαξα κιόλας για τα standard τηε Ε.Ε. και όντως choutos τα 30 mA είναι το μαξιμουμ για προστασία των ανθρώπων και πάνω απο 75 mA το ρεύμα μπορεί και άνετα να σκοτώσει!!!!!

Μίλησα με την εταιρία του UPS και μου είπαν να δοκιμάσουμε να τον αλλάξουμε μπας και διορθωθεί το πρόβλημα... ας ελπίσουμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...