Προς το περιεχόμενο

Πόσο είναι το ημερήσιο όριο ανάληψης από cash card της Αγροτικής Τράπεζας;

kelsk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες έκλεψαν μέσα από την τσάντα της το πορτοφόλι της μητέρας μου με 200 euro συν ταυτότητα, κάρτα και πιθανότατα το pin. Μόλις εκείνη το πήρε είδηση και το δήλωσε στην Αγροτική Τράπεζα ήταν πλέον αργά, αφού ναι μεν μπλοκαρίστηκε ο λογαριασμός της όπου είχε μπει η σύνταξη και το δώρο, δηλαδή γύρω στα 1000 euro, αλλά πριν από μισή ώρα όπως μου είπε ο υπάλληλος της Τράπεζας, και μέσα σε 15 λεπτά έκαναν ανάληψη 300 euro, μετά από 5 λεπτά άλλα 400 euro από άλλο ATM, μετά από 5 λεπτά άλλα 400 euro και άλλα 50 euro, το σύνολο1150 euro, όσα δηλαδή ήταν μέσα στο λογαριασμό. Το ερώτημά μου, όμως, είναι πώς μέσα σε 15 λεπτά έγινε μεν ανάληψη 1150 euro, αλλά νομίζω πως το ημερήσιο όριο ανάληψης από τη συγκεκριμένη τράπεζα πρέπει να είναι κάτω από 1000 euro. Αν ισχύει αυτό δικαιούται η μητέρα μου να διεκδικήσειαπο την Αγροτική Τράπεζα έστω το υπόλοιπο που δε δικαιολογεί το σύνολο της ημερήσιας ανάληψης; Π.Χ. αν το όριο ανάληψης -για cash card πάντα μιλάμε- είναι ημερησίως 800 euro, δε θα μπορούσε τουλάχιστον να διεκδικήσει από την τράπεζα τα υπόλοιπα 350 euro που τυπικά αδικαιολόγητα τραβήχτηκαν από τον συγκεκριμένο λογαριασμό; Ξέρει κανείς συγκεκριμένα για την Αγροτική Τράπεζα σε cash card (όχι πιστωτική) πιο είναι το ημερήσιο όριο ανάληψης; Έψαξα στο net αλλά όλα αναφέρονται σε πιστωτικές (νισάφι πια) . Για την περίπτωση της cash κάρτας τι γίνεται;;; Eυχαριστω προκταβολικά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Να πω πρώτα από όλα πως λυπάμαι για αυτό που συνέβη.

Δεν ξέρω τι επιπλέον δυνατότητες δίνει η cash card της αγροτικής, όμως ξέρω πως αρκετές από αυτές είναι πλέον debit και δίνουν δικαίωμα υπερανάληψης. Ίσως έτσι να εξηγείται το επιπλέον ποσό. Αν το ποσό είχε σηκωθεί από ένα ΑΤΜ θα μπορούσα να υποθέσω πως με κάποιο "μηχανάκι" ο κλέφτης πείραξε το συγκεκριμένο μηχάνημα. Αφού το έκανε από πολλαπλά ΑΤΜ, όμως, μάλλον την υπερανάληψη πήρε.

Το πρόβλημα που βλέπω εγώ σε προσπάθεια διεκδίκησης της διαφοράς, είναι ότι η Τράπεζα καλύπτεται από τους όρους χρήσης (από το site της Αγροτικής, φαντάζομαι τα ίδια λένε όλοι):

5.Ο Κάτοχος υποχρεούται να καταστρέψει αμέσως το σχετικό σημείωμα της Τράπεζας με το οποίο του γνωστοποιείται το PIN το οποίο παραμένει προσωπικό και απόρρητο. Ο Κάτοχος επίσης υποχρεούται, με δική του αποκλειστική ευθύνη, να φυλάσσει την Κάρτα και να τη διατηρεί σε καλή κατάσταση για την ομαλή λειτουργία των συναλλαγών του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, να καλύπτει το πληκτρολόγιο κατά την πληκτρολόγηση του PIN του και να φροντίζει να μη γίνει γνωστό σε άλλους. Έτσι δέχεται ο Κάτοχος ότι η Τράπεζα δεν έχει, όπως είναι ευνόητο, καμία ευθύνη απέναντί του, αν η Κάρτα χρησιμοποιηθεί από άλλο πρόσωπο που γνωρίζει ή τυχαία συνθέτει το PIN, χρησιμοποιώντας τα ΑΤΜ.

6.Ο Κάτοχος είναι υποχρεωμένος σε περίπτωση τυχόν κλοπής ή απώλειας της Κάρτας ή διαρροής του PIN, να ενημερώνει αμέσως την Τράπεζα πρώτα τηλεφωνικώς όλο το 24ωρο στα τηλέφωνα που έχει ανακοινώσει η Τράπεζα για το σκοπό αυτό και κατόπιν εγγράφως, αμέσως σε οποιοδήποτε κατάστημα σε ώρες λειτουργίας του, έχοντας υπόψη του ότι: η αναστολή λειτουργίας της Κάρτας που έχασε θα γίνει άμεσα και η έκδοση νέας Κάρτας και του νέου PIN γίνεται μετά από υποβολή στην Τράπεζα υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 Ν. 1599/86.

7.Η Τράπεζα δεν φέρει ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά του Κατόχου που προήλθε από κλοπή ή απώλεια της Κάρτας ή διαρροή του κωδικού αριθμού του (PIN) και χρήση τους στο δίκτυο, πριν τη γνωστοποίηση προς την Τράπεζα, κατά τα οριζόμενα στον όρο 6 της παρούσης.

Που σημαίνει, πως με κάποιον τρόπο ο κλέφτης γνώριζε το PIN, που σημαίνω πως ακόμη κι αν δεν το είχε η μητέρα σου μαζί με την κάρτα (σφάλμα ανεπίτρεπτο, ασχέτως του τι λένε οι κανόνες) με κάποιον τρόπο "επέτρεψε" να διαρρεύσει, άρα πάλι τίθεται θέμα κανόνων.

Δημοσ.

Σήμερα μου είπε ότι το pin το είχε μέσα στο πορτοφόλι της (εγκληματικό, το ξέρω) και ότι έγιναν και άλλες δύο απόπειρες ανάληψης όλες από ένα συγκεκριμένο τελικά ΑΤΜ μετά τα μεσάνυχτα αλλά ήδη είχε μπλοκαριστεί η κάρτα.Ευχαριστώ πάντως.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω στο πορτοφόλι υπήρχε και το Α.Φ.Μ. της. Την απώλεια ταυτότητας τη δήλωσε στην αστυνομία αλλά της είπαν όλοι ότι δε χρειάζεται να ακυρώσει το ΑΦΜ της. Εγώ πάντως πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και αυτό... Ή μήπως όντως δεν είναι αναγκαίο; Πάντως δύο γνωστοί μας υπάλληλοι της εφορίας μας είπαν ότι δε χρειάζεται...Αλλά μήπως πρέπει τελικά;;; Επίσης, κάτι άκουσα ότι σε περίπτωση απώλειας πορτοφολιού με όλα αυτά τα έγγραφα μέχρι και στην Τράπεζα της Ελλάδος το δηλώνεις αν είχα καταλάβει καλά που το είχαν αναφέρει σε πρωινή εκπομπή. Any idea κανείς;;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...