Προς το περιεχόμενο

Επιλογή προγράμματος για δημιουργία εφαρμογής

Vancas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να φτιάξω μια απλή εφαρμογούλα και θα ήθελα να μου πείτε τις γνώμες σας σχετικά με το πως να την υλοποιήσω.

Η εφαρμογή θα βασίζεται σε μία βάση δεδομένων η οποία θα αποτελείται από καμιά δεκαριά πίνακεσ συσχετισμένους μεταξύ τους.

Αυτό που θέλω είναι κάποιες φόρμες για να εισάγςω στοιχεία στον πίνακα, και κάποιες φόρμες για να τραβάω κάποια συνδυαστικά από τους πίνακες reports.

Επίσης θέλω να υπάρχει η δυνατότητα να εξάγωνται τα reports σε αρχεία excel.

Η εφαρμογή δε θα χρησιμοποιηθεί δικτυακά παρά μόνο σε ένα pc.

Σκέφτηκα να την κάνω σε access που είναι και πιο εύκολο και δίνει όλες αυτές τις δυνατότητες αλλά με ανησυχεί το πρόβλημα συμβατότητας. Δήλαδή το ότι αν πάρω το mdb αρχείο και πάω σε pc με παλαιότερη version της access θα έχε πολλά προβλήματα και μπορεί να μη δουλεύει σωστά για να μή πω και καθόλου.

Έχετε να μου προτείνετε κατί?

Δημοσ.

Μπορείς μαζί με την βάση να έχεις μαζί τα Runtime της έκδοσης της Access στην οποία έχεις φτιάξει την βάση σου. Οπότε δεν βλέπω κάποιον λόγο να μην το κάνεις σε Αccess (την οποία φαντάζομαι την κατέχεις ήδη σε κάποιο βαθμό).

Info & Download: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=d9ae78d9-9dc6-4b38-9fa6-2c745a175aed&displaylang=en

Δημοσ.

Προσωπικές προτιμήσεις:

α) Java για γλώσσα/framework και mysql για τη βάση δεδομένων. Η ανάπτυξη μπορεί να γίνει στο Netbeans IDE.

β) C++ για γλώσσα kai Qt για framework και mysql για τη βάση δεδομένων.

Και με τα δύο μπορείς να έχεις εφαρμογές διαπλατφορμικές (cross-platform). Για περισσότερες πληροφορίες είμαι στη διάθεση σου. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...