mangai Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Πάρε Seasonic(ΟΕΜ) με 83%-85% Efficiency(και 27Α-πραγματικά-στην +12V),το Chieftec με Efficiency 70 % είναι καλό μόνο γιά απόσυρση!
nick#18 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 η zalman εχει λιγο τσιμπημενες τιμουλες...το εχω ψηλοχρυσοπληροσει το 460ρι μου...
Tenshi Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Πάρε Seasonic(ΟΕΜ) με 83%-85% Efficiency(και 27Α-πραγματικά-στην +12V),το Chieftec με Efficiency 70 % είναι καλό μόνο γιά απόσυρση! Οταν τσουβαλιάζουμε,να προσέχουμε τι βάζουμε μέσα στο σακί... Τα X-bit labs έχει ένα σχετικό άρθρο. Στο range 400~500watt τα τροφοδοτικά είναι όντως "αδύναμα",το efficiency είναι κοντά στο 77~78%.Απο εκεί και πέρα,υπάρχουν μοντέλα που φτάνουν μέχρι και 87%.Μεταξύ μας τώρα,σε gaming rig δέν βάζεις 550watt< τροφοδοτικό για ευνόητους λόγους... Σίγουρα δέν είναι τα καλύτερα τροφοδοτικά,είναι όμως τίμια σε σχέση με τα χρήματα που ζητάνε. Και 2 links για τον δρόμο 1. 2. Καλό διάβασμα...
le_bron Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Πάρε Seasonic(ΟΕΜ) με 83%-85% Efficiency(και 27Α-πραγματικά-στην +12V),το Chieftec με Efficiency 70 % είναι καλό μόνο γιά απόσυρση! Nαι φιλε εκανα βλακεια που πηρα με 68 ευρω το chieftec 650 watt με efficiency 70%. Βασικα εχει ψοφησει και η μιση efficiency και εχει καπου στα 35% τωρα. Λεω να δωσω 107 ευρω να παρω το seasonic που εχει efficiency 80%. A, τωρα που γραφω το ποστ μου ψοφισε και το αλλο μισο efficiency και πηγε στα 18%. Φιλε συγνωμη δε θελω να παρεξηγηθω, αλλα πριν μιλησουμε πρεπει να ξερουμε και τι λεμε. Τα chieftec turbo series ειναι 80+ με efficiency 80%... http://www.chieftec.com/tubro-power.html
mangai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Εγώ μίλησα γιά το συγκεκριμμένο chieftec(Chieftec GPS-350EB-101A 24pin PSU) που του πρότεινε ο ser_x(''το Chieftec με Efficiency 70 %''). Αν δεν το καταλάβατε και οι δύο,δικό σας πρόβλημα.Και αυτή η καραμέλλα με τα ''τίμια"chieftec,κάποτε πρέπει να τελειώνει...Υπάρχουν πολλές εταιρίες με ''τίμια'' προιόντα,όλες οι εταιρίες βγάζουν και καλά και μέτρια τροφοδοτικά,γιατί όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν πλασιέ της chieftec,ή του γνωστού καταστήματος;Στη συγκεκριμμένη περίπτωση(τροφοδοτικά 350 watt) το Seasonic(ΟΕΜ) είναι πολύ ποιό ''τίμια'' πρόταση.Τώρα αν ο le_bron μιλάει γιά το Chieftec CFT-650-14C 24pin PSU (650W),τον ενημερώνω ότι και εγώ το έχω,και το αγόρασα φτηνότερα από 68 Ευρώ...και.... ''Φιλε συγνωμη δε θελω να παρεξηγηθω, αλλα πριν'' απαντήσουμε πρέπει να ξέρουμε σε ποιόν απαντάμε,στο mangai ή στην αχαλίνωτη φαντασία μας...Τέλος σας ευχαριστώ γιά τις ιστοσελίδες που μου προτείνετε,αν και τυχαίνει να τις γνωρίζω,και γιά τις ''τίμιες'' ευχές σας γιά καλό διάβασμα.
Tenshi Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Εγώ μίλησα γιά το συγκεκριμμένο chieftec(Chieftec GPS-350EB-101A 24pin PSU) που του πρότεινε ο ser_x(''το Chieftec με Efficiency 70 %''). Αν δεν το καταλάβατε και οι δύο,δικό σας πρόβλημα.Και αυτή η καραμέλλα με τα ''τίμια"chieftec,κάποτε πρέπει να τελειώνει...Υπάρχουν πολλές εταιρίες με ''τίμια'' προιόντα,όλες οι εταιρίες βγάζουν και καλά και μέτρια τροφοδοτικά,γιατί όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν πλασιέ της chieftec,ή του γνωστού καταστήματος;Στη συγκεκριμμένη περίπτωση(τροφοδοτικά 350 watt) το Seasonic(ΟΕΜ) είναι πολύ ποιό ''τίμια'' πρόταση.Τώρα αν ο le_bron μιλάει γιά το Chieftec CFT-650-14C 24pin PSU (650W),τον ενημερώνω ότι και εγώ το έχω,και το αγόρασα φτηνότερα από 68 Ευρώ...και.... ''Φιλε συγνωμη δε θελω να παρεξηγηθω, αλλα πριν'' απαντήσουμε πρέπει να ξέρουμε σε ποιόν απαντάμε,στο mangai ή στην αχαλίνωτη φαντασία μας...Τέλος σας ευχαριστώ γιά τις ιστοσελίδες που μου προτείνετε,αν και τυχαίνει να τις γνωρίζω,και γιά τις ''τίμιες'' ευχές σας γιά καλό διάβασμα. Εστω,ακόμα και αν μιλάμε για το 350αρι,ακούστηκαν βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί εδω μέσα, του στύλ "Το χειρότερο" και "απόσυρση".Αναρωτιέμαι πραγματικά αν έχετε δεί τα χειρότερα και αναφέρομαι φυσικά σε μάρκες τύπου Q-tek,Trust,Innovator. Οταν οι P4 μεσουρανούσαν, αμφιβάλλω αν είχαμε ΚΑΝ ιδέα τι είναι το efficiency σε ένα τροφοδοτικό και φυσικά συγκαταλέγομαι και εγώ σε αυτήν την ομάδα. Σε τελευταία ανάλυση πόσο καίει ένα Northwood/Prescott rig και η απόδοση του τροφοδοτικού θα πρέπει να είναι top class;
le_bron Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Εγώ μίλησα γιά το συγκεκριμμένο chieftec(Chieftec GPS-350EB-101A 24pin PSU) που του πρότεινε ο ser_x(''το Chieftec με Efficiency 70 %''). Αν δεν το καταλάβατε και οι δύο,δικό σας πρόβλημα.Και αυτή η καραμέλλα με τα ''τίμια"chieftec,κάποτε πρέπει να τελειώνει...Υπάρχουν πολλές εταιρίες με ''τίμια'' προιόντα,όλες οι εταιρίες βγάζουν και καλά και μέτρια τροφοδοτικά,γιατί όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν πλασιέ της chieftec,ή του γνωστού καταστήματος;Στη συγκεκριμμένη περίπτωση(τροφοδοτικά 350 watt) το Seasonic(ΟΕΜ) είναι πολύ ποιό ''τίμια'' πρόταση.Τώρα αν ο le_bron μιλάει γιά το Chieftec CFT-650-14C 24pin PSU (650W),τον ενημερώνω ότι και εγώ το έχω,και το αγόρασα φτηνότερα από 68 Ευρώ...και.... ''Φιλε συγνωμη δε θελω να παρεξηγηθω, αλλα πριν'' απαντήσουμε πρέπει να ξέρουμε σε ποιόν απαντάμε,στο mangai ή στην αχαλίνωτη φαντασία μας...Τέλος σας ευχαριστώ γιά τις ιστοσελίδες που μου προτείνετε,αν και τυχαίνει να τις γνωρίζω,και γιά τις ''τίμιες'' ευχές σας γιά καλό διάβασμα.Ενταξει φιλε θα δεχτω οτι ελεγες για το chieftec το 350αρι. Και μετα προτεινες στο παιδι το seasonic oem που ελεγες οτι εχει 27 πραγματικα αμπερ στο +12 volt. To αντιστοιχης ισχυος seasonic που προτεινεις ομως δεν εχει 27 αμπερ αλλα 17 στο +12. Αρα εσυ συγκρινες το chieftec το 350αρι με μια απο τις ''μεγαλες'' σειρες της seasonic.. Η δικη σου συγκριση ειναι ανιση. Αν θες να συγκρινουμε ποια εταιρια εχει τις πιο ''τιμιες'' προτασεις να συγκρινεις και αναλογης σειρας προιοντα της καθε εταιριας. Δε θα συγκρινεις τα ''καλα'' της μιας με τα ''κακα'' της αλλης.
mangai Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Ενταξει φιλε θα δεχτω οτι ελεγες για το chieftec το 350αρι. Και μετα προτεινες στο παιδι το seasonic oem που ελεγες οτι εχει 27 πραγματικα αμπερ στο +12 volt. To αντιστοιχης ισχυος seasonic που προτεινεις ομως δεν εχει 27 αμπερ αλλα 17 στο +12. Αρα εσυ συγκρινες το chieftec το 350αρι με μια απο τις ''μεγαλες'' σειρες της seasonic.. Η δικη σου συγκριση ειναι ανιση. Αν θες να συγκρινουμε ποια εταιρια εχει τις πιο ''τιμιες'' προτασεις να συγκρινεις και αναλογης σειρας προιοντα της καθε εταιριας. Δε θα συγκρινεις τα ''καλα'' της μιας με τα ''κακα'' της αλλης. SS-350ET.Λέει 12V1(17Α)+12V2(17Α) μαζί και οι 2 (+12V) 324W(maximum)Παρακαλώ κάνε την διαίρεση μόνος σου(324:12) και θα δεχτώ ότι πεις! (http://www.seasonicusa.com/atx.htm)
liopyr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Εστω,ακόμα και αν μιλάμε για το 350αρι,ακούστηκαν βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί εδω μέσα, του στύλ "Το χειρότερο" και "απόσυρση".Αναρωτιέμαι πραγματικά αν έχετε δεί τα χειρότερα και αναφέρομαι φυσικά σε μάρκες τύπου Q-tek,Trust,Innovator. Τα φθηνά Chieftec δεν νομίζω πως είναι και καμμία υπεραξία σε σχέση με αυτά που αναφέρεις πάντως. Ναι, τα turbo series είναι από CWT αν θυμάμαι καλά και ίδιας φιλοσοφίας με τα toughpower, την μοναδική αναγνωρισμένη σειρά της thermaltake. Αλλά αυτά τα φθηνιάρικα, είναι ψιλό αγνώστου ταυτότητας και εμπιστοσύνης... Οταν οι P4 μεσουρανούσαν, αμφιβάλλω αν είχαμε ΚΑΝ ιδέα τι είναι το efficiency σε ένα τροφοδοτικό και φυσικά συγκαταλέγομαι και εγώ σε αυτήν την ομάδα.Σε τελευταία ανάλυση πόσο καίει ένα Northwood/Prescott rig και η απόδοση του τροφοδοτικού θα πρέπει να είναι top class; Δεν νομίζω πως ακόμα και τα φθηνά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω της υπερβολικής απαίτησης που έχει ένα P4 σύστημα. Απλά συνήθως τα τροφοδοτικά είναι ένα από τα υποσυστήματα που αξίζει να επενδύσεις κάτι παραπάνω, και αναβάθμιση πιθανότατα θα αντέξουν, και το κεφάλι σου πιο ήσυχο θα έχεις, και το καλό efficiency θα σου κάνει κάποτε απόσβεση στην κατανάλωση.
Tenshi Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δεν νομίζω πως ακόμα και τα φθηνά θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω της υπερβολικής απαίτησης που έχει ένα P4 σύστημα. Trust 420Watt powering: P4 [email protected] (stock) / 1Gb Ram (2x512) / 9700pro / 2 PATA HD / 2 cd-r/w Δεν μπορούσα να πιστέψω οτι το εν λόγω τροφοδοτικό σήκωνε τα χέρια ψηλά μετά απο ένα μισάωρο.(btw το "screenshot or it never happened" δεν ήταν της μόδας τότε ) Και όμως,το ίδιο σύστημα έπαιξε απροβλημάτιστα με ένα 300αρι Jou Jye (άλλη υπερμούφα)
liopyr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Trust 420Watt powering: P4 [email protected] (stock) / 1Gb Ram (2x512) / 9700pro / 2 PATA HD / 2 cd-r/w Δεν μπορούσα να πιστέψω οτι το εν λόγω τροφοδοτικό σήκωνε τα χέρια ψηλά μετά απο ένα μισάωρο.Και όμως,το ίδιο σύστημα έπαιξε απροβλημάτιστα με ένα 300αρι Jou Jye (άλλη υπερμούφα) Σύμφωνοι, αλλά άμα αρχίσουμε τα παραδείγματα που έχουν τύχει στον καθένα μας εδώ μέσα, φέξε μου και γλύστρησε. Και ο άλλος μπορεί να σου πει πως το τάδε seasonic έπαιξε 2 μέρες και έφτυσε, και μετά έβαλε noname που του δουλεύει εδώ και 4 χρόνια. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
liopyr Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Α, καλώς τον επίτιμο. Και έλεγα γιατί μου πάει καλά η μέρα σήμερα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.