Προς το περιεχόμενο

ερώτηση για excel

chad21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεία σας παιδια. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής για το excel... Ξέρετε πώς μπορώ να "κλειδώσω" ένα κελί? Όχι για ασφάλεια να μν μου πειράξει κάποιος τα δεδομένα, αλλά όταν κάνω πράξεις για να παραμείνει σταθερό κάποιο κελί. Δλδ για π.χ. έχω τιμές στο κελι Α1 ως Α12 κ έχω μια τιμή στο Α13. Θέλω να κάνω στην στήλη Β1 ως Β12 τις πράξεις Α1-Α13(στο Β1),Α2-Α13(στο Β2), Α3-Α13(στο Β3) κ ούτω καθεξής. Δν θυμάμαι πώς κλειδώνω το Α13 έτσι ώστε όταν κάνω στο Β1 την πράξη που προανέφερα και στην συνέχεια "τσιμπήσω" το Β1(στην κάτω δεξιά γωνία) κ το σύρω προς τα κάτω (ως το Β12) να γίνουν αυτόματα κ στα υπόλοιπα κελιά της στήλης Β οι πράξεις....αν δν κλειδώσω το Α13,και σύρω το Β1, θα γίνουν οι πράξεις Α2-Α14(στο Β2), Α3-Α15(στο Β3), Α4-Α16(στο Β4)...νομίζω το κλειδώνω αν πατήσω Shift Κ 4 αλλά δν θυμάμαι πότε το πατάω....ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε...όσοι γνωρίζουν την απάντηση τουλάχιστον νομίζω πως κατάλαβαν...μπορείτε να με βοηθήσετε????

thnx!!!!!!

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτό που θέλεις είναι να εμφανίζεται η αναφορά A13 ως $Α$13

Το shortcut στο οποίο αναφέρεσαι είναι το F4, αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνεις edit τη formula και να μετακινήσεις τον cursor επάνω στο cell reference.

HTH

Δημοσ.

ναι φίλε μου αυτό είναι σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!! απλώς δν κατάλαβα αυτό που είπες με το F4 πώς θα το κάνω??(έχω το excel 2007)

α κ μία ακόμη ερώτηση(τώρα που σε βρήκα!!!) ξέρεις πώς μπορώ να γράψω εκθέτες ή πως βάζω δείκτες?Ας πούμε στο word πατάω Shift + control + το πλήκτρο += για εκθέτες κ Shift + το πλήκτρο += για δείκτες........

Δημοσ.
ναι φίλε μου αυτό είναι σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!! απλώς δν κατάλαβα αυτό που είπες με το F4 πώς θα το κάνω??(έχω το excel 2007)

μπορείς να το κάνεις και χωρίς το F4 στο κελί που θες στη formula βάζεις ένα $ πριν το Α και ένα $ πριν το 13 ( shift+4 για να βγει το $). Aπόλυτη αναφορά λέγεται αυτό.:-) Για τους δείκτες και τους εκθέτες καρτέλα "κεντρική", στο τμήμα της καρτέλας" αριθμός" πατάς το βελάκι δίπλα για να βγει το παράθυρο διαλόγου " Μορφοποίηση Κελιών" και μετα πας στο γραμματοσειρά, εκεί τα έχει. Έχει πιο απλό τρόπο λάθος, δεξί κλικ σε ένα κελί, μετά βγαίνει το παράθυρο "μορφοποίηση κελιών" κ.ο.κ.

Δημοσ.
μπορείς να το κάνεις και χωρίς το F4 στο κελί που θες στη formula βάζεις ένα $ πριν το Α και ένα $ πριν το 13 ( shift+4 για να βγει το $). Aπόλυτη αναφορά λέγεται αυτό.:-) Για τους δείκτες και τους εκθέτες καρτέλα "κεντρική", στο τμήμα της καρτέλας" αριθμός" πατάς το βελάκι δίπλα για να βγει το παράθυρο διαλόγου " Μορφοποίηση Κελιών" και μετα πας στο γραμματοσειρά, εκεί τα έχει. Έχει πιο απλό τρόπο λάθος, δεξί κλικ σε ένα κελί, μετά βγαίνει το παράθυρο "μορφοποίηση κελιών" κ.ο.κ.

δλδ δν μπορώ σε ένα κελί να έχω κ εκθέτη κ δείκτη?

Δημοσ.

δεν νομίζω...

σε ένα κελί ή μόνο κανονικό μέγεθος ή μόνο εκθέτη ή μόνο δείκτη. (τουλάχιστον απ' όσο έχω δοκιμάσει).

Δημοσ.

οταν γράφω δεξί κλικ στο κελί, δεν εννοώ απαραίτητα όλο το κελί, μπορείς να επιλέξεις π.χ. ένα χαρακτήρα, δεξί κλικ, διαμόρφωση κελιών κ.ο.κ. και να κάνεις το ίδιο και με άλλο χαρακτήρα του ίδιου κελιού. έγραψα μία λέξη δοκιμαστικά τώρα στο excel και έπαιρνε και δείκτη και εκθέτη. Δοκίμασε και πές μας:-D

Δημοσ.
οταν γράφω δεξί κλικ στο κελί, δεν εννοώ απαραίτητα όλο το κελί, μπορείς να επιλέξεις π.χ. ένα χαρακτήρα, δεξί κλικ, διαμόρφωση κελιών κ.ο.κ. και να κάνεις το ίδιο και με άλλο χαρακτήρα του ίδιου κελιού. έγραψα μία λέξη δοκιμαστικά τώρα στο excel και έπαιρνε και δείκτη και εκθέτη. Δοκίμασε και πές μας:-D

ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!! σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!πόσες μέρες έψαχνα για εκθέτες κ απόλυτη αναφορά κ επιτέλους τα βρήκα.....κ πάλι ευχαριστω!!!!!

Δημοσ.
οταν γράφω δεξί κλικ στο κελί, δεν εννοώ απαραίτητα όλο το κελί, μπορείς να επιλέξεις π.χ. ένα χαρακτήρα, δεξί κλικ, διαμόρφωση κελιών κ.ο.κ. και να κάνεις το ίδιο και με άλλο χαρακτήρα του ίδιου κελιού. έγραψα μία λέξη δοκιμαστικά τώρα στο excel και έπαιρνε και δείκτη και εκθέτη.

Για να καταφέρεις να είναι ανακατεμένοι (δείκτες, εκθέτες) οι χαρακτήρες πρέπει να δηλώσεις ολόκληρο το κελί ως κείμενο: Μορφοποίηση->Κελιά->Αριθμός(1η καρτέλα)->Κείμενο ή μονό εισαγωγικό πριν τα ψηφία ή το περιεχόμενο του κελιού να έχει τουλάχιστον ένα γράμμα.

Διαφορετικά, όταν ολοκληρώσεις το edit (με Enter), το Excel αλλάζει η μορφοποίηση σε κανονικό κείμενο. Για να παραμείνει η όποια μορφοποίηση (αν το κελί δεν είναι "Κείμενο") πρέπει όλοι οι χαρακτήρες στο κελί να είναι όλοι, πχ εκθέτες.

Δημοσ.
Για να καταφέρεις να είναι ανακατεμένοι (δείκτες, εκθέτες) οι χαρακτήρες πρέπει να δηλώσεις ολόκληρο το κελί ως κείμενο: Μορφοποίηση->Κελιά->Αριθμός(1η καρτέλα)->Κείμενο ή μονό εισαγωγικό πριν τα ψηφία ή το περιεχόμενο του κελιού να έχει τουλάχιστον ένα γράμμα.

Διαφορετικά, όταν ολοκληρώσεις το edit (με Enter), το Excel αλλάζει η μορφοποίηση σε κανονικό κείμενο. Για να παραμείνει η όποια μορφοποίηση (αν το κελί δεν είναι "Κείμενο") πρέπει όλοι οι χαρακτήρες στο κελί να είναι όλοι, πχ εκθέτες.

Yπέθεσα ότι μιλάμε για κείμενο και όχι για αριθμούς :fear::fear:

Δημοσ.
Yπέθεσα ότι μιλάμε για κείμενο και όχι για αριθμούς :fear::fear:

Και εγώ νόμισα (κακώς) ότι δούλευε με όλα :X.

Πάντως νομίζω ότι τελικά τον βοηθήσαμε :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...