Προς το περιεχόμενο

bios upgrade

mixalis007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που αναφέρεις mixalis είναι το bios της μητρικής.

Πρέπει να βρεις το ακριβές μοντέλο και μάρκα της motherboard.

Δοκίμασε με το belarc advisor (δωρεάν) ή το everest (δεν έχει πλέον δωρεάν) να τα βρεις.

Δημοσ.

...σου έχει κατ' ουσία απαντήσει ο ThReSh στα ερωτήματα :

Πας στο site της μητρικής σου, βάζεις στο search box το μοντέλο, και βρίσκεις ό,τι είδους update υπάρχουν - συμπεριλαμβανομένου φυσικά του ΒΙΟS.

Κατά δε πάσα πιθανότητα, όλο και κάτι θα βρεις να γράφει για τους διαθέσιμους τρόπους (μέσω floppy ή και από τα windows) και τη διαδικασία φλασαρίσματος...

Δημοσ.

Χμμ, μπέρδεμα.

Υπάρχουν 2 σχεδόν ίδιες μητρικές.

Η 661FX-MLV και η 661FX-MLV RevC.

Δες ΕΔΩ πως να βρεις το ποιο Rev είναι και κατέβασε το ανάλογο BIOS.

Για ΧΡ μπορείς να το κάνεις μέσα από τα Windows με το Winflash. ΟΔΗΓΙΕΣ.

Για Vista μπορείς να το κάνεις με USB stick.

Πριν κάνεις οτιδήποτε, σιγουρέψου απόλυτα με τις φώτος από το site ότι είναι αυτή η μητρική σου.

Δημοσ.

ακολουθησα τις οδηγιες εκανε επαναφορα πατησα del και εκανΑ LOad optimized μετα φορτωνε τις συσκευες ελεγε οτι ολοκληρωθηκε αλλα μολις πηγα στο everest για να δω αν ειναι ενταξει ελεγε παλι update bios επειδη ειναι πανω απο 2 χρονια

Δημοσ.

Όταν λες έκανε επαναφορά, τι εννοείς.

Το μοντέλο της μητρικής το εμπιστεύθηκες αποκλειστικά στο everest; Το τσεκάρισες οπτικά με τις φωτογραφίες να δεις αν είναι αυτό που λέει;

Αυτό το είδες;

661FX-MLV

Date Code 2005-01-07

661FX-MLV Revision C

Date Code 2004-08-26

Τα πιο πρόσφατα BIOS updates είναι 2004 (MLV Rev C) και 2005 (MLV)

Τι περίμενες δηλαδή. Να σου λέει 2009;

Εκτός αν δεν είναι αυτή η μητρική σου. Πρέπει να σιγουρευτείς οπτικά ή αν έχεις το βιβλιαράκι ή το κουτί της.

Αυτοί είναι οι πιο σίγουροι τρόποι. Τα προγράμματα μπορεί να κάνουν και λάθος.

Δημοσ.
[...]αλλα μολις πηγα στο everest για να δω αν ειναι ενταξει ελεγε παλι update bios επειδη ειναι πανω απο 2 χρονια

...αυτό είναι reccomendation ρε συ, μην το παίρνεις και τοις μετρητοίς...

Πού να ξέρει το Everest αν βγήκε άλλο BIOS απ' το 2005.

Στο κάτω-κάτω, φαγάδικο είναι.

Δημοσ.

Εγω πριν 4 χρονια το πηρα και λεει

System BIOS Date 01/07/05

και μετα Suggestion System BIOS is more than 2 years old. Update it if necessary.

Αν δεν εχει βγει μετα το 2005 αλλο update γιατι μου βγαζει το μηνυμα αυτο?

Ελεγξα το rec και κατεβασα το σωστο αλλωστε κατι αλλα αρχεια bin που κατεβασα δεν τα δεχοταν και δεχτηκε μονο εκεινο και ειναι το σωστο γιατι ειδα και κοντα στο pci τι λεει.

Δημοσ.

Αν δεν εχει βγει μετα το 2005 αλλο update γιατι μου βγαζει το μηνυμα αυτο?

...διότι όπως είπα και εγώ και πριν, πρόκειται περί "νουθεσίας" :

Ένα πρόγραμμα είναι, που είναι προγραμματισμένο να σου ρίχνει μια "φιλική υπενθύμιση", όταν διαβάζοντας το ρολόι του υπολογιστή/την ημερομηνία έκδοσης του BIOS διαπιστώνει ότι υπάρχει διαφορά 2 χρόνων μεταξύ των, να τσεκάρεις ΑΝ υπάρχουν updates. Δεν γνωρίζει αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.

Βάλε το ρολόι να λέει 2006, και θα δεις ότι δε θα στο ξαναπεί για φέτος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...