Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
κατα την αποψή μου , και την λογική , το μεταπτυχιακό ΟΤΑΝ δεν έχει σχέση με το αντικείμενο ΔΕΝ θα πρέπει να μοριοδοτείται ΚΑΘΟΛΟΥ.

Συμφωνώ και εγώ! Το θέμα όμως δεν είναι τι προσόντα είχαν τα άτομα στα stage, αλλά το ότι πήγαν να μπουν στο δημόσιο παρακάπτωντας το σύστημα, από την πίσω πόρτα εις βάρος των υπολοίπων. Το αν μερικοί από αυτούς έχουν τα προσόντα για να διοριστούν και κανονικά, είναι άσχετο. Σωστά καταργήθηκαν τα stage στο δημόσιο και σωστά δεν θα μοριοδοτηθεί κανένας, μιας και δεν ήταν αυτός ο σκοπός των προγραμμάτων. Όποιος νομίζει ότι έχει τα προσόντα, ας κάνει την αιτησή του και ας δοκιμάσει την τύχη του.

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πήρες ένα τσουβάλι και κάνεις με μεγάλη άνεση αυτό το οποίο καταλογίζεις... είναι τουλάχιστον ειρωνικό. Όποιος είναι μορφωμένος είναι φυτούκλας και σπασίκλας; Κι όποιος έχει σπουδάσει το κάνει με σκονάκια και φροντιστήρια; Από τη λίγη πείρα μου, τα φροντιστήρια και τα σκονάκια χρησιμεύουν μέχρι την Γ' Λυκείου, φίλτατε. Ούτε πανεπιστήμιο βγάζεις με σκονάκι, ούτε μεταπτυχιακό, ούτε διδακτορικό.

.

Oποιος έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό είναι σπασίκλας. Δεν είναι και τόσο εύκολο να πάρει κανείς διδακτορικό, εδώ που τα λέμε. Το θέμα είναι ότι το διδακτορικό το κάνεις για τον εαυτό σου, δεν στο επιβάλλει κανείς και εννοείται πως ούτε "καλύτερος" άνθρωπος γίνεσαι, ούτε μάγκας είσαι. Για μένα είσαι απλά ένας scholar κρυμμένος μεσα σε βιβλία. Επίσης αφού έχεις κάνει διδακτορικό, σημαίνει ότι έχεις και περισσότερα προσόντα από τους άλλους. Οπότε κάνεις δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι λοιπόν αδικία να κλέβεις τις δουλειές των stagers, οι οποίοι είναι άνθρωποι με περιορισμένες εργασιακές ικανότητες? Α, τη σχολή μου εγώ (και η συντριπτική πλειοψηφία), τη βγάλαμε με σκονάκια και αντιγραφές.

και εν τέλει, αυτό είναι που ενοχλεί κι εμένα προσωπικά, αν θες, στο θέμα με τα stage - είναι ότι παραβιάστηκαν οι συνθήκες λειτουργίας των προγραμμάτων.

Επρόκειτο για προγράμματα που στόχο είχαν να δώσουν εργασιακή εμπειρία, διάρκειας 6 έως 12 μηνών. That's it. Το να μείνει κάποιος 4 και 5 χρόνια δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο

Ελπίζω να είσαι δεξιών πεποιθήσεων καταρχήν. Περισσότερο από τις "παραβιάσεις νόμων" με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι. Πίσω από αυτές τις θέσεις των stagers, κρύβονταν λοιπόν άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά. Αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν παράνομοι, που δούλευαν ανασφάλιστοι τότε ας τους κλείσουμε φυλακή. Φαίνεται πως δεν έχετε ζήσει την ανεργία και μιλάτε αφ υψηλού κατατάσσοντας τους ανθρώπους ως απλές οικονομικές μονάδες. Οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν στα stage γιατί δεν μπορούσαν να εργαστούν αλλού. Λες να χαν δουλειά με 800 ευρώ (και με ασφάλεια) και να πήγαν στα stage? Και συμφωνώ μαζί σου πως αυτοί ήταν όμηροι. Αλλά τώρα που μείναν άνεργοι είναι καλύτερα γι' αυτούς? Μήπως να επιχαίρουμε κιόλας? Δυστυχώς όμως τα προγράμματα αυτά δεν είχαν στόχο να δώσουν εργασιακή εμπειρία. Η παπαριά ότι η αγορά εργασίας θέλει προυπηρεσία και η καλή ΕΕ το κανε για τους εργαζόμενους δεν ισχύει. Σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, οι επιχειρήσεις κάνουν graduate programmes. Που σημαίνει πάνε σε πανεπιστήμια και παίρνουν απόφοιτους. Αρα καταρρίπτεται ο συλλογισμός. Και σε ξαναρωτάω τώρα? Στα stages στο ιδιωτικό τομέα μπήκαν αξιοκρατικά. Δεν μπορώ εγώ να βάλω ένα γνωστό μου στη δουλειά? Εκεί δεν μετράει η "αξιοκρατία"?

Και πάμε να δούμε γιατί δεν ισχύει η αξιοκρατία. Εισαι εσύ πρύτανης του αριστοτελείου και θες να κάνεις έδρα με αντικείμενο κάτι πολύ "extreme". Εκεί θα πάρεις 10-15 βιογραφικά και θα πάρεις αυτόν που πραγματικά έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό την έρευνα, τον πιο άξιο δλδ. Ενας θα ναι, δλδ ο τυχερός που θα πληρεί τα προσόντα. Επίσης, θες να παρεις και έναν υπάλληλο για τη γραμματεία. Τι προσόντα πρέπει να χει?

Να ξέρει να γράφει, να διαβάζει και να χειρίζεται το μηχάνημα. Δλδ οποιοσδήποτε με απολυτήριο γυμνασίου. Πόσοι θα μαζευτούν? Απειροι θεωρητικά. Ναι, αλλά εσύ θες ένα Πως θα το κάνεις "αξιοκρατικά", αυτό? Τι χρειάζεται το διδακτορικό σε έναν γραφιά?

Αν πραγματικά θέλατε αξιοκρατία, θα λέγατε τέρμα η μοριοδότηση για τα πτυχία σε θέσεις που δεν χρειάζονται. Δλδ τα πτυχία θα παίζαν ρόλο μόνο σε γενικούς γραμματείς.

Συνεπώς και οι βολεψάκηδες και οι αξιοκράτες προτάσσουν τα όπλα τους. Οι μεν το μπάρμπα, οι άλλοι το πτυχίο (και οι ναζί τη φυλή). Στο ίδιο καζάνι βράζετε όλοι, του μικροαστικού (teo) εγωισμού.

Δημοσ.
Oποιος έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό είναι σπασίκλας. Δεν είναι και τόσο εύκολο να πάρει κανείς διδακτορικό, εδώ που τα λέμε. Το θέμα είναι ότι το διδακτορικό το κάνεις για τον εαυτό σου, δεν στο επιβάλλει κανείς και εννοείται πως ούτε "καλύτερος" άνθρωπος γίνεσαι, ούτε μάγκας είσαι. Για μένα είσαι απλά ένας scholar κρυμμένος μεσα σε βιβλία. Επίσης αφού έχεις κάνει διδακτορικό, σημαίνει ότι έχεις και περισσότερα προσόντα από τους άλλους. Οπότε κάνεις δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι λοιπόν αδικία να κλέβεις τις δουλειές των stagers, οι οποίοι είναι άνθρωποι με περιορισμένες εργασιακές ικανότητες? Α, τη σχολή μου εγώ (και η συντριπτική πλειοψηφία), τη βγάλαμε με σκονάκια και αντιγραφές.

Για μένα πάλι, όποιος δεν έχει κάνει PhD ή MD και κράζει όσους έχουν κάνει, είναι ένας ανίκανος κομπλεξάκιας που το μυαλό του δε στροφάρει και που ο μόνος τρόπος να πάρει πτυχίο ήταν να κλέβει στα διαγωνίσματα και να κάνει σκονάκια.

Αυτά τα ανθρωπάρια λοιπόν, ναι, αναμένω να υποστηρίζουν τη σαπίλα του ρουσφετιού και της λαμόγικης τακτικής γιατί έτσι μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν.

No surprises here.

Ελπίζω να είσαι δεξιών πεποιθήσεων καταρχήν.

Η αιτία του μπαν είναι πως προσβάλλεις την αισθητική και τη νοημοσύνη μου, η αφορμή θα είναι τέτοιες φράσεις. Πρόσεχε.

Περισσότερο από τις "παραβιάσεις νόμων" με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι. Πίσω από αυτές τις θέσεις των stagers, κρύβονταν λοιπόν άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά. Αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν παράνομοι, που δούλευαν ανασφάλιστοι τότε ας τους κλείσουμε φυλακή. Φαίνεται πως δεν έχετε ζήσει την ανεργία και μιλάτε αφ υψηλού κατατάσσοντας τους ανθρώπους ως απλές οικονομικές μονάδες. Οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν στα stage γιατί δεν μπορούσαν να εργαστούν αλλού. Λες να χαν δουλειά με 800 ευρώ (και με ασφάλεια) και να πήγαν στα stage?

Όταν υπέγραφαν τη σύμβαση, ήξεραν ότι είναι ορισμένου χρόνου και προφανώς δε το έκαναν για τα ψίχουλα των 6 μηνών αλλά για τους πόντους στον ΑΣΕΠ. Οπότε μην ακούω παπαριές για κακόμοιρους οικογενειάρχες, η δικαιολογία "πεινούσα και έμεινα 4 χρόνια stager μέσω ρουσφετίου" είναι το ίδιο καλή στα αυτιά μου με το "πεινούσα και έκλεψα". Ναι, κρίμα που πεινούσες, αλλά θα σε χώσω μέσα γιατί καταπάτησες το νόμο. Κλαίγε όσο θες, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Και σε ξαναρωτάω τώρα? Στα stages στο ιδιωτικό τομέα μπήκαν αξιοκρατικά. Δεν μπορώ εγώ να βάλω ένα γνωστό μου στη δουλειά? Εκεί δεν μετράει η "αξιοκρατία"?

Στον ιδιωτικό τομέα, τα 500, 600, όσα ευρώ μισθού, τα σκάει η εταιρεία. Δε τα σκάω εγώ, εσύ, ο paredwse και ο ξάδερφός μου. Και εντάξει εγώ που ας πούμε δεν έχω κάνα οικονομικό ζόρι και τα δίνω, ο Μπάμπης ο Σουγιάς όμως που 'χε κάνει και αυτός αίτηση πρόσληψης ως stager αλλά έμεινε απ' έξω γιατί δούλεψε το βύσμα, αμ έχασε έτσι τη θέση του, θα πληρώνει και με τους φόρους του τα λαμόγια που τον πάτησαν; Δουλευόμαστε;

Να ξέρει να γράφει, να διαβάζει και να χειρίζεται το μηχάνημα. Δλδ οποιοσδήποτε με απολυτήριο γυμνασίου. Πόσοι θα μαζευτούν? Απειροι θεωρητικά. Ναι, αλλά εσύ θες ένα Πως θα το κάνεις "αξιοκρατικά", αυτό? Τι χρειάζεται το διδακτορικό σε έναν γραφιά?

Αν πραγματικά θέλατε αξιοκρατία, θα λέγατε τέρμα η μοριοδότηση για τα πτυχία σε θέσεις που δεν χρειάζονται. Δλδ τα πτυχία θα παίζαν ρόλο μόνο σε γενικούς γραμματείς.

Αυτό στέκει και το συζητούσαμε. Αλλά πως θα διαλέξεις ποιον θα πάρεις από 200 υποψήφιους για μια θέση που απαιτεί προσόντα δημοτικού; Με κληρώση; Αναγκαστικά πρέπει να επιβραβεύσεις αυτό το "κάτι παραπάνω".

Δημοσ.
Οπότε μην ακούω παπαριές για κακόμοιρους οικογενειάρχες, η δικαιολογία "πεινούσα και έμεινα 4 χρόνια stager μέσω ρουσφετίου" είναι το ίδιο καλή στα αυτιά μου με το "πεινούσα και έκλεψα". Ναι, κρίμα που πεινούσες, αλλά θα σε χώσω μέσα γιατί καταπάτησες το νόμο. Κλαίγε όσο θες, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Για μένα πάντως η δικαιολογία "πεινούσα και έκλεψα" είναι σαφώς ανώτερη του "πεινούσα και έμεινα 4 χρόνια stager μέσω ρουσφετίου". Μην λέμε τώρα μ@λ@κίες όπου μια οικογένεια που πεινάει ή εν πάσει περιπτώση έχει πρόβλημα διαβίωσης πήγε stage μπας και βρει άσπρη μέρα.

Άνθρωποι που συντηρούνται με γονικές παροχές είναι, που την παλεύουν όσο μπορούν απλά για να γίνουν "ανεξάρτητοι" (από τα @@ του μπαμπά, γιατί από τα @@ αυτού που τους έβαλε πάλι θα κρέμονται). Που αύριο μεθαύριο θα πληρώσουν ένα μεταπτυχιακό πάνω στα αποδημητικά πουλιά που ειπώθηκε για τα έξτρα μόρια και όχι επειδή ενδιαφέρονται και δεν μπορούν να βρουν κάτι πιο χρήσιμο να κάνουν.

Επίσης όσο κι αν προσπάθησα δεν μπορώ να βρω άδικο σε αυτό:

Αυτό στέκει και το συζητούσαμε. Αλλά πως θα διαλέξεις ποιον θα πάρεις από 200 υποψήφιους για μια θέση που απαιτεί προσόντα δημοτικού; Με κληρώση; Αναγκαστικά πρέπει να επιβραβεύσεις αυτό το "κάτι παραπάνω".
Επίσης αφού έχεις κάνει διδακτορικό, σημαίνει ότι έχεις και περισσότερα προσόντα από τους άλλους. Οπότε κάνεις δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι. Δεν είναι λοιπόν αδικία να κλέβεις δουλειές ανθρώπων με περιορισμένες εργασιακές ικανότητες?

Έκανα fix το ποστ του αφεντικού στην τελευταία πρόταση για να ταιριάζει.

Δημοσ.
Για μένα πάλι, όποιος δεν έχει κάνει PhD ή MD και κράζει όσους έχουν κάνει, είναι ένας ανίκανος κομπλεξάκιας που το μυαλό του δε στροφάρει και που ο μόνος τρόπος να πάρει πτυχίο ήταν να κλέβει στα διαγωνίσματα και να κάνει σκονάκια.

Ξέρεις πολλούς αφρικανούς που να χουν κάνει phd και md? Οχι. Αυτό μπορεί να ισχύει για δυο λόγους, είτε ότι είναι βλάκες είτε γιατί έχουν κάποια άλλα προβλήματα να λύσουν (όχι μικροαστικά τύπου δεν με θέλει η μαρία, αλλά επιβίωσης). Επομένως η εκπαίδευση είναι ταξική, δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους. Επίσης, ποιος σου είπε ότι όλοι γουστάρουν να γίνουν scholars? Παρα πολλοί μπορούν να κάνουν διδακτορικά αλλά δεν πάνε, διότι βγάζουν περισσότερα στην αγορά. Το αντίθετο βέβαια συμβαίνει με τους αθλητές και ηθοποιούς. Δε βλέπεις τα τζιμάνια που βγαίνουν στο x-factor? Πολλοί θέλουν, αλλά λίγοι μπορούν. Στα διδακτορικά όσοι θέλουν τα κάνουν.

Αυτά τα ανθρωπάρια λοιπόν, ναι, αναμένω να υποστηρίζουν τη σαπίλα του ρουσφετιού και της λαμόγικης τακτικής γιατί έτσι μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν.

Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις πως και η "αξιοκρατία" και το ρουσφέτι είναι δυο διαφορετικές αντιλήψεις. Κάποιοι έχουν σαν όπλο το πτυχίο, κάποιοι άλλοι το μέσο. Το θέμα μου είναι ότι οι μεσάδες δεν κατηγορούν τους άλλους, οι "αξιοκράτες" κατηγορούν τους άλλους

Όταν υπέγραφαν τη σύμβαση, ήξεραν ότι είναι ορισμένου χρόνου και προφανώς δε το έκαναν για τα ψίχουλα των 6 μηνών αλλά για τους πόντους στον ΑΣΕΠ

Φεύγεις. Αν έχεις τα προσόντα και δεις ότι ο εργοδότης σου σε πούλησε. Πας σε άλλη εταιρεία. Οι άνθρωποι έμειναν διότι δεν μπορούσαν να βρουν αλλού δουλειά

Κλαίγε όσο θες, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Εγώ προτείνω να τους απελάσουμε κιόλας. Επειδή δεν έχεις εργαστεί ποτέ σου, μάθε πως οι εργαζόμενοι δεν κλαίγονται, απαιτούν. Και δεν απαιτούσαν τπτ παράλογο, μια δουλειά θέλανε.

Στον ιδιωτικό τομέα, τα 500, 600, όσα ευρώ μισθού, τα σκάει η εταιρεία

Και αν έχει πάρεδωσε με δημόσιο, όπως στην ελλάδα? Αλλά, για να ξέρω κι εγώ η "αξιοκρατία" μετράει μόνο στο δημόσιο και πουθενά αλλού? Γιατί και στις σχέσεις μου, πήγα με κοπέλες που ενώ ήταν ότι χειρότερο από χαρακτήρα, ήταν καλές στο κρεβάτι. Φαντάζομαι, δεν είμαι ο μόνος. Οπότε, αξιοκρατία, όπου μας βολεύει

ο Μπάμπης ο Σουγιάς όμως που 'χε κάνει και αυτός αίτηση πρόσληψης ως stager αλλά έμεινε απ' έξω γιατί δούλεψε το βύσμα, αμ έχασε έτσι τη θέση του, θα πληρώνει και με τους φόρους του τα λαμόγια που τον πάτησαν; Δουλευόμαστε;

Γιατί τώρα που εκλεισαν τα stage, θα δουλέψει ο μπάμπης? Πάλι άνεργος θα μείνει. Απλά τώρα θα πάρουν την εξουσία οι "αξιοκράτες", πριν την είχαν τα μέσα. Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος

Με κληρώση; Αναγκαστικά πρέπει να επιβραβεύσεις αυτό το "κάτι παραπάνω".

Και γιατί να μην επιβραβεύσεις τον πιο ωραίο/ωραία? Στην τελική εγώ θέλω να βλέπω μια όμορφη ταμεία να της κάνω και καμάκι. Αλλος μπορεί να θέλει να επιβραβεύσει τον πιο ολυμπιακό, για να κάνει κουβέντα μαζί του. Τέλος ένας τρίτος μπορεί να θέλει κάποιον που διαβάζει λιακόπουλο. Ολοι αυτοί έχουν "κάτι παραπάνω"

YΓ, ο δεξιός βάζει την κοινωνία πρώτα και μετά το άτομο. Μόνο έτσι ισχύει ο συλλογισμός μου, αλλιώς είναι άστοχος.

Δημοσ.

damn σε καποια συμφωνω με τον boss

ολοι για αξιοκρατια καμωνονται αλλα οταν χρειαστει την κανουν την κουτσουκελα τους και μετα μπλα μπλα μπλα μπλα ηθικη μπλα μπλα μπλα νομιμοτητα etc

νταξει ειναι γνωστο θεματακι η υποκρισια στα φορα

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό. Δεν επιβραβεύεις μόνο το κάτι παραπάνω. Μετά σημαντικό ρόλο παίζει και η συνέντευξη, αν έχεις ωραία μπούτια, αν έχεις ωραία φωνή, αν μυρίζεις τριαντάφυλλο ή τέλος πάντων αν είσαι επικοινωνιακός και όχι κομπλεξικός ή λιγδιάρης.

Δημοσ.
Ξέρεις πολλούς αφρικανούς που να χουν κάνει phd και md? Οχι. Αυτό μπορεί να ισχύει για δυο λόγους, είτε ότι είναι βλάκες είτε γιατί έχουν κάποια άλλα προβλήματα να λύσουν (όχι μικροαστικά τύπου δεν με θέλει η μαρία, αλλά επιβίωσης). Επομένως η εκπαίδευση είναι ταξική, δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους. Επίσης, ποιος σου είπε ότι όλοι γουστάρουν να γίνουν scholars? Παρα πολλοί μπορούν να κάνουν διδακτορικά αλλά δεν πάνε, διότι βγάζουν περισσότερα στην αγορά. Το αντίθετο βέβαια συμβαίνει με τους αθλητές και ηθοποιούς. Δε βλέπεις τα τζιμάνια που βγαίνουν στο x-factor? Πολλοί θέλουν, αλλά λίγοι μπορούν. Στα διδακτορικά όσοι θέλουν τα κάνουν.

Κοιτά, εσύ συγκεκριμένα δεν κατάφερες ούτε το μπάτσελορ να βγάλεις χωρίς σκονάκια και αντιγραφές (και δεν ξέρω και τι άλλο). Οπότε εσύ συγκεκριμένα, δε λες "όποιος θέλει κάνει διδακτορικό". Εσύ συγκεκριμένα, το βουλώνεις γιατί μόνο αυτό σε παίρνει.

Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό. Χαίρομαι που αναγνωρίζεις πως και η "αξιοκρατία" και το ρουσφέτι είναι δυο διαφορετικές αντιλήψεις. Κάποιοι έχουν σαν όπλο το πτυχίο, κάποιοι άλλοι το μέσο. Το θέμα μου είναι ότι οι μεσάδες δεν κατηγορούν τους άλλους, οι "αξιοκράτες" κατηγορούν τους άλλους

Ναι, επειδή υπάρχει Η ΝΟΜΙΜΗ οδός και υπάρχει και Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ οδός. Οι της νόμιμης οδού, γκρινιάζουνε όταν τους κλέβουνε γιατί ότι γίνεται παράνομα είναι και ΑΔΙΚΟ στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Μαθήματα λογικής Β' δημοτικού γαμώ το στανιό μου.

Φεύγεις. Αν έχεις τα προσόντα και δεις ότι ο εργοδότης σου σε πούλησε. Πας σε άλλη εταιρεία. Οι άνθρωποι έμειναν διότι δεν μπορούσαν να βρουν αλλού δουλειά

Να πεθάνουν απ' την πείνα, χέστηκα. Όταν υπογράφεις κάτι, ΞΕΡΕΙΣ τι υπογράφεις. Αν καταφέρεις και κάνεις τη μπινιά, πας μέσα, τρως πρόστιμο, τρως το αγγούρι ΚΑΙ ΔΕ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

Εγώ προτείνω να τους απελάσουμε κιόλας. Επειδή δεν έχεις εργαστεί ποτέ σου, μάθε πως οι εργαζόμενοι δεν κλαίγονται, απαιτούν. Και δεν απαιτούσαν τπτ παράλογο, μια δουλειά θέλανε.

Χέστηκα τι θα τους κάνουνε, από μετανάστες μέχρι σαπούνια. Άμα δε βαστάνε την τόσο φοβερή ανεργία της Ελλάδας να την κάνουνε για Δανία που ζητάνε γονιμοποιητές χοίρων και τους χρυσοπληρώνουνε. Όποιος πεινάει, θα πάει.

Και αν έχει πάρεδωσε με δημόσιο, όπως στην ελλάδα? Αλλά, για να ξέρω κι εγώ η "αξιοκρατία" μετράει μόνο στο δημόσιο και πουθενά αλλού? Γιατί και στις σχέσεις μου, πήγα με κοπέλες που ενώ ήταν ότι χειρότερο από χαρακτήρα, ήταν καλές στο κρεβάτι. Φαντάζομαι, δεν είμαι ο μόνος. Οπότε, αξιοκρατία, όπου μας βολεύει

Δεν έχεις πηδήξει ποτέ φυσιολογική γυναίκα και το παράδειγμα απορρίπτεται ως άκυρο.

Γιατί τώρα που εκλεισαν τα stage, θα δουλέψει ο μπάμπης? Πάλι άνεργος θα μείνει. Απλά τώρα θα πάρουν την εξουσία οι "αξιοκράτες", πριν την είχαν τα μέσα. Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ναι ρε φίλε, αλλά τώρα τα γκαφρά του μπάμπη δε θα πηγαίνουνε σε έξτρα μισθούς κάποιων καθιστών άεργων ζώων.

Και γιατί να μην επιβραβεύσεις τον πιο ωραίο/ωραία? Στην τελική εγώ θέλω να βλέπω μια όμορφη ταμεία να της κάνω και καμάκι. Αλλος μπορεί να θέλει να επιβραβεύσει τον πιο ολυμπιακό, για να κάνει κουβέντα μαζί του. Τέλος ένας τρίτος μπορεί να θέλει κάποιον που διαβάζει λιακόπουλο. Ολοι αυτοί έχουν "κάτι παραπάνω"

Γιατί η χρησιμότητα κάποιου στην κοινωνία δεν κρίνεται βάσει του πόσο μεγάλα βυζιά έχει ή τι ομάδα είναι. Κρίνεται από το πόσο λειτουργικός μπορεί να είναι στο κοινωνικό φάσμα και κάποιος με PhD στα μοντέλα μετακίνησης πληθυσμών ας πούμε, μπορεί να μην έχει ωραία ΒΥΖΓΙΑ ή να μην κράζει τον Σαριέγκι, αλλά θα τον ακούσεις στην επόμενη επιδημία γρίπης των πτηνών, όπως θα ακούσεις και τον μοριακό βιολόγο όπως θα ακούσεις και τον βιοτεχνολόγο όπως θα ακούσεις και τον μικροβιολόγο -και εσύ θα είσαι άλλος ένας που ενδεχομένως σωθεί επειδή κάποιοι άνθρωποι πήραν την αξιοκρατική οδό, ΕΜΑΘΑΝ να κάνουν κάποια πράγματα και γελούσαν με τους λοβοτομημένους ανίκανους και ανεγκέφαλους μογγολάνθρωπους που τους έλεγαν φυτά και έβριζαν τον Σαριέγκι.

Δημοσ.

Σοβαρά;5 χρονάκια δέν μπορούσαν να βρούν δουλειά;

Δέν ήξερα οτι η 4ωρη και 5θημερη εργασία σε αφήνει με τόσο λίγο χρόνο που δέ μπορείς να πάς σε μια δεύτερη συνέντευξη...:cry:

Κατα τ'άλλα οι ταμπέλες "Ζητείται σερβιτόρος","Ζητείται πωλήτρια" μια χαρά είναι αναρτημένα σε Αιγάλεω/Χαϊδάρι/Περιστέρι/Κορυδαλλό.Λές να τα σνομπάρουν γιατι έχουν βγάλει όλοι την ανωτέρας ή γιατι δέν θέλουν να τους πιάνουν τα οπισθομάγουλα (ηθελημένα και μή)...λές και 5 χρόνια στα stage δέν τους πείραζε.

-Είναι η πρώτη μου φορά!

-Θα είμαι ευγενικός...

-Το υπόσχεσαι?:o

-Promise...

ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΠΠΠΠΠ:cry::X

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ωραία , έτεχε υπόψην σας ΠΩΣ γίνεται σε ένα κομμάτι της η επιλογή για μεταπτυχιακά και ακόμα χειρότερα για τα διδακτορικά στην ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ?

Ποιο ίσιο δικαίωμα έχουμε στην μόρφωση και μαλακίες τούμπανα, ...

Αγόρασες να πούμε ένα μεταπτυχιακό (150 μορια) με 4 , 5 χιλιάρικα , που ναι μεν το παρακολουθησες κανονικά , έκανες και μια γαμωδιπλωματική του κώλου , με ρεσφούτι και αυτό ΚΑΙ εχεις το προνόμιο να αυτο-ονομάζεσαι μορφωμένος άνθρωπος;

Θειο βουλευτή ρε , ΘΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ !

:P

Eντάξει νομίζω το καταβαραθρώσαμε το θέμα. Και μόνο που λες ότι όλοι όσοι κάνουν μεταπτυχιακό το αγοράζουν και ότι οι διπλωματικές τους είναι του κώλου, δείχνει το δικό σου ποιον. Ονομάζεται μορφωμένος γιατί, είτε γουστάρεις είτε όχι, έστρωσε τον κώλο του κάτω και έμαθε πέντε πράγματα παραπάνω. Τώρα το αν αυτή η μόρφωση συνεπάγεται ουσιαστική καλλιέργεια είναι άλλο θέμα. Αλλά ο άνθρωπος ο οποίος δεν θέλει να δει πέρα από τη μύτη του είναι απόλυτα φυσικό να μην διαθέτει ούτε στοιχειώδη διαλλακτικότητα.

Και το "σε ένα κομμάτι της" δηλώνει ότι το υπόλοιπο που μένει είναι άνθρωποι που δεν πλήρωσαν αλλά μόχθησαν, προσπάθησαν και θέλουν μια δικαίωση γι' αυτό. (Και φυσικά δεν αναφέρομαι στα stage τώρα.) Αν όχι δικαίωση τουλάχιστον το δικαίωμα του να μην υβρίζεται η δουλειά που έκαναν και να μην περνάει στο ντούκου.

Ναι αλλα παίρνεις μια γενίκευση (όπως τη χαρακτηριζεις) και κάνεις και συ το ίδιο. Δηλαδη μας λες οτι ΟΠΟΙΟΣ παρει το δίπλωμα λαδώνοντας ΕΙΝΑΙ εν δυνάμει δολοφόνος. Δηλαδη δεν αποδέχεσαι οτι υπάρχουν και περιπτώσεις όπου όντως άνθρωποι που ξέρουν να οδηγούν πολύ καλα κόβονται επειδη δεν λαδώθηκαν οι εξεταστές. Εννοειται οτι υπάρχουν όλες οι κατηγορίες των εξεταστών και των εξεταζόμενων. Δεν χρειαζότανε να το γράψω. Όταν όμως ο εξεταζόμενος δεν γνωρίζει αν τελικα οι άλλοι τα παίρνουν τα δίνει μια και καλή για να είναι ήσυχος.

Και για να σου πω και γω τη δικιά μου ιστορία : Πηγα να μάθω οδήγηση ενώ πριν ήξερα απλά τα βασικά απο τον πατέρα μου σε αλάνες. Έκανα τα 20 μαθήματα, εκρινα οτι είμαι ανεπαρκής και έκανα άλλα 20!!!!!Πλήρωσα δλδ παραπάνω για να μάθω. Και ενώ ήμουν σίγουρος οτι θα ανταποκριθώ πλήρως στην εξετάση ρώτησα τον εξεταστή (ήταν γνωστός) αν έπρεπε να λαδώσω. Αυτός μου είπε "Δώσε μου τα λεφτά και αναλογα με το ποιοι θα είναι θα λαδώσουμε ή όχι". Τελικά πεσαμε σε εξεταστες που δεν λαδώνονται, πέρασα στην εξέταση (απολυτα λογικο) και πήρα και τα λεφτα πίσω. Βεβαια αν δεν ηταν γνωστος ο δάσκαλος μπορει να τα καβάντζωνε και να έλεγε οτι τα έδωσε. Στο παράδειγμα μου λοιπον είτε εν τέλει λάδωνα είτε δεν λαδωνα (οπως και έγινε) ο ίδιος οδηγός θα έβγαινα στην κοινωνία...Καπως έτσι λειτουργεί το σύστημα και δυστυχώς κυκλοφορους όντως και πολλοί δολοφόνοι. Βεβαια αν το καλοσκεφτείς τα περισσοτερα ατυχήματα τα προκαλουν αυτοι που υποτίθεται ξέρουν να οδηγούν καλα και κάνουν ένα σωρο μλκιες στο δρόμο επειδη την έχουνε δεί ιππότες της ασφάλτου. Το προβλημα μας δεν ειναι το ποσο ξέρει να οδηγει κανεις αλλα οτι στο σύνολο τους οι Έλληνες οδηγοι δεν έχουν οδική συμπεριφορά και παιδεία.

Συμφωνούμε απόλυτα σ' αυτό το τελευταίο. Λέω ότι όποιος πληρώνει εξαρχής για το δίπλωμα, χωρίς να προσπαθήσει να το πάρει αξιοκρατικά είναι εν δυνάμει δολοφόνος. Αν δοκιμάσεις και δεν το πάρεις για τελείως ηλίθιο λόγο, που βρωμάει "έλλειψη λαδιού" τότε ναι, δεν είσαι εν δυνάμει δολοφόνος. Μιλάω όμως για τα άτομα που λένε κατευθείαν "δεν περνάω, άρα λαδώνω". (Προσωπική εμπειρία: Δεν λάδωσα, κόπηκα δικαίως την πρώτη φορά, δεν λάδωσα, πέρασα εξίσου δικαίως την δεύτερη...)

Αυτό βασικά το λες με στοιχεία ; Η έτσι στην χαλαρή κουβέντα που κάνουμε;

Εγώ βέβαια αναφέρομαι σε θέσεις που στο μέλλον θα γίνουν οργανικές ,έτσι;

Είπαμε είμαστε μπουρδέλο ,αλλα στοιχειωδώς οι stagers έχουν πτυχια , έχουν γλώσσες , δεν έχουν μερικοί ξέρω γω ένα μεταπτυχιακό , so ? και τι έγινε δηλαδή, αν η θέση είναι μορφής γραμματιακής υποστήριξης ή εποπτίας κτλ και ο μεταπτυχιακός εχει κάνει έρευνα για τα αποδομητικά πουλιά της αφρικής ή για τον Δράκουλα των Καρπαθίων; έχει διαφορά για την προσφορά θέσης;

Όχι δεν έχει. Αλλά αυτό το "έχουν γλώσσες και πτυχία" μου κάνει εντύπωση. Αν εσύ έχεις πάρει ένα πτυχίο (ένα), μιλάς 2 γλώσσες και γνωρίζεις από Η/Υ γιατί να πας να γίνεις γραμματεία στο δημόσιο, που δεν θα παίρνεις ένσημα και θα πληρώνεσαι 480 ευρώ, ενώ στον ιδιωτικό τομέα για την ίδια δουλειά θα ξεκινούσες από - τουλάχιστον - 600 και θα είχες και ένσημα;

Απάντηση: Για τα μόρια.

Εντάξει , εγώ ξέρω πολλές περιπτώσεις από stagers που παρήγαν έργο , και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αναπλήρωσαν πολύ αναγκαίες θέσεις.

Το ερώτημα είναι , ΠΩΣ θα μπορούσαμε να τους ξεδιαλέξουμε; Πολύ απλά μετατρέπουμε της αναγκαίες θέσεις σε οργανικές και λαμβανουμε υπόψην μας την εργασιακή εμπειρία ΣΥΝΑΦΟΥΣ αντικειμένου ακριβώς την ίδια για όλους.

Η προσαύξη αν και δεν είναι εντελώς παράλογη , οκ , για τα μάτια του κόσμου , ας την πετάξουμε έξω. ΟΧΙ όμως την εξιδικευμένη εμπείρα.

Μέχρι εδώ είμαστε οκ. Δεν λέμε ότι ΟΛΟΙ όσοι έχουν δουλέψει σε stage δεν έχουν παράξει έργο, εννοείται αυτό. Μιλάμε για την πλειοψηφία που - βάσει εμπειρίας - έχουμε βιώσει. Σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις. Και συμφωνώ και σ' όλο το υπόλοιπο κομμάτι για το "ξεδιάλεγμα".

Αυτή είναι η λύση, ....ΤΩΡΑ όλοι φωνάζουν γιατί θέλουν ΟΛΟΙ να στρώσουν τον κώλο τους σε μια καρέκλα , end of story .

Τώρα αυτό... Μας τα χάλασες τελείως. Και θεωρείς ότι ξέρεις πως σκέφτονται ΟΛΟΙ και τους προσβάλλεις εν τέλει, γιατί πολλούς εδώ μέσα είδα να λένε ότι και να τους πλήρωναν τα διπλά, στο δημόσιο δεν έμπαιναν.

Δεν τίθεται θέμα ζήλιας, my friend. Τίθεται θέμα υποτίμησης της νοημοσύνης μου όμως, με κατάφωρη παραβίαση των όρων ενός τέτοιου προγράμματος.

Πόσων χρονών είσαι, είπαμε; Όταν ακούω τέτοιους αφορισμούς, ειλικρινά φορτώνω όσο δεν παίρνει. Ποιος είσαι εσύ που θα πεις σπασίκλες άτομα που ξέρω και εκτιμώ και που, σε κουβέντα δέκα λεπτών, θα σε βάλουν κάτω και θα σε "σφάξουν"; Με ποιο δικαιωμα εκφράζεσαι έτσι; Λίγος σεβασμός. ΟΧΙ, δε λέω ότι όλοι όσοι έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά αξίζουν σεβασμό, γιατί όντως δεν μπορείς να ξέρεις ποιοι και πόσοι από αυτούς τα πήραν γιατί όντως δούλεψαν ή γιατί πλήρωσαν. Αλλά αυτό απέχει χιλιόμετρα από το να πεις ότι όλοι πλήρωσαν ή ότι όλοι είναι σπασίκλες.

(Αλλά και στην τελική, και σπασίκλες να τους πεις, δεν μπορείς να αναιρέσεις το γεγονός ότι γνωρίζουν 5 πράγματα παραπάνω από σένα - και μπορούν να τα αξιοποιήσουν.Κι ίσως αυτό να είναι που σε ενοχλεί. )

Το τι είναι αυτό το άτομο για σένα προσωπικά, μετά συγχωρήσεως αλλά χ@#$@κε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί κι η φοράδα της στ' αλώνι. Το ότι έτσι σκέφτεσαι εσύ, δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η αλήθεια.

Κλέβεις; Ποιος μίλησε για κλέψιμο; Ποιος είπε καν ότι κάποιος που έχει κάνει διδακτορικό θέλει να πάρει την θέση των ατόμων του Stage; Η διαμαρτυρία δεν έχει να κάνει με το ότι κατέχουν τη θέση αλλά με το πώς την πήραν - απ' το παράθυρο κι όχι τίμια.

Εσύ και οι 20 ή 30 φίλοι/γνωστοί σου - που δεν ξέρω αν μπορούν να χαρακτηριστούν συντριπτική πλειοψηφία - καλά κάνατε. Αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα για άλλη μια φορά να ανοίγεις το τσουβάλι σου και να τους χώνεις όλους μέσα, κρίνοντας ότι λειτούργησαν όπως εσύ.

Ελπίζω να είσαι δεξιών πεποιθήσεων καταρχήν.

Όχι ότι αφορά το θέμα που συζητάμε, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου κατεταγμένο σε καμία "άκρη".

Περισσότερο από τις "παραβιάσεις νόμων" με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι. Πίσω από αυτές τις θέσεις των stagers, κρύβονταν λοιπόν άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά. Αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν παράνομοι, που δούλευαν ανασφάλιστοι τότε ας τους κλείσουμε φυλακή. Φαίνεται πως δεν έχετε ζήσει την ανεργία και μιλάτε αφ υψηλού κατατάσσοντας τους ανθρώπους ως απλές οικονομικές μονάδες. Οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν στα stage γιατί δεν μπορούσαν να εργαστούν αλλού. Λες να χαν δουλειά με 800 ευρώ (και με ασφάλεια) και να πήγαν στα stage? Και συμφωνώ μαζί σου πως αυτοί ήταν όμηροι. Αλλά τώρα που μείναν άνεργοι είναι καλύτερα γι' αυτούς? Μήπως να επιχαίρουμε κιόλας? Δυστυχώς όμως τα προγράμματα αυτά δεν είχαν στόχο να δώσουν εργασιακή εμπειρία. Η παπαριά ότι η αγορά εργασίας θέλει προυπηρεσία και η καλή ΕΕ το κανε για τους εργαζόμενους δεν ισχύει. Σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, οι επιχειρήσεις κάνουν graduate programmes. Που σημαίνει πάνε σε πανεπιστήμια και παίρνουν απόφοιτους. Αρα καταρρίπτεται ο συλλογισμός. Και σε ξαναρωτάω τώρα? Στα stages στο ιδιωτικό τομέα μπήκαν αξιοκρατικά. Δεν μπορώ εγώ να βάλω ένα γνωστό μου στη δουλειά? Εκεί δεν μετράει η "αξιοκρατία"?

Και πάλι βάζεις τον εαυτό σου μπροστά. Κι εμένα μπορεί να μην με ενδιαφέρει το αν ο άλλος περνάει με κόκκινο το φανάρι ή κλέβει τον περιπτερά του, αλλά αυτός που κινδυνεύει να σκοτωθεί εν τέλει ή ο περιπτεράς, πρέπει κάπου να βρει το δίκιο του. Σε αυτήν τη βάση θεσπίζονται οι νόμοι. Τους μισούς μπορεί να μην τους χρειαστείς ποτέ στη ζωή σου και να μη σε ενδιαφέρει το γιατί υπάρχουν. Από τη στιγμή που υπάρχουν όμως έχω κάθε δικαίωμα σαν πολίτης να απαιτώ να τους σέβονται όλοι, ανεξάρτητα με το αν τους "ενδιαφέρουν" ή όχι.

Δεν ήταν παράνομοι γιατί δούλευαν ανασφάλιστοι, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο βρήκαν τη δουλειά τους. Κι επειδή παρακάτω τσαμπουνάς άλλο ένα ωραιότατο "φαίνεται πως δεν ξέρετε από ανεργία", να σου πω το εξής: Είμαι 22, τελειόφοιτη ΑΕΙ, μιλάω 3 γλώσσες και χειρίζομαι με άνεση υπολογιστές. Πριν τρεις μήνες - αρχές καλοκαιριού - μου πρότειναν να μπω με βύσμα στα stage για να ψηφίσω τον κύριο Τάδε. Δεν δέχτηκα. Ξέρεις τι έκανα φίλε μου, εγώ που δεν ξέρω από ανεργία; Δούλεψα λάντζα σε καφέ, αλλά απ' την "πίσω πόρτα" δεν εξασφάλισα δουλειά. Επομένως, δεν με νοιάζει αν ο άλλος είναι παντρεμένος με παιδιά ή όχι, με βάσει το πόσο σωστή προσπαθώ να είμαι εγώ απέναντί του, απαιτώ να είναι κι εκείνος εξίσου σωστός απέναντί μου.

Στο τελευταίο σου απάντησε ο Luci. Βεβαίως και μπορείς να τον πάρεις, γιατί θα τον πληρώσεις εσύ. Κι άμα δεν σου βγάζει δουλειά, θα του δώσεις πόδι και μετά δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να βγει και να σου διαμαρτυρηθεί. End of story.

Και πάμε να δούμε γιατί δεν ισχύει η αξιοκρατία. Εισαι εσύ πρύτανης του αριστοτελείου και θες να κάνεις έδρα με αντικείμενο κάτι πολύ "extreme". Εκεί θα πάρεις 10-15 βιογραφικά και θα πάρεις αυτόν που πραγματικά έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό την έρευνα, τον πιο άξιο δλδ. Ενας θα ναι, δλδ ο τυχερός που θα πληρεί τα προσόντα. Επίσης, θες να παρεις και έναν υπάλληλο για τη γραμματεία. Τι προσόντα πρέπει να χει?

To λέμε και δεν διαφωνούμε σ' αυτό.

Συνεπώς και οι βολεψάκηδες και οι αξιοκράτες προτάσσουν τα όπλα τους. Οι μεν το μπάρμπα, οι άλλοι το πτυχίο (και οι ναζί τη φυλή). Στο ίδιο καζάνι βράζετε όλοι, του μικροαστικού (teo) εγωισμού.

Ξανά μανά τσουβάλια... Αλλά αυτό που μ' αρέσει είναι το τελευταίο, το "βράζεΤΕ". Ουδέν σχόλιον.

Υ.Γ. I am a proud student of Washcloud :P

Fixed...

Υ.Γ. (2) Τώρα σκέφτηκα πόσο διασκεδαστικό είναι να μου καταλογίζει κάποιος το ότι είμαι εγωίστρια όταν στο ποστ του αναφέρει πάνω από 10 φορές το "εγώ" και το "για μένα"...

Επεξ/σία από Φιλολογίνα
Δημοσ.
damn σε καποια συμφωνω με τον boss

ολοι για αξιοκρατια καμωνονται αλλα οταν χρειαστει την κανουν την κουτσουκελα τους και μετα μπλα μπλα μπλα μπλα ηθικη μπλα μπλα μπλα νομιμοτητα etc

νταξει ειναι γνωστο θεματακι η υποκρισια στα φορα

Και μετά κλασικά στην πρώτη στραβή που θα σου τύχει για οτιδήποτε θα ακούμε τα γνωστά μόνο στο ελλάντα αυτά μπλα μπλα μπλα,τι κατάντια το ελλάντα μπλα μπλα μπλα,όλοι οι ανίκανοι στο ελλάντα μπλα μπλα μπλα

ντάξει νταξει ειναι γνωστο θεματακι η υποκρισια στα φορα

Επίσης και φόνο όταν κάνει κάποιος προσπαθεί να τη γλυτώσει με κάποιο παραθυράκι του νόμου,και εννοείται ότι όλοι θα διάλεγαν αυτήν την οδό αν ποτέ έφταναν στο ίδιο σημείο,οπότε ας τους δικαιολογήσουμε όλους.

Όσο αφορά τα παράσιτα που παραβίαζαν τον νόμο κι έμεναν επι 5 χρόνια στα stage λόγω βύσματος ενώ δικαιούνταν μόνο 6 μήνες,να σκεφτούν πρώτα αυτοί πόσες οικογένειες άφηναν στην πείνα επειδή δεν είχαν μπάρμπα και ποτέ τους δεν βρήκαν μια ευκαιρία σε μια κρίσιμη στιγμή και μετά οι υπόλοιποι θα σκεφτούν τις δικές τους οικογένειες.

Επι 5 χρόνια να παρασιτείς εις βάρος άλλων και να ζητάς και τα ρέστα μόνο εδώ,πουθενά αλλού.

Αγοράστε πολλές κονσέρβες,θα χρειαστούν.

Ουστ ρε κομματόσκυλα,ψόφος

Δημοσ.

Κοιτά, εσύ συγκεκριμένα δεν κατάφερες ούτε το μπάτσελορ να βγάλεις χωρίς σκονάκια και αντιγραφές (και δεν ξέρω και τι άλλο). Οπότε εσύ συγκεκριμένα, δε λες "όποιος θέλει κάνει διδακτορικό". Εσύ συγκεκριμένα, το βουλώνεις γιατί μόνο αυτό σε παίρνει.

Είμαι εγώ κι εσύ. Εχουμε 3 βιβλία μπροστά μας, την κοκκινοσκουφίστσα, την ελληνική ιστορία και ένα μαθηματικό πόνημα (τρέλλες γράφει μέσα). Την κοκκινοσκουφίτσα την πιάνουμε αμέσως, την ελληνική ιστορία θέλει λίγη περισσότερη δουλειά. Τα μαθηματικά παίζει να μην τα βγάλουμε ποτέ. Οπότε άλλο το διδακτορικό στον εμφύλιο, ψάχνωντας αποκόμματα εφημερίδων και άλλο τα νόμπελ φυσικής κ χημείας. Εχουν μια διαφορά ρε παιδί μου, πως να το κανουμε. Ασχετο, αλλά συμφοιτητές μου κάνουν μεταπτυχιακό (μάντεψε πως πήραν το πτυχίο). Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω γιατί το προσωποποιείς.

Ναι, επειδή υπάρχει Η ΝΟΜΙΜΗ οδός και υπάρχει και Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ οδός. Οι της νόμιμης οδού, γκρινιάζουνε όταν τους κλέβουνε γιατί ότι γίνεται παράνομα είναι και ΑΔΙΚΟ στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Μαθήματα λογικής Β' δημοτικού γαμώ το στανιό μου.

Μα δεν μπήκαν παράνομα. Τα stage ήταν νόμιμα. Τι σχέση έχει αυτό που λες?

Να πεθάνουν απ' την πείνα, χέστηκα. Όταν υπογράφεις κάτι, ΞΕΡΕΙΣ τι υπογράφεις. Αν καταφέρεις και κάνεις τη μπινιά, πας μέσα, τρως πρόστιμο, τρως το αγγούρι ΚΑΙ ΔΕ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Ναι, αλλά υπάρχουν και οι περιστάσεις που σε αναγκάζουν να υπογράψεις κάτι. Ουσιαστικά έγινε εκβιασμός (νόμιμος) και οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω. You know, ανεργία, πρέπει να δουλέψεις, οπότε δουλεύεις και με μαύρα και χωρίς επίδομα πτυχίου. Αυτά είναι νόμιμα, τίμια, αξιοκρατικά?

Ναι ρε φίλε, αλλά τώρα τα γκαφρά του μπάμπη δε θα πηγαίνουνε σε έξτρα μισθούς κάποιων καθιστών άεργων ζώων

Αλλά που θα πάνε? Σε τοκογλύφους τύπου fitch? Λες να φτιάξουν έργα υποδομής να αυξήσουν το βασικό μισθό ή το επίδομα ανεργίας? Δε νομίζω. Και τα φράγκα αυτά πηγαίνανε στην αγορά. Κανείς δεν πήγαινε στα στέιτζ για αποταμίευση. Οσοι πήγαν είχαν άμεση ανάγκη. Τι σημαίνει αυτό, ότι τα χρήματα κινούσαν την αγορά. Ρούχα, παπούτσια, καφετέριες, σουπερμάρκετ, κλαμπάκια και τέτοια. Ροή του χρήματος δλδ. Επίσης αυτοί οι άνθρωποι δήλωναν κάποιο εισόδημα στην εφορία. Δλδ έσοδα για το κράτος. Τώρα τι θα δηλώνουν? Τπτ. Αρα και μειωμένα έσοδα για το κράτος και μειωμένα εσοδα στην αγορά. Και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Για την τελευταία παράγραφο δε θα διαφωνήσω, αλλά δεν κατάλαβα τι σχέση έχει με τα stage? Τα stage χρειάζονταν κάποιον υπάλληλο που να μπορεί να πιάσει εύκολα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του δημοσίου. Αυτό δεν σπουδάζεται, ή το χεις ή δεν το χεις? Και επιπλέον είναι δύσκολο να το διαπιστώσεις σε κάποιον.

Δέν ήξερα οτι η 4ωρη και 5θημερη εργασία σε αφήνει με τόσο λίγο χρόνο που δέ μπορείς να πάς σε μια δεύτερη συνέντευξη

4οωρο με 480 ή 10ωρο με 700? Και στις 6 ώρες πας σε κανά φροντιστήριο για κανά 2ωρο τη μέρα και στρογγυλεύεις.

Όταν ακούω τέτοιους αφορισμούς, ειλικρινά φορτώνω όσο δεν παίρνει. Ποιος είσαι εσύ που θα πεις σπασίκλες άτομα που ξέρω και εκτιμώ και που, σε κουβέντα δέκα λεπτών, θα σε βάλουν κάτω και θα σε "σφάξουν";

Καταρχήν, δεν είπα κανένα φίλο σου σπασίκλα:mad: Δεύτερον το μεταπτυχιακό φαντάζομαι, θέλει δουλειά. Οσοι γνωστοί μου είναι στο εξωτερικό μου λένε ότι διαβάζουν κάθε μέρα και κόβουν τις εξόδους. Δλδ η λογική, σκονάκι την τελευταία μέρα πριν το μαθημα και προσευχή να πέσει ο επιτηρητής γκόμενος της συμφοιτητριας σου, δεν ισχύει. Φύτουκλας, σπασίκλας = αυτός που διαβάζει όλη μέρα. Τώρα ασφαλώς και στα φιλολογίστικα, θα με βάλουν κάτω όπως και εγώ θα τους βάλω κάτω στα κομπιουτερίστικα. Δεν σε πιάνω. Σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος αρχίζει η υποκειμενικότητα.

Αλλά και στην τελική, και σπασίκλες να τους πεις, δεν μπορείς να αναιρέσεις το γεγονός ότι γνωρίζουν 5 πράγματα παραπάνω από σένα - και μπορούν να τα αξιοποιήσουν.Κι ίσως αυτό να είναι που σε ενοχλεί

Ασφαλώς, αλλιώς τι νόημα θα χε ένα μεταπτυχιακό. Δεν με ενοχλεί που κάναν μεταπτυχιακό, κάθε άλλο. Με ενοχλεί που απαιτούν το μεταπτυχιακό να θεωρείται προσόν για να κάνεις δουλειά γραμματείας.

Το τι είναι αυτό το άτομο για σένα προσωπικά, μετά συγχωρήσεως αλλά χ@#$@κε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί κι η φοράδα της στ' αλώνι. Το ότι έτσι σκέφτεσαι εσύ, δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η αλήθεια.

Ναι, προσωπική άποψη εξέφρασα. Πάντως όσους διδακτορικούς ήξερα, ε δεν τους λες και αλάνια, τσίφτες, μάγκες.

Η διαμαρτυρία δεν έχει να κάνει με το ότι κατέχουν τη θέση αλλά με το πώς την πήραν - απ' το παράθυρο κι όχι τίμια.

Δλδ υπήρχε περίπτωση να απαιτείται (όχι ζητείται) για τη θέση μεταπτυχιακό και να πήραν κάποιον χωρίς αυτό? Τότε ναι, είναι παρατυπία. Αλλά από τη στιγμή που οι stagers καλυπταν δουλειές του ποδαριού που μπορούσε να κάνει ο καθένας δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Δε χρειάζονταν τα πτυχία για αυτές τις δουλειές. Τι να κάνουμε, δλδ? Δλδ αν γίνονταν ανοιχτοί διαγωνισμοί στα stage τότε θα ήσουν κατά της κατάργησης? Και ξαναλέω η "αξιοκρατία" που λέτε εσείς δεν ισχύει γιατί αυτοί με τις περισσότερες σπουδές θα είχαν περισσότερες ευκαιρίες, σε θέσεις που οι σπουδές τους ήταν άχρηστες? Είναι αξιοκρατικό αυτό?

Επομένως, δεν με νοιάζει αν ο άλλος είναι παντρεμένος με παιδιά ή όχι, με βάσει το πόσο σωστή προσπαθώ να είμαι εγώ απέναντί του, απαιτώ να είναι κι εκείνος εξίσου σωστός απέναντί μου.

Μιλάς με υποκειμενικές λέξεις. Διαφορετικό, το αξιακό σύστημα του καθενός. Δεν έχει να κάνει με το σωστό, από τη στιγμή που υπάρχουν 200 άτομα για μια θέση (κλητήρα) δεν ισχύει σωστό κ τίμιο. Ενας κλητήρας πρέπει να είναι χαρμόσυνος, ευχάριστος και πλακατζής (μην είναι λες και κάνει αγγαρεία). Το πτυχίο στο διασφαλίζει αυτό? Οχι. Μπορεί πράγματι ένας πτυχιουχος να πληρει τα παραπάνω μπορεί και όχι (και vice versa για τον απόφοιτο λυκείου). Πως να μιλήσεις για αξιοκρατία μετά?

Δημοσ.
αδερφε ξερεις κατι? καλα τα λες αλλα επειδη εισαι στην απεξω διαφορετικα μουγκα στην στρουγκα θα εκανες

τι θελω να πω?

αυτα να μου τα πεις οταν σβηνεις κλησεις,οταν παιρνεις επιδοτησεις που δεν θα επρεπε,οταν αγοραζεις διπλωμα αυτοκινητου,οταν αγοραζεις αποφαση διακστηριου και so on

με λιγα λογια οχι μαγκιτσες μονο οπου μας παιρνει

Εγώ δεν τα κάνω αυτά. Πολλοί τα κάνουν. Εγώ μια φορά έχω φάει μια άδικη κλήση και πήγα στην αστυνομία να παρακαλέσω να μου δώσουν πίσω τις πινακίδες και με γράψανε στα αυτά τους. Αλλά εγώ ούτε τα έβαλα με το κράτος ούτε άρχισα να κλαίγομαι για τη πουτάνα τη ζωή. Ο νόμος είναι νόμος και μερικές φορές αδικεί.

Τζιμαρα, κατι αλλο πρεπει να εννοεις.

Αποκλειεται να συμφωνουμε.

Τι εννοείς?

Νομίζω το γεγονός πως (ακόμα και) ο τζιμάρας μιλάει ορθά λογικά και αυτονόητα λήγει κάπως το ζήτημα.

Ε ναι , εγώ ο παράλογος!! Please quote κάτι παράλογο που είπα or σιώπησε για πάντα!

Φαίνεται οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΣΕΠ.

Όσοι πιστεύουν στο ΑΣΕΠ είναι ΠΟΛΥ γελασμένοι.

Έχεις δίκιο, κάποιοι θα παίρνουν τα θέματα. Αυτό τι σημαίνει, ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τα stages?

Στο σχολείο ήμουν καλός μαθητής και γενικά στη ζωή μου είμαι σωστός σε όλα. Ξέρετε τι έχω αντιμετωπίσει? Από τους περισσότερους τη ζήλεια και την υποτίμηση. Ο κόσμος χτίζεται και λειτουργεί με βάσει τις δυνατότητες της πλειοψηφίας.

Στην Ελλάδα η μειοψηφία έχει Master και PHD. Επομένως πρέπει να τα υποτιμήσουμε αλλιώς τη βάψαμε!!!

Τώρα με τα νέα μέτρα καλά κάνανε και πριμοδοτούνε περισσότερα τα πτυχία, διότι τα πτυχία βγαίνουν με περισσότερο ιδρώτα από ότι ο καφές!!!

Ωστόσο είναι γεγονός πως η εργασία στον Ιδιωτικό τομέα θα πρέπει επίσης να πριμοδοτείται με αυστηρά κριτήρια, διότι η εργασιακή εμπειρία έχει σημασία, αλλά βέβαια μόνο μεταξύ ίδιου επιπέδου μάθησης. Δηλαδή ένας με πτυχίο ΑΕΙ και 10 χρόνια εμπειρία είναι σίγουρα πιο κατερτησμένος από έναν PHD.

Αλλά ένας ΤΕΙτζης ή Λύκειο δε συγκρίνεται με έναν Μαστερα.

By the way, γιατι το PHD θεωρείται προσόν εκπαίδευσης? Το PHD είναι καθαρή εργασία/έρευνα.........(εκτός και μιλάμε για ειδικό επιστημονικό προσωπικό)

Δημοσ.
Κ

Όσο αφορά τα παράσιτα που παραβίαζαν τον νόμο κι έμεναν επι 5 χρόνια στα stage λόγω βύσματος ενώ δικαιούνταν μόνο 6 μήνες,να σκεφτούν πρώτα αυτοί πόσες οικογένειες άφηναν στην πείνα επειδή δεν είχαν μπάρμπα και ποτέ τους δεν βρήκαν μια ευκαιρία σε μια κρίσιμη στιγμή και μετά οι υπόλοιποι θα σκεφτούν τις δικές τους οικογένειες.

Επι 5 χρόνια να παρασιτείς εις βάρος άλλων και να ζητάς και τα ρέστα μόνο εδώ,πουθενά αλλού.

Αγοράστε πολλές κονσέρβες,θα χρειαστούν.

Ουστ ρε κομματόσκυλα,ψόφος

Δλδ αν γινόταν ανοιχτός διαγωνισμός με αξιοκρατικά κριτήρια δε θα υπήρχε πρόβλημα. Τότε δε θα μένανε κάποιοι άνεργοι. Η για να μπω στη λογική σας, δεν πειράζει που θα μείνουν άνεργοι οι κομματάνθρωποι, το θέμα είναι εμείς οι πτυχιούχοι τι θα απογίνουμε. Πριν είχαμε 10 με δουλειά, 5 ανέργους. Τώρα έχουμε 15 ανέργους. Οι 5 άνεργοι δικαιώθηκαν.

Στο Γ'Ράιχ ο χίμλερ είχε φτιάξει ειδικά οικήματα για ανύπαντρες μητέρες. Οταν τα παιδιά γεννιόντουσαν δίνονταν σε οικογένειες των ες ες, η ή μητέρα έβρισκε γαμπρό από τα ες ες. Το θέμα είναι ότι δεχόντουσαν μόνο γερμανίδες μητέρες. Για τις εβραίες δεν τους ενοιαζε, δεν τις διώκανε, αλλά τους ήτανε αδιάφορες, δεν ήταν άρειες (δεν είχαν πτυχία)

Στο σχολείο ήμουν καλός μαθητής και γενικά στη ζωή μου είμαι σωστός σε όλα

Εγώ πάλι ήμουν σκράπας και έπαιρνα αποβολές για ψύλλου πήδημα. Τι σημαίνει πάλι αυτό?

Από τους περισσότερους τη ζήλεια και την υποτίμηση

ναι, σε φθονούν για τις ικανότητες σου. :shock: Πλάκα κάνεις?

Τώρα με τα νέα μέτρα καλά κάνανε και πριμοδοτούνε περισσότερα τα πτυχία, διότι τα πτυχία βγαίνουν με περισσότερο ιδρώτα από ότι ο καφές

και η εργασία στις οικοδομές με ιδρώτα βγαίνει Αυτήν να την επιδοτήσουμε? Να μην πούμε για αμμοβολιστές, για λάρκο όπου εκεί υπάρχουν εργατικά ατυχήματα. Αλλά ξέχασα, αυτοί είναι στουρνάρια δεν πα να... Πας μη πτυχιούχος βάρβαρος. Εγώ που έχω πτυχίο, τι θεωρούμαι πεμπτοφαλαγγίτης:lol:

Αλλά ένας ΤΕΙτζης ή Λύκειο δε συγκρίνεται με έναν Μαστερα.

Ναι, όσον αφορά την ακαδημαική έρευνα. Η επαγγελματική μου εμπειρία μου έχει δείξει το αντιθετο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...