Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μπορείς να κάνεις ένα απλό copy/paste από το post του demdeme στα σημεία που απαντάει στην black_widow; Γιατί εγώ απαντήσεις εκεί μέσα στο δικό της εύστοχο post δε βλέπω.

Σημαντική υποσημείωση: ο κόπος στον οποίο θα μπεις κάνοντας copy/paste δεν συνιστά για κανένα τρόπο υπόσχεση μονιμοποίησης στο forum ή προαγωγής σε moderator. Μη δω κανένα πανώ μετά.

ο χρονος για να χρησιμοποιω το πσ ειναι περιορισμενος,συγγνωμη για αυτο

1)αν διαβασεις παραπισω εξηγω ημουνανεργος πτυχιουχος και εψαχνα δουλεια απο τον οαεδ με ενημερωσαν για το σταζ,δουλευα ντελιβερας παρτ ταιμκαι εχω δεν εβρισκα κατι καλυτερο και σαφως αποσκοπουσα στην μοριοδοτηση

2)τετοια που θα ηθελε καποιος 18 μηνες για να φτασει στο επιπεδο μου

3)παρολα αυτα που γραφει δεν εβαλα βυσμα και αρκετες θεσεις παρεμειναν κενες γιατι δεν βρεθηκαν ατομα

τις χαριτωμενιες αλλου

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε, αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ σου λέει: το ότι αποσκοπούσες στη μοριοδότηση, συνιστά ΔΟΛΟ, γιατί η θέση stage σχεδιάστηκε για μια ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ για απόκτηση εμπειρίας, όχι για να κατσικωθούν εκεί μέσα μερικοί αρκετό καιρό ώστε μετά να σκούζουν "μονιμοποιήστε μας". Και εφόσον ΔΟΛΙΑ κινήθηκες, για να παρακάμψεις το ΑΣΕΠ, γιατί ζητάς συμπάθεια από εμάς τώρα;

Όσο για το ανέκδοτο με τις "μόνιμες και διαρκείς ανάγκες": ας καγχάσω. Βρήκαν οι ήδη μονιμάδες δημόσιοι ξύστες τους πονηρούληδες που γλυκοκοίταζαν τα μόρια και τους φόρτωναν τις δικές τους δουλειές, ώστε να τα ξύνουν ανετότερα οι βολεμένοι. Και οι "χωμένοι" stagers, έσκυβαν το κεφάλι και λέγανε από μέσα τους, "Λαμόγια, υπομονή κάνω μέχρι να μονιμοποιηθώ, γιατί έτσι και τη βολέψω, θα μου αρωματίσετε με μεθάνιο τους γεννητικούς μου αδένες".

Έλα, όμως, που δεν έκατσε έτσι η μηχανή. Και πρέπει να σας λυπηθούμε και να σας συμπαρασταθούμε; Στον κύριο Λαζόπουλο, όχι εδώ.

Πρόκειται περί θράσους. Και καλά κάνετε και ψάχνεστε, το συμφέρον του πάει να κοιτάξει ο καθένας, αλλά όχι και να σας λυπηθούμε, παίδες, ξεφεύγει από κάθε λογική.

Δημοσ.

1)αν διαβασεις παραπισω εξηγω ημουνανεργος πτυχιουχος και εψαχνα δουλεια απο τον οαεδ με ενημερωσαν για το σταζ,δουλευα ντελιβερας παρτ ταιμκαι εχω δεν εβρισκα κατι καλυτερο και σαφως αποσκοπουσα στην μοριοδοτηση

Πολύ ωραία ως εδώ. Οποιοσδήποτε χώθηκε στα stage δε θεωρώ πως το έκανε για τα ανασφάλιστα 500 ευρώ αλλά γι' αυτό, το ίδιο και εσύ κι όλα καλά κι όλα ωραία.

2)τετοια που θα ηθελε καποιος 18 μηνες για να φτασει στο επιπεδο μου

Δηλαδή τι; Τι έκανες; Υστερεκτομές; Δικογραφίες; Συρραφή εγγράφων; Φωτοτυπήσεις; Καφέδες; Interior design; Κβαντική έρευνα; Γιατί και το δικό μου επίπεδο όταν φτιάχνω κοτόπουλο λεμονάτο άλλοι θέλουν 18 μήνες για να το καταφέρουν αλλά δε θεώρησα πως σηκώνει μοριοδότηση 50% στον ΑΣΕΠ. Οπότε τι έκανες που ήταν τόσο αναντικατάστατο;

3)παρολα αυτα που γραφει δεν εβαλα βυσμα και αρκετες θεσεις παρεμειναν κενες γιατι δεν βρεθηκαν ατομα

Πρόσεξε να δεις τώρα, μιλάμε για θέσεις που ήταν ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ από τη σκοπιά των εργοδοτών επειδή η χρηματοδότηση ήταν από τον ΟΑΕΔ, άρα αυτοί δεν έδιναν μια και δουλειά γινόταν. Μιλάμε επίσης για θέσεις οι οποίες υπόσχονταν 50% μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ άρα σημαντικά αυξημένες πιθανότητες για ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Μόνο στις προεκλογικές προκηρύξεις προσλήφθηκαν 10.000 άτομα. Και εσύ μας λες πως τέτοιες θέσεις στην Ελλάδα έμεναν ακάλυπτες, παρά τις διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης "έλα κολλητέ, έχει ελεύθερες θέσεις, πες σε όποιον ψήνεται να έρθει".

Γλαρόσουπα;

Δημοσ.

@lucifer

Όπως είπε και ο fartspace και από τους γνωστούς μου που δούλευαν εκεί, κάποιες θέσεις ήταν πραγματικά μαύρο χάλι. Οι ίδιοι δε η χαρά του μόνιμου. Κανένας δε γούσταρε τη δουλειά αλλά έβλεπε τα μόρια στο βάθος. Όσο για το αν έχει δουλειά στο δημόσιο; Είναι τέτοιες οι διαδικασίες και η οργάνωσή του που έχει άπειρη δουλειά. Απλά επειδή οι Δ.Υ. είναι διπλά άπειροι οι μισοί δουλεύουν και οι άλλοι μισοί είναι σε θέσεις του τύπου "απλά υπάρχω".

Δημοσ.

Ather, δεν αμφιβάλλω πως κάποιοι stagers όντως πάτησαν δουλειά. Και μπράβο γιατί όταν κάποιος πατάει δουλειά, τότε ναι, κερδίζει εργασιακή εμπειρία και η μαθησιακή ιδιότητα του θεσμού του stage πιάνει τόπο. Αλλά μιας και έχω έρθει σε θέση που βαρούσα 8ωρες βάρδιες 5 μέρες τη βδομάδα σε νοσοκομείο χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ (0) εκ του μονίμου προσωπικού, είτε γιατρού, είτε νοσηλεύτριας, είτε άγιου πέτρου, και έχοντας ζωές στα χέρια μου (δε το λέω με τον κλασσικό γλαφυρό τρόπο, εννοώ πως ήταν μονάδα υψηλού κινδύνου που απαιτούσε συνεχή παρακολούθηση) και όλα αυτά αμισθί και όχι για μονιμοποίηση και τέτοια οφέλη, ε δε μπορώ να ακούω τις μίρλες "δούλευα και οι άλλοι κάθονταν και αντί να με μονιμοποιήσουν έληξε η σύμβασή μου". Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω πως αρκετοί stagers πάτησαν δουλειά, αλλά αρνούμαι να αναγνωρίσω κάτι τέτοιο ως κάτι πέραν του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ (κάτι που προδίδει το σκεπτικό τους "εγώ ήθελα δημόσιο για να ΜΗ δουλεύω") και φυσικά θεωρώ ηλίου φαεινότερον πως όποιος δουλεύει δεν δικαιούται τσακ-μπαμ μονιμοποίηση.

Δημοσ.

Διυλιζουμε τον κωνωψ ε.

Υπεγραψαν συμβαση η οποια ΔΕΝ εγραφε τιποτα για μονιμοποιηση.

Αρα, κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να τους μονιμοποιησει, παρα τις οσες υποσχεσεις τους ειχαν δωσει διαφοροι πολιτικοι.

Και φυσικα, αφου ειναι επι συμβασει, οταν ληξει η συμβαση τους ΔΕΝ ειναι κανεις υποχρεωμενος να την ανανεωσει.

Δημοσ.
Ather, δεν αμφιβάλλω πως κάποιοι stagers όντως πάτησαν δουλειά. Και μπράβο γιατί όταν κάποιος πατάει δουλειά, τότε ναι, κερδίζει εργασιακή εμπειρία και η μαθησιακή ιδιότητα του θεσμού του stage πιάνει τόπο.

Αχ καλέ, γι' αυτό το κάνανε? Πριν τα stage δεν μπορούσε κάποιος να μάθει τη δουλειά. Το ότι δλδ βρήκαν φθηνό εργατικό δυναμικό οι εργοδότες, δεν μας περνάει από το μυαλό. Conspiracy theory

το ότι αποσκοπούσες στη μοριοδότηση, συνιστά ΔΟΛΟ,

A ώστε είναι κακό πράγμα η μοριοδότηση. Κρίμα, γιατί ξέρω πολλά τυπάκια που γινόντουσαν βαθμοθήρες για τα μόρια. Αυτοί χρησιμοποίησαν δόλο

@mangepsamin, μιλάς με το lucifer, υποψήφιο γιατρό που 99.9%, θα σου ζητάει φακελάκι για να σου σώσει τη ζωή (γιατί το κράτος, δεν τον πληρώνει) και που θα βρει άνετα δουλειά γιατί σε όλα τα νοσοκομεία, πάνε οι γιοι γιατροί των γιατρών πατεράδων. Δε νιώθει, πως να το κάνουμε τώρα. Σαν να μιλάς στην Πετρούλα για βιοπάλη. (@luci, δεν είναι ad hominem, απλά σου λέω πως δεν θες να καταλάβεις). Οι υπόλοιποι σκέφτονται πως "γιατί αυτός να μπει στο δημόσιο να τα ξύνει, και όχι εγώ".

Καμιά αλληλεγγυη, λυπάμαι. Ο ένας κοιτάει να φάει τα ψίχουλα (αυτά είναι τα 500-600 ευρώ) του άλλου. Τη φραντζόλα την έχει το κεφάλαιο.

Με λύπη μου, διαπιστώνω, ότι προοδευτικές και λαλιστατες απόψεις για τα "εθνικά θέματα" (teo64, liopyr, paredwse, leftermann, washcloud) σε ένα κύριο θέμα, δεν έχουν βγάλει λέξη.

• Super Moderators
Δημοσ.
A ώστε είναι κακό πράγμα η μοριοδότηση. Κρίμα, γιατί ξέρω πολλά τυπάκια που γινόντουσαν βαθμοθήρες για τα μόρια. Αυτοί χρησιμοποίησαν δόλο

Άρτσι μπούρτζι και λουλάς απάντηση. Όταν κάνεις quote κάποιον, και αυτός ο κάποιος δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό του οποίου τη γνώμη παραθέτεις νωρίτερα: α) κάνε τον κόπο να βάζεις το όνομά του και β) κάνε μια προσπάθεια να σχολιάσεις επί της ουσίας και όχι για να πετάξεις μια αράδα της πλάκας.

Οπότε: Όταν κάποιος προσέρχεται για να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, με σύμβαση ΧΡΟΝΟΥ, έχοντας σκοπό, μετερχόμενος διάφορα μέσα, να παραμείνει εκεί αρκετά μεγάλο διάστημα ώστε μετά να επιχειρήσει να μονιμοποιηθεί, άρα να παρακάμψει τη ΝΟΜΙΜΗ οδό πλήρωσης θέσεων στο δημόσιο, τότε αυτό το πράγμα ονομάζεται δόλος. Τα τυπάκια που ξέρεις και το τι κάνουν α) μου είναι αδιάφορο γιατί είναι αναπόδεικτο και β) ακόμη κι αν αποδυκνείονταν β1) δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα μας και β2) ναι, δόλος είναι. Και ξεφτίλα. Δόλο έχουν και κάτι γελοίοι που παίρνουν πτυχίο με σκονάκια κι αντί να το βουλώσουν, το διατυμπανίζουν.

Δημοσ.
Μπραβο σου.

Ξέρεις ποιος κρατα την σφραγίδα του κρατους ;

Πως μπορει σε κρισιμα ζητηματα που απτονται ακομα και στην ασφαλεια του κρατους να αποφασιζει;

Oσο για τον σεβασμο, αυτος κερδιζεται δεν χαριζεται.

evil laughter mode on

αυτος που φερνει τους καφεδες ειναι καταλληλος για να κραταει την σφραγιδα...?

mode still on...

Δημοσ.

Οπότε: Όταν κάποιος προσέρχεται για να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, με σύμβαση ΧΡΟΝΟΥ, έχοντας σκοπό, μετερχόμενος διάφορα μέσα, να παραμείνει εκεί αρκετά μεγάλο διάστημα ώστε μετά να επιχειρήσει να μονιμοποιηθεί, άρα να παρακάμψει τη ΝΟΜΙΜΗ οδό πλήρωσης θέσεων στο δημόσιο, τότε αυτό το πράγμα ονομάζεται δόλος. Τα τυπάκια που ξέρεις και το τι κάνουν α) μου είναι αδιάφορο γιατί είναι αναπόδεικτο και β) ακόμη κι αν αποδυκνείονταν β1) δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα μας και β2) ναι, δόλος είναι. Και ξεφτίλα. Δόλο έχουν και κάτι γελοίοι που παίρνουν πτυχίο με σκονάκια κι αντί να το βουλώσουν, το διατυμπανίζουν.

Eχουμε λοιπόν τη νόμιμη οδό πρόσληψης. Βάσει νόμου. Ο νόμος λέει επίσης πως στην αττική οδό πάμε μεχρι 130, μετά τρώμε πρόστιμο. Κανείς δεν πάει μέχρι 130, και κανείς δεν τρώει πρόστιμο. Εκτός και αν είμαι τυχερός.

2ον, για ποιον λόγο να υπάρχουνε συμβάσεις εξαμηνιαίες, όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν μόνιμες θέσεις για να καταπολεμηθεί η ανεργία. Κακώς μπήκανε, εξαρχής, αλλά δεν είναι οι stagers το πρόβλημα που διογκώνουν το δημόσιο έλλειμμα. και ξαναλέω, σε περιόδους ύφεσης το να κόβεις θέσεις εργασίας αντί να δημιουργείς, δείχνει αν μη τι άλλο, ασχετοσύνη από τα οικονομικά. Το παιδί ανέφερε πως δούλευε deliveras, δεν έπαιρνε τη δουλειά από κανά επιστήμονα και βρήκε μιαν άλλη δουλειά, που απ' ότι φαίνεται, δε χρειαζόταν διδακτορικά, ούτε νομπελ φυσικής. Οπότε ποιος ο λόγος να χρειάζεται ο ασεπ, για μια τέτοια δουλειά. Γιατί να κόβεις το δρόμο σε κάποιον, που δεν σπούδασε. Αφού, δε σου παίρνει τη δουλειά, ντελιβεράς ήτανε, δεν πήγε για ceo.

Αλλά είπαμε, αλληλεγγυη 0.

Και στην τελική δε ζητάνε κάτι παράλογο, μόνιμη και σταθερή δουλειά με ασφαλιση ζητανε. Αλλά πλέον, αυτό φαίνεται παράλογο στους 20χρονους αναρχοναζί των βορείων προαστείων που κάνουν τους "επαναστάτες" μέχρι τα 25 και μετά πάνε στη δουλειά του μπαμπά.

Δημοσ.

Αλληλεγγύη και για μένα please,δεν θέλω να πληρώνω κανέναν υπάλληλο.

Είναι φασιστικό να τους πληρώνω με το ζόρι

Καλά δεν τα λέω αφεντικέ;

Δημοσ.
Eχουμε λοιπόν τη νόμιμη οδό πρόσληψης. Βάσει νόμου. Ο νόμος λέει επίσης πως στην αττική οδό πάμε μεχρι 130, μετά τρώμε πρόστιμο. Κανείς δεν πάει μέχρι 130, και κανείς δεν τρώει πρόστιμο. Εκτός και αν είμαι τυχερός.

2ον, για ποιον λόγο να υπάρχουνε συμβάσεις εξαμηνιαίες, όταν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν μόνιμες θέσεις για να καταπολεμηθεί η ανεργία. Κακώς μπήκανε, εξαρχής, αλλά δεν είναι οι stagers το πρόβλημα που διογκώνουν το δημόσιο έλλειμμα. και ξαναλέω, σε περιόδους ύφεσης το να κόβεις θέσεις εργασίας αντί να δημιουργείς, δείχνει αν μη τι άλλο, ασχετοσύνη από τα οικονομικά. Το παιδί ανέφερε πως δούλευε deliveras, δεν έπαιρνε τη δουλειά από κανά επιστήμονα και βρήκε μιαν άλλη δουλειά, που απ' ότι φαίνεται, δε χρειαζόταν διδακτορικά, ούτε νομπελ φυσικής. Οπότε ποιος ο λόγος να χρειάζεται ο ασεπ, για μια τέτοια δουλειά. Γιατί να κόβεις το δρόμο σε κάποιον, που δεν σπούδασε. Αφού, δε σου παίρνει τη δουλειά, ντελιβεράς ήτανε, δεν πήγε για ceo.

Αλλά είπαμε, αλληλεγγυη 0.

Και στην τελική δε ζητάνε κάτι παράλογο, μόνιμη και σταθερή δουλειά με ασφαλιση ζητανε. Αλλά πλέον, αυτό φαίνεται παράλογο στους 20χρονους αναρχοναζί των βορείων προαστείων που κάνουν τους "επαναστάτες" μέχρι τα 25 και μετά πάνε στη δουλειά του μπαμπά.

Αφεντικε, οσο πιο απλα γινεται.

Το παραδειγματακι με την Αττικη Οδο ειναι ακυρο, ακομα και για σενα. Επειδη προφανως και δε βρισκεσαι σε επιπεδο διανοησης ετσι ωστε να καταλαβεις το γιατι, ασε με να σε διαφωτισω δινοντας σου ενα αντιπαραδειγμα για το ατοπο του επιχειρηματος σου. Με τη λογικη σου, αν ολοι πχ παρκαρουν παρανομα το αμαξι τους φρομ ταιμ του ταιμ, τοτε εσυ νομιμοποιεισαι να χωνεις την...αδερφη σου ας πουμε, αν ειναι ωραια και μαλιστα με το ζορι, να τη βιαζεις? Χμμμμμ....κακο παραδειγμα, ξερω, αλλα επιασες τι εννοω.

Απο εκει και περα, το θεμα δε γινεται για να καλυφθει το ελλειμμα. Φυσικα και δεν ειναι εκει το προβλημα και ετσι θα γινει και χειροτερη η κατασταση αφου το Κρατος πλεον θα πληρωνει στειτζ στον ιδιωτικο τομεα ΜΑΖΙ και με ασφαλιστικες εισφορες θαρρω, πραγμα το οποιο δε γινοταν μεχρι τωρα. ΟΜΩΣ, θα ανοιξουν επιτελους θεσεις για ατομα που θα επιλεγουν με αξιοκρατικες διαδικασιες (ετσι λενε) για μονιμες θεσεις με βαση αντικειμενικα κριτηρια. Δεν καταλαβαινω αν οι στειτζερς εχουν τα καταλληλα προσοντα γιατι να μην συμμετασχουν στη διαδικασια επιλογης των νεων υπαλληλων.

Εχω και αλλα, αλλα α) βαριεμαι, β) ξερω οτι πανε στον βροντο, οταν τα απευθυνω σε σενα και γ) θυμηθηκα οτι εχω και αυτοσεβασμο, ας σωσω ο,τι εχει απομεινει.

Ο Σταλιν τι θα εκανε, νομιζεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...