Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Σταζίερ και Κούνεβα στο ίδιο επιχείρημα. Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι, ατάκτως ερριμένοι.

Και τα λευκά γράμματα καλό είναι να περάσουν από ένα self edit, έστω και αν είναι φανερό ότι μπήκαν ως αστεϊσμός. Παρακαλώ.

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω διαβασει μονο τις τελευταιες 2 σελιδες, οποτε σπεαρ μι αν γραψω κατι που εχει ηδη αναφερθει.

Η Ελλαδα βρισκεται σε πολυ δυσκολη οικονομικη κατασταση. Πολυ δυσκολη, ομως. Και δεν το λεω ορμωμενος απο ο,τι διαβαζω στις εφημεριδες και ακουω στις ελλειπους νοημοσυνης και επιπεδου, ειδησεις.

Η Ελλαδα μπορει να μην βρισκεται κοντα, αλλα δε βρισκεται και χιλιομετρα μακρυα απο ενα ντιφολτ. Ενα ντιφολτ που θα γ@μησει τα παντα. Τα παντα ομως. Οπως παραλιγο να τα γαμησει και στη Ρωσια πριν απο 8 χρονια, αν δεν ειχε τοσο φυσικο πλουτο για να εκμεταλλευθει και τοσους υποταγμενους Ρωσους για να διαφεντευσει.

ΠΡΕΠΕΙ λοιπον να σφιξουν οι κωλοι. Και δε μιλαω φυσικα να φορολογηθουν παραπανω οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι, οι οποιοι ηδη συνεισφερουν δυσαναλογα με την οικονομικη τους κατασταση στον κρατικο κορβανα ΑΛΛΑ να μειωθει το κοστος αυτου του τερατος που λεγεται δημοσιο. Ειναι λοιπον αναγκαιο κακο πως κατι πρεπει να κοπει. Και οκ, πρωτα απο ολα πρεπει να κοπουν οι υπερογκες αμοιβες των συμβουλων, των διοικητων, οι πλασματικες υπερωριες, τα εξοδα κινησης, οι επιτροπες κ.α αλλα αυτα δεν κοβονται τοσο γρηγορα. Πρεπει πρωτα να κεντροποιηθει καπου ο τροπος πληρωμης τους και μετα να κοπουν. Αυτο που μπορει να γινει αμεσα ειναι να κοπουν διαφορες ελαστικες δαπανες. Και εδω ερχονται οι στειτζερς. Οι οποιοι ναι μεν, δεν εχουν μεγαλο κοστος για το ελληνικο κρατος, αλλα απαιτουν να μονιμοποιηθουν και να γινουν και αυτοι κομματι αυτου του βραδυκινητου και κοστοβορου μηχανισμου. Πριν λοιπον, αρχισουν και γινονται αφορητα πιεστικοι και συναμα νομικα δικαιολογημενοι, τους ξηλωσαν.

Καθιστε να δουμε πως θα πανε τα πραγματα σε βαθος 2-3 χρονων με τα οικονομικα μας και τα βυσματα σας θα δουλεψουν παλι.

Και οκ, σας ειχαν πει οτι θα μονιμοποιηθειτε. Μην κανετε ετσι, ξερετε ποσες γυναικες μου εχουν πει οτι ημουν ο καλυτερος και μου το αλλαξαν μετα? Τι να κανω? Να κατεβω στους δρομους?

εντιτ: και να ξερετε οτι αν δεν ηταν οι τραπεζες να αγορασουν το χρεος της Ελλαδας με φθηνους ορους, τωρα θα ειχαμε κατσει πραγματικα πανω στο παγωτο. Οχι οτι το κανουν βεβαια για το καλο του Εθνους. Φραγκωνονται καλα και αυτες.

Επεξ/σία από Absinthe
Δημοσ.
Ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης αρχίζει σιγά σιγά να τρώει ότι τόσα χρόνια το ίδιο δημιουργούσε .

Με διάφορα προσχήματα(...όπως τώρα με την οικονομική κρίση που το ίδιο δημιούργησε )και τεχνάσματα, ολοένα και προσφέρει περισσότερη εξαθλίωση, λιτότητα, ανεργία, φτώχεια...

Και έρχεται αυτό το σύστημα και εφευρίσκει τρόπους που από την μιά να βολεύεται στην παραγωγή το σύστημα

(ωράριο λάστιχο,φθηνές υπερωρίες ,μερική απασχόληση )αλλά από την άλλη να πληρώνει το ελάχιστο .

Αυτό το ελάχιστο όμως δεν φτάνει στο να ζήσει με αξιοπρέπεια ο εργάτης, και πιέζεται στο να δουλεύει κι άλλο και αλλού με τον ίδιο τρόπο χωρίς να έχει τα αυτονόητα αυτά που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν παλαιότερα.

Την πρακτική αυτή του συστήματος ήρθε να αποθεώσει η stage εργασία.

Δεν χρειάζεται, νομίζω, να επεκταθώ στο τι είδους εργασία είναι αυτή ....

Χωρίς να μπορώ να πώ ότι σε αυτούς που δούλεψαν σε τέτοιες εργασίες ότι συμφωνώ μαζί τους για την επιλογή τους να υποστούν αυτόν τον εξευτελισμό, στέκομαι αλληλέγγυα δίπλα τους για έναν και μόνον λόγο :

Γιατί είναι εργάτες και αυτοί.

Οσο και αν ειναι οι πιο πρόθυμοι συνεργάτες του κεφαλαίου όσο και αν μερικοί από αυτούς "είχαν/έχουν/θα έχουν" πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία, δεν παύουν να είναι εργατιά ,υλικό προς εκμετάλλευση και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε βορά να κατασπαραχτεί.

Γιατί μετά θα έχουμε και εκβιασμούς και εκφοβισμούς ....αλά Κούνεβα.

Ναι δουλειά σε όλους και για όλους , ναι να τους μονιμοποιήσει και να καταργήσει αυτές τις συμβάσεις και στον ιδιωτικό τομέα .

Θα έλεγα τώρα τι μου θυμίζει αυτό το κατεβατό που πετάει τσιτάτα "αλληλεγγύη στους εργάτες", "κακό κεφάλαιο", "εργατιά", "δουλειά σε όλους" αλλά δεν επιτρέπονται πολιτικές συζητήσεις.

Πάντως αυτό το "επειδή είναι εργάτες πρέπει να τους στηρίζω" και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο να έρθω να προσθέσω εγώ, ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Αυτή τη στιγμή δεν αναλύουμε γενικά για τον εργασιακό μεσαίωνα, αναλύουμε τα stage και κατά πόσο είναι σωστό ή όχι να καταργηθούν. Αν ένας εργάτης με πιάνει μ@λ@κα φυσικά και δεν θα τον στηρίξω, τουλάχιστον μέχρι να μου αποδείξει ότι είμαι λάθος. Μέχρι τώρα μόνο λυπηθείτε τα κακόμοιρα παιδιά διαβάζω κρύβοντας επιμελώς το τι ήθελαν να πετύχουν αυτά τα παιδιά. Και όχι όταν παρακαλάς για να κάνεις κάτι παράνομο πίσω από την πλάτη των άλλων δεν είσαι θύμα.

Το τελευταίο δουλειά και μονιμοποίηση στο δημόσιο για όλους νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν σχολιασμό. Να έρθω να γράψω κι εγώ αλληλεγγύη και παγκόσμια ειρήνη να δέσουν τα πυροτεχνήματα.

Αυτο που μπορει να γινει αμεσα ειναι να κοπουν διαφορες ελαστικες δαπανες. Και εδω ερχονται οι στειτζερς. Οι οποιοι ναι μεν, δεν εχουν μεγαλο κοστος για το ελληνικο κρατος, αλλα απαιτουν να μονιμοποιηθουν και να γινουν και αυτοι κομματι αυτου του βραδυκινητου και κοστοβορου μηχανισμου. Πριν λοιπον, αρχισουν και γινονται αφορητα πιεστικοι και συναμα νομικα δικαιολογημενοι, τους ξηλωσαν.

Μια παρένθεση μόνο γιατί δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω σε αυτά που έγραψες. Πέραν του τι θα συμβεί αν τυχόν μονιμοποιηθούν, με μαθηματικά δημοτικού σκέφτομαι:

40.000 χ 500 = 20.000.000 ευρώ/μήνα χ 12 = 240.000.000 ευρώ/χρόνο. Πραγματικά δηλαδή μας περισσεύουν?

Δημοσ.
Μια παρένθεση μόνο γιατί δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω σε αυτά που έγραψες. Πέραν του τι θα συμβεί αν τυχόν μονιμοποιηθούν, με μαθηματικά δημοτικού σκέφτομαι:

40.000 χ 500 = 20.000.000 ευρώ/μήνα χ 12 = 240.000.000 ευρώ/χρόνο. Πραγματικά δηλαδή μας περισσεύουν?

Νομιζω οτι κατι μας τσονταρε και η μαμα ΕΕ γιατι θεωρουνταν σαν προγραμματα μαθητειας. Μπορει να κανω και λαθος, ομως.

Δημοσ.
Νομιζω οτι κατι μας τσονταρε και η μαμα ΕΕ γιατι θεωρουνταν σαν προγραμματα μαθητειας. Μπορει να κανω και λαθος, ομως.

Τσόνταρε στην αρχή μόνο και από ένα σημείο και μετά 2003-2004 καταργήθηκε και πληρώνει μόνο το κράτος. Να και μια παλαιότερη αναφορά από άλλο μέλος:

Υ.Γ: Λένε οτι τα stage γίνονται με λεφτά της Ευρωπαικής ένωσης και επομένως γιάυτο το λόγο τα κάνουν (πολυ καλα κανουν αν ειναι έτσι αλλα οχι με τον τρόπο που γίνονται). Ακουσα όμως σε αρκετες συζήτησεις στην TV να λένε οτι τα χρήματα της Ευρωπαικης ένωσης για τα stage έχουν τελειώσει απο το 2004 και συνεχίζονται με λεφτά απο τις εισφορές των εργαζομένων στα ταμεία (π.χ ΛΑΕΚ) καθαρά για πελατειακούς λόγους (ασχετο αν οι και καλα λόγοι ειναι η εκπαιδευση των νέων ανθρώπων). Αν ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε οτι θέλουν σκοτωμα...Δεν ειναι δυνατον να μας λένε οτι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά και απο την άλλη να σταζουν τόσα χρήματα στα stage για πελατειακές σχέσεις.

Edit: Τελικά όντως δεν χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε έγγραφο του ΟΑΕΔ ο πρώην διοικητής του οργανισμού Γιώργος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι τα προγράμματα δεν είναι χρηματοδοτούμενα από την ευρωπαϊκή ένωση αλλά λειτουργούν με πόρους του οργανισμού.

Απέρριψε την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού ότι πρόκειται για κοινοτικά χρήματα ' date=' σημειώνοντας ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια αφορούν σε εθνικούς πόρους κατά 90% και δεσμεύθηκε για τον τερματισμό της ομηρείας των νέων ανθρώπων.[/url']

Δημοσ.

Χμ, και παλι.

Τα 500 ευρω ειναι το 1/3 ή και πολλες φορες 1/4 απο ο,τι θα επαιρναν μικτα αν ηταν μονιμοι. Θα μου πεις, αφου αρκετοι απο αυτους δε δουλευαν καθολου, αρα και πολλα επαιρναν. Σωστουν, αλλα υπηρχαν και αρκετοι που δουλευαν.

Εν πασει περιπτωση, το ρεζουμε ειναι οτι η Ελλαδα, απο τη στιγμη που δεν παραγει τιποτα για να το πουλησει (εκτος απο πνευμα, χωρις να εννοω πολιτισμο, φυσικα) ακριβοτερα, πρεπει να κανει το σκατο της παξιμαδι. Ε και οι πιο ευκολοι μετατρεψιμοι σε παξιμαδι ηταν οι στειτζερς. Μην χολοσκατε, ακολουθουν και αλλα.

Δημοσ.

Praetorianos, οι προεκλογικές μάλλον ναι. Για τις άλλες δεν είμαι σίγουρος...

Το τραγικό είναι ότι υπάρχουν άτομα με stage από το 1997!!!! (ή '96? )

Το 2004 μονιμοποιήθηκαν κάποιες χιλιάδες, 20k αν θυμάμαι καλά, και μετά πάλι τα ίδια.

Δημοσ.

Μη πυροβολείς την sos, έχει ωραία μπούτια!

...τον εποστρακισμό φοβάμαι liopyr, και βαρύ ...χέρι

Σταζίερ και Κούνεβα στο ίδιο επιχείρημα. Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι, ατάκτως ερριμένοι.

...όχι σκόπιμα πάντως...προσπαθώ να βελτιώνω την γραφίδα μου με όλους σας

Δημοσ.

...τον εποστρακισμό φοβάμαι liopyr, και βαρύ ...χέρι

Αυτό σηκώνει uber κάφρικο αναγραμματισμό, αλλά δεν τον κάνω γιατί μπορεί να χαλάσω την "σοβαρότητα" και την σταθερή γραμμή του thread

.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό σηκώνει uber κάφρικο αναγραμματισμό, αλλά δεν τον κάνω γιατί μπορεί να χαλάσω την "σοβαρότητα" και την σταθερή γραμμή του thread

.

δεν χρειαζόταν, roflcopter

Δημοσ.

Την έχεις χαλάσει ήδη, γιατί μετά το mindfuck που πέρασα μόλις το είδα, αφού το τόνισες, πολύ φοβούμαι ότι βλέπω τα τούβλα να έρχονται. :P

μπακ του δε τοπικ όμως, όσα λέει ο absinthe είναι σωστά (θα 'ρθουν κι άλλα). η μόνη μου σκέψη είναι πως έπρεπε να είχαν καταργηθεί τη στιγμή που σταμάτησε και η χρηματοδότηση τους από την Ε.Ε.

Δημοσ.
η μόνη μου σκέψη είναι πως έπρεπε να είχαν καταργηθεί τη στιγμή που σταμάτησε και η χρηματοδότηση τους από την Ε.Ε.

Γιατί επικεντρώνεστε εκεί; Δεν είναι καθόλου κατά κει η ουσία.

Δημοσ.

Και πού είναι η ουσία, εφόσον αυτός ο θεσμός, μετά την παύση της έξωθεν χρηματοδότησης, και δεδομένης της λανθασμένης εφαρμογής του, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από οικονομικό βάρος για ένα κράτος, το οποίο ήδη χρωστάει τα κέρατα του;

Δημοσ.

Δηλαδή αν ερχόταν πλήρης χρηματοδότηση από την ΕΕ θα σήμαινε ότι τα stage είναι μια χαρά; Στη χρηματοδότηση είναι η ουσία;

Δημοσ.
Ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης αρχίζει σιγά σιγά να τρώει ότι τόσα χρόνια το ίδιο δημιουργούσε .

Με διάφορα προσχήματα(...όπως τώρα με την οικονομική κρίση που το ίδιο δημιούργησε )και

τεχνάσματα, ολοένα και προσφέρει περισσότερη εξαθλίωση, λιτότητα, ανεργία, φτώχεια...

Και έρχεται αυτό το σύστημα και εφευρίσκει τρόπους που από την μιά να βολεύεται στην παραγωγή το σύστημα

(ωράριο λάστιχο,φθηνές υπερωρίες ,μερική απασχόληση )αλλά από την άλλη να πληρώνει το ελάχιστο .

Αυτό το ελάχιστο όμως δεν φτάνει στο να ζήσει με αξιοπρέπεια ο εργάτης, και πιέζεται στο να δουλεύει κι άλλο και αλλού με τον ίδιο τρόπο χωρίς να έχει τα αυτονόητα αυτά που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν παλαιότερα.

Την πρακτική αυτή του συστήματος ήρθε να αποθεώσει η stage εργασία.

Δεν χρειάζεται, νομίζω, να επεκταθώ στο τι είδους εργασία είναι αυτή ....

Χωρίς να μπορώ να πώ ότι σε αυτούς που δούλεψαν σε τέτοιες εργασίες ότι συμφωνώ μαζί τους για την επιλογή τους να υποστούν αυτόν τον εξευτελισμό, στέκομαι αλληλέγγυα δίπλα τους για έναν και μόνον λόγο :

Γιατί είναι εργάτες και αυτοί.

Οσο και αν ειναι οι πιο πρόθυμοι συνεργάτες του κεφαλαίου όσο και αν μερικοί από αυτούς "είχαν/έχουν/θα έχουν" πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία, δεν παύουν να είναι εργατιά ,υλικό προς εκμετάλλευση και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε βορά να κατασπαραχτεί.

Γιατί μετά θα έχουμε και εκβιασμούς και εκφοβισμούς ....αλά Κούνεβα.

Ναι δουλειά σε όλους και για όλους , ναι να τους μονιμοποιήσει και να καταργήσει αυτές τις συμβάσεις και στον ιδιωτικό τομέα .

... ... .... .... .... .... συγγνώμη αλλά αυτό είναι ...μια αμηχανία ...να βάλω ...τις σκέψεις μου ...σε μια σειρά ...:o

snoob σου πάει αυτή η γραμματοσειρα :P

Ένα δάκρυ έτρεξε στο μάγουλό μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...