Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πολυτελεια ομως εσυ τι εννοεις? Το να "δουλευει" καποιος για 380 ευρω για 2-3-4-5 χρονια για -καποια- προοπτικη σε θεση στο δημοσιο (κατα τα λεγομενα οπως τα γνωριζει ο κοσμος επαγγελματιες τεμπελοσκυλα) και ως να γινει αυτο (αν γινει αυτο) τι κανει? Το πληρωνουν οι δικοι του? Δουλευει δευτερη (μαυρα σαφως) δουλεια? Τι?

Είναι αυτό που λέμε: έπαιξες και έχασες!

Ο καθένας τα ρίσκα του!!!

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Και γιατι να σωπασω;Επειδη το θελεις εσυ;

Ειδικά εσύ, θέλω να συνεχίσεις. Είναι απολαυστικά αυτά που γράφεις για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

Υ.Γ. Τα stage, μόρια έδιναν. Προκλητικά πολλά, αλλά μόρια. Κι όμως, τώρα αίφνης μιλάμε για μονιμοποίηση των stagers λόγω χρόνου παραμονής στη θέση. Ούτε καν μόρια: με τη μία στο μέλι. Τα λέτε μεταξύ σας τόσο πολύ που στο τέλος τα πιστέψατε...

Δημοσ.

Το να εισαι ανεργος και να σου δωθει αυτη η προοπτικη δεν ειναι εξευτελισμος.

Επαναλαμβανω δεν ειχα βυσμα,δεν πηγα σε κανενα πολιτικο γραφειο δεν εβαλα μεσον.

Υπαρχει μεγαλη διαφορα στο πως αντιλαμβανεται ο καθενας την αναγκη σου για δουλεια.

Υπηρχαν αφεντικα σε δουλειες που π.χ. εκανε να μου δώσουν 35 ευρω και μου εδιναν 40 γιατι ηξεραν την αναγκη μου και υπηρχαν και αυτοι που μου εδιναν 30 γιατι πατουσαν στην αναγκη αυτη.

Μου εχει τυχει να παω delivery το βραδυ σε ανθρωπους που το πρωι μου εταζαν για να δω την υποθεση τους με "αλλο ματι".

Υπαρχουν ανθρωποι και ανθρωποι,και δεν ειναι σωστο να μας παιρνει η μπαλλα ολους.

Aμάρτησες για το παιδί σου και εσύ, ε;:lol::lol:

Υ.Γ. Αν το πάμε έτσι τότε και όσοι κάναμε πρακτική σε δημόσιο τομέα και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και οι σπουδαστές των παραιατρικών τμημάτων των ΤΕΙ που κάνανε και δίμηνη καλοκαιρινή πρακτική άσκηση και εργαστήρια σε νοσοκομεία το χειμώνα θέλουμε και εμείς μόρια, μη σου πω και μονιμοποίηση δηλαδή!:devil:

Πιστεύω πως τα stage πρέπει να πάρουν την απλή μοριοδότηση ( της προυπηρεσίας που παίρνουν και αυτοί του ιδιωτικού τομέα) αλλά να πληρωθούν εισφορές στα ταμεία για την εργασία, όχι να αναγνωρίζεται ως προυπηρεσία η " μαύρη " εργασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...με βάση αυτό

όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου συμφωνούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι ...όλα εκτός από το κυβερνών ...που συμφωνούσε ...προεκλογικά στην μονιμοποίηση αυτών :confused:....και αντί να ζητήσουμε ...εξηγήσεις ...από όλους αυτούς ...τα ...βάζουμε ..με τους εργαζόμενους .

κι επειδή φαίνεται να μη θέλει κανείς "ευννοημένους" στέητζερς, μέητζερς κτλ, τί θα λέγατε να ρίξουμε σαν θέμα ΚΑΙ την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων;

Και μιας και περνάμε μέρες ζόρικες, και τα ταμεία δεν αντέχουν, τί θα λέγατε τις περικοπές επιδομάτων και λοιπόν προνομίων - την μισθολογική εξίσωση βρ' αδερφέ προς τα κάτω (δημόσιου με ιδιωτικό τομέα), αφού δεν γίνεται να πάμε προς τα πάνω;

Και τί θα λέγατε για κοινές χέρι-χέρι κινητοποιήσεις, πορείες, απεργίες και λοιπά συνδικαλιστικά για τον σκοπό αυτό; Ώστε να πιεστεί η κάθε κυβέρνηση; Μμ;

Εγώ πάντως δεν είδα κανένα πολιτικό να χτυπάει πόρτες και να προσφέρει θέσεις. Οι πολίτες πάνε στα γραφεία και τάζουν ψήφους......

...κρίμα που δεν κράτησα τα προ των εκλογών sms (τις κλήσεις χεσ' τες), έτσι για να παράδειγμα

Επεξ/σία από washcloud
Δημοσ.

λολ όντως αυτα τα sms από τους παπαρες τους υποψήφιους ήταν χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης που λέγεται προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα. Κατεγισμός όμως , και δεν ξέρω που βρίσκανε το τηλέφωνο οι καριο..δες , μήπως με θέλανε για καμιά θεσούλα και δεν ανταποκρίθηκα ο μα...κας! ? :-p

Δημοσ.

κι επειδή φαίνεται να μη θέλει κανείς "ευννοημένους" στέητζερς, μέητζερς κτλ, τί θα λέγατε να ρίξουμε σαν θέμα ΚΑΙ την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων;

Και μιας και περνάμε μέρες ζόρικες, και τα ταμεία δεν αντέχουν, τί θα λέγατε τις περικοπές επιδομάτων και λοιπόν προνομίων - την μισθολογική εξίσωση βρ' αδερφέ προς τα κάτω (δημόσιου με ιδιωτικό τομέα), αφού δεν γίνεται να πάμε προς τα πάνω;

Και τί θα λέγατε για κοινές χέρι-χέρι κινητοποιήσεις, πορείες, απεργίες και λοιπά συνδικαλιστικά για τον σκοπό αυτό; Ώστε να πιεστεί η κάθε κυβέρνηση; Μμ;

Δε θα μπορουσες να με βρεις πιο συμφωνο, αλλα δεν πιανω το γενικοτερο σκοπο του μηνυματος (φταιει και το γαμωDEXTER μου χει καψει τα κυτταρα). Πως ακριβως οραματιζεσαι εναν τετοιο αγωνα απεναντι σε δυο κυβερνωντα εναλαξ κομματα που ουτε κατα διανοια δεν το θελουν.

Δημοσ.

Άρση της μονιμότητας έτσι στο ξεκούδουνο για τους μέχρι τώρα δημοσίους δεν γίνεται και δεν θα γίνει για κανένα λόγο. Να φτιαχτεί το δημόσιο από εδώ και πέρα ίσως, ξεκινώντας από τα stage. Και πάλι όμως η άρση της μονιμότητας δεν είναι και η καλύτερη λύση για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν αυτόν τον έρμο τον τομέα.

Για το δεύτερο ίσως πιάνω μια ειρωνία, ίσως παρεξήγησα επειδή είναι βράδυ, αλλά μου το αναλύεις λίγο καλύτερα γιατί με μπερδεύει ως είναι γραμμένο? Το τρίτο ναι αμέ. Αλλά αν πιάσουμε τους γνωστούς "συνδικαλιστές" καλύτερα να μην κουραζόμαστε τσάμπα για να γράφουν άλλοι "λαό" στα τεφτέρια τους..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
τί θα λέγατε τις περικοπές επιδομάτων και λοιπόν προνομίων - την μισθολογική εξίσωση βρ' αδερφέ προς τα κάτω (δημόσιου με ιδιωτικό τομέα), αφού δεν γίνεται να πάμε προς τα πάνω;

μάγος είσαι; Τα επιδόματα των υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών από περίπου 15% που φορολογούνται μέχρι σήμερα, θα φτάσουν γύρω στο 37-40%. Αυτό σημαίνει γύρω στα 2000 ευρώ επιπλέον φόρο.

*edited

Θα προτιμούσα να υπάρξει σοβαρός έλεγχος στο δημόσιο τομέα, παρά άρση μονιμότητας. Αν κάποτε γίνει άρση μονιμότητας θα σημαίνει ότι απλά είμαστε ανίκανοι να ασκήσουμε διοίκηση. Εξ' άλλου η μονιμότητα είναι μια σταθερά, ένα μέτρο σύγκρισης (με τον ιδιωτικό τομέα). Αν δεν φερθούν οι ίδιοι οι υπάλληλοι με σεβασμό στη μονιμότητα, θα την χάσουν αργά ή γρήγορα, και η πλάκα είναι ότι το μέτρο θα αντιμετωπιστεί ως θετικό από τους περισσότερους.

Όσο και αν μισώ το δημόσιο, θέλω το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει να λυθεί με άλλους τρόπους.

ps. Απορώ γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με το δημόσιο, τους υπαλλήλους του τα δικαιώματα και τα stage τους τελευταίους μήνες.

Αν δεν κάνω λάθος στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν τα μεγάλα προβλήματα. Στα εργασιακά κυρίως. Όσο και αν προσπαθώ, αδυνατώ να συγκινηθώ με τα προβλήματα του κάθε σταζιέρ. Sorry. Πονηρούς θα τους χαρακτήριζα, γιατί απλούστατα κανείς δεν πήγε για μαθητεία. Όλοι πήγαν για να μονιμοποιηθούν στην τελική με ευνοϊκούς όρους (τι ευγενικά το λέω), και αυτοί που μπήκαν με μέσο και αυτοί που μπήκαν κανονικά (όσο κανονικά γίνεται εν πάσει περιπτώσει...)

Επεξ/σία από Physics_Rulez
Δημοσ.
Δε θα μπορουσες να με βρεις πιο συμφωνο, αλλα δεν πιανω το γενικοτερο σκοπο του μηνυματος (φταιει και το γαμωDEXTER μου χει καψει τα κυτταρα). Πως ακριβως οραματιζεσαι εναν τετοιο αγωνα απεναντι σε δυο κυβερνωντα εναλαξ κομματα που ουτε κατα διανοια δεν το θελουν.

(το DEXTER σου μέσα κι εσύ...βάλε ένα MacGyver που μου θες να είσαι και απ-του-ντέητ...:P)

Δημοσ.

Τα μέτρα του washcloud δεν λύνουν το πρόβλημα. Εγώ προτέινω

α)μη καταβολή μισθού για όλους τους υπαλλήλους (θα τρέφονται με συσσίτια)

β)προπληρωμή των φόρων όλων των λαικών οικογενειών

γ)Κανένα αφορολόγητο όριο. Αντι να μην πληρώνουν φόρο, αυτοί που δίνουν δουλειά, έχουν φοροαπαλλαγές αυτοί που παρασιτούν εις βάρος των επιχειρηματιών.

Δημοσ.

Νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε με προλαλήσαντα συμφορουμίστα και να παραδεχτούμε ότι αυτού του είδους η κουβέντα δεν μπορεί να οδηγήσει κάπου. Από τη μία πλευρά έχεις ανθρώπους που για τον α ή β λόγο νιώθουν αδικημένοι, με βάση το δικό τους τρόπο σκέψης και αντίληψης κι από την άλλη έχεις ανθρώπους που την προαναφερθείσα αδικία που νιώθουν οι πρώτοι τη θεωρούν... γραφική (πάλι με βάση το δικό τους τρόπο σκέψης). Ούτε οι μεν ούτε οι δε πρόκειται να αλλάξουν γνώμη, γιατί αμφότεροι θεωρούν ότι έχουν το common sense που, όπως αποδεικνύεται, τείνει να γίνει rare sense, αναλόγως με το πώς λειτουργεί ο καθένας.

Κοιτάζοντας τα πράγματα ως έχουν, τα stage έχουν καταργηθεί και, στο πρόσφατο παρελθόν της χώρας, λίγες αποφάσεις τέτοιου είδους έχουν αρθεί λόγω κινητοποιήσεων. Η πρόταση που έχω να κάνω είναι στους μεν πρώην stagers, αποδεχθείτε το τι συνέβη και αναλώστε τον χρόνο και την διάθεσή σας στην αναζήτηση μιας νέας εργασίας αντί για πορείες που έχουν στόχο το να σας επιστραφεί η παλιά, και στους δε αντίθετους με τα stage, αναλώστε τον δικό σας στο να επιχειρηματολογήσετε σε θέματα που έχουν την πιθανότητα να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα ωφέλιμο και ουσιώδες, που ενδεχομένως να μπορεί να αλλάξει "κατευθύνσεις" και αποτελέσματα.

Υ.Γ. Παρακαλώ μην εκλάβετε το κομμάτι που αναφέρεται στις κινητοποιήσεις ως δείγμα ότι είμαι κατά αυτών. Απλά πιστεύω ότι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι για να κινητοποιηθούμε και να αντιδράσουμε σαν σύνολο πολιτών, χίλιες δυο αλλαγές να επιδιώξουμε, αλλά εμείς επιμένουμε να βγαίνουμε στο δρόμο όταν ο κόμπος φτάσει στο αυστηρά προσωπικό μας χτένι, και να θυμόμαστε να επαναστατήσουμε μόνο όταν θίγονται τα δικά μας συμφέροντα. Σε αυτού του είδους τις μονομερείς κινητοποιήσεις αναφέρομαι.

Κι επίσης, το γεγονός ότι χρησιμοποιώ τρίτο πληθυντικό, δεν σημαίνει ότι βγάζω τον εαυτό μου απ έξω, έχω δηλώσει πολύ ξεκάθαρα το σε ποια πλευρά από τις δύο ανήκω. Απλά αυτό το πρόσωπο συνάδει με τη διάθεσή μου να δω το θέμα όσο το δυνατόν αποστασιοποιημένα.

(Wash, καμάρωσε την πρώτη απόφοιτο της ακαδημίας σου:P)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Θυμάστε που λέγαμε ότι όλα αυτά είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και με την κοινή λογική οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν;

"Υπέρ των εργαζομένων με συμβάσεις μαθητείας («stage») είναι η απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι' αυτό οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το Έθνος, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα αναδρομικής καταβολής των νόμιμων αποδοχών που έπρεπε να εισπράττουν αυτό το διάστημα, ενώ κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, επιτρέποντας έτσι την άμεση επιστροφή στις εργασίες τους και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ανασφάλιστοι και με μηνιαίες αποδοχές περίπου 500 ευρώ στις εφορίες, με την υποχρέωση υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων που τιτλοφορούνταν ως «συμφωνητικά εργασίας» δήθεν για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. "

Δηλαδή: Τελικά θα τους πληρώσουμε αναδρομικά, χωρίς να δουλεύουν εδώ και 2 χρόνια.

Να τι κάνουν οι σπασμωδικές κινήσεις.

Δημοσ.

Θυμάστε που λέγαμε ότι όλα αυτά είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και με την κοινή λογική οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούν;

"Υπέρ των εργαζομένων με συμβάσεις μαθητείας («stage») είναι η απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και γι' αυτό οι συμβάσεις τους πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με το Έθνος, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα αναδρομικής καταβολής των νόμιμων αποδοχών που έπρεπε να εισπράττουν αυτό το διάστημα, ενώ κήρυξε την απόφασή του προσωρινά εκτελεστή, επιτρέποντας έτσι την άμεση επιστροφή στις εργασίες τους και την άμεση είσπραξη των οφειλομένων.

Οι εργαζόμενοι είχαν συμβάσεις μαθητείας του ΟΑΕΔ παρέχοντας τις υπηρεσίες τους ανασφάλιστοι και με μηνιαίες αποδοχές περίπου 500 ευρώ στις εφορίες, με την υποχρέωση υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων που τιτλοφορούνταν ως «συμφωνητικά εργασίας» δήθεν για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. "

Δηλαδή: Τελικά θα τους πληρώσουμε αναδρομικά, χωρίς να δουλεύουν εδώ και 2 χρόνια.

Να τι κάνουν οι σπασμωδικές κινήσεις.

:wub:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...