Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υ.Γ. Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ σε ποια ταινία είχα ακούσει την έκφραση "τρούπωσες"...Μου έρχεται όλο το "χούφτωσ' τη, χούφτωσ' τη" και δε θέλω, γιατί στη θέση του αντικειμένου του χουφτώματος φαντάζομαι την τσέπη μου ως φορολογούμενου πολίτη...

Ο Βουτσάς το έλεγε νομίζω στο "Ένα έξυπνο, έξυπνο μούτρο"

πάει κάπως έτσι:

"Είναι μέχρι να τρουπώσω, να βάλω τη κεφάλα μου μέσα ... μετά ξέρω 'γω"

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

..πάντως - απο ψυχολογικής άποψης- όλο αυτο το debate γίνεται στην βάση μιας μόνιμης θέσης και της ανασφάλειας. Δηλαδή ναι μεν έχουν ένα Χ θράσος οι stagers, από την άλλη όσοι είναι έξω από τον χορό και κινούνται στον ιδιωτικό τομέα "κόπτονται" όχι για τα συμφέροντα του δημοσίου ή για την αξιοκρατία αλλά γιατί ενδόμηχα γουστάρουν και αυτοί την ασφάλεια του δημοσίου. Υποκρισία δηλαδή. Το ονομάζω κόμπλεξ του δημοσίου ένα πράμα .. :P

Το παιχνίδι όλο γίνεται για την εξασφάλιση της σιγουριάς , από όλους. Οσοι δεν έχουν το κόμπλεξ του δημοσίου ξέρουν οτι ο καθένας την παλεύει με τα όπλα που διαθέτει, έστω και αν αυτός είναι ένας μπάρμπας στον ανάλογο φορέα, επίσης όσοι πραγματικά τυχαίνει να έχουν τα προσόντα και το σθένος και έπαιξαν το παιχνίδι του stage καλά κάνουν και διεκδικούν με αυτόν τον τρόπο την θέση. Που είναι το πρόβλημα; Είναι ηθικής φύσεως; λολ εντάξει ...

Δημοσ.
Sorry κιόλας, αλλά έκατσες να σε παραμυθιάσουν, έχοντας εκείνη τη στιγμή μία καβάτζα (πες τη γονείς, άλλη δουλειά, τζοκερ) και πίστευες ότι θα αποκτήσεις μονιμότητα στο δημόσιο αποφεύγοντας μάλιστα τον ΑΣΕΠ.

Το λάθος δεν είναι ότι παίρνεις μόρια τώρα, το λάθος είναι ότι υπάρχει/υπήρχε Stage για το δημόσιο. Το λάθος και το παράνομο είναι ότι ήσουν 2 χρόνια συμβασιούχος με αντιεργατικούς όρους.

Για εμένα όσοι συμμετέχουν στη σημερινή μορφή του stage, από αυτούς που έχουν πολιτική και υπηρεσιακή ευθύνη μέχρι τους απασχολούμενους (διότι εργαζόμενοι δεν είναι) είναι συνυπεύθυνοι. Κι αν όντως θέλουμε να προοδεύσουμε ως κοινωνία πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να το παίζουμε ζωές λάσκαρες στον κατήφορο που για όλα μας φταίνε οι καταστάσεις και οι συνθήκες και όχι οι επιλογές μας.

Αυτό λέω κι εγώ.

Οπότε στους υπόλοιπους που θα δώσουν ΑΣΕΠ χωρίς να έχουν κάποιον να τους βάλει σε stage τους τη σκάσατε έτσι;

Με όλη αυτή την εμπειρία που έχετε μαζέψει.... ξερωγώ. Δε σου κάνω επίθεση, απλά περιγράφω την κατάσταση.

1. Ο "Ανασφάλιστος Εργαζόμενος με το Πρόγραμμα STAGE στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού" που γράφει τα παραπάνω καιρός είναι να μάθει ότι η διάταξη νόμου ονομάζεται νομοθεσία, όχι νομολογία.

Νομολογία είναι τα συμπεράσματα απόφασης δικαστηρίου.

2. Το ότι υπάρχει διάταξη νόμου που πριμοδοτεί με μόρια τους απασχολούμενους στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες με το πρόγραμμα "stage" δεν σημαίνει ότι είναι και ορθός ο νόμος. Αυτό που καυτηριάζει το μέλος Physics_Rulez (απ' ότι αντιλήφθηκα) είναι ότι κακώς υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

3. Κανείς δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί σου. Απλώς πρέπει να αντιληφθείς ότι το πρόγραμμα "stage" είναι ένας τρόπος για να ευνοούνται σκανδαλωδώς συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν πολιτικές διασυνδέσεις, δέχονται να απασχολούνται υπό καθεστώς ομηρίας και δουλείας, χωρίς βασικά εργασιακά δικαιώματα και ασφάλιση μόνο και μόνο γιατί προσβλέπουν στο διορισμό με εύνοια ή "από το παράθυρο" σε μόνιμη θέση στη Δημόσια Διοίκηση.

Ποσες φορες θα το πω,δεν είχα κανένα βυσμα ημουν 1,5 χρονο ανεργος με μια καβαντζα παρτ ταιμ ντελιβερυ,απο τον οαεδ μου ειπαν αν θελω να παω με 380 ευρω

λιγο ειναι ;

χωρίς ένσημα

λιγο ειναι;

,χωρις ασφαλιση

λιγο ειναι;

και θα μοριοδοτηθω κατα πενηντα τις εκατο σε εξετασεις στον τομεα μου

πολυ ε;

.

Δημοσ.

ναι αλλα μην παραβλεπεις κι εσυ οτι ισως εισαι απο τις ελαχιστες εξαιρεσεις..ετσι για να ριχνουν σταχτη στα ματια για να μην βλεπει ο κοσμος τι γινεται με την πλειονοτητα των stagers, που ειναι πασιγνωστο οτι οι θεσεις καλυπτονται με ρουσφετια. ε δεν γινεται ρε παιδια να μπουν ολοι στο δημοσιο, δεν γινεται το δημοσιο μας να εχει πολλαπλασιους εργαζομενους απο οτι πχ η αγγλια (!). καποτε πρεπει να σταματησει αυτο το πραγμα...ας σταματησει τωρα αφου καποιος τολμαει επιτελους να το κανει (και θελει τολμη γιατι εχει σιγουρα πολιτικο κοστος) γιατι δεν παει αλλο...να συντηρουν οι εργαζομενοι στον ιδιωτικο τομεα (που κι εκει υπαρχει ανασφαλιστη εργασια, κι εκει δεν κολλανε παντα και παντου ολα ενσημα κι ας ειναι και καλα υποχρεωμενοι οι εργοδοτες, εκει καποιοι αναγκαζονται να υπογραφουν την παραιτηση τους σχεδον πριν καν υπογραψουν την προσληψη τους και χιλια δυο αλλα) εκεινους που μπαινουν υπεραριθμοι στο δημοσιο τομεα με ρουσφετια, εν γνωση τους με καποια μειονεκτηματα ως προς τον τροπο απασχολησης, αποβλεποντας στη μονιμοποιηση!

και ουτε φθονος ειναι ουτε τιποτα...απλη λογικη ειναι!!

Δημοσ.

Ετσι ειναι, δεν ειναι δυνατον να εχουμε τοσους δημοσιους. Δεν παει αλλο, φτανει. Απλα δειτε που εχουν φτασει οι ιδιοτικες μικρες επιχειρησεις και ποσα λουκετα μπαινουν καθε μηνα και ειδικα εκτος Αθηνας. Αυτες οι μικρες επιχειρησεις δεν πληρωναν φορους (για να πληρωνονται οι δημοσιοι)? Δεν απασχολουσαν ατομα? Δεν ηταν ενας κρικος στην κυκλοφορια του χρηματος στην αγορα?

Ο δημοσιος απο που θα πληρωθει αν δεν υπαρχουν αρκετες ιδιοτικες επιχειρησεις για να ερχονται φοροι και γενικα στην αυξηση της οικονομιας? Εγω ετσι οπως το βλεπω δεν παιζει να παει μακρια αυτη η κατασταση. Ειμαστε σε σημειο που το δημοσιο πλεον ειναι -βαρος- (και οχι απλα παρασιτο) στην οικονομια. Ονειρευομαι την μερα που θα αρχισουν απολυσεις -και- στο δημοσιο αλλα οπως λενε "ονειρα θερινης νυκτος".

Δημοσ.

πολυ ε;

.

50% μοριοδότηση είναι λίγο; Το πολύ τότε πόσο είναι;

και κάτι άλλο: Αυτός που δούλευε έξω σε κάποια δουλειά παρεμφερή με τη θέση που διεκδικεί και θέλει να δώσει εξετάσεις θα μοριοδοτηθεί επίσης; όπως εσύ;

oh wait... ΌΧΙ δε θα μοριοδοτηθεί. Ιδού λοιπόν η αδικία.

και όταν μιλάμε για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα καταλαβαίνεις τι εννοούμε έτσι; Μπες μέσα σε μια δημόσια υπηρεσία για να καταλάβεις τι δεν εννοούμε.

Δημοσ.

Το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι; Να παει αυτος που δεν μπηκε με μεσο στα stage να δωσει εξετασεις με ασεπ, να χρησιμοποιησει και τα μορια του, και να χασει για ελαχιστο τη θεση, απο καποιον που μπηκε με μεσο στα stage και απλα ετυχε να γραψει ενα 0,1 παραπανω.

Δημοσ.
50% μοριοδότηση είναι λίγο; Το πολύ τότε πόσο είναι;

και κάτι άλλο: Αυτός που δούλευε έξω σε κάποια δουλειά παρεμφερή με τη θέση που διεκδικεί και θέλει να δώσει εξετάσεις θα μοριοδοτηθεί επίσης; όπως εσύ;

oh wait... ΌΧΙ δε θα μοριοδοτηθεί. Ιδού λοιπόν η αδικία.

και όταν μιλάμε για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα καταλαβαίνεις τι εννοούμε έτσι; Μπες μέσα σε μια δημόσια υπηρεσία για να καταλάβεις τι δεν εννοούμε.

Δουλευει κανεις χωρις ενσημα,χωρις γιατρο ,φαρμακα,δωρα ,αδειες,επιδοματα και παιρνει 380 στον ιδιωτικο τομεα; ξερει σε ποσους φιλους-φιλες το ειπα και κανεις δεν ηθελε να μπει ; τι μεσον και πρασινα αλογα; "παρακαλουσαν" στον οαεδ και πηγαν ελαχιστοι .τι λες;ποια αδικια;

Το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι; Να παει αυτος που δεν μπηκε με μεσο στα stage να δωσει εξετασεις με ασεπ, να χρησιμοποιησει και τα μορια του, και να χασει για ελαχιστο τη θεση, απο καποιον που μπηκε με μεσο στα stage και απλα ετυχε να γραψει ενα 0,1 παραπανω.
και τι να γινει;να μοριοδοτηθουν οι χωρις μεσον με 100 τοις εκατο; το ξαναγραψα , εξω απο τον χορο ολοι χορευετε ζεμπεκιες
Δημοσ.
Δουλευει κανεις χωρις ενσημα,χωρις γιατρο ,φαρμακα,δωρα ,αδειες,επιδοματα και παιρνει 380 στον ιδιωτικο τομεα; ξερει σε ποσους φιλους-φιλες το ειπα και κανεις δεν ηθελε να μπει ; τι μεσον και πρασινα αλογα; "παρακαλουσαν" στον οαεδ και πηγαν ελαχιστοι .τι λες;ποια αδικια;

και τι να γινει;να μοριοδοτηθουν οι χωρις μεσον με 100 τοις εκατο; το ξαναγραψα , εξω απο τον χορο ολοι χορευετε ζεμπεκιες

Μια χαρα χορευουμε εξω απο το χορο, εχουμε κανει βλεπεις δικο μας κυκλο στην ακρη γιατι δεν μας θελουν στον μεγαλο κυκλο.

Και οταν εμεις δε δουλευουμε χωρις φαρμακα, επιδοματα, αδειες, δωρα, δουλευουμε ομως με 800 το μηνα, ξεροντας οτι μεχρι να παρουμε συνταξη ισως αλλαξουμε καμμια 15αρια δουλειες, και αντε να ανεβουμε στα 1000, και χωρις ουτε να περασει απο την ακρη του μυαλου μας η σιγουρια και τα 1500 του δημοσιου.

Οποτε αφηστε αυτα τα περι χορου, γιατι δε λεει...

Οχι να μη μοριοδοτηθουν με 100%, απλα θα θελα να σας δω (οσους μπηκατε χωρις μεσον), πως θα αντιδρουσατε τοτε, γιατι αντι να κανετε εσεις την αντιδραση σας, που ειδατε προεκλογικα να γεμιζουν οι υπηρεσιες απο ασχετα ατομα, αναρωτιεστε τι εφταιξε και σας βαζουν ολους στο ιδιο τσουβαλι. Εμ οταν το ποσοστο παει 95% μεσο, 5% χωρις μεσο... σας παιρνει η μπαλα ολους.

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές πάντως επειδή οι φίλες/φίλοι σου δεν ψήθηκαν για τη θέση, δε σημαίνει πως δούλεψες και πειραματόζωο στο Auschwitz. Ούτε σε μεταλλείο ήσουν, ούτε σε οικοδομή -και προφανώς δεν πήγες για τα 350 και τη μη κάλυψη ε, μην κοροϊδευόμαστε. Και 50% είναι αδικαιολόγητα υψηλό ποσοστό, μερικοί μήνες σε μια ΔΥ, μια ξένη γλώσσα και προϋπηρεσία δηλαδή εξισώνουν άνετα τίτλο διδακτορικού.

Δημοσ.

[ Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου τώρα και αναρωτιέμαι , γιατί ειναι κακό να έχεις πολιτικό μέσον ; η ερώτηση είναι σοβαρή , πραγματικά δεν θέλω να σπαμάρω. Οι δημόσιες σχέσεις δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα τι είναι ; Ανταγωνισμός έιναι αδέρφια ,τι θα πει αξιοκρατία στο δημόσιο και τι θα πει ικανότητες στον ιδιωτικό. Ο καθένας κάνει οτι μπορεί - δεν νομίζω οτι τα τελευταία 10 χρόνια διορίστικε κάποιος χωρίς να έχει ικανότητες.

Δηλαδή τις σας χαλάει αν κάποιος από stage θα διοριστεί ; θα χάσετε τις δικές σας ικανότητες ; Οχι , απλά ζηλεύουμε/φθονούμε γιατι έχουμε συνδέσει τον δημόσιο τομέα με μη παραγωγή έργου όταν δεν μας συμφέρει και ενός κρυφού ονείρου για βόλεμα όταν συμπληρώναμε τις προκυρήξεις στα νεανικά μας χρόνια...

Δηλαδή αν έρθει αύριο ένας μπαρμπας σας και σας πει , δώσε μου οτι χαρτί έχεις να δούμε τι θα κάνουμε , εσείς τι θα πειτε; Οοοοχι , υποστηρίζω την αξιοκρατία και άλλα τέτοια; Η σαν ήρωες θα συνεχίσετε στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύεται σαν σκυλιά ... ]

Δημοσ.

με 380 δεν ξέρω, με 450-500 χωρίς ίκα-μίκα-σύκα αρκετός κόσμος.

με κίνδυνο να φάει απόλυση σε περιόδους οικονομικής ύφεσης. (οι έχοντες υπογράψει σύμβαση αορίστου)

με ψυχολογικό κίνδυνο, όταν ακούει κάθε μέρα τη μίρλα του αφεντικού του.

με σωματικό κίνδυνο (κοπέλες κυρίως), όταν το αφεντικό έχει ορέξεις.

τέλος πάντων. άνιση μάχη ο ιδιωτικός με τον δημόσιο τομέα. μη συγκρίνεις.

stage τέλος. αν είχαμε και μονιμότητα δημοσίου (οριστικά) τέλος, καλά θα ήταν. (υπό προϋποθέσεις, δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη)

Fidelio: δεν έχεις άδικο.όμως:

στον ιδιωτικό τομέα, έστω ότι πας σε μια δουλειά με μέσο. αν δεν κάνεις δουλειά, μετά από κάποιο καιρό θα φύγεις. Στο δημόσιο, πας με μέσο. κάνεις δεν κάνεις δουλειά, εκεί θα μείνεις.

άνιση μάχη είπαμε. δε συγκρίνεται ούτε και εδώ.

Δημοσ.

Γιατί πλακίτσα ;

Μην το παιρνεις της μετρητοίς , όσοι μπήκαν δεν ήσαν καθυστερημένοι, μπορούσαν να μάθουν την δουλειά και να την κάνουν σωστά στο τομέα που διορίστικαν. Και πρόσεξε λεω για τα τελευταια 10 χρόνια έτσι ; Οχι για το ΄80.

Δημοσ.
[ Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου τώρα και αναρωτιέμαι , γιατί ειναι κακό να έχεις πολιτικό μέσον ; η ερώτηση είναι σοβαρή , πραγματικά δεν θέλω να σπαμάρω. Οι δημόσιες σχέσεις δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα τι είναι ; Ανταγωνισμός έιναι αδέρφια ,τι θα πει αξιοκρατία στο δημόσιο και τι θα πει ικανότητες στον ιδιωτικό. Ο καθένας κάνει οτι μπορεί - δεν νομίζω οτι τα τελευταία 10 χρόνια διορίστικε κάποιος χωρίς να έχει ικανότητες.

Δηλαδή τις σας χαλάει αν κάποιος από stage θα διοριστεί ; θα χάσετε τις δικές σας ικανότητες ; Οχι , απλά ζηλεύουμε/φθονούμε γιατι έχουμε συνδέσει τον δημόσιο τομέα με μη παραγωγή έργου όταν δεν μας συμφέρει και ενός κρυφού ονείρου για βόλεμα όταν συμπληρώναμε τις προκυρήξεις στα νεανικά μας χρόνια...

Δηλαδή αν έρθει αύριο ένας μπαρμπας σας και σας πει , δώσε μου οτι χαρτί έχεις να δούμε τι θα κάνουμε , εσείς τι θα πειτε; Οοοοχι , υποστηρίζω την αξιοκρατία και άλλα τέτοια; Η σαν ήρωες θα συνεχίσετε στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύεται σαν σκυλιά ... ]

Κανενα προβλημα με τις δημοσιες σχεσεις ΑΛΛΑ...

1ον υπαρχει ενας νομος, που οσο στραβος και να ειναι (ΑΣΕΠ) πρεπει να τον τηρησουμε.

2ον αν πεις οτι ακυρωνουμε αυτον τον νομο, και παμε με τις δημοσιες σχεσεις μας, πρεπει να καταργησεις και τη μονιμοτητα, διοτι αλλο να εχεις δημοσιες σχεσεις στον ιδιωτικο τομεα, οπου εγω που ισως εχω καλυτερες μπορεσω να σου παρω τη θεση, κι αλλο στο δημοσιο τομεα, οπου ακομη και με το ακυρο βυσμα, αν και με λιγη τυχη καταφερεις να μπεις, δεν σε κουναει μετα απο εκει ουτε ο πρωθυπουργος.

Τεραστια διαφορα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...