Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ολα αυτα σωστα τα παραπανω....αλλα μην ξεχνατε το βασικο....ΔΕΝ χρειαζομαστε τοσο κοσμο στο δημοσιο. και δεν μιλαω για καθηγητες, γιατρους, νοσηλευτες κτλ που οντως χρειαζομαστε παραπανω...αλλα οταν στις διαφορες δημοσιες υπηρεσιες χρειαζονται 3 ατομα για να κανουν τη δουλεια που στον ιδιωτικο τομεα τη βγαζει ενας μονο (δηλαδη και στο δημοσιο η την κανει ενας και δυο τα ξυνουν...η την κανουν ολοι απο λιγο και ξυνονται ολοι μαζι στο υπολοιπο του ωραριου τους η φευγουν 2 ωρες νωριτερα κτλ)..ε απλα ΔΕΝ γινεται...ΔΕΝ βγαινει! πρεπει καποτε να το καταλαβουμε και να το παρουμε αποφαση! αλλιως ενταξει....ας κρατικοποιηθει και η παραμικρη ιδιωτικη επιχειρηση, να γινουμε ολοι δημοσιοι υπαλληλοι και το επομενο δευτερολεπτο να βαρεσει πτωχευση το κρατος, γιατι αν συνεχισουμε ετσι (γενικα..με νοοτροπια δημοσιου, με νοοτροπια φοροδιαφυγης, με νοοτροπια ωχαδερφισμου κτλ) προς τα εκει βαδιζουμε ετσι κι αλλιως.

• Απαντ. 439
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Well το παιχνίδι λοιπον το βάζουμε με όρους άναλογα την θέση στην οποία βρισκόμαστε. Λίγοι άνθρωποι στην ιστορία ήσαν συνεπείς σε αρχές που αφορούν αξιοκρατία , αυτοσεβασμό και ανθρωπισμό ξέρω γω και αυτοί πεθάνανε στην ψάθα .. τέλος πάντων , αν και σήμερα το πρωί με εκνευρισαν κάτι stagers που κραυγαζαν στην TV για τους ευνόητους λόγους, στην τελική εμένα δεν μου φάνηκαν ούτε αμόρφωτοι όυτε βλαμένοι , την δουλειά τους θέλουν να κάνουν... και βέβαια όπως είπε και πιο πίσω ο snoob αυτοί ίσως βρεθούν στο τέλος με αξιώματα και από πάνω! Ε, οκ , εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό όχι λόγο ήθους , αλλά γιατί δεν έχω τις ικανότητες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ανταγωνισμός έιναι αδέρφια ,τι θα πει αξιοκρατία
Ο καθένας κάνει οτι μπορεί - δεν νομίζω οτι τα τελευταία 10 χρόνια διορίστικε κάποιος χωρίς να έχει ικανότητες.

Δηλαδή τις σας χαλάει αν κάποιος από stage θα διοριστεί ; απλά ζηλεύουμε/φθονούμε γιατι έχουμε συνδέσει τον δημόσιο τομέα με μη παραγωγή έργου

κρυφο ονειρο για βόλεμα

συνεχίστε στον ιδιωτικό τομέα να δουλεύεται σαν σκυλιά ...

Θα σου πω ένα παράδειγμα.Έχεις λιγότερα από μένα μόρια λόγω μικρότερου βαθμού πτυχίου έλλειψη μεταπτυχιακού ή κάποιας ξένης γλώσσας κτλ. Εσύ έχεις μπάρμπα να σε χώσει κάπου ενώ εγώ πάω με τον σταυρό στο χέρι. Μπορεί να έχεις και εσύ δυνατότητες να έχεις σπουδάσει κτλ αλλα παρ’όλα αυτά έχεις λιγότερα μόρια, γιατί να μπείς εσύ και όχι εγώ ?

Επειδή έχω κρυφό όνειρο να μπώ στο δημόσιο και να τα ξύνω ενώ εσύ όχι? Επειδή έχεις conne και εγώ όχι? Επειδή είσαι πιο όμορφος?

Επεξ/σία από ggQQbb
Δημοσ.
Θα σου πω ένα παράδειγμα.Έχεις λιγότερα από μένα μόρια λόγω μικρότερου βαθμού πτυχίου έλλειψη μεταπτυχιακού ή κάποιας ξένης γλώσσας κτλ. Εσύ έχεις μπάρμπα να σε χώσει κάπου ενώ εγώ πάω με τον σταυρό στο χέρι. Μπορεί να έχεις και εσύ δυνατότητες να έχεις σπουδάσει κτλ αλλα παρ’όλα αυτά έχεις λιγότερα μόρια, γιατί να μπείς εσύ και όχι εγώ ?

Σου απαντάω συμβολικά έτσι ;

Γιατί μπορει να μην είχα εγώ ίσες ευκαιρίες και συνθηκες με σένα για εκπαίδευση

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:46 ----------

Επειδή έχω κρυφό όνειρο να μπώ στο δημόσιο και να τα ξύνω ενώ εσύ όχι? Επειδή έχεις conne και εγώ όχι? Επειδή είσαι πιο όμορφος?

Α έκανες επεξεργασία και παρέθεσες νέο ερώτημα; λολ

οκ ακου

Ναι , επειδή είμαι μάγκας και εχω θειο βουλευτή. Εσυ κορνιζάρισε το χαρτί σου στο σαλόνι και κάτσε να το κοιτάς.

Δημοσ.
Σου απαντάω συμβολικά έτσι ;

Γιατί μπορει να μην είχα εγώ ίσες ευκαιρίες και συνθηκες με σένα για εκπαίδευση

είμαι μάγκας και εχω θειο βουλευτή. Εσυ κορνιζάρισε το χαρτί σου στο σαλόνι και κάτσε να το κοιτάς.

Άρα είσαι υπερ του ρουσφετιού και του βολέματος και παντελής έλλειψη αξιοκρατίας επειδή για τον ΧΨ λόγο δεν είχες ίσες ευκαιρίες και συνθηκες με μένα για εκπαίδευση

Δημοσ.

ναι, εχμ, τώρα πάει ξεφτιλήστηκε το θέμα.

τέλος πάντων, προκειμένου να διορθωθεί κάπως η κατάσταση, βγήκε η απόφαση "όλοι έξω". Ενδεχόμενο bonus, άγνωστο όμως ως προς το ποιόν του, όσοι ήταν σε καθεστώς stage 4-5 χρόνια (στο δημόσιο)

Και ερώτηση: γιατί να μη μοριοδοτηθούν και όσοι ήταν σε καθεστώς stage στον ιδιωτικό τομέα; μλκς είναι;

Δημοσ.
Μια χαρα χορευουμε εξω απο το χορο, εχουμε κανει βλεπεις δικο μας κυκλο στην ακρη γιατι δεν μας θελουν στον μεγαλο κυκλο.

Και οταν εμεις δε δουλευουμε χωρις φαρμακα, επιδοματα, αδειες, δωρα, δουλευουμε ομως με 800 το μηνα, ξεροντας οτι μεχρι να παρουμε συνταξη ισως αλλαξουμε καμμια 15αρια δουλειες, και αντε να ανεβουμε στα 1000, και χωρις ουτε να περασει απο την ακρη του μυαλου μας η σιγουρια και τα 1500 του δημοσιου.

Οποτε αφηστε αυτα τα περι χορου, γιατι δε λεει...

Mαλλον χορευεις μεσα σε μια πεντοζαλη, μπες εδω http://www.press-time.com/economics-gr/newsalary-gr.html και κοιτα ποσο ειναι οι μισθοι,αλλα τι λεω εμεις

των stage φταιμε σε ολα .

Δημοσ.
Άρα είσαι υπερ του ρουσφετιού και του βολέματος και παντελής έλλειψη αξιοκρατίας επειδή για τον ΧΨ λόγο δεν είχες ίσες ευκαιρίες και συνθηκες με μένα για εκπαίδευση

Αδερφέ δεν επιασες το νόημα των όσων είπα. αν θες σου εξηγώ με πμ - να μην το γαμήσουμε και αλλο το θέμα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:59 ----------

Και ερώτηση: γιατί να μη μοριοδοτηθούν και όσοι ήταν σε καθεστώς stage στον ιδιωτικό τομέα; μλκς είναι;

Μα η επαγγελματική εμπειρία στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ φερειπειν - ανάλογα βεβαια - δεν αφορά μόνο τον δημοσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό ΑΡΚΕΙ να μπορείς να το αποδήξεις για το δεύτερο μέσω ασφαλιστικού φορέα και εφορίας.

Αυτό αφορά και την εξιδικευμένη εμπειρία την λεγόμενη , ενώ η πίσω πόρτα (φωτογραφικές προσλήψεις ) όταν αφορά αυτή η εμπείρια τον ίδιο τον φορέα.

Οπότε για την εμπειρία ιδιωτικού χαρακτήρα...well προσπαθήστε να μην δουλεύετε ΜΑΥΡΟΙ!

Δημοσ.

<<< Οπότε για την εμπειρία ιδιωτικού χαρακτήρα...well προσπαθήστε να μην δουλεύετε ΜΑΥΡΟΙ! >>>

γιατι δεν το προσπαθεις κι εσυ αντι να πας στο θειο σου το βουλευτη (και να σε πληρωνουν εκεινοι που το προσπαθουν)? :X :devil:

Δημοσ.

Ρε συ Fidelio.

Ειλικρινά τώρα μου λες ότι απέχτησαν οι στέητζερς του δημοσίου εργασιακή εμπειρία; ή ότι δεν ήταν ουσιαστικά κι αυτοί μαύροι;

Οι ίδιοι όροι υπήρχαν στα stages δημοσίου + ιδιωτικού τομέα.

Υποαπασχολούμενοι, χαμηλόμισθοι, ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώματα.

Και μου λες ότι δεν είναι το ίδιο;

Και φτάσαμε, άκουσον άκουσον, να έχουμε στέητζερς 4-5 ετών, την ώρα που η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν έπρεπε να υπερβαίνει τους 6, άντε 12 μήνες. Και αντί για εμπειρία και εξειδίκευση, παραλίγο να ξεχάσουν και αυτά που ήξεραν;

Δημοσ.

συμφωνω και εγω για τα ενσημα και την ασφαλιση.αλλα μονο σε αυτο. εχει ξεφτυλιστει το ζητημα,καθε φορα ενας συμβασιουχος να ζηταει μονιμοποιηση.και φυσικα στο δημοσιο ετσι! γιατι στον ιδιωτικο δε μιλαει κανενας. οταν καποιος κανει αιτηση για αυτα τα προγραμματα υποτιθεται πως συμφωνει με ορισμενους κανονες προσληψης. επομενως τωρα τι θελουν; εκ των υστερων τροποποιηση; συγνωμη αν προσβαλω ορισμενους συνανθρωπους μας που εχουν αναγκη απο εργασια αλλα συνεχως βλεπω το ιδιο τροπαριο απο συμβασιουχους του δημοσιου.μολις τελειωσει η συμβαση ξεκινουν τα οργανα για μονιμοποιηση. οι υπολοιποι στον ιδιωτικο τομεα ειναι δηλαδη κοροιδα.

και παλι συγνωμη. παντως πρεπει να δωθει μια προτεραιοτητα σε αυτους που εχουν πραγματικα αναγκη και οχι σε αυτους που απλως θελουν να καλοβολευτουν σε δημους και υπηρεσιες ξυνοντας τα γνωστα τους. μια ερωτηση,αν το κρατος τους βρει δουλεια αλλα στον ιδιωτικο τομεα τοτε θα σταματησουν να φωναζουν; ζητουν εργασια επομενως αν τους βρουν στον ιδιωτικο δε θα τους πειραζει.ετσι δεν ειναι;

Δημοσ.
Ρε συ Fidelio.

Ειλικρινά τώρα μου λες ότι απέχτησαν οι στέητζερς του δημοσίου εργασιακή εμπειρία; ή ότι δεν ήταν ουσιαστικά κι αυτοί μαύροι;

Οι ίδιοι όροι υπήρχαν στα stages δημοσίου + ιδιωτικού τομέα.

Υποαπασχολούμενοι, χαμηλόμισθοι, ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώματα.

Και μου λες ότι δεν είναι το ίδιο;

Οχι οχι το ίδιο θεωρώ οτι πρέπει να είναι σαν εμπειρία εφόσον σχετίζεται με το αντικείμενο της θέσης σε κάποιο επερχόμενο διαγωνισμό και για αυτο τον λόγο έχει κάθε λόγο ο υποψήφιος που έρχεται από το ιδιωτικό τομέα να εξοργίζεται . Αλλο κατάλαβα εγώ όταν είπες για εργασιακή εμπειρία ιδιωτικού χαρακτήρα.

Δημοσ.
Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου τώρα και αναρωτιέμαι , γιατί ειναι κακό να έχεις πολιτικό μέσον ; η ερώτηση είναι σοβαρή , πραγματικά δεν θέλω να σπαμάρω. Οι δημόσιες σχέσεις δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα τι είναι ; Ανταγωνισμός έιναι αδέρφια ,τι θα πει αξιοκρατία στο δημόσιο και τι θα πει ικανότητες στον ιδιωτικό. Ο καθένας κάνει οτι μπορεί - δεν νομίζω οτι τα τελευταία 10 χρόνια διορίστικε κάποιος χωρίς να έχει ικανότητες.

Είναι εξοργιστικό το post σου Fidelio και ελπίζω να μην είσαι δικηγόρος :-D

Το να μπεις με μέσον στο δημόσιο δεν είναι καθόλου το ίδιο με το να πάρεις μια δουλειά με γνωριμία στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό όσο απλό και αν είναι να το καταλάβει κανείς πρέπει να το εξηγήσουμε. Αν ο πελάτης δεν είναι ευχαριστημένος από την υπηρεσία που του προσφέρεις δεν θα κάτσει να τον μαμήσεις επειδή σε σύστησε γνωστός. Ούτε ο εργοδότης θα σε κρατήσει αν δεν αποδίδεις. Στο δημόσιο όμως είναι μπαμ και κάτω. Σε βόλεψε το μέσο και τέλος δεν υπάρχει γυρισμός.

Εξ άλλου η αγορά είναι αγορά και το δημόσιο δημόσιο. Δεν είναι το δημόσιο ελεύθερος ανταγωνισμός - ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί - ο θάνατός σου η ζωή μου, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να είναι, ούτε ψηφίζουμε πολιτικούς για να βολεύουν την πελατεία τους.

Η άποψή σου έχει μέσα ειλικρίνεια και αντιπροσωπεύει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, μόνο αυτό το θετικό βλέπω στο post σου. Η ουσία του είναι αυτή που μας πηγαίνει πίσω σαν χώρα.

Δημοσ.

[λολ είναι φανερό οτι δεν είμαι δικηγόρος ,όμως υπάρχει αντεπιχείρημα physics_rulez και σχετίζεται όχι άμεσα με το πως έχει καθιερωθεί το δημόσιο σαν έννοια στις συνηδήσεις αλλά με την νοοτροπία γενικότερα. Τώρα όσον αφορά τις λέξεις , "γνωριμίες", "επικοινωνία" κτλ σε αντιδιαστολή με τις , "ρουσφέτι", "μέσον" κτλ να δεχτώ για τυπικούς μόνο λόγους οτι υπάρχει διαφορά. :P ]

Δημοσ.

Η χώρα έχει τεράστιο εξωτερικό χρέος, οι παραγωγικοί της τομείς που αυξάναν το εισόδημα (βλέπε ναυτιλία, κατασκευαστικός τομέας και τουρισμός) έχουν φαλιρίσει, και οι διεθνείς πιστωτές της λένε τέρμα τα δίφραγκα (εκτός και αν κάτσεις κάτω να σε ****** το ΔΝΤ και να σου δώσει πίστωση), και οι άλλοι ονειρεύονται μονιμότητες στο δημόσιο.

LOL ρε πάτε καλά, η συρρίκνωση του δημοσίου είναι το μόνο σίγουρο για το μέλλον αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως οικονομία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...