Προς το περιεχόμενο

Laptop 24/7

eSATA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα λαπτοπ HP dv5xxx με vista..επειδη καηκε το τροφοδοτικο του P4 θελω να το κανω για καποιο διαστημα κατεβαστηρι..θα αντεξει 24/7 στο ρευμα ή χαλαει η μπαταρια ετσι;

Ευχαριστω

Δημοσ.
βγάλε την μπαταρία κ άστο στο ρεύμα...! ειδικά αν έχεις ups δεν κινδυνεύεις από τίποτα! αντέχει μια χαρά 24/7!

ενταξει σε ευχαριστω!!!

:-):-):-)

Δημοσ.

Κάνε του ένα undervolting και λιώστο !!!

Γενικά οι φορητοί ειδικά των εμπορικών σειρών με μέτρια ποιότητα υλικών (μητρικές/πυκνωτες κτλ) δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για κατεβαστήρια αλλά με ένα undervolting δεν θα πάθει τίποτα για λίγες μέρες. Αργότερα που πιάνουν οι ζέστες όμως...ε καλύτερα να δροσίζεται και λιγάκι.

Πάντως το δικό μου nx7400 δούλευε μερόνυχτα ακόμα και το κατακαλόκαιρο κ με σωστό undervolting δεν ακουγόταν καν !

Δημοσ.

Το laptop θα χαλάσει μάλλον ! κύριος εχθρός του θα είναι η θερμοκρασία. Αν την διατηρήσεις χαμηλά κάτι γίνετε αλλιώς θα βγάλει πρόβλημα.

Δημοσ.

Δεν παθαίνει τίποτα. Με σχεδόν μηδενική χρήση cpu θα σβήσει οθόνη, θα χαμηλώσει ρεύματα παντού και θα δουλέψει 24/7 απροβλημάτιστα. Απλά βγάλε τη μπαταρία.

Δημοσ.

Πάντως το δικό μου nx7400 δούλευε μερόνυχτα ακόμα και το κατακαλόκαιρο κ με σωστό undervolting δεν ακουγόταν καν !

:-) Τα compaq nx... νομίζω βγήκαν αθάνατα....Έχω στο σπίτι ένα 4ετίας,pentium m, με παρόμοια χρήση, αστέρι!

Οπως είπαν τα παιδια, βγάλε μπαταρία, αστο να σβήσει οθόνη, κάνε + undervolting για ακόμα καλύτερα και δεν έχει ανάγκη!

Δημοσ.
:-) Τα compaq nx... νομίζω βγήκαν αθάνατα....Έχω στο σπίτι ένα 4ετίας,pentium m, με παρόμοια χρήση, αστέρι!

Οπως είπαν τα παιδια, βγάλε μπαταρία, αστο να σβήσει οθόνη, κάνε + undervolting για ακόμα καλύτερα και δεν έχει ανάγκη!

για undervolting βρηκα αρκετους οδηγους και αυριο αν προλαβω θα ασχοληθω...ειναι εφικτο ομως και το underclocking;:-)

Δημοσ.

Στο πρόγραμμα RMClock, δίνεται η επιλογή να κάνεις και underclocking. Πχ προσωπικά από τα 4 προφίλ του RMClock (No management, Power Saving, Performance on Demand, Max Power) χρησιμοποιώ μόνο τα Power Saving και Performance on Demand.

Στο Power Saving τόσο στην μπαταρία όσο και στο ρεύμα του επιτρέπω να δουλεύει μόνο με τον επεξεργαστή υποχρονισμένο στα 0.8GHz, από 2GHz.

Ενώ το Performance on Demand, είναι το προφίλ με το οποίο δουλεύει στανταρ ο φορητός, που αυξάνει δυναμικά την συχνότητα από 0.8 ως 2GHz ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Οπότε αν θέλεις να αφήσεις τον φορητό να κατεβάζει...επιλέγεις το προφίλ Power Saving και είσαι οκ.

Προσοχή! Μην ξεχάσεις να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο Power Options του λειτουγικού σχετικά με τους χρόνους για την απενεργοποίηση πχ της οθόνης. σκληρών κοκ.

Δημοσ.
Στο πρόγραμμα RMClock, δίνεται η επιλογή να κάνεις και underclocking. Πχ προσωπικά από τα 4 προφίλ του RMClock (No management, Power Saving, Performance on Demand, Max Power) χρησιμοποιώ μόνο τα Power Saving και Performance on Demand.

Στο Power Saving τόσο στην μπαταρία όσο και στο ρεύμα του επιτρέπω να δουλεύει μόνο με τον επεξεργαστή υποχρονισμένο στα 0.8GHz, από 2GHz.

Ενώ το Performance on Demand, είναι το προφίλ με το οποίο δουλεύει στανταρ ο φορητός, που αυξάνει δυναμικά την συχνότητα από 0.8 ως 2GHz ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Οπότε αν θέλεις να αφήσεις τον φορητό να κατεβάζει...επιλέγεις το προφίλ Power Saving και είσαι οκ.

Προσοχή! Μην ξεχάσεις να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο Power Options του λειτουγικού σχετικά με τους χρόνους για την απενεργοποίηση πχ της οθόνης. σκληρών κοκ.

ευχαριστω για τις πληροφοριες:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...