Προς το περιεχόμενο

Το "περίφημο" Service της LG, διαβάστε και ΠΡΟΣΕΞΤΕ!


Tuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σειρά LG 7000 ( αρκετά προβλήματα βρίσκονται και στην σειρά 6000 και στις νέες LH σειρές )

 

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41498

 

 

http://www.avforums.com/reviews/LG-4...TV-Review.html

 

 

I also noticed two other issues which test patterns didn’t reveal: firstly, we have a slight twist on a more common problem, which relates to 24p content. Many TVs don’t display this content correctly, and instead show a rhythmical judder to movement, which is visible on slow camera pans. The LG doesn’t suffer from this particular problem; as with the “Real Cinema” mode turned on in the Expert Menu, everything is smooth and filmic – well, for a while, anyway. Every so often, the display would “skip a beat” and miss out a few frames, which is even more jarring than the standard 3:2 judder we’d get on a non-24p setup. As a result, we turned off the 24p “Real Cinema” mode and made do with the more traditional, rhythmical judder, instead of long periods of smoothness followed by a skip. The final issue was perhaps the most minor, and it comes in the form of highly contrasted objects leaving ghost images to the left and right, even if they’re still (this isn’t a motion issue).

 

And then, whilst recording footage for the upcoming video review of this TV, I made a discovery. If you use the TV's label to menu the input as "PC", then the TV shuts off many of its video processing functions and solves many of these problems. So, by labelling all the inputs on the TV as "PC" and meeting certain other conditions - for example, ensuring the device was sending RGB video, and not doing so at 24p - I managed to trick the LG into giving me a better picture. Well - almost. There was one remaining problem, and that is that with this method, the LG constantly applies its "TrueMotion" video processing, meaning that films appear to have a fast-forwarded, processed, amateur video look. So, the choice is up to you - lessened detail, or awkward looking motion for films?

 

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=789791&postcount=559

 

 

1. Όσον αφορά σε συσκευές υψηλής ευκρίνειας που λειτουργούν στα 24, 30 ή 50 Hz και συνδέονται στην τηλεόραση μέσω HDMI, δεν υπάρχει σωστή απεικόνιση, ούτε υπάρχει κάποια ρύθμιση που να διορθώνει το πρόβλημα. Σε αυτούς τους ρυθμούς ανανέωσης γύρω από αντικείμενα υψηλής αντίθεσης εμφανίζονται πολλαπλά είδωλα, το λεγόμενο ghosting. Στη σύνδεση με ένα pc για παράδειγμα, το φαινόμενο είναι αρκετά εμφανές στο δείκτη του ποντικιού και σε μαύρο κείμενο σε άσπρο φόντο, όπου εμφανίζονται άλλα δύο "αντίγραφα" των αντικειμένων αυτών σα σκιές δίπλα τους. Ο Garret στο ακόλουθο post

 

http://www.avclub.gr/forum/showpost....&postcount=336

 

έχει ανεβάσει και φωτογραφίες που δείχνουν ακριβώς το φαινόμενο. Επίσης τα χρώματα δεν είναι σωστά και υπάρχει έλλειψη σε λεπτομέρειες της εικόνας. Προσωπικά το βλέπω έντονα σε σύνδεση με pc στην HDMI στην εικόνα εκκίνησης του PowerDVD 8. Για όσους δεν γνωρίζουν το πρόγραμμα, η εικόνα εκκίνησής του περιέχει μεταξύ αλλων το πρόσωπο μιας κοπέλας σε φόντο κόκκινης απόχρωσης. Στα 24, 30 ή 50 Hz που μιλάμε, το φόντο φαίνεται μονοκόμματο, το πρόσωπο της κοπέλας έχει περιορισμένη ευκρίνεια σε βαθμό που να μοιάζει (σε εμένα τουλάχιστον) ψεύτικο, στο λαιμό της εμφανίζονται ευδιάκριτες ζώνες χρωματικών αλλαγών (ή αλλιώς color banding).

 

Το παραπάνω πρόβλημα υπάρχει ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής υψηλής ευκρίνειας που συνδέεται στην hdmi θύρα (pc, bluray, hd-dvd).

 

 

2. Σωστή απεικόνιση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν:

 

α. Η συσκευή αναπαραγωγής που συνδέεται στην hdmi θύρα ρυθμιστεί να παίζει στα 60 Hz.

 

β. Από το μενού της τηλεόρασης και την επιλογή της ρύθμισης ετικέτας, επιλεγεί η ετικέτα "PC" για την είσοδο hdmi που συνδέεται πάνω της η συσκευή αναπαραγωγής.

 

Όταν γίνουν και οι δύο αυτές επιλογές, η οθόνη της τηλεόρασης μαυρίζει για κάτι λιγότερο από δευτερόλεπτο και όταν επανέλθει το ghosting έχει εξαφανιστει, τα χρώματα φαίνονται πιο φυσικά και η εικόνα έχει γίνει πιο λεπτομερής.

 

Αλλαγή της ετικέτας από "PC" σε οτιδήποτε άλλο προκαλεί νέο μαύρισμα της οθόνης και επαναφέρει την απεικόνιση στην προηγούμενη κακή κατάσταση.

 

Να σημειώσω εδώ ότι η παραπάνω συμπεριφορά εμφανίζεται και για ρυθμούς ανανέωσης 59, 72, 75 και 100 Hz, τους οποίους η τηλεόραση τους μετατρέπει εσωτερικά σε 60 Hz (ίσως και σε άλλους).

 

 

3. Το σύστημα Trumotion που διαθέτει η τηλεόραση για τη βελτίωση της κίνησης είναι προβληματικό. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα εμφανές σε σκηνές κύλισης (ή αλλιώς panning) στο βίντεο, όπου το Trumotion προκαλεί σπασίματα στην εικόνα και επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις των κινούμενων αντικειμένων. Το Trumotion μπορεί να ενεργοποιηθεί ή απενεργοποιηθεί μόνο στους ρυθμούς ανανέωσης των 24, 30 και 50 Hz, όπου όμως, σύμφωνα με το (1) παραπάνω η απεικόνιση δεν είναι σωστή και δε μπορεί να διορθωθεί. Αντίθετα, στα 60 Hz όπου η απεικόνιση είναι σωστή όπως φαίνεται στο (2), το Trumotion είναι διαρκώς ενεργοποιημένο. Στο αντίστοιχο μενού της τηλεόρασης φαίνεται σαν "Off" και είναι γκρι και συνεπώς δεν μπορεί να επιλεγεί για αλλαγή, στην πραγματικότητα όμως είναι ενεργοποιημένο, αφού η τηλεόραση εμφανίζει την ίδια συμπεριφορά στην κίνηση με αυτή που εμφανίζει όταν ενεργοποιηθεί το Trumotion στα 24, 30 ή 50 Hz.

 

 

4. Τα 24 Hz δεν υποστηρίζονται σωστά. Σε υλικό 1080p24 και ρυθμίζοντας τη συσκευή αναπαραγωγής στα 24 Hz (όπου έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε καλή απεικόνιση), εμφανίζονται που και που πηδήματα, όχι συχνά αλλά αρκετά εμφανή για να σου σπάσουν τα νεύρα. Εδώ κάτι δεν πάει καλά με το Real Cinema, αλλά δεν έχω βγάλει συμπέρασμα. Κανείς;

 

 

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, είτε επιλέγεις καλή απεικόνιση είτε γλυτώνεις τα σπασίματα, όχι και τα δυο μαζί. Ειδικά για τα σπασίματα, το να τα γλυτώσεις δε σημαίνει ότι έχεις και καλή κίνηση στο βίντεο. Απλά υπάρχει ένα σταθερό τρεμόπαιγμα, το οποίο είναι μάλλον προτιμότερο από τα τυχαία σπασίματα και τα φρένα-γκάζια των κινούμενων αντικειμένων που παρατηρούνται με το Trumotion ενεργοποιημένο. Α, και παραιτείσαι και από τα 24 Hz.

 

 

Υπάρχουν αναφορές προβλημάτων για παρόμοια φαινόμενα και σε συνδέσεις RGB/Component, ακόμα και στα επίγεια κανάλια. Δεν τα θεωρώ δευτερεύουσας σημασίας, απλά δε βλέπω ακόμα σύγκλιση μεταξύ των αναφορών τόσο μεγάλη όσο για τις hdmi εισόδους, οπότε πιθανόν να μην είναι τόσο εμφανή τα προβλήματα εκεί και για την ώρα τα αφήνω λίγο στην άκρη. Υποψιάζομαι ωστόσο ότι όλα είναι υπαρκτά και έχουν κοινή αιτία.

 

 

 

 

 

Και τώρα το ενδιαφέρον σημείο: Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί το Τrumotion στα 60 Hz, όπου έχουμε και την καλή απεικόνιση; Μάλλον ναι. Χαζός μάλλον τρόπος, αλλά φαίνεται να δουλεύει. Τα βήματα είναι τα εξής:

 

1. Ρυθμίζουμε την ετικέτα σε "PC" για την hdmi θύρα.

 

2. Επιλέγουμε στη συσκευή αναπαραγωγής 24 ή 50 Hz. Η απεικόνιση δεν είναι καλή, αλλά έχουμε πρόσβαση στο Trumotion για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση.

 

3. Ενώ βρισκόμαστε στο μενού του Trumotion και το αλλάζουμε μεταξύ "Χαμηλό", "Υψηλό" και "Off", αλλάζουμε το ρυθμό ανανέωσης στη συσκευή αναπαραγωγής σε 60 Hz. Η οθόνη μαυρίζει για να προσαρμοστεί στα 60 Hz, αλλά το μενού του Trumotion παραμένει και μπορεί να αλλαχθεί . Εφόσον έχουμε επιλέξει στο βήμα (1) την ετικέτα "PC", η απεικόνιση στην τηλεόραση φτιάχνει και ταυτόχρονα έχουμε πρόσβαση στο μενού του Trumotion. Επιλέγουμε "Off" και τώρα εμένα μου φαίνεται ότι είναι πραγματικά απενεργοποιημένο, κρίνοντας από το ότι τα πηδήματα στο video αντικαθιστούνται από το διαρκές τρεμόπαιγμα, που τουλάχιστον δε σου σπάει τα νεύρα.

 

Σημείωση: Το μενού του Trumotion διατηρείται στην οθόνη για 30-40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή της τελευταίας αλλαγής μεταξύ Χαμηλού/Ηψηλου/Off. Η αλλαγή συνεπώς της συσκευής αναπαραγωγής από 24/30/50 Hz σε 60 Hz πρέπει να γίνει σε μικρότερο χρόνο από αυτό (ή με το ένα χέρι να αλλάζετε τα Hz στη συσκευή αναπαραγωγής και με το άλλο να αλλάζετε το Trumotion μεταξύ Χαμηλού/Ηψηλου/Off). Αν το μενού αλλαγής του Trumotion χαθεί από την οθόνη, αυτόματα γίνεται γκρι η σχετική επιλογή στο πατρικό μενού του και δεν μπορείτε να το επιλέξετε, φαίνεται δε Off όπως θα περίμενε κανείς (είναι-δεν είναι).

 

 

 

Δεν ξέρω για πόσο διαρκεί αυτή η απενεργοποίηση του Trumotion. Μέχρι να αλλάξεις είσοδο; Μέχρι να αλλάξεις ανάλυση; Μέχρι να κλείσεις την τηλεόραση; Για πάντα; Είναι αργά για δοκιμές, το πρωί έχει και σχολείο. Δοκιμάστε όσοι θέλετε και τα ξαναλέμε. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει και το θέμα του Real Cinema. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για το τι θα δω από κίνηση σε 1080p24 υλικό όταν έχω ρυθμίσει το htpc να προβάλει στα 60 Hz για να έχω καλή απεικόνιση.

 

--------------------------------------------------------------------

 

Απάντηση της LG κατόπιν άπειρης ταλαιπωρίας, τηλεφωνημάτων και κοροϊδίας ( άτομα πήγαν στο σέρβις όπου τους έλεγαν ότι ήταν φτιαγμένη η τηλεόραση τους, μόνο και μόνο για να δουν ότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ και ήθελαν να τους την δώσουν πίσω χαλασμένη:

 

 

"Πάρτε πίσω τις τηλεοράσεις σας ΧΑΛΑΣΜΕΝΕΣ και αν κάποια στιγμή στο μέλλον βγει firmware update που θα φτιάχνει 1 από τα 3-4 προβλήματα θα έρθει ο τεχνικός μας σπίτι σας να το φτιάξει !!!

 

Άτομα περιμένουν πάνω απο 1 μήνα γι αυτο το θέμα, έχουν γίνει καταγγελίες, απίστευτη κοροϊδία σε τηλέφωνα και ακόμα τίποτα!

 

Σκεφτείτε ότι έχουμε φτάσει να τηλεφωνούμε στην Κορέα για να μιλήσουμε με υπεύθυνο άτομο !! Η εξυπηρέτηση πελατών στην Ελλάδα αρνήθηκε κατ' επανάληψη να μας δώσει τηλέφωνο υπευθύνου - πράγμα που έγινε κατευθείαν με τηλέφωνο ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ (!!!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχω LG 6000 εδω κ 8 μηνες ,η τηλεοραση ειναι απιστευτη για τα λεφτα της κ τις ικανοτητες τις. Εχω παιξει PS3 σε FULL HD κ εχω δει blue ray ,πιο παλια ειχα μια CRT LG32' ειχε προβλημα το τροφοδοτικο ηρθαν την πηραν κ σε δυο μερες μου την ειχαν φερει πισω ετοιμη .Δεν εχω δει καποιο προβλημα στην δικια μου η οταν την εχω συνδεσει μεσω hdmi με τον υπ/στη μου,ουτε ειδωλα ουτε τιποτα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

AkisHellas - Μιλάω κυρίως για την 7000. Όπως βλέπεις - αν διάβασες τα Links είναι ΔΕΚΑΔΕΣ άτομα με πρόβλημα με την 7000 και κάποιοι και με την 6000.

 

Θεώρησε τον εαυτό σου ΣΟΥΠΕΡ ΤΥΧΕΡΟ.

 

Δεν ισχύει όμως με τους υπόλοιπους όπως βλέπεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...