liakofan Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Είναι απο τα ελάχιστα chain letters που κανω forward και το βαζω και εδώ γιατι απλά δεν μου αρέσει να με πίανουν μαλάκ@(όσο περνά απο το χέρι μου): Αγαπητοί εσπρεσσάκηδες, φραπεδάκηδες, καπουτσινάκηδες, όπως όλοι γνωρίζετε, στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας "πιάνουν τα οπίσθια" υπερχρεώνοντας τα ροφήματα και κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών. Για ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών των υπηρεσιών δεν ξεπερνούν ούτε το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών. Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ -τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών. Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του. Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ. Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους. Σάββατο 11 Απριλίου 2009: Μποϊκοτάζ στις καφετέριες (και σε όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής)! Ακόμα και αν δεν σας ενδιαφέρει στείλτε το σε όλους τους γνωστούς σας μήπως και καταφέρουμε κάτι
Garnele Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Ισχύει και για τα ποτά ή μόνο στους καφέδες θα κάνετε μποϋκοταζ;
BaLsAmoMenos Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 βασικα θε εννοει γενικα αυτους τους χωρους διασκεδασης. Με αλλα λογια, αυτο το Σαββατο θα ηταν ιδανικο αν οι καφετεριες και τα συναφη εχουν μεσα μονο το προσωπικο. Γνωμη μου, δεν γινεται να μπουκοταρεις ηδη πρωτης αναγκης.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Είναι το φραπόγαλο είδος πρώτης ανάγκης; Όχι πως συμφωνώ με το "μποϊκοτάζ" (της μιας μέρας, στους καφέδες ή σε ό,τι άλλο), αλλά ειδικά σε κάτι κεντρικά μαγαζιά (ή παραθαλάσσια, τώρα που ζεσταίνει ο καιρός) δεν έχουν το Βούδα τους.
Garnele Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Εντάξει κι εμένα μου φαίνεται εξ αρχής ανούσιο το μαζικό μποϋκοτάζ για μία και μοναδική μέρα. Συμφωνώ με το ότι η τιμή του καφέ με την πραγματική του αξία έχει τεράστια διαφορά, αλλά αν θες πραγματικά να πεις ότι κάνεις κάτι, ε περιορίζεις γενικά τους καφέδες έξω. Ή ξεκινάς τα ξίδια από νωρίς στα οποία δεν είναι τόσο εμφανής η διαφορά =ρ
Chrisxxx Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Πέρα οτι υπάρχουν μερη να πιεις καφε με τη μιση τιμη περιπου, περα πο το οτι δεν ειναι ειδος πρωτης ανάγκης περα απο το οτι η γενια των 700 θα επρεπε να ενδιαφερεται για αλλα πραγματα περα απο τον καφε, πέρα απο το γεγονος οτι 3ευρω για 3 ωρες δεν ειναι τόσο πολλα που θα βοηθήσει το μποικοτάζ. Εγω παντως μια χαρα γεματες τις βλεπω τις καφετεριες εν μεσω κρισης.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Είναι το φραπόγαλο είδος πρώτης ανάγκης; Ειναι η αλληγορια τοσο δυσκολο να κατανοηθει ?
MiltoZ Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δεν είναι μόνο οι πρώτες ύλες τα έξοδά τους, αλλά οι τιμές είναι όντως απαράδεκτες σε σχέση με άλλες Ευρωπαικές χώρες.. http://www.finfacts.ie/costofliving.htm
Chrisxxx Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 To οτι εξω πινουν 1 εσπρεσο πριν τη δουλεια και καθονται μαξ 15' στην καφετερια δεν μας λεει κατι; ή πανε στο διάλειμμα απο τη δουλεια για καφε και φαι σε καφετερια... Ειναι λογικό να εχει 1 - 1.5 ευρω εκει ο καφες.
pournaras Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 To οτι εξω πινουν 1 εσπρεσο πριν τη δουλεια και καθονται μαξ 15' στην καφετερια δεν μας λεει κατι; ή πανε στο διάλειμμα απο τη δουλεια για καφε και φαι σε καφετερια... Ειναι λογικό να εχει 1 - 1.5 ευρω εκει ο καφες. Αυτο μονο; Το οτι σκαει ο αλλος μισο μυριο για να στησει την καφετερια, και μετα απο ενα χρονο αρχιζουν και του τη λενε για το οτι ο ταδε η ο δεινα εκανε ανακαινιση και εβαλε εκεινο και το αλλο, και μπαινει στο τριπακι και σκαει (μεσα σε ενα χρονο) αλλα καμμια 100η χιλιαρικα για νεους καναπεδες, σκαμπω, μεγαλυτερη TFT τηλεοραση (να μη δουμε το CL φετος σε καλη οθονη; ), και οτι αλλο σκατολοϊδι υπαρχει, για να πηγαινω εγω και να απλωνω την κορμαρα μου στο νεο δερματινο καναπε, με ενα φραπογαλο απο τις 9 μεχρι τις 1 να χαλβαδιαζω τα γκομενακια που περνανε.
liakofan Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Εγω προσωπικα κανω μποικοταζ εδω και παρα πολυ καιρο γιατι δεν μου αρεσει να με πιανουν κοτσο προτιμο να παω ενα περιπατο με κανα φιλο ή σε κανα σπιτι βεβαια που και που θα παω(τι να κανεις) Επίσης πιστευω πως το mail ειναι πιο πολυ για να γίνει πιο γνωστο το ζήτημα
Teaser Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Εγώ θα κάνω μποϋκοτάζ σε όλες τις καφετέρειες εκτός των Starbucks. Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου... Ο θεός θα με συγχωρήσει.
Praetorianos Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 To οτι εξω πινουν 1 εσπρεσο πριν τη δουλεια και καθονται μαξ 15' στην καφετερια δεν μας λεει κατι; ή πανε στο διάλειμμα απο τη δουλεια για καφε και φαι σε καφετερια... Ειναι λογικό να εχει 1 - 1.5 ευρω εκει ο καφες. Aυτό. Διαμαρτυρόμαστε εδώ για τις πανάκριβες τιμές στους καφέδες και γενικά τα ροφήματα στις καφετέριες αλλά το ότι αράζουμε για κανα 4ωρο σε μια καφετέρια περνάει αδιάφορο. Αν κάπου σερβίρεται καφές και ο πελάτης μπαίνει τον πίνει και φεύγει δεν μπορεί να τον προσφέρει στην ίδια τιμή με μέρος που ο πελάτης παραγγέλνει 2 φραπέδες και πιάνει τραπέζι + πολυθρόνες για μισή μέρα.
insomniaK Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 Δημοσ. 9 Απριλίου 2009 To οτι εξω πινουν 1 εσπρεσο πριν τη δουλεια και καθονται μαξ 15' στην καφετερια δεν μας λεει κατι; ή πανε στο διάλειμμα απο τη δουλεια για καφε και φαι σε καφετερια... Ειναι λογικό να εχει 1 - 1.5 ευρω εκει ο καφες. Αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν οι φούρνοι για να πάρεις καφέ και υπάρχουν οι καφετέριες για να αράξεις για καφέ. Ο ακριβότερος καφές που έχω πιει στη Γερμανία είναι σε piano-bar με θέα τις λίμνες του Αμβούργου με 2.80 ο διπλός εσπρέσσο και κάποια παρόμοια τιμή στο KaDeWe στο Βερολίνο. Και σίγουρα δεν ήμουν ο μόνος που είχε αράξει... Να το πω και απλούστεα, σε μία μέση καφετέρια στη Γερμανία μπορείς να έχεις και γλυκό με τα χρήματα που στοιχίζει ο καφές στην Ελλάδα, λίγο παραπάνω λίγο παρακάτω, αλλά στην ίδια τάξη κόστους... Και σίγουρα διαθέτουν καθημερινά διάφορες εφημερίδες, όχι ένα χιλιοσκισμένο περιοδικό... Όσο για τις ανακαινίσεις στην Ελλάδα, ότι φτιάχνουν μαγαζια που ακολουθούν τις επιταγές της μόδας χωρίς να έχουν χαρακτήρα, είναι πρόβλημα της τρεντιάς που μας δέρνει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.