Προς το περιεχόμενο

EξΑμερικανιστήκαμε...

o_magazatoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άτομα σαν εσένα και τα υπόλοιπα "μπουμπούκια"-Έλληνες συμμαθητές του, έχουν συμβάλλει εν μέρει στο σημερινό περιστατικό.

Δεν τον δικαιολογώ πλήρως σε καμία περίπτωση, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πρώτα να ...κοιταζόμαστε στον καθρέπτη!

B)

Σωστός , ρίξε μια ματιά εδώ :

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Άτομα σαν εσένα και τα υπόλοιπα "μπουμπούκια"-Έλληνες συμμαθητές του, έχουν συμβάλλει εν μέρει στο σημερινό περιστατικό.

Δεν τον δικαιολογώ πλήρως σε καμία περίπτωση, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πρώτα να ...κοιταζόμαστε στον καθρέπτη!

B)

Αυτό ίσως να συνέβαινε στην εποχή μου και στην εποχή σου. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Επίσης το συγκεκριμένο αλβανοί τον αποκαλούσανε κωλορώσο.

Τώρα τί να σε πω? Κατηγορείς τους καθηγητές για το ότι ως εργαζόμενοι ασκούν το εργασιακό δικαίωμα τους. Και πολύ καλά κανουν.

Και το μούσι, τί σε νοιαζει εσένα? Είσαι σοβαρός ? Έχεις επίγνωση του τί λες?

Εσύ τί είσαι και τί παριστάνεις με αυτά που λες? Πού δουλεύεις ?

Δεν καταλαβαίνεις ότι προκαλείς? Άντε σε παρακαλώ!

Μπα, δεν κατάλαβα. Αυτοί δηλαδή διορίστηκαν για να απεργούνε? Και γιατί να απεργήσουν? Που δουλεύουν 2 ώρες την ημέρα, οι βιολόγοι και οι χημικοί? Οι φιλόλογοι, άσε μπορεί να δουλεύουν και 4. Προλετάριο, σε σημείο που ο Λένιν λόγω της δεινότατης οικονομικής τους θέσης να τους θεωρούσε λούμπεν. Η που καθαρίζουν 50000 από το εφάπαξ? Η μήπως που ξεκινάνε από 1000 ενώ οι υπόλοιποι με 700 ευρώ. Και στην τελική δε μου λες, οι απεργίες ξέρεις που οδήγησαν? Στο κλείσιμο της γκουντγίαρ, της πειραικής πατραικής και της τρομοκράτησης των βιομήχανων στο να ανοίξουν νέά εργοστάσια, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των προλετάριων, να διαπιστωσουν την ταξική τους προέλευση και να ενδυναμωθεί η ταξική πάλη. Τόσο καλά οι συνδικαλιστές διαβάζουν το Μαρξ. Το 80% του αεπ μας αποτελούν οι υπηρεσίες και ευτυχώς που είμαστε νεόπλουτοι και καταναλώνουμε, γιατί αλλιώς την είχαμε βαμμένη.

Από την άλλη πρέπει να κάνουν φοβερή δουλειά, γιατί εγώ βγάζω έναν βασικό με λιγότερες από 5 ώρες δουλειά τη βδομάδα (3 μαθητές/τριες). Σωστά το φαντάστηκες, κάνω ιδιαίτερα.

Δημοσ.
Κατηγορείς τους καθηγητές για το ότι ως εργαζόμενοι ασκούν το εργασιακό δικαίωμα τους. Και πολύ καλά κανουν.

Η απεργία δικαίωμα?

Μήπως έχουν δοθεί πολλά δικαιώματα σαυτή τη χώρα?

Ειδικά στο δημόσιο όπου πληρώνονται πολύ καλά και έχουν και τη μονιμάδα τους θα έπρεπε να απαγορεύεται η απεργία δια της απολύσεως!:lol:

Όταν ο άλλος μπαίνει στο δημόσιο ξέρει τι μισθό θα παίρνει, πόσες ώρες θα δουλεύει και σε τι πόστο. Ειδικά αυτοί δεν πρέπει να μιλάνε για αδικία.

Δημοσ.

Καλά μη λέμε ότι να ναι,είστε κι εκτός θέματος :P

Οι καθηγητές πάντως είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να απεργήσουν,όχι μόνο δεν δουλεύουν αλλά οι περισσότεροι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους

Στο θέμα,

Ευθύνη έχουν οι καθηγητές που ενώ έβλεπαν την προβληματική συμπεριφορά αδιαφόρησαν,η οικογένεια του αλλά και οι πολιτικοί που έχουν παπάδες για εξομολόγηση στα σχολεία αλλά όχι ψυχολόγους.

Δημοσ.
Ποιό σχολείο ρε γιωτάδες και ποιά κοινωνία..it's all about parenting που έλεγε και ο Bruce Willis.Αν περιμένω εγώ απ' τον Χ και απ' τον Ψ να κάνει το παιδί μου σωστό άνθρωπο σώθηκα..

Δεν εχω παρα να συμφωνησω πληρως.

Σωστός , ρίξε μια ματιά εδώ :

Προσεχε, γιατι αυτο το κητος εμφανιστηκε κι αλλες φορες εδω, αλλα γυρισε μπουμεραγκ κι εφαγε αυτους που το ξυπνησαν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το μόνο εύκολο θα ήταν να απαντήσω με χαρακτηρισμούς σε όσους πετάνε λόγια.

Θα περιοριστώ, όμως, σε δύο επισημάνσεις, για πράγματα που αφελώς θεωρούσα αυτονόητα:

1) Φυσικά και όταν αναφέρομαι στο σχολείο, δεν εννοώ κανένα ντουβάρι αλλά το θεσμό.

2) Θαυμάσια η επισήμανση πως αρχή όλων είναι η οικογένεια. Το ζήτημα είναι ότι το τραγικό αυτό περιστατικό δε συνέβη μέσα στο σπίτι, αλλά σε ένα σχολείο. Επομένως, το πρώτο βήμα, πριν ακόμη συζητήσουμε αν μπορούν ή αν έχουν κίνητρα οι καθηγητές να "κάνουν άνθρωπο" το παιδί του καθενός, είναι να υπάρχει ένας μηχανισμός ψυχολογικής υποστήριξης για άτομα που δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Τόσες και τόσες χιλιάδες διορίζονται. Θα ήταν προσβλητικό να υπάρχει ένας σχολικός ψυχολόγος;

Αυτός ήταν και ο λόγος που ανέφερα το περιστατικό του οποίου υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας το '98: η οικογένεια του παιδιού που ήταν φανερό ότι είχε πρόβλημα πίεζε το στρατό να δεχτεί το παιδί, για να μη "στιγματιστεί". Με λίγα λόγια, το ζήτημα είναι πώς κινείται η κοινωνία από τη στιγμή που η οικογένεια για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Δημοσ.

Ολοι φταινε και ισως λιγοτερο το παιδι

Οι γονεις που δεν το προσεξαν να το βοηθησουν

Οι συμμαθητες που το κοροιδευαν

Οι καθηγητες που δεν φροντισαν να ειδοποιησουν τους γονεις ή να κανουν οι ιδιοι κατι για την κατασταση του

Οι γειτονες οι συγγενεις και γενικα ολοι οσοι βλεπουμε καταστασεις γυρω μας και αδιαφορουμε

Τελικα γινεται το μπαμ και καποιο βραδυ βλεπουμε στο Αλτερ οτι ολοι ηξεραν τι συνεβαινε αλλα κανεις δε μιλαγε

Αλλα δεν τρεχει τιποτα γυριζουμε καναλι και βαζουμε σταρ για να δουμε κανα κ@λο την αγαπη για τον πλησιον θα σκεφτομαστε τωρα

Δημοσ.

@adi32 man δεν ειναι παιδι, ειναι 19 χρονων!! και εγω στα 19 εχω φαει χυλοπιτες, αλλα οχι και να σκοτωσω....

Το θεμα ειναι, πως στο πουτχασρψσδδ βρηκε οπλο, δε μιλαμε για κοκα, πρεζα, μπαφο!

Στη τελικη δεν το λειπαμε καθολου.. Ανθρωπος ο οποιος λεει "Στη ταδε ημερομηνια θα σκοτωσω οποιον βρω μπροστα μου ΧΩΡΗΣ διακρισεις" (αυτο ειχαι γραψει στο σημειωμα του) ΔΕΝ ειναι για λειπιση.

Ποιος ειναι ρε φιλε? Ο Θεος ο ιδιο? <<Εσυ θα πεθανεις γιατι εγω δε τα εχω βρει με αυτη τη ριμαδογκομενα που λεγετε ΖΩΗ>> Στη κολαση να παει.

Δημοσ.

Ο χαρακτηρισμός ''γιωτάδες'' ήταν φιλικός.Όσοι είχατε τη τιμή να υπηρετήσετε στον ΕΣ ξέρετε. :P

Ολοι φταινε και ισως λιγοτερο το παιδι

Οι γονεις που δεν το προσεξαν να το βοηθησουν

Οι συμμαθητες που το κοροιδευαν

Οι καθηγητες που δεν φροντισαν να ειδοποιησουν τους γονεις ή να κανουν οι ιδιοι κατι για την κατασταση του

Δεν ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά, δεν έκανε κακές παρεες, δε ζωγράφιζε γκραφιτυ στους τοίχους του σχολείου, δε πέταγε χαρτάκια στη τάξη, δε γύρναγε μέχρι τις 5 το πρωϊ.Εδώ μιλάμε για έγκλημα εκ προ μελέτης.Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει πιστεύω ''κάτι τέτοιο''.Να μας κοροϊδέψει κάποιος, να μη μας γουστάρει, να φάει μια χυλόπιτα από μια γκόμενα όπως σωστά είπε ο φίλος Evgenios αλλά όχι να καθαρίσουμε και κοσμάκι με όπλο.Αυτό είναι κτηνωδία.

Δημοσ.
Όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει πιστεύω ''κάτι τέτοιο''.Να μας κοροϊδέψει κάποιος, να μη μας γουστάρει, να φάει μια χυλόπιτα από μια γκόμενα όπως σωστά είπε ο φίλος Evgenios αλλά όχι να καθαρίσουμε και κοσμάκι με όπλο.Αυτό είναι κτηνωδία.

Αυτά απλά και μόνο ξεχειλίσανε το ποτηρί. Θα έβαζα στοίχημα πως το άτομο είχε κάποια σοβαρή ψυχική διαταραχή (από έντονες εμμονές μέχρι μανιοκατάθλιψη ή άγχος) και σε συνδυάσμο με άλλους παράγοντες, δεν την πάλεψε.

Δημοσ.

Εννοείται πως η πράξη του δε δικαιολογείτε με τίποτα. Όπως σωστά είπαν πολλοί, όλοι λίγο πολύ έχουμε νιώσει οργή για κάποια πρόσωπα ή καταστάσεις αλλά δεν έχουμε αντιδράσει έτσι. Αναλόγως τον καθένα, εγώ πχ θα το έριχνα στη μουσική, σε κάποιο εκτονωτικό άθλημα, κάτι τέλος πάντων.

Το συγκεκριμένο παιδί είχε ήδη αποφασίσει να αυτοκτονήσει, αφού στο τέλος αυτοπυροβολήθηκε. Επέλεξε όμως να "τιμωρήσει" κάποιους -αν και άσχετοι ίσως με το όλο θέμα- σαν μια κίνηση απελπισίας.

Το ότι είχε φάει χυλόπιτα και γι' αυτό το έκανε ισχύει ή είναι άλλη μια βρώμα; Όπως και να χει, υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και δε μοιράζεται σε ένα μόνο πρόσωπο.

-Οι αμόρφωτοι μπετόβλακες των σχολείων που επειδή δεν έχουν τι να κάνουν στη ζωή τους και για να κρύψουν τις δικές τους ανασφάλειες κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των γύρω τους.

-Οι γονείς που δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε και δε μίλησαν μαζί του, ίσως γιατί δεν ενδιαφέρονταν ή γιατί δεν είχαν χρόνο.

-Όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ειδικοί άνθρωποι να επιβλέπουν και να βοηθούν τα παιδιά, τα σχολεία που είναι σαν ερείπια ή φυλακές, μέχρι και τους καθηγητές που αδιαφόρησαν.

-Τη γαμημένη λογική που επικρατεί, ότι δηλαδή αν κάποιος έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα (κατάθλιψη οτιδήποτε) και πάει σε γιατρό είναι τρελός.

-Εμείς οι άνθρωποι που μπροστά σε κάτι τέτοια αδιαφορούμε πολλές φορές, δεν έχουμε αξίες και ιδανικά και έχουμε καταντήσει αυτόν τον σκατόκοσμο μια ζούγκλα.

-Το ίδιο το παιδί που ενώ έβλεπε τι συνέβαινε και προφανώς ένιωθε να πνίγεται, δε ζήτησε βοήθεια.

Επίσης καλό είναι να μη γενικεύουμε, υπάρχουν και γαμάτοι καθηγητές που είναι κοντά στα παιδιά, νοιάζονται και προσπαθούν να τους μάθουν και κάτι πιο ουσιαστικό πέρα από τα Μαθηματικά, τη Χημεία και τα Λατινικά. Στο τέλος αυτοί είναι που σου μένουν.

Το "α οι μουσάτοι καθηγητές" τι πάει να πει. Αυτό μου θύμισε μια φορά που έβλεπα ειδήσεις και ήταν ένας καθηγητής με μακρύ μαλλί πιασμένο κοτσίδα και του λέει σε μια φάση ένας καραγκιόζης "Τι εμφάνιση είναι αυτή; Εσείς είστε καθηγητής τώρα;" 'Ήμαρτον ρε μάγκα.

Δημοσ.

-Οι αμόρφωτοι μπετόβλακες των σχολείων που επειδή δεν έχουν τι να κάνουν στη ζωή τους και για να κρύψουν τις δικές τους ανασφάλειες κάνουν δυσκολότερη τη ζωή των γύρω τους.

Επίσης καλό είναι να μη γενικεύουμε, υπάρχουν και γαμάτοι καθηγητές που είναι κοντά στα παιδιά, νοιάζονται και προσπαθούν να τους μάθουν και κάτι πιο ουσιαστικό πέρα από τα Μαθηματικά, τη Χημεία και τα Λατινικά. Στο τέλος αυτοί είναι που σου μένουν.

Το "α οι μουσάτοι καθηγητές" τι πάει να πει. Αυτό μου θύμισε μια φορά που έβλεπα ειδήσεις και ήταν ένας καθηγητής με μακρύ μαλλί πιασμένο κοτσίδα και του λέει σε μια φάση ένας καραγκιόζης "Τι εμφάνιση είναι αυτή; Εσείς είστε καθηγητής τώρα;" 'Ήμαρτον ρε μάγκα.

καραγκιόζης

- το bullying είναι υγιές φαινόμενο, αρκεί να μην αναλώνεται σε ένα μόνο άτομο. Εγώ μια φορά είχα φάει χυλόπιτα πήγα και πλάκωσα τον τυπά και σε κανά 2 μέρες παίξαμε μαζί 5*5. Και ακόμα τα λέμε συχνά πυκνά. Δεν αξίζει να κρατάς κακία. Τώρα τι να κάνουμε δεν μπορούμε να είμαστε όλοι δημοφιλείς. Και δημοφιλής δε σημαίνει απαραίτητα και ωραίος ή δυνατός.

Σαν τι προσπαθούν να τους μάθουν? Πως να κάνουν και αυτοί απεργία ή πως να πετάνε πέτρες στα τμήματα? Ο καθηγητής κατά πρώτον λόγο πρέπει να είναι ξυρισμένος και καθωςπρέπει. Αν δούλευε σε καμιά εταιρεία (εκτός it), θα είχε μακρύ μαλλί και θα πήγαινε με σαγιονάρες στη δουλειά? Οχι, γιατί θα απολυοταν επομένως για μένα είναι κ..μάγκας. Και γω έχω μια γενειάδα να με το συμπάθιο, αλλά λίγο δύσκολο να πάω για συνέντευξη και να με πάρει κανείς στα σοβαρά. Βέβαια εγώ είμαι 20κάτι αυτός όμως είναι 50κάτι και ασπρομάλλης. Που όσο να ναι είναι αηδιαστικό να βλέπεις ένα γέρο με μακρύ μαλλί.

καραγκιόζης

Ναι αυτός ο μακρυμάλλης είπε στον "καραγκιόζη" (γιατί είναι καραγκιόζης αυτός και όχι ο άλλος) ότι τα παιδιά του θα καλοπεράσουν. Είναι και δημοκράτης.

Πάντως καθε φορά που είτε είχε απεργία είτε γιορτή οι καθηγητές όλων των σχολείων της περιοχής μαζεύονταν σε μια ταβέρνα και τα τσουζαν. Ούτε πορείες, ούτε τπτ. Ευκαιρία για κοπάνα, αλλά μαλάκα φορολογούμενε πλήρωνε για δωρεάν παιδεία.

Δημοσ.

Το όνειρο του νεο-έλληνα, ενός είδους ανθρώπου που πάσχει από κατοχικό σύνδρομο χωρίς να έχει ζήσει την κατοχή, έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Γίναμε Αμερική. Έχουμε επιτέλους τηλεόραση με εκατοντάδες κανάλια. Έχουμε γιγάντια σούπερ μάρκετ και αειθαλή τζιπάκια που καίνε τον αγλέουρα. Έχουμε ντελικατέσεν με τα πιο εξεζητημένα προϊόντα. Έχουμε και χρήμα που περνάει παντού. Ο έλληνας της νέας χιλιετίας είναι πιο αμερικανός από τον ίδιο τον αμερικανό. Καλώς ήλθατε στο πουθενά. Τώρα μπορείτε να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. Αποκτήστε άμεσα και φθηνά το καλύτερο σώμα, ενώ μπορείτε να τρώτε τα πάντα. Αποκτήστε το σπίτι των ονείρων σας, να πλαισιώσει την όμορφη οικογένεια σας, καθώς όλοι μαζί θα ξυπνάτε χαρωποί στις 6 το πρωί, θα κάνετε ντους, θα τρώτε πρωινό, θα φιλιέστε και μετά θα φεύγετε όλο όρεξη για δουλειά και μάθηση. Γιατί να παραπονιέστε, αφού τα έχετε όλα;

- Την διήγηση διακόπτει ένας καταιγισμός πυροβολισμών -

Τώρα όλοι δήθεν αναρωτιούνται. Οι βουλευτές, καθισμένοι στα μαλακά καθίσματα των υβριδικών τους λιμουζίνων. Οι δημοσιογράφοι, ρουφώντας τους αχνιστούς καφέδες τους στα πολυτελή γραφεία τους. Οι τηλεθεατές - ακροατές - αναγνώστες. Κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο... Όμως:

Το ίδιο το κράτος, εξ όσων το συνθέτουν, έχει νομιμοποιήσει την χρήση όπλων - από ποιούς; - από εκείνους που αποδεδειγμένα είναι οι πιο επικίνδυνοι. Τους μπάτσους. Επικίνδυνοι για την κοινωνία, χρήσιμοι για την εξουσία.

Η τηλεόραση - μια τεχνολογία που θα μπορούσε να λειτουργήσει απελευθερωτικά για το κοινωνικό σύνολο - δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αναπαράγει την βία του κράτους. Με το δελτίο ειδήσεων, ένα φοβικό συνονθύλευμα από μή-γενόμενα, άχρηστες πληροφορίες, παραπλάνηση, με τις ταινίες ωμής και εμετικής βίας, με τους επαναλαμβανόμενους βιασμούς των πορνοταινιών. Τα τηλεπαιχνίδια, η αναπαράσταση της ήττας - του άμεσου θανάτου. Τα σκυλάδικα. Η κουλτούρα του νεο-έλληνα.

Οι φιλήσυχοι πολίτες. Που μένουν άναυδοι με αυτά που συμβαίνουν. Που έχουν βάλει συναγερμούς μέχρι και στη χέστρα, που έχουν ασφαλίσει μέχρι και τις κάλτσες τους. Που έχουν αρχίσει να αγοράζουν όπλα. Γιατί έτσι έμαθαν μέσα από τις ταινίες που εδώ και πενήντα χρόνια τους ταϊζει η βιομηχανία του θεάματος.

Η μαλακιούσα νεολαία. Που βγάζει δίπλωμα αυτοκινήτου την μέρα που κλείνει τα δεκαοκτώ. Που συναγωνίζεται σε στύλ, σε άποψη και κυριαρχία. Που απαξιώνει ή δεν έχει ιδέα για τους κοινωνικούς αγώνες. Που "ζει" μέσα από τις σελίδες του Fakebook. Που αναπαράγει αυτή την ίδια την βία μέσα στην οποία γεννήθηκε. Που κανιβαλίζει τις σάρκες της καταναλώνοντας ότι παρουσιάζεται ως καινούριο. Μάταιες ζωές - αναλώσιμοι, περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους ή μήπως σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τη σκαπουλάρουν.

Όχι λοιπόν, δεν πρέπει να μας εκπλήσει η ιστορία του Πατμανίδη. Είναι το "επόμενο επεισόδιο" στο σήριαλ του εφιαλτικού νεο-φιλελεύθερου καπιταλισμού, προσαρμοσμένο στα ντόπια δεδομένα. Παιγμένο μέσα στο φρικτό διδακτήριο του ΟΑΕΔ, προορισμένο για εκείνους που δεν έχουν ελπίδα, φτιαγμένο για να εισπράτουν οι αρμόδιοι τις επιχορηγήσεις, κι όχι σε κάποιο αχανές κολέγιο της μεσαίας τάξης των ηπα.

Για τα υπόλοιπα θα φροντίσουν οι ανακριτές. Που βρήκε το όπλο, τι προβλήματα αντιμετώπιζε, γιατί δεν είχε ψυχολογική υποστήριξη κτλ. Ίσως - ποιός ξέρει - να προωθήσουν και νέα κατασταλτικά μέτρα, ανιχνευτές μετάλλου στις εισόδους των σχολείων - όπως αμερική. Γιατί είπαμε. Υπάρχει μοντέλο που παρ' όλα τα προβλήματα του, λειτουργεί.

Σχόλιο από indymedia με τίτλο " Το χέρι που οπλίζει ".

Δημοσ.

πως γινεται ομως ρε φουστη μου η πλειοψηφια των ποστερ στα φορουμ να εχει υγιεις-προοδευτικες-ψαγμενες-ουμανιστικες-ευαισθητες αποψεις και εξω στον πραγματικο κοσμο να αντιμετωπιζεις ενα σκληρο-ολα για παρτη μου μπουρδελο?

ναι ναι μαντεψε,αλλα λεμε και αλλα κανουμε στην πραξη

για ολα τα κακως κειμενα φταινε οι Αμερικανοι,ο γειτονας,η Σουλα η αγραμματη κομμωτρια,οι πολιτικοι,οι δημοσιογραφοι,οι εξωγηινοι,ο Χατζηπετρης κλπ κλπ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...