Προς το περιεχόμενο

Sata DVDROM σε Shuttle PC

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Πηρα ενα καινουργιο DVDROM, συνδεσης Sata.

Το PC στο οποιο θελω να το βαλω ειναι το Shuttle FB61R.

Η συνδεση εχει γινει σωστα, αλλα το PC δεν βλεπει με τιποτα το DVDROM. Ουτε στο device manager. Τροφοδοσια κανονικη, "δουλευει" κανονικα, βαζει-βγαζει CD κλπ.

Δοκιμασα bios update, ενα fix της microsoft που βρηκα...τιποτα.

WinXP.

Καμια ιδεα; Ευχαριστω.

Δημοσ.

Δεν το βλεπει/δεν το ειδα δλδ εγω να το βλεπει. Εκτος και αν κοιταω λαθος menu.

Μου ειπαν να ψαξω τις ρυθμισεις για raid κλπ αλλα καπου εκει τελειωνουν οι γνωσεις μου.

Δημοσ.

Πρέπει να βάλεις τους SATA drivers που δίνει η Shuttle,παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ και όταν έκανα εγκατάσταση τα XP πάτησα το F6 και έβαλα τους οδηγούς που έδινε η Shuttle.

Δημοσ.
Πρέπει να βάλεις τους SATA drivers που δίνει η Shuttle,παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ και όταν έκανα εγκατάσταση τα XP πάτησα το F6 και έβαλα τους οδηγούς που έδινε η Shuttle.

Φιλε μου εννοεις οτι αυτο πρεπει να γινει κατα την εγκατασταση των XP ;

Επισης δεν βρηκα shuttle drivers για SATA στο δικο μου μοντελο, παρα ενα αρχειο(drivers) για αλλο μοντελο οι οποιοι πετουσαν errors.

Ευχαριστω.

Δημοσ.
Φιλε μου εννοεις οτι αυτο πρεπει να γινει κατα την εγκατασταση των XP ;

Επισης δεν βρηκα shuttle drivers για SATA στο δικο μου μοντελο, παρα ενα αρχειο(drivers) για αλλο μοντελο οι οποιοι πετουσαν errors.

Ευχαριστω.

Το δικό μου shuttle είχε sata drivers σε μια δισκέτα, βέβαια βασική προϋπόθεση είναι να δει το bios τον οδηγό.

Μέσα από το bios προσπάθησε να ρυθμίσεις τις sata συσκευές σαν ide σίγουρα σε κάποια μεριά υπάρχει η ρύθμιση αυτή.

Με το F6 εννοώ την δυνατότητα που δίνουν τα windows να εγκαταστήσεις οδηγούς απο εξωτερική πηγή.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια, θα δοκιμασω να βρω την ρυθμιση στην οποια αναφερεσαι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...