Προς το περιεχόμενο

Συλλογικές αυταπάτες ή αλήθεια;Ο ιστορικός Ιησούς

Ptolemy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
tacticalcube:

Αγοράκι μου χρυσό. Η πλειοψηφία των ατόμων που αναφέρεις έδρασαν στην Αθήνα. Η Ιώνια ήταν γεμάτη Αθηναικές αποκίες.

Πηγή;

Λολ. Πάμε πάλι. Και τότε (ειδικά) οι πόλεις των Δωρικών φύλων γιατί δεν είχαν τέτοια ανάπτυξη. Έβγαινε μήπως ο Πελοπίδας με την αγιαστούρα στη Θήβα;

Αφού ρε πασχαλιά τα ξέρεις όλα, γιατί συνέχεια κάνεις ανούσιες ερωτήσεις;

Διαφώτισέ μας για να κάνουμε σύγκριση του δικού σου τρόπου σκέψης με τον δικό μας, χε, χε.

Τώρα τί θες να σου πω για τις δωρικές πόλεις; Αν ο άλλος είναι ευτυχισμένος με τα λίγα και αγαπημένος με τον συμπολίτη του γιατί να κατασκευάζει διαστημόπλοια για να ταξιδέψει στο φεγγάρι; Μπορεί να την έβρισκαν και έτσι.

Και οι Μαορί της Ζηλανδίας @@ πολιτισμό έχουν, αλλά φαίνονται ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι.

Έμποροι ήσαν οι ίωνες, εμπόριο με τα νησιά του αιγαίου και τους πέρσες έκαναν, σε σταυροδρόμι πολιτισμών κατοικούσαν και ήσαν ανήσυχοι. Αν δεν εμπορεύονταν και δεν έκαναν πλούτο, μια ζωή οι γαιοκτήμονες-αριστοκράτες θα τους είχαν του κλώτσου και του μπάτσου και το ιερατείο να διαλαλεί ότι όλα είναι στάσιμα και τέλεια προς τέρψη των μεγαλο-γαιοκτημόνων.

Μέχρι που βγήκει ο Ηράκλειτος και είπε τα πάντα ρει βρε απατεώνες, αφού πρώτα ξόδεψε ένα κάρο λεφτά (την περιουσία του μπαμπά ίσως) για να ταξιδέψει σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Νέο, strike two.

Ακριβώς επειδή σε αυτό τον αχταρμά επιχείρημα της προκοπής δεν υπάρχει, αρνούμαι να χαλάσω 5 λεπτά απο τη ζωή μου (μη ξεχνάμε ότι είμαι και λάτρης της well done μοσχαρίσιας, clock is ticking) για να ξαναπω τα προφανή. Για κάθε Πρέκα και ένας Τσακαλίας, για κάθε omnivlaks και ένας tacticalcube.

Αχ ναι, ναι, τί γλύκα, νενικήκαμεν - clock is ticking, τικ, τακ, αχ...

Καβάλα τ' άτι και τρέξε ελεύθερη στους αγρούς.

Χάιντε Χάιντι.

Κάτω απ' τ' άσπρα του φτερά

Δημοσ.
Δε νομίζω να σκάσει κάποιος Χριστιανός και να σου πει ότι ο Χριστιανισμός είναι απαραίτητος για να γίνεις καλός άνθρωπος. Η δική μου ένσταση σε αυτό το αστείο που εκτείνεται για 24 σελίδες είναι σε σχέση με το γενικό κατηγορώ ενάντια στον Χριστιανισμό για όποιο δεινό συνάντησε η ανθρωπότητα τα τελευταία 2000 χιλιάδες χρόνια (εκτός και ν σφιχτεί λίγο ο τάκτικαλ και να κατηγορήσει τον Χριστιανισμό για... τον πόλεμο της Τροιας, οπότε θα πάμε λίγο πιο πίσω).

Εγώ γιατί κάπου στο δρόμο που βαδίζει αυτό το νήμα μπερδεύτηκα?

Είπαμε ο Χριστιανισμός όπως εφαρμόστηκε άσχετα με το τι λέει, τα έκανε μαντάρα. Μπορεί να ευαγγελίζεται αγάπη για το πλησίον και να προωθεί το κοινό καλό αλλά μόνο αυτό που δεν έκανε αυτά τα 2000 χρόνια. Μπορεί να έπαιξε το ρόλο του παιδαγωγού στα πρώτα χρόνια ύπαρξης της, αλλά με τη σημερινή πνευματική εξέλιξη (λέμε τώρα) δεν θα έπρεπε να μας χρειάζεται. Κι εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπήρξε καν κάποιος θεάνθρωπος στο παρελθόν δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η θρησκεία θα πρέπει να παίζει πιο σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή από άλλες φιλοσοφικές θεωρίες ή προσωπικές στάσεις ζωής.

Όσο για το δεν έκανε τίποτα κακό στην ανθρωπότητα ο χριστιανισμός, πληκτρολόγησε για παράδειγμα Γαλιλαίος και θρησκεία στο google να δεις τι έχει να σου πει.

Δημοσ.

Είπαμε ο Χριστιανισμός όπως εφαρμόστηκε άσχετα με το τι λέει, τα έκανε μαντάρα. Μπορεί να ευαγγελίζεται αγάπη για το πλησίον και να προωθεί το κοινό καλό αλλά μόνο αυτό που δεν έκανε αυτά τα 2000 χρόνια. Μπορεί να έπαιξε το ρόλο του παιδαγωγού στα πρώτα χρόνια ύπαρξης της, αλλά με τη σημερινή πνευματική εξέλιξη (λέμε τώρα) δεν θα έπρεπε να μας χρειάζεται. Κι εφόσον δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι υπήρξε καν κάποιος θεάνθρωπος στο παρελθόν δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο η θρησκεία θα πρέπει να παίζει πιο σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή από άλλες φιλοσοφικές θεωρίες ή προσωπικές στάσεις ζωής.

Όσο για το δεν έκανε τίποτα κακό στην ανθρωπότητα ο χριστιανισμός, πληκτρολόγησε για παράδειγμα Γαλιλαίος και θρησκεία στο google να δεις τι έχει να σου πει.

Ελα βρε που τα εκανε μανταρα. Εχεις ξαναδει εσυ επιχειρηση να μην πληρωνει φορους, τους υπαλληλους της να τους πληρωνει το κρατος, και να αντεχει και 2000 χρονια; Οι επιχειρησεις του Αμπραμοβιτς μπροστα της ειναι παιγνιδακια :P

Η θρησκεια παιζει ακομη το ρολο της, αλλα πιστευω οτι μετραει μερες. Βρισκεται στο σταδιο να εχει ενα μερος υποστηρικτων μεγαλης ηλικιας, οι οποιοι οταν αφησουν το ματαιο τουτο κοσμο, θα αφησουν μεγαλο κενο και οι νεοτερη γενια, ειναι και θα ειναι ελαχιστη σε ποσοστο σε σχεση με αυτους που φευγουν. Και συνεχως ο κοσμος θα ψυλλιαζεται και θα απομακρυνεται, και καποια στιγμη θα γινει αναγκαια και ο διαχωρισμος, και ολα, και ας μεινουν οσοι θελουν ομορφα κι ωραια να πιστευουν αυτο που θελουν, χωρις να ενοχλουν η να ενοχλουνται απο κανενα.

Δημοσ.

Είπαμε ο Χριστιανισμός όπως εφαρμόστηκε άσχετα με το τι λέει, τα έκανε μαντάρα. Μπορεί να ευαγγελίζεται αγάπη για το πλησίον και να προωθεί το κοινό καλό αλλά μόνο αυτό που δεν έκανε αυτά τα 2000 χρόνια.

Δε νομίζω. Η πιο νέα έκδοση του χριστιανισμού πιστεύει ότι ο Θεός παίζει ζάρια. Δλδ ο Μπους που πιστεύει πολύ, θα σωθεί. Αυτή η σκοταδιστική άποψη ήρθε να αντικαταστήσει το σκότος (κυριολεξία) του καθολικισμού.

Δημοσ.
Με λίγα λόγια μου ζητάς να σου εξηγήσω γιατί ο άνθρωπος δίνει τόση μεγάλη σημασία στην αναζήτηση του μεταφυσικού; Πιστεύεις ότι υπάρχει απάντηση σε αυτό;

Σχετικοάσχετο: Για τα Γκούλαγκ φταίει ο Κουμμουνισμός ή ο Σταλινισμός;

Δεν αναζητα τιποτε το μεταφυσικο ο ανθρωπος που βρισκει στηριγμα στη θρησκεια. Αντιθετα, βρηκε κατι, τον εμαθαν αυτο το κατι πρωτα απο ολα να το φοβαται, και περιμενει καποια στιγμη να πεθανει, εχοντας μονο σκοπο στη ζωη του, να μην διαταραξει τη γαληνη αυτου του κατι.

Δημοσ.
Ελα βρε που τα εκανε μανταρα. Εχεις ξαναδει εσυ επιχειρηση να μην πληρωνει φορους, τους υπαλληλους της να τους πληρωνει το κρατος, και να αντεχει και 2000 χρονια; Οι επιχειρησεις του Αμπραμοβιτς μπροστα της ειναι παιγνιδακια :P

Η θρησκεια παιζει ακομη το ρολο της, αλλα πιστευω οτι μετραει μερες. Βρισκεται στο σταδιο να εχει ενα μερος υποστηρικτων μεγαλης ηλικιας, οι οποιοι οταν αφησουν το ματαιο τουτο κοσμο, θα αφησουν μεγαλο κενο και οι νεοτερη γενια, ειναι και θα ειναι ελαχιστη σε ποσοστο σε σχεση με αυτους που φευγουν. Και συνεχως ο κοσμος θα ψυλλιαζεται και θα απομακρυνεται, και καποια στιγμη θα γινει αναγκαια και ο διαχωρισμος, και ολα, και ας μεινουν οσοι θελουν ομορφα κι ωραια να πιστευουν αυτο που θελουν, χωρις να ενοχλουν η να ενοχλουνται απο κανενα.

Να προσθέσω ότι αποτελεί την πρώτη πολυεθνική εταιρία πολύ πριν εμφανιστούν οι άλλες πολυεθνικές, όπως και επίσης ότι έδρασε και δρα ιμπεριαλιστικά, ομογενοποιώντας τους λαούς και τα έθνη.

Δε νομίζω. Η πιο νέα έκδοση του χριστιανισμού πιστεύει ότι ο Θεός παίζει ζάρια. Δλδ ο Μπους που πιστεύει πολύ, θα σωθεί. Αυτή η σκοταδιστική άποψη ήρθε να αντικαταστήσει το σκότος (κυριολεξία) του καθολικισμού.

-που τους εξέλεξε και τους προόρισε για τα αιώνια αγαθά, και αυτοί δεν είναι γνωστοί από κανέναν άλλο, παρά μόνον από τον Θεό-

Πάλι λάστιχο έκαναν την έννοια του θεού. Ε ναι, ο καθένας ότι θέλει τον κάνει. Και εγώ λέω ότι είμαι ο εκλεκτός, όποιος διαφωνεί είναι βλάσφημος, χε, χε, χε.

Δημοσ.
Με λίγα λόγια μου ζητάς να σου εξηγήσω γιατί ο άνθρωπος δίνει τόση μεγάλη σημασία στην αναζήτηση του μεταφυσικού; Πιστεύεις ότι υπάρχει απάντηση σε αυτό;

ρε πασχαλια ασε μας! :P

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες με μια επισήμανση

Αλοίμονο αν χρειαζόμασταν ακόμα το χριστιανισμό για τα (πλέον) αυτονόητα. Η ανθρωπότητα προοδεύει. Ο Ιουδαισμός χρειαζόταν να αναφέρει ότι αν κάποιος σε πειράξει εκδικήσου τον εξίσου και όχι παραπάνω (δόντι για δόντι). Ο Χριστιανισμός πήγε ένα βήμα παραπάνω. "Σε πείραξε; Άστον!".

Ένας απο καρδιας Χριστιανός (μη μου βγει κανας έξυπνος και μου πει ότι αναφέρομαι στην νηστεία, δεν αναφέρομαι εκεί και στα γενικώς τελετουργικά του καθήκοντα) θα είναι και καλός άνθρωπος.

Ένας καλός άνθρωπος πρέπει να είναι απαραίτητα και Χριστιανός; Μα ασφαλώς όχι!

Δε νομίζω να σκάσει κάποιος Χριστιανός και να σου πει ότι ο Χριστιανισμός είναι απαραίτητος για να γίνεις καλός άνθρωπος. Η δική μου ένσταση σε αυτό το αστείο που εκτείνεται για 24 σελίδες είναι σε σχέση με το γενικό κατηγορώ ενάντια στον Χριστιανισμό για όποιο δεινό συνάντησε η ανθρωπότητα τα τελευταία 2000 χιλιάδες χρόνια (εκτός και ν σφιχτεί λίγο ο τάκτικαλ και να κατηγορήσει τον Χριστιανισμό για... τον πόλεμο της Τροιας, οπότε θα πάμε λίγο πιο πίσω).

To bold νομίζω το καταλαβαίνεις γιατί το έκανα bold, δε χρειάζεται να το εξηγήσω.

Όσο για το color=blue, ε τί να σου πω ρε συ.

Εγώ απλά "βλέπω" ότι πιστεύεις (όπως και να πιστεύεις), και σε πειράζει "η επίθεση προς την πίστη", σε σημείο

α) να γενικεύεις ("για ό,ποιο δεινό")

β) επομένως να τρασάρεις/αποπροσανατολίζεις (σόρι, αλλά αυτό είναι), καθιστώντας τις αναφορές στα στραβά της θρησκείας ως "εκτεινόμενο αστείο".

Είτε λοιπόν η γενίκευση, είτε ο αποπροσανατολισμός, κάνουν κακό ρε συ.

Ακόμα και σε όποιον πιστεύει/θέλει να πιστεύει.

Παράδειγμα εμένα με κάνουν να χάνω την εμπιστοσύνη μου στους πιστούς.

Δεν τους εμπιστεύομαι καν σαν συνανθρώπους μετά.

Αν βγει κάποιος και πει "ναι ρε παίδες, έτσι είναι, δίκιο έχετε σ' αυτά που λέτε, το προσωπικό μου παραμύθι είναι, μαζί με το ότι η άλλη μ' αγαπάει, με το ότι του χρόνου θα πάρουμε το CL, με το ότι i'll live to be a hunderd. Oύτε ξέρετε, ούτε ξέρω, αυτή είναι η αλήθεια", ΧΩΡΙΣ να προσπαθεί να με πείσει

α) για αναπόδεικτες "αλήθειες"

β) για καταφανέστατα ψεύδη

γ) για ερμηνείες που απλά χωράνε σε μια ανθρωπολογική/κοινωνιολογική/ιστορική ματιά

δ) για "ιδιότητες" της θρησκείας οι οποίες όπως είπα θεωρώ πως ΟΥΤΕ θα έπρεπε να τις οικειοποιείται/καπηλεύεται (η αγάπη στον πλησίον, σε άμεσο συσχετισμό με θεία επιθυμία)

ε τότε που λες, αυτόν θα τον εκτιμήσω.

Έλα όμως που δεν πάει έτσι.....

Δημοσ.

Όχι σου λέω ότι επειδή μερικοί έχουν ανάγκη το μεταφυσικό για να ζήσουν, τουλάχιστον ας αφήσουν ήσυχους όσους έχουν γραμμένες τέτοιες κοσμοθεωρίες.

Να μου χαρείς, μην μου αρχίσεις κι εσύ τα "ναι μεν αλλά", "ξέρεις, άλλα λέει κατά βάση", "εμμ στραβά εφαρμόστηκε", "κοίταξε, θεωρητικά μιλώντας" γιατί όποτε ξεκινάω τέτοιες συζητήσεις δεν καταλήγουν πουθενά.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει, εφόσον βλάπτει ένα και εφόσον πρόκειται για φτιαχτές ιστορίες δύο ας πάει στο καλό μπας και αρχίσει σιγά σιγά να φτιάχνει το είδος.

Η πιο νέα έκδοση του χριστιανισμού πιστεύει

Φτάνει, δεν χρειάζεται να μου πεις άλλα, με 7 λέξεις με ισοπέδωσες. Άκου η πιο νέα έκδοση...

Μα η πιο νέα έκδοση??? Full extra και με 0% προκαταβολή σε 60 άτοκες.. Τι είναι ο χριστιανισμός να κυκλοφορεί καινούρια μοντελάκια κάθε χρόνο κατα πως τον συμφέρει?

Δημοσ.

Να σειστεί ο σέρβερ.

Σεισμός μέγας.

Και φλόγα από τα έγκατα της γης.

Να κάψει τον σέρβερ.

Και να εξαφανίσει από προσώπου γης,

τα σχόλια των αμαρτολών

και των βλάσφημων.

ΕΞΑΓΝΙΣΜΟΣ

Δημοσ.

Το αυτό ή μάλλον το αντίστοιχο και για την άλλη πλευρά. Όπως πολύ σωστά είπε κάποιος στο insomnia αυτή τη στιγμή έχουμε 5-6 threads που καταφέρονται ενάντια στον Χριστιάνισμό. Ποιος πάει να μεταφέρει τα πιστεύω του στον άλλον ακριβώς; Σου είπα εγώ να πιστέψεις στον Χριστό; Αδερφέ στα @@ μου και δυο αυγά τουρκίας απο αλανιάρη κόκκορα. Αμφιβάλλω πολύ για το αν θα σώσω την ψυχή μου (το μπλουζάκι Mary was only a virgin if you dont count anal που ψώνησα απο το tshirthell δε νομίζω να με βοηθήσει σε αυτό τον τομέα) για να αρχίσω να κυνηγάω με αγιασμό τους insomniacs.

Κοίταξε δεν ξέρω τι γίνεται εκέι αλλά εδώ στην Ελλάδα οι εκκλησιασμένοι είναι αυτοί που έχουν κατακλύσει τα πάντα. Τηλεοράσεις, έθιμα, σχολεία και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αποτελεί δηλαδή σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ζωής χωρίς να υπολογίζει τους μη χριστιανούς, οπότε είναι λογικό κάτι που σε ενοχλεί να το καταγγέλεις.

Πες μου πόσα threads έχουν ανοιχτεί να καταγγέλουν τον αγνωστικισμό ή άλλες ιδεολογίες. Δεν το κάνουμε επειδή είμαστε κομπλεξικοί με τον χριστιανισμό. Απλά τα υπόλοιπα ρεύματα δεν κάνουν κατήχηση, αφήνουν τους μη πιστούς στην ησυχία τους και καθένας τραβάει το δρόμο του. Αν αυτά:

Αν βγει κάποιος και πει "ναι ρε παίδες' date=' έτσι είναι, δίκιο έχετε σ' αυτά που λέτε, το προσωπικό μου παραμύθι είναι, μαζί με το ότι η άλλη μ' αγαπάει, με το ότι του χρόνου θα πάρουμε το CL, με το ότι i'll live to be a hunderd. Oύτε ξέρετε, ούτε ξέρω, αυτή είναι η αλήθεια", ΧΩΡΙΣ να προσπαθεί να με πείσει

α) για αναπόδεικτες "αλήθειες"

β) για καταφανέστατα ψεύδη

γ) για ερμηνείες που απλά χωράνε σε μια ανθρωπολογική/κοινωνιολογική/ιστορική ματιά

δ) για "ιδιότητες" της θρησκείας οι οποίες όπως είπα θεωρώ πως ΟΥΤΕ θα έπρεπε να τις οικειοποιείται/καπηλεύεται (η αγάπη στον πλησίον, σε άμεσο συσχετισμό με θεία επιθυμία)

ε τότε που λες, αυτόν θα τον εκτιμήσω.[/quote']

γίνουν πράξη, πίστεψε με δεν θα ξαναδεις παρόμοια threads.

Δημοσ.
Η τηλεόραση να παπαδοκρατείται; Νομίζω ότι υπερβάλεις. Τραγικά όμως.

Μακάρι να υπερέβαλλα. Βάλε επι μια εβδομάδα ένα δελτίο των 8 να μου πεις πόσες φορές θα εμφανιστεί κάποιος παπάς να εκφράσει τη "γνώμη" του για ο,τι κάτσει. Είτε για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, είτε για το CERN όλο και κάτι έχουν να πουν.

Θα μου πεις πολίτες είναι να τους φιμώσουμε? Δεν λέω αυτό αλλά όταν ξεκινάνε να επιχειρηματολογούν με τις φράσεις "Ο Χριστός είχε πει...", "Η εκκλησία απαγορεύει..." δεν θεωρώ ότι προσφέρουν κάτι στη συζήτηση. Αλλιώς να φέρουμε κι ένα δωδεκαθεϊστή να μιλήσει να δούμε τι έχει να μας πει η θρησκεία του.

Λες για σχολείο και αναφέρεσαι φαντάζομαι κατ' επέκταση στο διαχωρισμό κράτους εκκλησίας.

Αναφέρομαι σε αυτά που έχουν ειπωθεί πολλές φορές. Δεν γουστάρω σε ένα μέρος όπου προάγει τη γνώση και την ορθολογική σκέψη να κατηχούνται τα παιδιά με μύθους. Δεν γουστάρω να έχω μια προπαγανδιστική εικόνα σε αίθουσες διδασκαλίας. Δεν γουστάρω να αναγκάζονται παιδιά να μαθαίνουν ύμνους και όρκους πίστης σε ένα θεό που τα περισσότερα δεν επέλεξαν. Δεν γουστάρω ένα μάθημα που ονομάζεται θρησκευτικά να κάνει κατήχηση από το δημοτικό μέχρι το λύκειο. Δεν γουστάρω πολλά ακόμα αλλά you got my point.

Αν αυτά εννοείς κι εσύ τότε συμφωνούμε, χαίρομαι. Το ίδιο και για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

Btw προσπάθησα να μην συμμετέχω στην αρχή για να μην πω τίποτα που θα προσβάλλει μέχρι που άρχισα πάλι να διαβάζω για "αλήθειες" και "ιστορικότητες" προσώπων. Επίσης ο τίτλος του θέματος (κι όχι η εξέλιξη του thread) δεν προσβάλλει τον χριστιανισμό. Απλά αμφισβητεί την ιστορικότητα του Χριστού και μάλλον έχει και δίκιο όπως φαίνεται μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Στη ζωή φίλε δε γίνεται ότι γουστάρει ο καθένας

Υπάρχει κράτος νόμοι πλειοψηφία σύνταγμα κλπ

Όλα τα κράτη έχουν επίσημη γλώσσα θρησκεία κλπ

Η πλειοψηφία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες λέει ότι επικροτεί το θρήσκευμα

http://dir.icap.gr/news/index_gr_7345.asp

"Τα αποτελέσματα της έρευνας αναδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών σε παγκόσμιο επίπεδο (66%) δηλώνουν ότι είναι θρησκευόμενοι... όσο για εμάς τους Έλληνες, όχι μόνο είμαστε οι πιο θρησκευόμενοι πολίτες στην Ευρώπη, αλλά συγχρόνως κατατασσόμαστε στους 10 πιο θρησκευόμενους λαούς παγκοσμίως."

Όποιος διαφωνεί με τους νόμους που υπάρχουν στην χώρα του ή προσπαθεί μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες να τους αλλάξει ή πάει γι αλλού

Κανείς δεν έβαλε με το ζόρι κανέναν ούτε να μπει σε εκκλησία ούτε να πιστέψει

Αντίθετα βλέπω εδώ μέσα ότι οι ελάχιστοι προσπαθούν να επιβάλουν την γνώμη τους στους πολλούς χλευάζοντας τους Να μας λείπουν τέτοιες τακτικές.

Αυτοί με τους οποίους ζούμε είναι οι απλοί άνθρωποι και όχι οι παπάδες του Βατοπεδίου

Το αν υπάρχουν διεφθαρμένοι παπάδες δε σημαίνει ότι εκπροσωπούν τα πιστεύω της θρησκείας

Ούτε ότι όλοι οι άθεοι είναι καλοί άνθρωποι και δεν έχουν κάνει 10000 φορές χειρότερα εγκλήματα

Και αν θέλετε να βάλουμε ένα γκάλοπ να δούμε αν σας λέγανε ότι πρέπει να στείλετε το παιδί σας με έναν άγνωστο για 10 μέρες θα επιλέγατε κάποιον που σέβεται τις 10 εντολές του θεού (άσχετα αν υπάρχει η όχι) ή με έναν άθεο ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...