freedubus Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Καμικάζι πρακτικά σημαίνει δεν παραδίδομαι. πρώτοι διδάξαντες ήταν οι Σπαρτιάτες (ήταν θρήσκοι, δε νομίζω?), μετά ήρθε ο κώδικας τιμής των γιαπωνέζων. Βέβαια στο βΠΠ χρησιμοποιήθηκε διαφορετικά. Δεν ήταν ανάγκη πχ οι γιάπωνες να βρίσκονταν σε δεινή θέση. Μπανάριζαν ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και έπεφτε μια μοίρα με τα αεροπλάνα της. Μετά το εφήρμοσαν και οι παλαιστίνιοι. Ισως κάποιος να πει, πως αν δεν υπήρχαν οι παρθένες να τους περιμένουν στον παράδεισο να μην το έκαναν. Αλλά ο Λεωνίδας και τα γιαπώνια? Δεν είχαν σχέση με τη θρησκεία Απλά αυτό θα σχολιάσω λιγο, με κατευθείαν αλυσιδωτό κουοτάρισμα απο γουικιπήντια γιατί βαριέμαι και δεν έχει νόημα αλλωστε: The tradition of suicide instead of defeat, capture and perceived shame was deeply entrenched in the Japanese military culture. It was one of the main traditions in the Samurai life and the Bushido code: loyalty and honor until death. Bushido (武士道 ?), meaning "Way of the Warrior", is a Japanese code of conduct and a way of the samurai life, loosely analogous to the concept of chivalry. It originates from the samurai moral code and stresses frugality, loyalty, martial arts mastery, and honor until death. Born of two main influences, the violent existence of the samurai was tempered by the wisdom and serenity of Confucianism and Buddhism. 'Confucianism' (Chinese: 儒家; pinyin: Rújiā) is a Chinese ethical and philosophical system developed from the teachings of the Chinese philosopher Confucius (Kǒng Fūzǐ, or K'ung-fu-tzu, lit. "Master Kung", 551–479 BC). It focuses on human morality and right action. And it is a complex system of moral, social, political, philosophical, and quasi-religious thought that has had tremendous influence on the culture and history of East Asia. It might be considered a state religion of some East Asian countries, because of governmental promotion of Confucian values. Buddhism is a family of beliefs and practices considered by most to be a religion[1][2]and is based on the teachings attributed to Siddhartha Gautama, commonly known as "The Buddha" (the Awakened One), who was born in what is today Nepal. Για ξανασκέψου λίγο την τελευταία πρόταση. Eπίσης, θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τις πηγές και τις πληροφορίες σου σχετικά με την αρχαία σπαρτιατική θρησκεία, πάνω στις οποίες βάσισες το 1ο bold.
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Δημοσ. 29 Απριλίου 2009 Απλά αυτό θα σχολιάσω λιγο, με κατευθείαν αλυσιδωτό κουοτάρισμα απο γουικιπήντια γιατί βαριέμαι και δεν έχει νόημα αλλωστε: άσε ρε.... Πες καλύτερα ότι δεν έχεις τί να πεις και κάνεις τον..."Κινέζο" ...να σε προετοιμάσω εγώ, γιατί αν στο πει αυτός πρώτος, μπορεί και να τα πάρεις
afentiko7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Απλά αυτό θα σχολιάσω λιγο, με κατευθείαν αλυσιδωτό κουοτάρισμα απο γουικιπήντια γιατί βαριέμαι και δεν έχει νόημα αλλωστε: Δεν είπα ότι ήταν άθεοι οι σπαρτιάτες, είπα πως το "η ταν η επί τας" δεν έχει σχέση με τη θρησκεία. Τώρα άλλο ο κώδικας τιμής, άλλο ο τρόπος ζωής και άλλο η θρησκεία των γιαπώνων. Τι εσύ τα βάζεις σε ένα μπολ και τα κάνεις σαλάτα? ρε wash τι δεν καταλαβαίνεις? Εχουμε 2 παπάδες. Παπάς = πιστεύω στο Θεό. Ο παπάς α βγάζει μαρξιστές - λενινιστές. Ο παπάς β' έβγαλε γιο που λέει το γνωστό σύνθημα "μοναστήρι - γευγελή γη ελληνική". Τι σχέση έχει λοιπόν η θρησκεία στη κοσμοθεωρία ενός ανθρώπου? Καμία. Η ομάδα έχει μεγαλύτερη. Εχω πχ βάζελο φίλο δεν έχω. Ε με καθολικούς, ευαγγελικούς δεν έχω κανένα πρόβλημα.
washcloud Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 για πάνε λίγο από 'δω, δε σας έχω δει ποτέ μάνο-α-μάνο
paschalia Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Θα ήθελα να ζητήσω μια συγνώμη από τον tacticalcube που τον έβρισα. Ο προσωρινός αποκλεισμός μου και η εξέλιξη του τοπικ,μ'έκανε να καταλάβω ότι ήμουν λάθος. Παρ'ολ'αυτά, να πω ότι ο λόγος που εκνευρίστηκα και συμπεριφέρθηκα άκοσμα,ήταν γιατί δεν αναφερόταν μόνο στο θέμα ''προσευχή στα σχολεία'' με την συγκεκριμένη πρόταση,αλλά και σε πολλά άλλα που αφορούν την θρησκεία. Αλλά,όπως είπα,ήμουν λάθος .. Κατάλαβες τώρα πασχαλία; Lol ρε μαλάκες με είπε Πασχαλιά. Ο παλιός μου ευατός θα σe στόλιζε για αυτή την προσβολή. Αλλά μιας και μόλις είπαμε για μαχαίρια κτλ ας δώσω τόπο στην οργή Αφού ρε πασχαλιά τα ξέρεις όλα, γιατί συνέχεια κάνεις ανούσιες ερωτήσεις;Διαφώτισέ μας για να κάνουμε σύγκριση του δικού σου τρόπου σκέψης με τον δικό μας, χε, χε. Προς τον tacticalcube : Δεν είμαι ο Ban.ShortΤrader ή LL_NEO. Σου το είπε και ο ίδιος,σου το λέω και εγώ. (Aν και φρόντισε να το ξεκαθαρίσει εντελώς με την υπογραφή του,ήθελα να το διευκρινήσω και εγώ) Δεν είχα ανάγκη,ούτε υπήρχε κάποιος λόγος ν'ανοίξω και 2ο λογαριασμό,από την στιγμή που η ''Πασχαλιά'' ήταν ενεργή. Και εκτός αυτού,το λέγειν του και οι διατυπώσεις των λεγόμενων του,δεν θα μπορούσαν ποτέ να προέλθουν από εμένα. Δεν έχω διαβάσει ότι αυτός,ούτε έχω τέτοιο λέγειν. Θα ηθελα να σε παρακαλέσω,επίσης,να μην τον προσφωνήσεις ξανά έτσι. Αφ'ένος γιατί τον προσβάλλει αυτή η ταύτιση και αφ'ετέρου γιατί με βάζεις και εμένα στην μεταξύ σας συζήτηση. Το να χρησιμοποιείς το ψευδώνυμο μου για να τον εκνευρίσεις και να τον προσβάλλεις,δεν είναι ιδιαίτερα ωραίο. Υ.γ. Snoob, συγχαρητήρια. Καλοστέριωτος,σιδεροστόμαχος και καλό κουράγιο .
tacticalcube138 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 http://www.bandoli.no/ http://www.bandoli.no/flashfiles/Jexistvideo.swf The God Who Wasn't There (2005)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.