tacticalcube138 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ακολουθεί παράδειγμα ωριμότητας :http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2674877&postcount=373 Όνειδος..!
slygeo87 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Κοίτα παληκάρι μου...δε ξέρεις πολλά για τη ζωή και κάποιος πρέπει να στα μάθει. (σίγουρα δεν είμαι εγώ πάντως) Υπάρχει κόσμος...ζωή...έξω απ' τα βιβλία...απ' το φόρουμ...και άπο διάφορες χαζές ιδεολογίες που υποστηρίζεις.Νέα μαγκιά τώρα αυτή;Να γίνουμε χορτοφάγοι επειδή λυπούμεθα τα καημένα τα ζωάκια;Ε βέβαια έχουμε λύσει οικονομικά προβλήματα, πληρώνει ο μπαμπάς, τα έχουμε όλα έτοιμα.Που να το ρίξουμε;ΠΙΠΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
tacticalcube138 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Κοίτα παληκάρι μου...δε ξέρεις πολλά για τη ζωή και κάποιος πρέπει να στα μάθει. (σίγουρα δεν είμαι εγώ πάντως)Υπάρχει κόσμος...ζωή...έξω απ' τα βιβλία...απ' το φόρουμ...και άπο διάφορες χαζές ιδεολογίες που υποστηρίζεις.Νέα μαγκιά τώρα αυτή;Να γίνουμε χορτοφάγοι επειδή λυπούμεθα τα καημένα τα ζωάκια;Ε βέβαια έχουμε λύσει οικονομικά προβλήματα, πληρώνει ο μπαμπάς, τα έχουμε όλα έτοιμα.Που να το ρίξουμε;ΠΙΠΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Δεν είμαι ο συνήγορος των χοτροφάγων, αλλά κοίταξε να δεις. Εν μέρει έχεις δίκιο. Η πολύ θεωρία βλάπτει, ακόμα και ο Αϊνστάιν τεμπέλιαζε στο Πρίνστον και ήταν θέμα χρόνου να πετάξει την πατάτα. Είπε ότι ο θεός δεν παίζει ζάρια. Όμως υπάρχει κάτι που επίσης είναι σημαντικό: αν ο δίποδος σκατιάρης δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νευράκια του όταν πάει να σφάξει το ζωντανό και αν η κοινωνία δεν μπορεί να λάβει μέτρα για να μην συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά σε τακτική βάση, ε τότε ναι, να καταργηθούν οι φάρμες. Τα ζωάκια δεν χρωστάνε τίποτε στον κάθε χωριάτη και στις εταιρίες που βρίσκονται από πίσω. Αν δεν τα πας καλά με τον εαυτό σου, αυτό φαίνεται στο πώς αντιμετωπίζεις τους πιο αδύναμους. Επειδή εσύ βρέθηκες σε θέση ασφαλείας, δεν σημαίνει ότι οι ενέργειές σου θα πρέπει να είναι αποδεκτές από την υπόλοιπη κοινωνία. Κοινώς: μην κάνεις ότι δεν θες να σου κάνουν. Ας παίρνουν συμπληρώματα, χέστηκε η γελάδα στ' αλώνι. Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να συνδυάσουμε την βιοπάλη με τον αγώνα για το σεβασμό στα ζώα και στη φύση. Διότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα και όχι το ένα μετά το άλλο. Εξάλλου κάτι μου λέει ότι αν όλοι λύναμε τα οκονομικά μας προβλήματα, πάλι κάποιοι καλοθελητές θα έβρισκαν κάποια άλλη δικαιολογία.
slipknot Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ποιο το πρόβλημα σας με τις απαντήσεις, φόρουμ είναι ο καθένας γράφει ότι θέλει. Δεν είμαστε δα και 4chan. Και μη μου πείτε πως και in real life κάποιος δε θα εισπράξει ειρωνική/δίχως επιχειρήματα/πες το όπως θες απάντηση.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Πάντως πρέπει να αποκτήσει μια μαύρη τρύπα και να ρίχνουν εκει μέσα τα άκυρα ποστς.Έχει πολύ γέλιο σε άλλα φόρουμς.Θα έκανα και λινκ παρόμοιων ποστς από 4chan αλλά θα έτρωγα μπαν και συνάμα σιχαίνομαι τις αρρωστημένες φωτό που ποστάρουν στο /b/.
slipknot Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Πάντως πρέπει να αποκτήσει μια μαύρη τρύπα και να ρίχνουν εκει μέσα τα άκυρα ποστς.Έχει πολύ γέλιο σε άλλα φόρουμς.Θα έκανα και λινκ παρόμοιων ποστς από 4chan αλλά θα έτρωγα μπαν και συνάμα σιχαίνομαι τις αρρωστημένες φωτό που ποστάρουν στο /b/.
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ποιο το πρόβλημα σας με τις απαντήσεις, φόρουμ είναι ο καθένας γράφει ότι θέλει. Δεν είμαστε δα και 4chan. Και μη μου πείτε πως και in real life κάποιος δε θα εισπράξει ειρωνική/δίχως επιχειρήματα/πες το όπως θες απάντηση. κοίτα slip, άμα ο άλλος ψάχνοντας να τρασάρει αυτά που διαβάζει γιατί δε γουστάρει, φτάνει στο σημείο να υποθέσει ότι είμαι ένα κακομαθημένο/καλοζωισμένο στα 22 χωμένο στον quad core κάπου στη Φιλοθέη και ψωνίζω με την πιστωτική που μου πήρε ο μπαμπάς για να τον αφήνω ήσυχο να πηδάει τη Φιλιπινέζα, ε δε θα τον πάρω στα σοβαρά. Τα ίδια και πέραν του πληκτρολογίου όπου διαλέγω με ποιούς θα συνυπάρξω και δεν τους κάνω το μαλάκα - αυτά που έχω να πω τα λέω.
slipknot Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 κοίτα slip, άμα ο άλλος ψάχνοντας να τρασάρει αυτά που διαβάζει γιατί δε γουστάρει, φτάνει στο σημείο να υποθέσει ότι είμαι ένα κακομαθημένο/καλοζωισμένο στα 22 χωμένο στον quad core κάπου στη Φιλοθέη και ψωνίζω με την πιστωτική που μου πήρε ο μπαμπάς για να τον αφήνω ήσυχο να πηδάει τη Φιλιπινέζα, ε δε θα τον πάρω στα σοβαρά.Τα ίδια και πέραν του πληκτρολογίου όπου διαλέγω με ποιούς θα συνυπάρξω και δεν τους κάνω το μαλάκα - αυτά που έχω να πω τα λέω. Συμφωνώ και μάλιστα είμαι κατά των εύκολων συμπερασμάτων που βγαίνουν από λίγα posts, όπως "αυτός είναι επαναστάτης του internet" ή "είναι μικρός κι ανώριμος". Στη τελική forum είναι, μπορεί κάποιος να διαχωρίζει τη πραγματική του ζωή από την internetική. Αν κάνει μπαμ βέβαια, τότε στη πυρά Το post μου πήγαινε πιο πολύ στον slygeo87 και σε άτομα με παρόμοιες ιδέες.
Praetorianos Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Η άποψή μου είναι ότι λες μπούρδες.Δεν είμαι συνήγορος των vegeterian, αλλά το να λες ότι τα λάχανα και οι φακές δεν έχουν την πρωτείνη του γάλακτος, άρα χάσατε, είναι μπούρδα. Δεν είμαι ο συνήγορος των χοτροφάγων, αλλά κοίταξε να δεις. Φαντάσου να ήσουν κιόλας... Ρίξε μια ματιά στα ταπεινά φασόλια ή σε κάποια ψαρικά να δεις πόσες πρωτείνες έχουν, ουκ ολίγες.Επίσης τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την πολυπόθητη Β12. Εδώ μαθαίνουμε ότι τα ψάρια και τα θαλασσινά συγκαταλέγονται στα όσπρια. Μάλιστα. Αντί να ψάχνεις στο net για links που ισχυρίζονται ότι ο homo εξελίχθηκε χάρη στο κόκκινο κρέας, ψάξε για το ερώτημα που έθεσες. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο, με μπερδεύεις με κάποιον άλλο. Στο νετ δεν βρήκα δίαιτα γι' αυτό τη ζήτησα από κάποιους που έχουν -υποτίθεται- ασχοληθεί περισσότερο. Αλλά το κρέας και να καταργηθεί που λέει ο λόγος δεν πρόκειται να πεθάνουμε, ούτε να αρρωστήσουμε. Και τα φασολάκια και οι μπάμιες και οι αγγινάρες το ίδιο. Θα καταλήξεις κάπου? Όμως υπάρχει κάτι που επίσης είναι σημαντικό: αν ο δίποδος σκατιάρης δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νευράκια του όταν πάει να σφάξει το ζωντανό και αν η κοινωνία δεν μπορεί να λάβει μέτρα για να μην συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά σε τακτική βάση, ε τότε ναι, να καταργηθούν οι φάρμες. Τα ζωάκια δεν χρωστάνε τίποτε στον κάθε χωριάτη και στις εταιρίες που βρίσκονται από πίσω. Αν δεν τα πας καλά με τον εαυτό σου, αυτό φαίνεται στο πώς αντιμετωπίζεις τους πιο αδύναμους. Επειδή εσύ βρέθηκες σε θέση ασφαλείας, δεν σημαίνει ότι οι ενέργειές σου θα πρέπει να είναι αποδεκτές από την υπόλοιπη κοινωνία. Κοινώς: μην κάνεις ότι δεν θες να σου κάνουν.Ας παίρνουν συμπληρώματα, χέστηκε η γελάδα στ' αλώνι. Ο επίλογος-παραλήρημα δεν επιδέχεται σχολιασμό. Ας αρχίσουμε τότε για την σφαγή εκατομμυρίων ζαρζαβατικών καθημερινά, για την απάνθρωπη δολοφονία θαλασσινών δια της ασφυξίας, για το βασανιστήριο και το βράσιμο ωμών λαχανικών και άλλες βλακείες, να καταλήξουμε στο τέλος να τρεφόμαστε με αέρα κοπανιστό.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Το κίνημα vegan ώρες ώρες φτάνει σε καταστάσεις υστερίας.Γιατί να είμαστε στα άκρα.Ο άνθρωπος είναι παμφάγο όν.Ούτε σαρκοφάγο,ούτε χορτοφάγο.Τώρα αν κάποιοι έχουν πρόβλημα με τη συνείδησή τους,καλώς έχει υπάρχουν και τα συμπληρώματα και τα εναλλακτικά.Δηλ είναι τόσο τραγικό να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή.Πολλά φρούτα-λαχανικά,όσπρια,ψάρια,γαλακτοκομικά και κρέας σε μικρές ποσότητες.Εμένα μου τι σπάνε οι vegan που το έχουν κάνει το συγκεκριμένο ένα είδος θρησκείας και αποκλείουν όλα τα προιόντα από ζώα.Δηλ. ρε αν σταματήσουν οι μισοί να πίνουν γάλα,δε θα συνεχισουν να εκμεταλλεύονται τις αγελαδίτσες;
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Praetorianos, είναι αλήθεια ότι αν μου την πέσουν καμμιά ντουζίνα αφρισμένοι που φοράνε μπλουζάκια που θα γράφουν "RedPeace" επάνω, την ώρα που θα φτιάχνω ντοματοσαλάτα, και αρχίσουν να μου μιλάνε για τα δικαιώματα της ντομάτας που μόλις έσφαξα, θα πάθω καλή ζημιά, και δε θα ξέρω και τί να πω. Δεν είναι ζωντανή η ντομάτα ; Είναι. Σε σχέση με μία πέτρα στανταρ είναι. Όπως όμως και να το κάνεις, άλλο μια ντομάτα, άλλο ένα αρνάκι. Πες μου ότι συμφωνείς πως έχω δίκιο, κι ότι καταλαβαινόμαστε. ...Κι αφού συμφωνήσαμε, ας ξεκαθαρίσουμε ότι ο κόσμος για 'σενα λειτουργεί μ' ένα στάνταρ το 2009, με το οποίο στη θεωρητική του βάση είσαι σύμφωνος : Φυτά και κυρίως ζώα (που αυτό είναι το θέμα μας ολωνών εδώ, να μη ξεχνιόμαστε), είναι στην διατροφική υπηρεσία του ανθρώπου, όπως ήταν ανέκαθεν άλλωστε, διότι παμφάγος ο άνθρωπος, και γενικά όλη οι φύση τρώγεται αναμεταξύ της, αν εξαιρέσεις ότι σε γενικές γραμμές τα είδη δεν καννιβαλίζουνε, με την εξαίρεση και πάλι αυτού που συμβαίνει μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ωραία. Όντως έτσι είναι. Έλα όμως και πες μου ότι αισθάνεσαι μια χαρά ως άνθρωπος, αν μπεις σε ένα σφαγείο ή και απλό εκτροφείο ακόμα, και δεις ότι τα ζώα εκεί μέσα ζουν σαν τα ζώα - διότι τέτοια είναι και τα περισσότερα. Αν μου πεις ότι δε σου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη, δε θα σ' απασχολήσω άλλο. Αν μου πεις ότι ναι, η κατάσταση στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει ξεφύγει, η παραγωγή έχει ξεφύγει, η διάθεση έχει ξεφύγει, οι τεχνικές δεν εφαρμόζονται ως οφείλουν, και αυτό γεννάει ένα πλήθος προβλημάτων πρακτικής αλλά και ηθικής φύσεως, τα οποία μάλιστα αλληλομπλέκονται (όπως μια ψυχο-σωματική κατάσταση που είναι σαν το αυγό με την κότα), στα πιάτα μας φτάνουν ύποπτα έως επικύνδυνα τρόφιμα, στις ψυχές μας φτάνει μια ύποπτη έως επικίνδυνη αδιαφορία - τότε να κάτσουμε να συζυτήσουμε για το αν η κατάσταση οφείλει να συνεχίσει ως έχει, ή αν πρέπει ν' αρχίσουν ν' αλλάζουν κάποια πράγματα. Να μιλήσουμε και για το πόσο εφικτή είναι μια εναλλακτική διατροφή στις μέρες μας, με περισσότερο ρύζι και λιγότερο κρέας, να μιλήσουμε για το πόσο ουτοπικό ακούγεται αυτό σ' έναν κόσμο 7 δις, έναν κόσμο όπου οι νόμοι της ζούγκλας και της κατανάλωσης δίνουν και παίρνουν, να μιλήσουμε για το προσωπικό σου γούστο που δεν προτίθεσαι ν' αλλάξεις, όπως φαντάζεσαι ότι το κάνουν και τόσοι άλλοι, και δεν έχεις κι άδικο, να μιλήσουμε πάντως και για τους όποιους λιγότερο ή περισσότερο χορτοφάγους που ζουν ανάμεσά μας,,,,, ,,,,να μιλήσουμε γενικώς δηλαδή, γιατί αυτό μόνο μπορούμε να κάνουμε από εδώ - αλλά να μιλήσουμε. Μην το γυρίσουμε όμως στον κοπανιστό αέρα.........
@@sos@@ Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Φαντάσου να ήσουν κιόλας...Και γιατί πρέπει ντε και καλά να είναι !!! Γιατί να αμφιβάλλεις ;;; Εδώ μαθαίνουμε ότι τα ψάρια και τα θαλασσινά συγκαταλέγονται στα όσπρια. Μάλιστα. Εδώ μαθαίνουμε την γυριστή κωλοτούμπα . Δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο, με μπερδεύεις με κάποιον άλλο. Στο νετ δεν βρήκα δίαιτα γι' αυτό τη ζήτησα από κάποιους που έχουν -υποτίθεται- ασχοληθεί περισσότερο. Είναι τουλάχιστον αφελές , να σε βοηθήσω εγώ (που υποτίθεται έχω ασχοληθεί περισσότερο,όπως υποννοείς αλλά δεν γνωρίζω τόσα πολλά για το νετ)να βρείς vegan links στο net. Και τα φασολάκια και οι μπάμιες και οι αγγινάρες το ίδιο. Θα καταλήξεις κάπου? Mα το θέμα μας είναι το κρέας όχι τα λαχανικά Ο επίλογος-παραλήρημα δεν επιδέχεται σχολιασμό. Ας αρχίσουμε τότε για την σφαγή εκατομμυρίων ζαρζαβατικών καθημερινά, για την απάνθρωπη δολοφονία θαλασσινών δια της ασφυξίας, για το βασανιστήριο και το βράσιμο ωμών λαχανικών και άλλες βλακείες, να καταλήξουμε στο τέλος να τρεφόμαστε με αέρα κοπανιστό. Καιρός ήταν να αρχίσουμε ... κάποτε . Ε να δω και κρεοφάγους στους δρόμους για να διαδηλώνουν για τα φυτά σαν εικόνα πολύ θα μου άρεσε .
BLISS Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δε νομιζω να σου αρεσε και πολυ... Γιατι θα κρατουσαν πλακατ με τη φωτο σου και θα εγραφαν απο κατω "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΜΠΡΟΚΟΛΟΦΑΓΟΙ!" Κανονισε... τα χρονια περνανε γρηγορα! Vitamin B12, a nutrient found in meat, fish and milk, may protect against brain volume loss in older people. Anna Vogiatzoglou, Department of Physiology, Anatomy and Genetics at Oxford University http://www.ox.ac.uk/media/news_stories/2008/080909.html
Praetorianos Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Όπως όμως και να το κάνεις, άλλο μια ντομάτα, άλλο ένα αρνάκι. Συμφωνούμε εκεί άρα καταλαβαινόμαστε. να μιλήσουμε γενικώς δηλαδή, γιατί αυτό μόνο μπορούμε να κάνουμε από εδώ - αλλά να μιλήσουμε. Μην το γυρίσουμε όμως στον κοπανιστό αέρα......... Να μιλήσουμε όσο θέλεις και να μιλήσουμε και σοβαρά δεν έχω πρόβλημα. Όμως όταν μπαίνει κάποιος και μου γράφει ότι λέω μπούρδες και αντί να το δικαιολογήσει μου απαντάει με υστερίες και παραλήρημα δεν θα κάτσω να ασχοληθώ. Έλα όμως και πες μου ότι αισθάνεσαι μια χαρά ως άνθρωπος, [...] πρέπει ν' αρχίσουν ν' αλλάζουν κάποια πράγματα. Έχω δει άπειρα βίντεο υπάρχει και παλαιότερο ποστ με παρόμοιο περιεχόμενο που είχε γυρίσει σε συζήτηση για τα θέματα που θίγεις εδώ νομίζω και έχω πάει και σε μερικά σφαγεία όταν ήμουν πιο μικρός για να έχω σχηματίσει μια άποψη του τι γίνεται. Θες να σου πω αν ακολουθούνται όλα κατά γράμμα και το αν είναι όλα όπως θα έπρεπε να είναι? Όχι δεν είναι, και υπάρχουν ζώα που υποφέρουν και δεν τηρούνται οι κανόνες. Στα χωριά τα δένουν από τα πόδια, τα σφάζουν με την μια, ίσως υπάρχουν και άλλα παραδίπλα που παρακολουθούν το θέαμα, και ναι όπως είπε και η @@sos@@ σπαρταράνε μέχρι να πεθάνουν και το αίμα τρέχει ποτάμι. Ζωντανά είναι δεν βλέπω κάτι παράλογο σε αυτό, το συγκεκριμένο δεν μου προκαλεί εντύπωση. Στα σύγχρονα σφαγεία τώρα η κατάσταση είναι λίγο πιο σύνθετη καθώς έχουμε μεγαλύτερες ποσότητες και άρα πρέπει να πάει πιο γρήγορα το πράγμα με αποτέλεσμα να έχουμε βασανισμό των ζώων, σπασμένα κόκαλλα, αστοχίες στο σφάξιμο κτλ. Εκεί ναι να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα τα αποτρέπουν αυτά και θα τιμωρούν όσους παραβαίνουν τους κανόνες. Απο αυτό όμως μέχρι το να περάσουμε στο άλλο άκρο να καταργήσουμε μια βασική διατροφική ομάδα με θρεπτικά συστατικά που δεν βρίσκονται σε άλλες ομάδες ή κι αν βρίσκονται, βρίσκονται σε αμελητέες ποσότητες το θεωρώ ακραίο για να μην πω τίποτα άλλο. Εκτός κι αν ανακαλύψει δηλαδή κάποιος τον ακαριαίο και αναίμακτο θάνατο ζώων εμείς θα πρέπει να τρεφόμαστε με βρύα αλλιώς να το έχουμε βάρος στην συνείδηση? Να μιλήσουμε και για το πόσο εφικτή είναι μια εναλλακτική διατροφή στις μέρες μας, με περισσότερο ρύζι και λιγότερο κρέας να μιλήσουμε για το προσωπικό σου γούστο που δεν προτίθεσαι ν' αλλάξεις, όπως φαντάζεσαι ότι το κάνουν και τόσοι άλλοι, και δεν έχεις κι άδικο, να μιλήσουμε πάντως και για τους όποιους λιγότερο ή περισσότερο χορτοφάγους που ζουν ανάμεσά μας Μα δεν κατάλαβες δεν είπα ποτέ να μείνει η κρεατοφαγία στη μορφή που είναι σήμερα ή ότι το θεωρώ φυσιολογικό να τρέφεται κάποιος 5 μέρες τη βδομάδα με κρέας. Εγώ μίλησα για κάτι βλακείες του στυλ vegan only και να εξαλείψουμε το κρέας από την διατροφή μας με το σκεπτικό ότι βλάπτουμε τα ζώα. Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να σταματήσουμε να βλάπτουμε τα ζώα αλλά θεωρώ τον διατροφικό ως τον πιο ασήμαντο. Ε να δω και κρεοφάγους στους δρόμους για να διαδηλώνουν για τα φυτά σαν εικόνα πολύ θα μου άρεσε . Εμένα να δεις. Όσο για την κωλοτούμπα, σε ένα ποστ που μου μιλούσε για τα πλεονεκτήματα της veg διατροφής μου είπε ότι τα θαλασσινά έχουν πολλές βιταμίνες. Δεν βρίσκεις το fail?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.