Tzimmys Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μήπως τα έχω μπερδέψει εγώ τελικά? Νομίζω έχεις δίκιο. Το μπέρδεψα με το έτος φωτός γιατί είχαμε πρόσφατα topic και παρασύρθηκα. Sorry.
teo64x Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Και πού κολλήσαμε σ' αυτό; Το πώς γίνεται μια σχέση να συσχετίζει την ενέργια με την ταχύτητα; Αφού, ουσιαστικά, έτσι ορίζεται η ενέργεια. Έτσι επιλέξαμε να ορίζεται αυτό το μέγεθος που επινοήσαμε.
rodin002 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Λιγο offtopic αυτο που θα ρωτήσω αλλά δεν υπαρχει αλλο σχετικο θρεντ Ο χρόνος σταματάει στο κενό;
Sellers Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Ο χρόνος σταματάει στο κενό; Σύμφωνα με τα πιστεύω του Αινστάιν (δεν έχει αποδειχθεί ούτε καν ειπωθεί στην σχετικότητα) όπου δεν υπάρχει ύλη δεν υπάρχει και χωροχρόνος. Συνεπώς το σωστό είναι να πούμε ότι ο χρόνος δεν υφίσταται στο ''κενό''. Και πάλι όμως, εξαρτάται τι εννοείς με το κενό.
-nick- Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Σύμφωνα με τα πιστεύω του Αινστάιν (δεν έχει αποδειχθεί ούτε καν ειπωθεί στην σχετικότητα) όπου δεν υπάρχει ύλη δεν υπάρχει και χωροχρόνος. Συνεπώς το σωστό είναι να πούμε ότι ο χρόνος δεν υφίσταται στο ''κενό''. Και πάλι όμως, εξαρτάται τι εννοείς με το κενό. αυτος στο αβαταρ σου ειναι ο μενγκελε? εισαι φαν?
rodin002 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Σύμφωνα με τα πιστεύω του Αινστάιν (δεν έχει αποδειχθεί ούτε καν ειπωθεί στην σχετικότητα) όπου δεν υπάρχει ύλη δεν υπάρχει και χωροχρόνος. Συνεπώς το σωστό είναι να πούμε ότι ο χρόνος δεν υφίσταται στο ''κενό''. Και πάλι όμως, εξαρτάται τι εννοείς με το κενό. Στο διάστημα ας πουμε, αλλά απο' τι εχω διαβάσει το διάστημα δεν ειναι εντελώς κενό
Sellers Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Όχι, δεν είναι ο Μενγκελε. Είναι ο Heisenberg. Στο διάστημα ας πουμε, αλλά απο' τι εχω διαβάσει το διάστημα δεν ειναι εντελώς κενό Όχι δεν είναι. Δεν έχω διαβάσει πολλά για αυτό το θέμα αλλά αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει κάπου ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα σε κάποιο σημείο του χώρου και το ηλεκτρικό και το μαγνητικό πεδίο να μηδενίζονται. Συνεπώς ακόμα και στο ''κενό'' του διαστήματος πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποιο απο τα 2 πεδία.
Evgenios1 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Να παω και εγω λιγο οφ τοπικ. Ο γνωστος Λιακοπουλος, αυτα που γραφει τα πιστευει? Ξανφο γενος, κοσμος στο κεντρο της γης κλπ κλπ κλπ η τα γραφει ως μυθιστορημα
MiltoZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Όχι δεν είναι. Δεν έχω διαβάσει πολλά για αυτό το θέμα αλλά αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει κάπου ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα σε κάποιο σημείο του χώρου και το ηλεκτρικό και το μαγνητικό πεδίο να μηδενίζονται. Συνεπώς ακόμα και στο ''κενό'' του διαστήματος πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποιο απο τα 2 πεδία. http://www.physics4u.gr/articles/vacuum.html
tacticalcube138 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δηλαδή θεωρητικά, αν ξεκινήσεις από κάποιο σημείο στο σύμπαν με μία σταθερή πορεία κάποια στιγμή θα ξαναπεράσεις πάλι από το ίδιο σημείο? Και αν θεωριτικά ταξιδεύεις με μεγαλύτερη ταχύτητα από του φωτός όταν ξαναφτάσεις σε αυτό το σημείο θα έχεις ταξιδέψει στον χρόνο? Δεν νομίζω. Ο χωροχρόνος επεκτείνεται και συγχρόνως καμπυλώνεται από την παρουσία μάζας και ενέργειας (ουσιαστικά μάζα και ενέργεια είναι σχεδόν το ίδιο). Οπότε δεν μπορείς να ξαναπεράσεις από το ίδιο σημείο. Όπως κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα ποτάμι, είναι πάντα διαφορετικό. http://www.physics4u.gr/articles/vacuum.html Εκπληκτική η θεωρία του Ζαχάρωφ! Διαβάστε και αυτό: http://www.physics4u.gr/articles/2009/energy_density_vacuum.html Κάτι μου λέει ότι ο Αϊνστάιν έχει κάνει χοντρομ@λακία με τη γενική θεωρία της σχετικότητας. Επίσης ο χρόνος είναι και αυτός ανθρώπινη αίσθηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.