Προς το περιεχόμενο

Η έννοια του απείρου

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως τα έχω μπερδέψει εγώ τελικά? Νομίζω έχεις δίκιο. Το μπέρδεψα με το έτος φωτός γιατί είχαμε πρόσφατα topic και παρασύρθηκα. Sorry.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και πού κολλήσαμε σ' αυτό; Το πώς γίνεται μια σχέση να συσχετίζει την ενέργια με την ταχύτητα; Αφού, ουσιαστικά, έτσι ορίζεται η ενέργεια. Έτσι επιλέξαμε να ορίζεται αυτό το μέγεθος που επινοήσαμε.

Δημοσ.
Ο χρόνος σταματάει στο κενό;

Σύμφωνα με τα πιστεύω του Αινστάιν (δεν έχει αποδειχθεί ούτε καν ειπωθεί στην σχετικότητα) όπου δεν υπάρχει ύλη δεν υπάρχει και χωροχρόνος. Συνεπώς το σωστό είναι να πούμε ότι ο χρόνος δεν υφίσταται στο ''κενό''. Και πάλι όμως, εξαρτάται τι εννοείς με το κενό.

Δημοσ.
Σύμφωνα με τα πιστεύω του Αινστάιν (δεν έχει αποδειχθεί ούτε καν ειπωθεί στην σχετικότητα) όπου δεν υπάρχει ύλη δεν υπάρχει και χωροχρόνος. Συνεπώς το σωστό είναι να πούμε ότι ο χρόνος δεν υφίσταται στο ''κενό''. Και πάλι όμως, εξαρτάται τι εννοείς με το κενό.

αυτος στο αβαταρ σου ειναι ο μενγκελε? εισαι φαν?

Δημοσ.

Στο διάστημα ας πουμε, αλλά απο' τι εχω διαβάσει το διάστημα δεν ειναι εντελώς κενό

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι ο Μενγκελε. Είναι ο Heisenberg.

Στο διάστημα ας πουμε, αλλά απο' τι εχω διαβάσει το διάστημα δεν ειναι εντελώς κενό

Όχι δεν είναι. Δεν έχω διαβάσει πολλά για αυτό το θέμα αλλά αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει κάπου ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα σε κάποιο σημείο του χώρου και το ηλεκτρικό και το μαγνητικό πεδίο να μηδενίζονται. Συνεπώς ακόμα και στο ''κενό'' του διαστήματος πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποιο απο τα 2 πεδία.

Δημοσ.

Να παω και εγω λιγο οφ τοπικ.

Ο γνωστος Λιακοπουλος, αυτα που γραφει τα πιστευει?

Ξανφο γενος, κοσμος στο κεντρο της γης κλπ κλπ κλπ:rolleyes: η τα γραφει ως μυθιστορημα

Δημοσ.
Όχι δεν είναι. Δεν έχω διαβάσει πολλά για αυτό το θέμα αλλά αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει κάπου ότι δεν μπορεί ταυτόχρονα σε κάποιο σημείο του χώρου και το ηλεκτρικό και το μαγνητικό πεδίο να μηδενίζονται. Συνεπώς ακόμα και στο ''κενό'' του διαστήματος πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον κάποιο απο τα 2 πεδία.

http://www.physics4u.gr/articles/vacuum.html

Δημοσ.
Δηλαδή θεωρητικά, αν ξεκινήσεις από κάποιο σημείο στο σύμπαν με μία σταθερή πορεία κάποια στιγμή θα ξαναπεράσεις πάλι από το ίδιο σημείο? Και αν θεωριτικά ταξιδεύεις με μεγαλύτερη ταχύτητα από του φωτός όταν ξαναφτάσεις σε αυτό το σημείο θα έχεις ταξιδέψει στον χρόνο?

Δεν νομίζω.

Ο χωροχρόνος επεκτείνεται και συγχρόνως καμπυλώνεται από την παρουσία μάζας και ενέργειας (ουσιαστικά μάζα και ενέργεια είναι σχεδόν το ίδιο). Οπότε δεν μπορείς να ξαναπεράσεις από το ίδιο σημείο. Όπως κάθε φορά που μπαίνεις σε ένα ποτάμι, είναι πάντα διαφορετικό.

Εκπληκτική η θεωρία του Ζαχάρωφ!

Διαβάστε και αυτό: http://www.physics4u.gr/articles/2009/energy_density_vacuum.html

Κάτι μου λέει ότι ο Αϊνστάιν έχει κάνει χοντρομ@λακία με τη γενική θεωρία της σχετικότητας.

Επίσης ο χρόνος είναι και αυτός ανθρώπινη αίσθηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...