Προς το περιεχόμενο

Windows GUI C++/ Menu και controls

Evgenios1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια και χαρα.

Αναφερομαι σε visual c++ ee 2008, win32 project. Και εχω δυο αποριες.

1) Πως θα βαλω ενα, ας πουμε textbox σε ενα παραθυρο;

2) Πως θα κατεβασω ποιο κατω το μενου; (το μενου ειναι πανω στο aero και ειναι χαλια)

Δημοσ.

Πού είδα την ερώτηση να δείς, που την είδα;;;; α... εδώ

Για το textbox υποθέτω δεν έχεις dialog resource, άρα πρέπει να το κάνεις create μέσα στην client περιοχή του application (frame) παραθύρου σου. Μετά βάλε το hwnd που θα πάρεις στην MoveWindow() και θα το πας εκει που θέλεις.

Δημοσ.

1) Πως θα βαλω ενα, ας πουμε textbox σε ενα παραθυρο;

Αν πρόκειται να δημιουργήσεις το Edit control κατευθείαν δίχως να βασίζεσαι σε κάποιο RC μπορείς να ορίσεις την θέση και τις διαστάσεις του control με την βοήθεια της CreateWindow (αυτοστιγμεί), αν θες να αλλάξεις την θέση του control αφού έχει δημιουργηθεί δες την MoveWindow, για παράδειγμα υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που τροποποιούν την θέση των controls τους με βάση το μέγεθος του window frame στο οποίο ανήκουν (Parent).

Γενικά, αν μπορείς βασίσου σε Dialog based windows καθώς η διαχείριση τους είναι πολύ πιο εύκολη στο στήσιμο των controls κτλ. (όπως υποδεικνύει και το link που σε παρέπεμψε ο bxenos).

Υ.Γ.

Όσον αφορά το Aero και το Menu, δεν μπορώ να προτείνω τίποτα καθώς δεν χρησιμοποιώ Vista (εκτός για testing κάποιων εφαρμογών μου σε ένα VM), αλλά αν θες από περιέργεια δημοσίευσε ένα snapshot για το οπτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις..

Καλή τύχη!

Δημοσ.
Πού είδα την ερώτηση να δείς, που την είδα;;;; α... εδώ[/Quote]

Δε πηρα σοβαρη απαντηση.

Για το textbox υποθέτω δεν έχεις dialog resource, άρα πρέπει να το κάνεις create μέσα στην client περιοχή του application (frame) παραθύρου σου. Μετά βάλε το hwnd που θα πάρεις στην MoveWindow() και θα το πας εκει που θέλεις.

Νομιζω οτι κατι καταλαβα, θα δω και θα σου πω.:rolleyes:

Directx εδω η πατατα

7ygxw3v73eeagurfiljd.jpg

Πωπω .. εχω φρικαρει, ποιος ειναι ο χαντλερ του popupmenu?

απο Google βρήκα οτι , η κλαση ειναι 32768

HWND hMenu = FindWindow(_T("#32768"), NULL);

MoveWindow(hMenu,40,0,0,0,0);

Αλλα τιποτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...