Προς το περιεχόμενο

Eξαιρέσεις αντικαπνιστικού νόμου

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

sorry αλλά αυτή η περίπτωση πάει σαν το παράθυρο στο λεοφορείο...

αν όλοι το θέλουν ανοιχτό και υπάρχει ένας άρρωστος που το θέλει κλειστό επικρατεί η γνώμη του τελευταίου...υγεία > all

Δεν είσαι υποχρεωμένος απο τον νόμο να το κλείσεις όμως,θες και το κάνεις.

Ειδικά τώρα με τη γρίπη του πορκυ ή θα πετούσαν τον άρρωστο απο το παράθυρο ή το μόνο παράθυρο που θα ταν κλειστό θα τα το δικό του,ας μπούντιαζε κει

btw μη μου θυμίζεις,με ενοχλούν άρρωστοι(που "κολλάει" κι ετσ) έστω με γρίπη απλή να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους,2 μέρες είναι ντε,κάτσε σπίτι,βάλε μάσκα ξερω γω,τι θα σου χαλάσει τη μόστρα;,πρέπει να κολλήσεις τους πάντες;

Αυτός όμως δεν σε ενοχλεί,ο καπνιστής όμως σε ενοχλεί,γιατί;;

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Δεν είσαι υποχρεωμένος απο τον νόμο να το κλείσεις όμως,θες και το κάνεις.

Ειδικά τώρα με τη γρίπη του πορκυ ή θα πετούσαν τον άρρωστο απο το παράθυρο ή το μόνο παράθυρο που θα ταν κλειστό θα τα το δικό του,ας μπούντιαζε κει

btw μη μου θυμίζεις,με ενοχλούν άρρωστοι(που "κολλάει" κι ετσ) έστω με γρίπη απλή να πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους,2 μέρες είναι ντε,κάτσε σπίτι,βάλε μάσκα ξερω γω,τι θα σου χαλάσει τη μόστρα;,πρέπει να κολλήσεις τους πάντες;

Αυτός όμως δεν σε ενοχλεί,ο καπνιστής όμως σε ενοχλεί,γιατί;;

για πολλά δεν είσαι υποχρεωμένος από το νόμο αλλά τα κάνεις βάση λογικής και ευγένειας...

αν δεν έχει την δυνατότητα να μείνει σπίτι του λόγω δουλειάς κτλπ, τι κάνει?

δεν είπα ότι δεν με ενοχλεί ένας άρρωστος που βήχει φτερνίζεται πάνω μου, αλλά αυτός δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς...

το ίδιο πράγμα είναι ο καπνιστής? μλκ έλεος τι συγκρίσεις του κώλου είναι αυτες?

Δημοσ.
ah δλδ στα @@ μας για αυτούς που δουλεύουν εκεί...

και στο κάτω κάτω δεν θέλω να βρωμάω κάθε φορά που γυρνάω σπίτι μου...

Δουλεύω σε bar...

Μη το παραξηλώσουμε, αν δεν θες τσιγάρο δεν πας να δουλέψεις σε bar...

δεν απαγορεύεται παντού, καπνίζεις έξω αν θες...

Να πάει έξω αυτός που δεν καπνίζει... Λέω και εγώ αυτό...

Πάλιη τα ίδια;

Αν διαβάσεις τα πιο προηγούμενα τα αναλύουν πιο καλύτερα ότι πιο δ'υσκολο να γίνει τούτο που λες,κανείς δεν θα το κάνει,όλο και κάποιο παράθυρο θα βρουν

Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα παραθυράκια... Το απαγορεύεται από παντού με εξοργίζει...

Δημοσ.
για πολλά δεν είσαι υποχρεωμένος από το νόμο αλλά τα κάνεις βάση λογικής και ευγένειας...

αν δεν έχει την δυνατότητα να μείνει σπίτι του λόγω δουλειάς κτλπ, τι κάνει?

δεν είπα ότι δεν με ενοχλεί ένας άρρωστος που βήχει φτερνίζεται πάνω μου, αλλά αυτός δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς...

το ίδιο πράγμα είναι ο καπνιστής? μλκ έλεος τι συγκρίσεις του κώλου είναι αυτες?

Κοίτα αυτό που είπα είναι μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

Για πες όμως,τι είναι πιο δύσκολο

α)Ο εξαρτημένος χρήστης νικοτίνης να μην καπνίσει-πάρει τη δόση του

ή

β)Να βάλεις μια γ@μημένη μάσκα όταν είσαι άρρωστος και πρέπει να βγεις απο το σπίτι;

Στοιχειώδεις τρόποι ευγένειας είναι και το β,στο Ελλάντα δεν υπάρχει,στον πολιτισμένο κόσμο έξω υπάρχει αν και όχι σε απόλυτο βαθμό

• Super Moderators
Δημοσ.
Δουλεύω σε bar...

Μη το παραξηλώσουμε, αν δεν θες τσιγάρο δεν πας να δουλέψεις σε bar...

Να πάει έξω αυτός που δεν καπνίζει... Λέω και εγώ αυτό...

Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα παραθυράκια... Το απαγορεύεται από παντού με εξοργίζει...

αν δεν βρίσκεις πουθενά αλλού δουλειά δεν έχεις επιλογή...

αυτά είναι επιχειρήματα, να τα λες και στους μπάτσους όταν γίνονται οι καταγγελίες...

ευτυχώς που δεν φτιάχνεις εσύ τους νόμους...

---------- Post added at 17:47 ----------

β)Να βάλεις μια γ@μημένη μάσκα όταν είσαι άρρωστος και πρέπει να βγεις απο το σπίτι;

Στοιχειώδεις τρόποι ευγένειας είναι και το β,στο Ελλάντα δεν υπάρχει,στον πολιτισμένο κόσμο έξω υπάρχει αν και όχι σε απόλυτο βαθμό

ωραία να την βάλει...επηρεάζει καθόλου το παράδειγμα με το παράθυρο που έδωσα? όχι και πάλι κλειστό θα μείνει...

Δημοσ.

ωραία να την βάλει...

Ααααα όχι, αν αφήνεις την άνεση σε αυτόν να διαλέξει αν θα βάλει μάσκα ή όχι τότε άσε την και στον επαναλαμβάνω εξαρτημένο καπνιστή,να σκεφτεί μόνος του να μην καπνίσει σε δημόσιο χώρο

Δημοσ.
αν δεν βρίσκεις πουθενά αλλού δουλειά δεν έχεις επιλογή...

Αν δεν βρίσκεις αλλού δουλειά και δουλεύεις bar, απλά και καθαρά από ανάγκη το τσιγάρο είναι το τελευταίο που θα σε διώξει ή θα σε βλάψει.

αυτά είναι επιχειρήματα, να τα λες και στους μπάτσους όταν γίνονται οι καταγγελίες...

ευτυχώς που δεν φτιάχνεις εσύ τους νόμους...

Γιατί βρε αδελφέ να απαγορεύσουμε και σε αυτούς που καπνίζουνε να το κάνουν? Επειδή θα υπάρξουν παραθυράκια και τελικά πάλι θα είναι ενιαίοι οι χώροι καπνίσματος? Από ότι καταλάβα ναι.

Από τη στιγμή που σου αρέσει η δημοκρατία (γι' αυτό είσαι και στο Forum) δεν θα έπρεπε νομίζεις να υποστηρίζεις και να αντιμετοπίζεις ίσα τα δικαιώματα του καπνιστή και μη καπνιστή.

Για παράδειγμα να χωρίζονται τα μαγαζιά ή να υπάρχουν κάτι σαν μονά ζυγά, ανάλογα με την ημερομηνία καπνίζουμε... Σου λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ααααα όχι, αν αφήνεις την άνεση σε αυτόν να διαλέξει αν θα βάλει μάσκα ή όχι τότε άσε την και στον επαναλαμβάνω εξαρτημένο καπνιστή,να σκεφτεί μόνος του να μην καπνίσει σε δημόσιο χώρο

και ύστερα θέλει ο Teaser να μην κάνω facepalms...

είμαστε σοβαροί τώρα? τι να σκεφτεί μόνος του ο εξαρτημένος όπως λες? στα @@ του θα τους γράψει όλους για να καπνίσει...

ξέρω άτομα των οποίων συγγενείς/γονείς κτλπ έχουν πεθάνει από καρκίνο του πνεύμονα και αυτοί συνεχίζουν και καπνίζουν αβέρτα λες και είναι ο highlander...

περιμένεις από αυτούς να σκεφτούν τους άλλους ενώ δεν σκέφτονται τον εαυτό τους?

είναι δυνατόν να συγκρίνεις έναν άρρωστο που βρίσκεται στην κατάσταση που είναι χωρίς ουσιαστικά να "φταίει" με τον καπνιστή? έλεος δλδ...τι άλλο θα ακούσουμε

Από τη στιγμή που σου αρέσει η δημοκρατία (γι' αυτό είσαι και στο Forum) δεν θα έπρεπε νομίζεις να υποστηρίζεις και να αντιμετοπίζεις ίσα τα δικαιώματα του καπνιστή και μη καπνιστή.

Για παράδειγμα να χωρίζονται τα μαγαζιά ή να υπάρχουν κάτι σαν μονά ζυγά, ανάλογα με την ημερομηνία καπνίζουμε... Σου λέω εγώ ένα παράδειγμα τώρα.

και ποιος θα υπερασπίσει τα δικά μου δικαιώματα ρε Heatspreader? ο καπνιστής που γράφει την υγεία μου στα @@ του επειδή θέλει να κάνει το τσιγαράκι του? που δεν γνωρίζει καν τι είναι καλό για αυτόν? Η ελευθερία κάποιου σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου...

ωραία πες ότι γίνεται αυτό που λες με το διαχωρισμό μαγαζιών...πάει κάποιος με μια παρέα 10 ατόμων που οι 5 καπνίζουν, που νομίζεις ότι θα πάει στους καπνιστές ή στους μη?

νομίζεις ότι οι μη καπνιστές θα πουν όχι στα ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους επειδή δεν αντέχουν λίγη ώρα χωρίς τσιγάρο?

Δημοσ.

στα @@ μας ο εξαρτημενος στον κλειστο χωρο, να παει εξω να εξαρτηθει. ο αλκοολικος κανει κακο στον εαυτο του, εκτος αν η εξατμιση του αλκοολ κανει και αυτη κακο.

καλα ο αλλος που ειπε οτι ειναι γαματο να πινεις και να καπνιζεις, εγω θεωρω γαματο το να πινω και να πιανω βυζια απο αγνωστες, αρα δεν θα μου πει κανεις τιποτα ε?

---------- Post added at 16:06 ----------

και ύστερα θέλει ο Teaser να μην κάνω facepalms...

είμαστε σοβαροί τώρα? τι να σκεφτεί μόνος του ο εξαρτημένος όπως λες? στα @@ του θα τους γράψει όλους για να καπνίσει...

ξέρω άτομα των οποίων συγγενείς έχουν πεθάνει από καρκίνο του πνεύμονα και αυτοί συνεχίζουν και καπνίζουν αβέρτα λες και είναι ο higlander...

περιμένεις από αυτούς να σκεφτούν τους άλλους ενώ δεν σκέφτονται τον εαυτό τους?

είναι δυνατόν να συγκρίνεις έναν άρρωστο που βρίσκεται στην κατάσταση που είναι χωρίς ουσιαστικά να "φταίει" με τον καπνιστή? έλεος δλδ...τι άλλο θα ακούσουμε

και ποιος θα υπερασπίσει τα δικά μου δικαιώματα ρε Heatspreader? ο καπνιστής που γράφει την υγεία μου στα @@ του επειδή θέλει να κάνει το τσιγαράκι του?

εχω δει ατομα που κανανε τραχειοτομη (αυτο με την τρυπα στον λαιμο) και καπνιζανε απο την τρυπα...

Δημοσ.

Elven, εγώ, για χάρη της συζήτησης, σου λέω ότι έχεις δίκιο (αν και διαφωνώ). Έχουμε λοιπόν τις περιπτώσεις του καπνίσματος και του φταρνίσματος. Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνους, αναπνευστικά προβλήματα, εμφράγματα κτλ. Το φτάρνισμα προκαλεί γρίπη. Η γρίπη σκοτώνει στην Ελλάδα μερικές εκατοντάδες φορές λιγότερους ανθρώπους σε σχέση με το κάπνισμα. Εκατοντάδες φορές λιγότερους κι απ'το παθητικό κάπνισμα, που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Αν εσύ ήσουν στην κυβέρνηση ή επιστήμονας που ασχολείται με την δημόσια υγεία, τι θα έβαζες σε προτεραιότητα; Το παθητικό κάπνισμα ή τη γρίπη;

Επίσης, επειδή κάνετε μεγάλη προσπάθεια με τις αναλογίες. Βρείτε μου έναν κλάδο εργασίας, στον οποίο να είναι γνωστή η καρκινογόνος και νοσογόνος δράση ενός παράγοντα και να μην λαμβάνεται κανενός είδους προστασία των εργαζομένων. Αφήστε τα "όποιος δε θέλει τσιγάρο, δεν πάει να δουλέψει σε μπαρ" γιατί αυτό είναι εργασιακός μεσαίωνας και δεν ισχύει σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον κλάδο.

Δημοσ.

Γιατί βρε αδελφέ να απαγορεύσουμε και σε αυτούς που καπνίζουνε να το κάνουν?

Λοιπόν η λύση:

Βήμα 1:Κάθεται ένας έξω και ανάβει τσιγάρο

Βήμα 2:Στήνεστε σε σειρά,ο ένας πίσω απο τον άλλο

Βήμα 3:Παίρνει τζούρα ο καθένας απο τον μπροστά του

Ταρά!!Και είστε νόμιμοι.Εεεεε;;

Visual-Απεικόνιση

pic12044.gif

ThReSh κ Toufas το μέτρο καλό θα κάνει,το θέμα είναι και το πόσο δημοκρατικό είναι,ε δεν είναι

Επίσης ThReSh με λίγα λόγια θέλω να πω,ότι όσο ηλίθιο και αντιδημοκρατικό σου φαίνεται να τρως πρόστιμα αν δεν φοράς μάσκα όταν είσαι άρρωστος έτσι φαίνεται και στον καπνιστή για το τσιγάρο.

Φίλιπε μη το τραβήξουμε,εξήγησα γιατί το πα

Η γρίπη μπορεί να προκαλέσει πολλά περισσότερα απο ένα φτέρνισμα σε έναν αδύναμο οργανισμό

Δημοσ.
και ποιος θα υπερασπίσει τα δικά μου δικαιώματα ρε Heatspreader? ο καπνιστής που γράφει την υγεία μου στα @@ του επειδή θέλει να κάνει το τσιγαράκι του?

Μα θα πληρώσει πρόστιμο αυτός ο καπνιστής!

Να υπάρξει ένας νόμος ισχυρός που να μη δέχεται παραθυράκια όπου και οι μεν να μπορούν να καπνίσουν και οι δε να μην ενοχλούνται από το καπνό. Το να πάει έξω ο καπνιστής δεν έχει να λέει κάτι. Το τσιγάρο για όσους δεν καπνίζουν και φυσικό να μη το ξέρουν, είναι περισσότερο η κίνηση ο τρόπος που μιλάς. Δεν είναι η φάση αρχίζω και ξενερώνω πάω να κάνω μια γραμμή...

καλα ο αλλος που ειπε οτι ειναι γαματο να πινεις και να καπνιζεις, εγω θεωρω γαματο το να πινω και να πιανω βυζια απο αγνωστες, αρα δεν θα μου πει κανεις τιποτα ε?

Κατούρα και λίγο... Ε, τι ήταν αυτό τώρα? "να πιανω βυζια απο αγνωστες" :P

εκτος αν η εξατμιση του αλκοολ κανει και αυτη κακο.

Όταν πίνεις και πιάνεις τα βυζιά αγνώστων γυναικών τις ενοχλείς... :P

Πέρα από τη πλάκα, όταν πίνεις και κάνεις φασαρίες ή τέλος πάντων εκτροχιάζεσαι, ενοχλείς. (Τροχαία, τσαμπουκάδες, κλπ)

όσο ηλίθιο και αντιδημοκρατικό σου φαίνεται να τρως πρόστιμα αν δεν φοράς μάσκα όταν είσαι άρρωστος έτσι φαίνεται και στον καπνιστή για το τσιγάρο.

Αυτό το έχουν βρει μερικοί καπνιστές τώρα για να λένε, δεν υπάρχουν αυτά...

Αφήστε τα "όποιος δε θέλει τσιγάρο, δεν πάει να δουλέψει σε μπαρ" γιατί αυτό είναι εργασιακός μεσαίωνας και δεν ισχύει σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον κλάδο.

Το bar είναι bar... Ναι, εργατικός μεσαίωνας... Δεν έχεις ένσημα, δεν έχεις Κυριακάτικά, δεν έχεις τίποτα... Και εσύ μου λες τώρα να φροντίσουμε τον εργαζόμενο από το κάπνισμα?

• Super Moderators
Δημοσ.
ThReSh κ Toufas το μέτρο καλό θα κάνει,το θέμα είναι και το πόσο δημοκρατικό είναι,ε δεν είναι

Επίσης ThReSh με λίγα λόγια θέλω να πω,ότι όσο ηλίθιο και αντιδημοκρατικό σου φαίνεται να τρως πρόστιμα αν δεν φοράς μάσκα όταν είσαι άρρωστος έτσι φαίνεται και στον καπνιστή για το τσιγάρο.

ενώ είναι δημοκρατικό να τρώω τον καπνό στην μάπα?

δεν μου φαίνεται ούτε ηλίθιο ούτε αντιδημοκρατικό να φοράει κάποιος μάσκα αναγκαστικά όταν είναι άρρωστος, αντιθέτως το βρίσκω λογικότατο...

το να καπνίζει ο άλλος και να με γράφει στα @@ του, ενώ του έχω ζητήσει να το σβήσει, μου φαίνεται όμως...

Μα θα πληρώσει πρόστιμο αυτός ο καπνιστής!

Να υπάρξει ένας νόμος ισχυρός που να μη δέχεται παραθυράκια όπου και οι μεν να μπορούν να καπνίσουν και οι δε να μην ενοχλούνται από το καπνό. Το να πάει έξω ο καπνιστής δεν έχει να λέει κάτι. Το τσιγάρο για όσους δεν καπνίζουν και φυσικό να μη το ξέρουν, είναι περισσότερο η κίνηση ο τρόπος που μιλάς. Δεν είναι η φάση αρχίζω και ξενερώνω πάω να κάνω μια γραμμή...

δεν με νοιάζει αν θα πληρώσει ή όχι, το θέμα είναι να μην αναπνέω και εγώ το τσιγάρο..

αυτό που λες δεν πρόκειται να σταθεί γιατί υπάρχουν οι μικτές παρέες, εκεί τρώει ήττα

χέστηκα αν είναι γκομενοπαγίδα το τσιγάρο, η καρκινοπαγίδα με νοιάζει...

Δημοσ.

δεν μου φαίνεται ούτε ηλίθιο ούτε αντιδημοκρατικό να φοράει κάποιος μάσκα αναγκαστηκά όταν είναι άρρωστος, αντιθέτως το βρίσκω λογικότατο...

Ωραία,είμαστε 2,άλλος ένας και το πάμε Βουλή :P

Επίσης ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι δημοκρατικά ;)

Αυτα B)

Δημοσ.

το καπνισμα ειναι μια κακη βλαβερη και ενοχλητικη συνηθεια

τιποτα αλλο

Αν εγω εχω μια συνηθεια να αναβω φωτια σε πλαστικες σακουλες και μ αρεσει να εισπνεω τον καπνο εινια θεμα δημοκρατιας να μου απαγορευσουν να το κανω μεσα σε κλειστους χωρους ?

Μη τρελλαθουμε στο τελος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...