Προς το περιεχόμενο

Λαός χωρίς ταυτότητα

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβάζοντας την Γκέμμα του Λιαντίνη δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου αυτήν την παράγραφο: "Είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μια ιστορία που ο ίδιος τη νομίζει λαμπρή. Και απορεί, πως και δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της .Οι ξένοι όμως σαν συλλογιούνται την ελληνική ιστορία, την αρχαία εννοώ, γιατί για τη νέα δεν έχουν ακούσει, και βάλουν απέναντι της εμάς τους νεοέλληνες, φέρνουν στο μυαλό τους άλλες παραστάσεις. Φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους καμηλιέρηδες που περπατούν στο Καρνάκ και στη Γκίζα. Τι σχέση ημπορεί να 'χουν, συλλογιούνται, ετούτοι οι φελλάχοι του Μισιριού σήμερα με τους αρχαίους Φαραώ, και το βασιλικό ήθος των πυραμίδων τους;

Την ίδια σχέση βρίσκουν οι ξένοι, στους σημερινούς έλληνες με τους αρχαίους. Οι θεωρίες των διάφορων Φαλμεράυερ έχουν περάσει στους Φράγκους. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι τους αποσβολώσαμε με τους ιστορικούς, τους γλωσσολόγους, και τους λαογράφους μας. Λάθος. Κρύβου με το κεφάλι με το λιανό μας δάχτυλο. " και να αναρωτιέμαι :

Τι έφταιξε ;

Ένας λαός περήφανος στα αρχαία χρόνια , όμορφος , γυναίκες και άντρες θεοί , με απαράμιλλο γούστο και φινέτσα , με όλους τους επιστημονικούς κλάδους σε άνθηση ,με τους ξένους να τους τρέφουν άπειρο σεβασμό και να έχει καταντήσει "σαλτιμπάγκος ".

Τόσο ήταν λοιπόν ;

Ω σεις μαθηματικοί, φέρτε το φως .

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τί έφταιξε; Ό,τι και στα άλλα κράτη: μεσαίωνας.

Γιατί τα άλλα κράτη προοδεύουν; Απάντηση: διαφωτισμός, εδώ στην Ελλάδα (και στη μέση ανατολή) ακόμα τον περιμένουμε.

Φυσικά ο διαφωτισμός περιλαμβάνει ως απαραίτητη προϋπόθεση τον ορθό λόγο και τον διαχωρισμό κράτους-θρησκείας.

Προσωπικά διαφοροποιούμαι από τις συγκεκριμένες απόψεις του Λιαντίνη περί ταυτότητας. Τί να την κάνω την ταυτότητα όταν δεν υπάρχει πρώτον κοινή λογική, αλλά ο καθένας λέει την μπαρούφα του και πιάνει απλώς χώρο για να γίνεται τζερτζελές και δεύτερο και κυριώτερο όταν η παλιά γενιά έχει καθήσει στην πλάτη της νέας και την απομυζά και της απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή για να μην χάσει και καλά κάποιο προνόμιο. Αυτά δεν τα λέει ο Λιαντίνης, να τους βράσω τους αρχαίους έλληνες όταν είμαι υποχρεωμένος να σκύβω το κεφάλι στους σημερινούς δασύτριχους αγριέλληνες.

Άντε καλά ξυπνητούρια, οι μπαρμπάδες μας την μόνη ιδεολογία που έχουν είναι χρώματος μωβ (από 500 και πάνω) και οι γιαγιούλες και οι παππούδες μόνο εξουσία και νταβατζιλίκι έχουν μάθει να πουλάνε στα νέα παιδιά, ενώ αυτοί ήσαν μια ζωή του κλώτσου και του μπάτσου, σύρθηκαν γλύφοντας μέχρι εκεί που έφτασαν. Το image, μην χάσουν το image και το απυρόβλητο/αλάνθαστο. Και επίσης μην τρωθεί η βλακώδης κοσμοθεωρία τους.

Σε αυτό το σημείο αναφέρω κάτι που δεν γνωρίζω να έχει ειπωθεί ποτέ: την πάλη των γενεών, κάτι αντίστοιχο με την πάλη των τάξεων. Μας έχουν κηρύξει λυσαλέο, αδυσώπητο πόλεμο και την ίδια στιγμή μας έχουν πείσει ότι μας αγαπάνε. Ο πόλεμος κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί και με μαθηματική ακρίβεια όταν η γενιά μας παλιώσει θα κάνει τα ίδια στην επόμενη, τα συλλυπητήριά μου.

Δημοσ.

Μεταξύ μας τώρα Ελληνες είμαστε μέχρι που μπήκαν οι Ρωμαίοι μέσα και ξαναγίναμε καμιά 20αριά αιώνες μετά, λιγο μετά την επανάσταση του '21.

Εν τω μεταξύ πήραν τα αρχαία κειμενάκια μας οι φράγκοι τα διάβασαν και έγιναν πιο έλληνες απο εμάς τους σημερινούς.

Με τους αιγύπτιους ο συγχωρεμένος είναι λίγο αυστηρός αφού κι αυτοί ήταν μια χώρα που κατακτήθηκε απο τους άραβες αλλά δεν απελευθερώθηκε ποτέ.

ΥΓ παρακαλώ μόνο να μιλάς καλύτερα, άκου μαθηματικοί!

Δημοσ.

ΥΓ παρακαλώ μόνο να μιλάς καλύτερα, άκου μαθηματικοί!

"Περισσότερο παρ' άλλος τη θέση πως η λυδία λίθος της καθαρής επιστήμης είναι το πείραμα μόνο με την απόδειξη που κομίζει, τη διατύπωσε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, καλλιτέχνης μέγας και μέγας θεωρητικός. Γεγονός που κάνει το λόγο του δυο φορές αναντίρρητο. Γιατί 'ναι άλλο να παινεύουν τον Καραϊσκάκη οι έλληνες, κι άλλο να τον παινεύει ο Κιουταχής. Γράφει λοιπόν ο Ντα Βίντσι: καμία έρευνα δεν ημπορεί να ονομασθεί επιστήμη, όταν δεν κατακυρώνεται από τη μαθηματική απόδειξη. Κανείς να μη με διαβάσει, ούτε να σκύψει στα έργα μου, εάν δεν είναι φύση μαθηματική. Ω σεις μαθηματικοί, φέρτε το φως."

Aπό :"ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ "του Λιαντίνη

Edit

Καμία τέτοια διάθεση δεν είχα ;)

Δημοσ.

Κατα τη γνωμη μου, στο βιντεο λεει μπουρδες.

Κι εγώ την ίδια άποψη θα είχα αν δεν είχα και την εξής απορία.

Θα έμπαινε πλάκα στην Αγιά Σοφιά; (σε αντίστοιχη περίπτωση,αν την είχαμε,αν κατέβαζαν την σημαία απο κει μπλα μπλα μπλα)

Δημοσ.

Ασχημο πραγμα η προγονοπληξια.

Στο 2009 ζουμε μη το ξεχναμε αυτο.

Για μενα η ταυτοτητα μας ειναι η ελληνικη γλωσσα μας και ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος.Δε θεωρω οτι δεν εχουμε ταυτοτητα απλα δε εχουμε συνειδηση της.

Η ταυτοτητα μας ειναι και η κληρονομια μας στο χερι μας ειναι να την αξιοποιησουμε και να την εκμεταλευτουμε για να παμε μπροστα.

Δε συμφωνω με τη ταυτοτητα που μας εχουν κολλησει σημερα με μια εικονα:

Μια ασπρη εκκλησια σε ενα ηλιοστουτο νησι με φοντο το λιμανακι και τις ταβερνες και τα σουβλατζιδικα.

Επισης δε ξερω γιατι αλλα μου τη σπανε και τυποι τυπου λιαντινη.

Πολυ κλοκλο και απο αυγο τιποτα που λεει και γεωργιου.

Μπλα μπλα μπλα μπλα απο λογια εχουμε χορτασει.

Δε θελω αλλου ανθρωπους να μιλανε θελω ανθρωπους να δημιουργουν.

Θελω μηχανικους,θελω οικονομολογους ,θελω ηλεκτρονικους ,θελω μαθηματικους θελω εξυπνους και ικανους ανθρωπους.

Για τους αρχαιους εχω μια εικονα οτι ηταν εξυπνοι ,συνειδητοποιημενοι και ικανοι ανθρωποι στην καθημερινοτητα και με ελυθερο πνευμα αμφισβητησης.

Αυτο τους εκανε και μεγαλουργησαν.

Σημερα δεν εχω καμμια απαιτηση να ειμαστε οι πρωτοι και να κυβερναμε το κοσμο και αλλες τετοιες αηδιες.

Ενα σοβαρο κρατος ας φτιαξουμε ,μια ευνομουμενη πολιτεια που θα φροντιζει για το καλο του ελληνικου λαου, ο οποιος θα εχει μια α παιδεια ωστε να ζει αξιοπρεπως και να δημιουργει.

Δε θελω καμμια σχεση να εχω με το ζορμπα, αλλα με τον Οδυσσεα.

Δημοσ.

Ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας.Πούτσα και ξύλο.Αυτό γουστάρετε αυτό έχετε.Σκατά λαός είμαστε.ΣΚΑΤΑ.ΣΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΞΕΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑ. =ρ

Δημοσ.
και οι γιαγιούλες και οι παππούδες μόνο εξουσία και νταβατζιλίκι έχουν μάθει να πουλάνε στα νέα παιδιά

Mην ντρέπεσαι, πες τα όλα εδώ. Τι σου φταίνε οι γέροι. Εκτός του ότι παίρνουν σύνταξη το οποίο είναι καθολικά κατακριτέο.

Οι θεωρίες των διάφορων Φαλμεράυερ

Βρες μου μια άλλη ευρωπαική χώρα που να γίνονται τόσες εγχειρήσεις λόγω στραβού διαφράγματος. (απόρροια των επιμειξιών με τους γουρουνομύτες τουρκοβούλγαρους)

Δημοσ.

....................

Δε θελω καμμια σχεση να εχω με το ζορμπα, αλλα με τον Οδυσσεα.

Δεν μπορεί να διαλέγεις απο την ιστορία όποια κομμάτια σου αρέσουν,απο τη στιγμή που το κράτος δέχεται τη θεωρία Βυζάντιο->Ελλάδα τότε μία απο τις εικόνες της χώρας είναι το άσπρο εκκλησάκι με φόντο τη θάλασσα

Τι σου φταίνε οι γέροι. Εκτός του ότι παίρνουν σύνταξη το οποίο είναι καθολικά κατακριτέο.

Βρες μου μια άλλη ευρωπαική χώρα που να γίνονται τόσες εγχειρήσεις λόγω στραβού διαφράγματος. (απόρροια των επιμειξιών με τους γουρουνομύτες τουρκοβούλγαρους)

Baby+Astonished.jpg

Δημοσ.
...και δεύτερο και κυριώτερο όταν η παλιά γενιά έχει καθήσει στην πλάτη της νέας και την απομυζά και της απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή για να μην χάσει και καλά κάποιο προνόμιο. Αυτά δεν τα λέει ο Λιαντίνης, να τους βράσω τους αρχαίους έλληνες όταν είμαι υποχρεωμένος να σκύβω το κεφάλι στους σημερινούς δασύτριχους αγριέλληνες.

Άντε καλά ξυπνητούρια, οι μπαρμπάδες μας την μόνη ιδεολογία που έχουν είναι χρώματος μωβ (από 500 και πάνω) και οι γιαγιούλες και οι παππούδες μόνο εξουσία και νταβατζιλίκι έχουν μάθει να πουλάνε στα νέα παιδιά, ενώ αυτοί ήσαν μια ζωή του κλώτσου και του μπάτσου, σύρθηκαν γλύφοντας μέχρι εκεί που έφτασαν. Το image, μην χάσουν το image και το απυρόβλητο/αλάνθαστο. Και επίσης μην τρωθεί η βλακώδης κοσμοθεωρία τους.

Σε αυτό το σημείο αναφέρω κάτι που δεν γνωρίζω να έχει ειπωθεί ποτέ: την πάλη των γενεών, κάτι αντίστοιχο με την πάλη των τάξεων. Μας έχουν κηρύξει λυσαλέο, αδυσώπητο πόλεμο και την ίδια στιγμή μας έχουν πείσει ότι μας αγαπάνε. Ο πόλεμος κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί και με μαθηματική ακρίβεια όταν η γενιά μας παλιώσει θα κάνει τα ίδια στην επόμενη, τα συλλυπητήριά μου.

αυτό έφταιξε; δηλαδή εάν αφήσουμε μόνο την νέα γενιά, το λύσαμε; πολύ πίκρα βγάζεις!

Λέγανε οι παλαιοί: Εδώ που είσαι, ήμουνα, κι εδώ που είμαι θάρθεις ...

Τί έφταιξε; Ό,τι και στα άλλα κράτη: μεσαίωνας.

Γιατί τα άλλα κράτη προοδεύουν; Απάντηση: διαφωτισμός, εδώ στην Ελλάδα (και στη μέση ανατολή) ακόμα τον περιμένουμε.

Φυσικά ο διαφωτισμός περιλαμβάνει ως απαραίτητη προϋπόθεση τον ορθό λόγο και τον διαχωρισμό κράτους-θρησκείας.

Προσυπογράφω!

Δημοσ.
Mην ντρέπεσαι, πες τα όλα εδώ. Τι σου φταίνε οι γέροι. Εκτός του ότι παίρνουν σύνταξη το οποίο είναι καθολικά κατακριτέο.

Τα είπα ήδη.

Τώρα αν εσύ και άλλοι έχετε συνηθίσει το νταβατζιλίκι και σας αρέσει και από πάνω...

Δημοσ.

Κεντάς πάλι ε; Με τηράς πώς σε τηράω

FA160.jpg

Δημοσ.
Κι εγώ την ίδια άποψη θα είχα αν δεν είχα και την εξής απορία.

Θα έμπαινε πλάκα στην Αγιά Σοφιά; (σε αντίστοιχη περίπτωση,αν την είχαμε,αν κατέβαζαν την σημαία απο κει μπλα μπλα μπλα)

Aν σου πω οτι δε μ ενδιαφερει καθολου?? Ο κοσμος προχωραει, αντιμετωπιζει καθε μερα νεα προβληματα, νεες καταστασεις, δε γινεται να καταναλωνουμε τοση φαια ουσια για μαλ***ιες. (αναφερομαι στον τραγικο με την Ακροπολη).

Για μενα καλα τα συμβολα, καλα τα μνημεια, αλλα παν'απ'ολα ο ανθρωπος. Και πιστεψε με, κανενα προβλημα που να αφορα το συγχρονο νεοελληνα δεν σχετιζεται με την πλακετα που εχει τοποθετηθει στην Ακροπολη.

Και αν καποιος ψαχνει να δικαιολογησει την αποψη του για τον ξεπεσμο του Νεοελληνα, δεν ειναι αναγκη να κοιταξει εκει-ας δει πως φερεται η κοινωνια μας στους αδυναμους, τους φτωχους, τους συνταξιουχους, κτλ.. και θα βρει τις απαιτουμενες αποδειξεις.

edit: Μιλαμε ουσιαστικα για ενα ζητημα που αφορα την αισθητικη του κυριου και τπτ πιο σοβαρο/σημαντικο.

Δημοσ.

Ο ηλίθιος πατριωτισμός του Ελληνάρα.Που ήμαστε και και που καταντήσαμε.Τι που κατάντησες ρε μαλάκα εσύ φταις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...