Προς το περιεχόμενο

Λαός χωρίς ταυτότητα

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πρώτα από όλα φταίξαμε εμείς, οι ίδιοι οι Έλληνες..

Και μόνο εμείς.Στη παρούσα φάση χρειαζόμαστε απλά έναν ισχυρό και ικανό ηγέτη να κυβερνήσει τη χώρα μας ανεξαρτήτου χρώματος που να αγαπάει την Ελλάδα και να μη ψάχνει να βρει τρόπους να γεμίσει μόνο τη τσέπη του.Επίσης καθοριστικός παράγοντας στο μπρεϊνγουασιν είναι και τα ΜΜΕ (μην αναφέρω κανάλια με πράσινους και μπλε).Πουλάνε προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και αναγκάζουν το λαό να δημιουργεί λάθος συμπεράσματα.Κακά τα ψέμματα όμως πεινάμε.Κοιτάμε το ρουσφέτι μας, τη βόλεψη μας επειδή είμαστε τόσο απελπισμένοι που δε πιστεύουμε οτι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα.Βέβαια ο ''αγών'' πιθανόν να μην αλλάζει τίποτα αλλά και ο σταρχιδισμός ΣΙΓΟΥΡΑ δεν αλλάζει τίποτα.

Το τελειωτικό χτύπημα ήλθε με τον χριστιανισμό.

Αποκρατικοποίηση θες;Δε νομίζω ο,τι παίζει ρόλο.Ο κόσμος αγανάκτησε.Ένα σταυρό κάνει και ένα ''βόηθα παναγιά μου'' λέει.Τον βοηθάει ψυχολογικά.Ίσως η θρησκεία και η πίστη στο θεό για μερικούς να είναι η μόνη ελπίδα που έχουν στη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είσαι 70 χρονών; Διότι για πιτσιρικάς μια χαρά κρίνεις.

Κοίτα τα "πιτσιρικάς" και λοιπες μλκιούλες σε pm.Όσο για το ότι κρίνω νομίζω πως έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω από τα αποθημένα που μου έχει δημιουργήσει η προηγούμενη ελληναρογεννεά.Φαύλος κύκλος λέγεται νομίζω.

Δημοσ.
Ναι το λύσαμε. Η νέα γενιά είναι πάντα το μέλλον. Αυτό είναι νόμος.

Η νέα γενιά έχει τα πτυχία, τις ξένες γλώσσες και την τεχνογνωσία, όχι οι χαμέρπηδες μπαρμπάδες-διευθυντές που το μόνο που κοιτάνε είναι πώς να σε στύψουν. Άσε ρε μαν..

Ξέρουν αυτοί τί είναι βιογραφικό ή συνέντευξη ή εφόδια; Μου, χα, χα, ποια εφόδια; ...

Να υποθέσω ότι περνάς άσχημα στη δουλειά σου; Ή ότι δεν έχεις βρεί αντίστοιχη των προσόντων σου;

Να σου θυμίσω μόνον ότι έχουμε "πήξει" στα "πτυχία, τις ξένες γλώσσες και την τεχνογνωσία" Θυμάμαι τι πανηγυράκι είχε γίνει με τον περιβόητο "ιό του 2000". Κάτι φέρελπεις νέοι με "πτυχία, ξένες γλώσσες και τεχνογνωσία... Πολύ το χρήμα...

Και ξέρω και πολλά άλλα "πρότζεκτς"...

Δεν είναι ηλικιακό το θέμα, ξεκόλλα... Γι αυτό που αναφέρεις πάντως, και που φυσικά δεν φταίνε οι νέοι, έχει καταστραφεί η χώρα γιατί το μόνο που παράγει είναι πτυχία, ξένες γλώσσες και τεχνογνωσία. Μένει εκεί όμως, πεδίο εφαρμογής δεν υπάρχει.

Το μερίδιο ευθύνης σε αυτούς τους νέους, βρίσκεται μόνο στο ότι δεν επαναστατούν. Και φτιάχνουν αδιαμαρτύρητα την γενιά των 300 ευρώ. Και οι περισσότεροι απο αυτούς ψάχνουν να βρούν μέσο για να πάνε στο δημόσιο.

Και δεν γίνονται υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εργάτες, κομμώτριες... Ναί σπουδαγμένοι και με τα πτυχία τους.

Για να μην παρανοήσεις δεν εννοώ επανάσταση να πάνε να ενταχθούν σε κάποιο κόμμα. Να φτιάξουν νέα κόμματα. Να βγούν στους δρόμους. Όχι με βία. Η επανάσταση δεν είναι πίσω απο τα pc's.

Δημοσ.

Ωραιο θρεντακι

αρχικα ειναι θεμα παιδειας πιστευω (παιδεια φυσικα δεν ειναι μονο η υποχρεωτικη σχολικη εκπαιδευση αλλα και τα παραδειγματα της κοινωνιας,η ανατροφη των παιδιων απο τους γονεις τους κλπ) ,καπου ο λαος παρασυρθηκε απο ανικανους λαοπλανους ξενολατρες ηγετες οι οποιοι σε μια προσπαθεια γρηγορης και ευκολης προοδου αντεγραψαν τον δρομο των δυτικων

τα προτυπα και οι αξιες αλλαξαν σιγα σιγα αλλαζοντας και τις νεες γενιες ωσπου απο γεννητορες γνωσης,αξιων και πολιτισμου καταληξαμε να πηθικιζουμε στειρα τους ξενους

το ιδιο επαθαν βεβαια και αλλοι λαοι οπως πχ οι Αιγυπτιοι,πραγμα φυσιολογικο αφου καθε πολιτισμος κανει τον κυκλο του φτανοντας σε ενα ζενιθ ακμης το οποιο αναποφευκτα ακολουθειται απο κατρακυλα

για να παρει την θεση του καποιος αλλος πολιτισμος κλπ

we had our time

Δημοσ.

αρχικα ειναι θεμα παιδειας πιστευω (παιδεια φυσικα δεν ειναι μονο η υποχρεωτικη σχολικη εκπαιδευση αλλα και τα παραδειγματα της κοινωνιας,η ανατροφη των παιδιων απο τους γονεις τους κλπ)

Από εκεί νομίζω και εγώ πως ξεκινάνε όλα .

" Αν βλέπεις ένα χρόνο μπροστά, φύτεψε ρύζι.Αν βλέπεις δέκα χρόνια μπροστά φύτεψε δέντρα . Αν βλέπεις εκατό χρόνια μπροστά εκπαίδευσε τα παιδιά σου ."

Δημοσ.
Ωραιο θρεντακι

αρχικα ειναι θεμα παιδειας πιστευω (παιδεια φυσικα δεν ειναι μονο η υποχρεωτικη σχολικη εκπαιδευση αλλα και τα παραδειγματα της κοινωνιας,η ανατροφη των παιδιων απο τους γονεις τους κλπ) ,καπου ο λαος παρασυρθηκε απο ανικανους λαοπλανους ξενολατρες ηγετες οι οποιοι σε μια προσπαθεια γρηγορης και ευκολης προοδου αντεγραψαν τον δρομο των δυτικων

τα προτυπα και οι αξιες αλλαξαν σιγα σιγα αλλαζοντας και τις νεες γενιες ωσπου απο γεννητορες γνωσης,αξιων και πολιτισμου καταληξαμε να πηθικιζουμε στειρα τους ξενους

το ιδιο επαθαν βεβαια και αλλοι λαοι οπως πχ οι Αιγυπτιοι,πραγμα φυσιολογικο αφου καθε πολιτισμος κανει τον κυκλο του φτανοντας σε ενα ζενιθ ακμης το οποιο αναποφευκτα ακολουθειται απο κατρακυλα

για να παρει την θεση του καποιος αλλος πολιτισμος κλπ

we had our time

Δεν εχεις αδικο, αλλα, ειτε για τους μπατσους λεμε, ειτε για το οτι τρεχουμε ολη μερα για 700ε, ειτε οτι μας τα παιρνει χοντρα η εκκλησια ΑΕ., ειτε οτι ειμαστε τελικα ενας λαος χωρις ταυτοτητα, για ολα καταληγουμε οτι υπαρχει ελλειψη παιδειας.

Μηπως τελικα να ανοιγαμε ενα κεντρικο θεμα, με την ελλειψη της παιδειας, παρα ολα αυτα που τελικα εχουν τον ιδιο παρονομαστη; ;)

Δημοσ.

Όλα μοιραία είναι.

Φαύλοι κύκλοι παντού, και να σπάσουν οι μικρότεροι κύκλοι, οι μεγαλύτεροι διαφοροποιούνται λίγο, αλλά ποτέ δεν σπάνε.

Και "εμείς" ψάχνουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε τι 'φταίει' , λες και θα το διορθώσουμε.

Θα πέταγα και ένα κλίσέ ακόμα περί αλλαγής και αλλαγής του κόσμου, αλλά δεν θα το κάνω.

Δημοσ.
Να υποθέσω ότι περνάς άσχημα στη δουλειά σου; Ή ότι δεν έχεις βρεί αντίστοιχη των προσόντων σου;

Να σου θυμίσω μόνον ότι έχουμε "πήξει" στα "πτυχία, τις ξένες γλώσσες και την τεχνογνωσία" Θυμάμαι τι πανηγυράκι είχε γίνει με τον περιβόητο "ιό του 2000". Κάτι φέρελπεις νέοι με "πτυχία, ξένες γλώσσες και τεχνογνωσία... Πολύ το χρήμα...

Και ξέρω και πολλά άλλα "πρότζεκτς"...

Δεν είναι ηλικιακό το θέμα, ξεκόλλα... Γι αυτό που αναφέρεις πάντως, και που φυσικά δεν φταίνε οι νέοι, έχει καταστραφεί η χώρα γιατί το μόνο που παράγει είναι πτυχία, ξένες γλώσσες και τεχνογνωσία. Μένει εκεί όμως, πεδίο εφαρμογής δεν υπάρχει.

Το μερίδιο ευθύνης σε αυτούς τους νέους, βρίσκεται μόνο στο ότι δεν επαναστατούν. Και φτιάχνουν αδιαμαρτύρητα την γενιά των 300 ευρώ. Και οι περισσότεροι απο αυτούς ψάχνουν να βρούν μέσο για να πάνε στο δημόσιο.

Και δεν γίνονται υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, εργάτες, κομμώτριες... Ναί σπουδαγμένοι και με τα πτυχία τους.

Για να μην παρανοήσεις δεν εννοώ επανάσταση να πάνε να ενταχθούν σε κάποιο κόμμα. Να φτιάξουν νέα κόμματα. Να βγούν στους δρόμους. Όχι με βία. Η επανάσταση δεν είναι πίσω απο τα pc's.

Κλασσικές μπαρούφες, όταν κάτι μας πονάει και δεν έχουμε τι να πούμε, προσωπική επίθεση και άγιος ο θεός.

Aλλη κλασσική μπαρούφα, την έχω διαβάσει και αλλου, αν οι νέοι γινόντουσαν υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι τώρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Είναι ηλικιακό από τη στιγμή που η παλιά γενιά κάνει παρασκηνιακό πόλεμο στη νέα γενιά. Προσωπικά πάντως το ονόμασα πάλη των γενεών. Αν σα αρέσει, αν δεν σα αρέσει πρόβλημα σου.

Το πρόβλημα με το χάσμα των γενεών είναι υπαρκτό όπως και το πρόβλημα με την νεοελληνική κουλτούρα που είναι οποσθοδρομικη. Και στα δυο προβλήματα πρωτοστατεί η παλιά γενιά και είναι αυτή η πηγή των προβλημάτων.

Αν δεν φταίνε αυτοί τότε ποιοι φταίνε; Οι αμερικανοι, εξωγήινοι, τούρκοι, γύφτοι, μετανάστες, εβραίοι κλπ..

Απλά αυτονόητα πράγματα που αδυνατείτε να κατανοήσετε, γιατί άραγε;

Δημοσ.

Προφανώς και κάθε μεγαλύτερη γενιά έχει μερίδιο ευθύνης, δεν είναι όλο δικό τους όμως.

Πολλοί φταίνει και είναι απίστευτα υπεραπλουστευτικό να ρίχνεις όλη την ευθύνη σε μια συγκεκριμένη παράμετρο (πολιτικοί / μεταναστάτες / μεγαλύτεροι ηλικιακά κλπ).

Αν μου έβαζες ένα μαχαίρι στον λαιμό θα σου απαντούσα ότι φταίει ο εκάστοτε κοινωνικός προγραμματισμός σε συνδυασμό με συγκεκριμένα αρχέτυπα του ανθρώπου.

Δημοσ.
nick[;2692673']Προφανώς και κάθε μεγαλύτερη γενιά έχει μερίδιο ευθύνης' date=' δεν είναι όλο δικό τους όμως.

Πολλοί φταίνει και είναι απίστευτα υπεραπλουστευτικό να ρίχνεις όλη την ευθύνη σε μια συγκεκριμένη παράμετρο (πολιτικοί / μεταναστάτες / μεγαλύτεροι ηλικιακά κλπ).

Αν μου έβαζες ένα μαχαίρι στον λαιμό θα σου απαντούσα ότι φταίει ο εκάστοτε κοινωνικός προγραμματισμός σε συνδυασμό με συγκεκριμένα αρχέτυπα του ανθρώπου.[/quote']

Δυστυχώς είναι όπως τα λέω.

Όταν κάποιος στην Ελλάδα θελήσει να αλλάξει κάτι, τότε πάντα πέφτει πάνω σε ξέρεις τι. Οι βιολογικοί φορείς του σκοταδισμού στην Ελλάδα είναι οι μπαρμπάδες μας. Αν δεν αντιταχθείς σε αυτούς τότε σε ποίους θα αντιταχθείς; Στους εξωγήινους; Απλή λογική.

Η αλλαγή προς το καλύτερο περνάει μέσα από την αμφισβήτηση. Και η αμφισβήτηση πάντα πρέπει να έχει κάποιον στόχο με ονοματεπώνυμο, αλλιώς θα πέσει στον αέρα.

Τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες, βεγγαλικά άνευ γομώσεως.

(Ναι δεν είναι όλο δικό τους, αλλα σχεδόν όλο δικό τους.

Το παραμύθι περί παθητικής νεολαίας πρέπει να πάψει. Πάντα οι αλλαγές έρχονται με μπροστάρηδες τη νέα γενιά (λογικό είναι εξάλλου) συν μια μερίδα της παλιάς που τους υποστηριζει. Εδώ στο Ελλαδιστάν όλοι συνωμοτούν εναντίον του νέου, για ότι κάνει είναι υπόλογος για ότι κάνουν αυτοί δεν φταίει κανεις τους..)

Δημοσ.
nick[;2692690'']Συγκεκριμένο παράδειγμα. Θες να αλλάξεις τι και πέφτεις πάνω σε τι.

Παραδείγματα μπόλικα: πολιτικά, κοινωνικά, δικαιώματα, τρόποι αντίληψης, συμπεριφορές, αντιμετώπιση προβλημάτων και αλλα πολλά.

Δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα.

Δημοσ.

Ναι μα αν δεν μπορείς να τεκμηριώσεις αυτό που λες, ξέρεις, κύρους κατάβαση.

edit και οντόπικ αν και επαναλαμβάνομαι:

"Oι Έλληνες αν και αξιόλογοι μαχητές δεν έκαναν κατακτήσεις γιατί εξαντλούσαν την στρατιωτική τους μήνι κυρίως αναμεταξύ τους. Aφέθηκε στον ημιβάρβαρο Aλέξανδρο η εξάπλωση του ελληνισμού ως τη μέση ανατολή και το να κάνει τα ελληνικά την λόγια γλώσσα στην Αίγυπτο τη Συρία και τα έσω μέρη της Μικράς Ασίας. Oι Έλληνες δε θα μπορούσαν ποτέ να καταφέρουν κάτι τέτοιο, όχι από έλλειψη στρατιωτικής υπεροχής, αλλά εξ αιτίας της ανικανότητας τους για πολιτική συνύπαρξη. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ, αλλά ήταν η ελληνική ιδιοφυΐα που ενέπνευσε ξένα έθνη και προκάλεσε την διασπορά και εξάπλωση της κουλτούρας."

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...