Προς το περιεχόμενο

Money as debt

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Με μπερδέψατε. Συζητάμε τους ληστρικούς όρους των τραπεζών ή την παρθενογέννηση χρήματος; Αν προσπαθείτε να καλύψετε το ερωτηματικό με κείμενα που θυμίζουν αποσπάσματα απο εχμ ανακοινώσεις
Εξήγησέ μας πρώτα γιατί δεν είναι σωστό να δημιουργείται καινούριο χρήμα από τις τράπεζες και να πέφτει στο σύστημα ουρανοκατέβατο, σαν οικονομολόγος που είσαι και μετά πάμε στα άλλα .
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ να σου πω γιατί δεν είναι σωστό κατί με το οποίο σπάζεσαι; Εφόσον σπάζεσαι, αυτό πάει να πει ότι έχεις γνώμη. Άρα εξεφρασε την (αν θες).

Δημοσ.

Ειμαι μια τραπεζα και εχω κεφαλαιο 1.000 ευρω.

Ερχεσαι και μου ζητας ενα δανειο 10.000 ευρω.

Με βαση το 9 προς 1, κοβω αλλα 9.000 ευρω και σου δινω 10.000 ευρω.

Για να μπορεσεις να μου αποπληρωσεις το δανειο, πρεπει να μου δωσεις 11.000 ευρω.

Τα 1.000 παραπανω ευρω που θα βρεθουν αν οχι παλι απο μενα στο επομενο δανειο που θα σου δωσω;

Δημοσ.
Εγώ να σου πω γιατί δεν είναι σωστό κατί με το οποίο σπάζεσαι; Εφόσον σπάζεσαι, αυτό πάει να πει ότι έχεις γνώμη. Άρα εξεφρασε την (αν θες).
Εγώ δεν σε ρώτησα αν είναι σωστό ή λάθος , σου είπα να καταθέσεις την επιστημονική σου άποψη .

ΕDITΜεταφορικά το έγραψα .

Δημοσ.

Το προβλημα φιλη μου σε τελικη αναλυση ειμαστε εμεις οι ιδιοι και η φυση μας και οχι τα διαφορα συστηματα που εφευρισκουμε στην προσπαθεια μας για αναπτυξη.

Δεν ξερω για σενα αλλα εμενα κανεις δεν μου ζητησε την βοηθεια μου για να βελτιωσουμε το κοσμο. Το "εμεις" που λες, οταν δεν περιλαμβανει εμενα, εσενα και τους συμφορουμιτες δεν ειναι "εμεις" αλλα "αυτοι". :-)

Δημοσ.

+BaLsAmoMenos

τι να πω οι περισσοτεροι ασχολειστε με το δαχτυλο και αγνοειτε το δασος

η ολη ιστορια ειναι ετσι στημενη ωστε να εισαι παντα χρεωμενος και υποδουλος,οι κυβερνησεις και τα media φυσικα τουμπεκι γιατι money talks.........

ολα τα αλλα ειναι συζητησεις επμνευσμενων:lol:-αποτυχημενων τεχνοκρατων που αδυνατουν να αποδεχτουν οτι ειναι αλλο ενα γραναζι και οχι οι masters of the universe-keepers of the ultimate knowledge οπως θελουν να πιστευουν

Δημοσ.
Εγώ δεν σε ρώτησα αν είναι σωστό ή λάθος , σου είπα να καταθέσεις την επιστημονική σου άποψη .

Δε μου είπες να καταθέσω την άποψη μου, μου είπες να πω γιατί είναι λάθος. Ε σόρρυ αλλά δεν πιστεύω ότι ειναι λάθος. Ή μάλλον θα έλεγα ότι η λέξη λάθος ή σωστό είναι τελειώς άκυρες στην προκειμένη περίπτωση. Αν εξαιρέσουμε το σενάριο του "οι τράπεζες μόνο να δέχονται καταθέσεις κοινώς να κρατούν 100% των καταθέσεων ως διαθέσιμα στο σεντούκι τους", σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο και με οποιοδήποτε ratio η δημιουργία νέου χρήματος είναι αναπόφευκτη.

Και τώρα θα ρώταγα γιατί η δημιουργία νέου χρήματος είναι κατ' ανάγκη κακή, αλλά ακόμα δεν πήρα απάντηση στην ερώτηση που έκανα 4 σελίδες πριν, τρελός είμαι να κάνω νέα;

Και btw δεν περιμένω κανένα να μου πει αν έχω επιστημονική άποψη μεταφορικά ή όχι. Και επιπλέον προτιμώ να είμαι γρανάζι του συστήματος και να αμοίβομαι έτσι ώστε να μπορώ να καλύπτω όλες μου τις ανάγκες έτσι ώστε όλο το balance της πιστωτικής μου να εξοφλείται εις το ακέραιο κάθε μήνα, παρά να είμαι όψιμος επαναστάτης με 4 καταναλωτικά, 2 τερματισμένες πιστωτικές και παρόλα αυτά να έχω μούτρα να μιλάω για το κακό τραπεζικό σύστημα που η πουτάνα η κοινωνία με έκανε να χωθώ μέχρι τα αυτιά μέσα.

Δημοσ.
Δε μου είπες να καταθέσω την άποψη μου, μου είπες να πω γιατί είναι λάθος. Ε σόρρυ αλλά δεν πιστεύω ότι ειναι λάθος. Ή μάλλον θα έλεγα ότι η λέξη λάθος ή σωστό είναι τελειώς άκυρες στην προκειμένη περίπτωση. Αν εξαιρέσουμε το σενάριο του "οι τράπεζες μόνο να δέχονται καταθέσεις κοινώς να κρατούν 100% των καταθέσεων ως διαθέσιμα στο σεντούκι τους", σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο και με οποιοδήποτε ratio η δημιουργία νέου χρήματος είναι αναπόφευκτη.

Και τώρα θα ρώταγα γιατί η δημιουργία νέου χρήματος είναι κατ' ανάγκη κακή, αλλά ακόμα δεν πήρα απάντηση στην ερώτηση που έκανα 4 σελίδες πριν, τρελός είμαι να κάνω νέα;

Οι οικονομικές πυραμίδες (Ponzi schemes), για να συνεχίσουν την ανάπτυξη τους έχουν ως απαραίτητη προϋπόθεση οι εισροές στο σύστημα να είναι μεγαλύτερες από τις εκροές, διαφορετικά καταρρέουν ως χάρτινος πύργος.

Η πυραμιδική ανάπτυξη των δυτικών οικονομιών από το 1971, (έτος αποδέσμευσης της σχέσης χαρτονομίσματος ως προς το χρυσό), μέχρι και σήμερα βασίστηκε στη διαρκή αύξηση του δημοσίου χρέους σε πρώτη φάση και στην αχαλίνωτη αύξηση του δανεισμού για επιχειρήσεις και καταναλωτές σε δεύτερη φάση.

Η φάμπρικα του δανεισμού ήταν μια γλυκιά σειρήνα για όλους. Οι επιχειρήσεις είδαν τα μεγέθη τους να αυξάνουν λόγω της υπερκατανάλωσης. Οι τράπεζες ως μεσάζοντες του αγαθού που ήθελαν πάντα όλοι, δηλαδή του χρήματος, πολλαπλασίασαν τις αξίες τους διακινώντας το και στις ευρείες μάζες. Οι πολιτικοί δεν αντιμετώπισαν εξεγέρσεις από το λαό που δεν έλαβε ποτέ μισθολογικές αυξήσεις ανάλογες του πληθωρισμού. Το πόπολο ως αγέλη συνήθως υπερδανείστηκε όχι απλά για να αντισταθμίσει την απώλεια των εισοδημάτων του λόγω πληθωρισμού αλλά για να ανεβάσει το καταναλωτικό επίπεδο της ζωής του πέρα από τις πραγματικές του δυνατότητες.

Το παραμύθι ήταν ωραίο και διήρκεσε αρκετά, όμως, το τέλος ήρθε διότι το σύστημα έφτασε στο σημείο που αδυνατεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο χρέος από αυτό που καλείται να αποπληρωθεί. Αυτό είναι και το τέλος της πυραμίδας που γκρεμίζεται γρήγορα και δυστυχώς λίγα μπορεί να γίνουν για να ανακοπεί η ορμή.

Το δυστύχημα είναι ότι οποιαδήποτε προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος έχει ως βάση τη δημιουργία νέου χρέους! Η υποκρισία συνεχίζεται και το πόπολο κραυγάζει για παροχές με τους ταγούς να συσκέπτονται για να αποφασίσουν το ύψος του νέου δανεισμού.

Ο λαϊκισμός με τις κακές τράπεζες που δεν δίνουν το χρήμα για να ανασάνει η οικονομία περισσεύει. Οι τράπεζες με ίδια κεφάλαια 1 ευρώ έχουν έκθεση σε επενδυτικούς κινδύνους και χορηγήσεις από 10 ευρώ οι πιο συντηρητικές έως 30-50 ευρώ για τις πιο επιθετικές. Αυτό σημαίνει ότι πτώση του ενεργητικού τους 2-10% μηδενίζει τα ίδια τους κεφάλαια, δηλαδή της καθιστά χρεοκοπημένες. Με τα χρηματιστήρια 50% χαμηλότερα, τη στεγαστική αγορά σε ελεύθερη πτώση και την επερχόμενη αδυναμία των καταναλωτών να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους χρέη υπάρχει αμφιβολία ότι χάθηκε το 2-10% του ενεργητικού των τραπεζών; Το τελευταίο ευρώ που εισρέει στα ταμεία τους είναι για να βουλώσει τρύπες και όχι να ανοίξει καινούργιες. Επιπρόσθετα έχεις να αντιμετωπίσεις τον κλασσικό τραπεζίτη ο οποίος αντιδρά όπως ο αδαής επενδυτής στο χρηματιστήριο, δανείζει αφειδώς στην καλή αγορά και δεν δίνει σεντ όταν η κρίση μπορεί να έχει δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες.

Πηγή http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=3&id=662149&expand=1

Κοίτα ,δεν μου αρέσει αυτή η κουβέντα και να χρησιμοποιώ συστημικές πηγές αλλά φευ η ουσία είναι άλλη και είναι off topic.

Δημοσ.

Χωρίς παρεξήγηση, αφήνεις στην απέξω ένα μεγάλο κομμάτι : το ηθικό. Και γι' αυτό όταν γράφεις όπως έγραψες το τελευταίο σου ποστ, ακούγεσαι σα νταβατζής που λέει προτιμάω να είμαι ένας μυρωδάτος και ατσαλάκωτος νταβάς, κι όχι καταντημένος σαν εσάς τις πουτάνες μου...

Το ξαναλέω : χωρίς παρεξήγηση, αλλά ΕΤΣΙ ακούγεται.

Και το θέμα των περισσότερων εδώ στο θρεντ, είναι το ηθικό πρόβλημα που προκύπτει. Ηθικό που έχει μια χαρά προεκτάσεις στις τσέπες όλων.

Επίσης, δεν είναι το θέμα, αν το πιστόλι που διάλεξες για τη ληστεία, είναι το καλύτερο, αν έχει ελάχιστη απόκλιση από το στόχο, αν γενικώς είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφοράει στην αγορά ή όχι, εκεί που άλλα έχουν αποτύχει κτλ.

Το θέμα είναι η ληστεία.

Δημοσ.

Και το θέμα των περισσότερων εδώ στο θρεντ, είναι το ηθικό πρόβλημα που προκύπτει. Ηθικό που έχει μια χαρά προεκτάσεις στις τσέπες όλων.

Kαι όχι μόνο ,αλλά και στην ζωή των λαών φτωχών κρατών που τους απομυζεί αυτό το σύστημα .
Δημοσ.

wash καμία παρεξήγηση. Δε με ενδιαφέρει πως ακούγομαι αρκεί να μην παραβιάζω κάποιο κανόνα(και αυτό όχι όσο συχνά θα ήθελα). Και δε συμφωνείς και συ πως είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορείς τις τράπεζες και παράλληλα να παίζεις το παιχνίδι τους και μετά να τις κατηγορείς για τα δεινά που η δική σου ηλιθιότητα προκάλεσε; Προσωπικά προτιμώ να δουλεύω σε τράπεζα και όχι να δουλεύω για την τράπεζα, αυτό λέω.

Δημοσ.
και παράλληλα να παίζεις το παιχνίδι τους και μετά να τις κατηγορείς για τα δεινά που η δική σου ηλιθιότητα προκάλεσε;

Eννοείς εδώ σαφέστατα τα golden boys που έδωσαν επισφαλή δάνεια και χρεωκόπησαν τους εργοδότες τους .
Δημοσ.

Καλό αλλά όχι διότι στην περίπτωση που αναφέρεις τα gb έπαιξαν το δικο τους παιχνίδι και όχι παιχνίδι άλλων. Και όπως λένε οι Bird and Fortune στο γνωστό σκετσάκι (ψάχτε το στο youtube αν και βασικά βλακεία μου που σας το λέω διότι μετά θα κάνετε 5-6 νέα τόπικ και θα πρέπει να αγοράσω πιο φαρδιά παντελόνια απο το πρήξιμο με τις ανακρίβειες) "it is not stupidity but as PM Gordon Brown said the ingenuity of the markets".

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλώ να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην συνεχιστούν οι απόπειρες μείωσης των 'συνομιλητών' μας.

Δημοσ.
Περιμένω κάποιον και ειδικά απο τους σοκαρισμένους να μου εξηγήσει γιατί η δημιουργία χρήματος μέσω των εμπορικών τραπεζών είναι απαραίτητα κακή.

Διασκεδάζω ιδιαίτερα βλέποντας άτομα που μόλις το είδαν να σκάνε και να λένε κοιμόμασταν, τώρα είδαμε το φως το αληθινό μπλα μπλα μπλα. Σόρρυ παίδες αλλά αν νομίζετε ότι ξυπνήσατε επειδή είδατε ένα video (τουτέστιν μια πήγη/όψη της κατάστασης) και νόμιζετε ότι πλέον ξέρετε, απλά χαίρομαι διότι μόλις αλλάξατε πλευρό και ως εκ τούτου δε θα σηκωθείτε πιασμένοι το πρωι.

Απο κει και πέρα συνιστώ το συγκεκριμένο link σε όσους έχουν 2-3 πόντους ευφύιας για πέταμα. Διότι σίγουρα βλέποντας το θα βγείτε κατα κάτι πιο ηλίθιοι.

Εντάξει το μεγαλείο σου δεν το αγγίζουμε, αναμφισβήτητα δεν έχουμε τόσο βαθιά γνώση του συστήματος αλλά δώσε μας την πολυτέλεια να προσπαθούμε να το μάθουμε και να σε διασκεδάζουμε χωρίς να πρέπει να σπουδάσουμε 4 χρόνια οικονομικά για να έχουμε το δικαίωμα να μιλήσουμε χωρίς να μας ειρωνευτείς.

Ενδεχομένως, αλλά αμφιβάλλω αν χρειάζεται πτυχίο οικονομικής σχολής προκειμένου να εφαρμόσεις απλή λογική και να μην πάρεις σαν αυθεντία ένα βίντεο αμφιβόλλου ποιότητας

Δεν πήραμε κάτι ως αυθεντία, γι αυτό το άνοιξα το thread, για να μας πούνε οι πεφωτισμένοι την άποψη τους και όχι να μας ειρωνεύονται.

Δεν είδα κάποια ερώτηση για να απαντήσω. Και αν νομίζεις ότι θα αφιερώσω το χρόνο μου σχολιάζοντας όλη αυτή την μπουρδολογία που παρακολούθησα είσαι γελασμένη.

ΟΚ, ερώτηση : Απάντησε στις 4 ερωτήσεις που θέτει στις κυβερνήσεις το βίντεο προς το τέλος.

Αν δεν είσαι διατεθιμένος να σχολιάσεις την μπουρδολογία γιατί postάρεις στο thread?

Θα ήθελα πολύ πάντως να μας διαφωτίσεις με τις γνώσεις σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...