jimarass Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Δημοσ. 15 Μαΐου 2009 Παιδιά, πέρισυ αγόρασα αμάξι καινούριο συνολικής αξίας 16700, από τα οποία τα μισά τα έδωσα προκαταβολή και άλλα 3600 τα έδωσα μέχρι τέλος Δεκέμβρη 2008. Αυτά τα ποσά, δεδομένου ότι το αμάξι είναι 1.2 και επομένως δεν υποβάλεται σε τεκμήριο, πρέπει να τα δηλώσω στους κωδικούς 767 και 719 ως τεκμαρτή δαπάνη για αγορά αυτοκινήτου?
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Τα χρηματα που πληρωσες συνολικα θα τα γραψεις στον 719. Αφου πληρωσες συνολικα κατω απο 12000 ευρω που ειναι το ελαχιστο αφορολογητο δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα . Το αυτοκινητο θα το περιγραψεις στον πινακα 5.1.γ
jimarass Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Τα χρηματα που πληρωσες συνολικα θα τα γραψεις στον 719. Αφου πληρωσες συνολικα κατω απο 12000 ευρω που ειναι το ελαχιστο αφορολογητο δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις προβλημα . Το αυτοκινητο θα το περιγραψεις στον πινακα 5.1.γ Σε ευχαριστώ φίλε. Ωστόσο, ο κωδικός λέει και μάλιστα υπογραμίζει ότι βάζουμε τα λεφτά που πληρώσαμε μετρητά. Έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να συμπεριλάβω δόσεις δανείου.....?? PS Αν δηλαδή αγόσαζα αμάξι 30000 ευρώ ,γιατί να φορολογηθώ?? Αποκλείεται να τα είχα μαζέψει τα λεφτά σε προηγούμενα χρόνια με αποταμιεύσεις??
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Σε ευχαριστώ φίλε. Ωστόσο, ο κωδικός λέει και μάλιστα υπογραμίζει ότι βάζουμε τα λεφτά που πληρώσαμε μετρητά. Έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να συμπεριλάβω δόσεις δανείου.....?? PS Αν δηλαδή αγόσαζα αμάξι 30000 ευρώ ,γιατί να φορολογηθώ?? Αποκλείεται να τα είχα μαζέψει τα λεφτά σε προηγούμενα χρόνια με αποταμιεύσεις?? Και οι δοσεις που πληρωσες μεχρι 12/08 μετρητα θεωρουντε. Σιγουροτατα . Για αμαξι 30000 θα δηλωνες οσα πληρωσες το 2008 παλι . Αν δεν σε καλυπτε το εισοδημα για τα λεφτα μπορουσες να χρησιμοποιησεις αποταμιευσεις αν προεκυπταν απο προηγουμενες δηλωσεις γραφοντας το ποσο στον 787 . Ετσι δεν θα ειχες προβλημα.
jimarass Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Και οι δοσεις που πληρωσες μεχρι 12/08 μετρητα θεωρουντε. Σιγουροτατα . Για αμαξι 30000 θα δηλωνες οσα πληρωσες το 2008 παλι . Αν δεν σε καλυπτε το εισοδημα για τα λεφτα μπορουσες να χρησιμοποιησεις αποταμιευσεις αν προεκυπταν απο προηγουμενες δηλωσεις γραφοντας το ποσο στον 787 . Ετσι δεν θα ειχες προβλημα. Μέσα στο 2007, το Δεκέμβριο, κατά την παραγγελεία, έδωσα 2000 προκαταβολή. Αυτά πρέπει να τα καταγράψω κάπου?? Το αμάξι το παρέλαβα το 2008. Στον πίνακα 51γ, αν το αμάξι το έχω μισό μισό με τη γυναίκα μου, το καταγράφω 2 φορές , σωστά??
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέσα στο 2007, το Δεκέμβριο, κατά την παραγγελεία, έδωσα 2000 προκαταβολή. Αυτά πρέπει να τα καταγράψω κάπου?? Το αμάξι το παρέλαβα το 2008.Στον πίνακα 51γ, αν το αμάξι το έχω μισό μισό με τη γυναίκα μου, το καταγράφω 2 φορές , σωστά?? Τα 2000 επρεπε να τα γραψεις στην περσυνη φορολογικη δηλωση αλλα δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα. Στον 5.1.γ το γραφεις δυο φορες με το ονομα του καθενα καθε φορα και ποσοστο 50%.
jimarass Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Τα 2000 επρεπε να τα γραψεις στην περσυνη φορολογικη δηλωση αλλα δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα. Στον 5.1.γ το γραφεις δυο φορες με το ονομα του καθενα καθε φορα και ποσοστο 50%. Ευχαριστώ. Κάτι τελευταίο.. το ενοίκιο δεν έχει σημασία αν θα το μοιράσω ή αν θα το βάλω όλο σε εμένα, σωστά??
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Δημοσ. 16 Μαΐου 2009 Ευχαριστώ. Κάτι τελευταίο.. το ενοίκιο δεν έχει σημασία αν θα το μοιράσω ή αν θα το βάλω όλο σε εμένα, σωστά?? Θα το βαλεις στο ονομα αυτου που ειναι το συμβολαιο....Ειτε πληρωσες ειτε εισεπραξες.
tiffgraf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Καλησπερα εχω μια απορια σχετικα με την φορολογικη δηλωση λοιπον μου πηρανε οι δικοι μου ενα αμαξι καινουριο στο ονομα μου το οποιο εξοφληθηκε ολο μεσα στο 2009 αλλα το αμαξι πηρε αδεια κυκλοφοριας το 4-1-2010 εγω δεν εκανα δηλωση στην εφορια μεχρι προτινος τωρα τι πρεπει να κανω για να μην πληρωσω κατι εγω η οι δικοι μου? Α να μην ξεχασω την δηλωση θα την κανω μεσω ιντερνετ ... ο δικος τους λογιστης τους συστησε να δηλωσω τωρα το αμαξι σαυτη τη δηλωση γιατι με τον παλιο νομο δεν φορολογουμαστε σε κατι μεχρι ενος ποσου(10500?)και επειδη το αμαξι εκανε συνολικα 12.000ευρω τους ειπε το υπολοιπο απο τα 10500 να το δικαιολογησω (δουλευα με 3μηνη συμβαση οποτε ενα ποσο της ταξεως 3000ευρω το δικαιολογω) αλλα δεν ξερω πως ακριβως να δηλωσω και που το αυτοκινητο αφου πηρε πινακιδες το 2010! πειτε μου πως πρεπει να δηλωθει στους κωδικους ηλεκτρονικα πως ακριβως να το δηλωσω δηλαδη και αν εφοσον πρωτη φορα θα κανω δηλωση στην εφορια θα μου ζητηθει να πληρωσω κατι. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Καλησπερα εχω μια απορια σχετικα με την φορολογικη δηλωση λοιπον μου πηρανε οι δικοι μου ενα αμαξι καινουριο στο ονομα μου το οποιο εξοφληθηκε ολο μεσα στο 2009 αλλα το αμαξι πηρε αδεια κυκλοφοριας το 4-1-2010 εγω δεν εκανα δηλωση στην εφορια μεχρι προτινος τωρα τι πρεπει να κανω για να μην πληρωσω κατι εγω η οι δικοι μου? Α να μην ξεχασω την δηλωση θα την κανω μεσω ιντερνετ ... ο δικος τους λογιστης τους συστησε να δηλωσω τωρα το αμαξι σαυτη τη δηλωση γιατι με τον παλιο νομο δεν φορολογουμαστε σε κατι μεχρι ενος ποσου(10500?)και επειδη το αμαξι εκανε συνολικα 12.000ευρω τους ειπε το υπολοιπο απο τα 10500 να το δικαιολογησω (δουλευα με 3μηνη συμβαση οποτε ενα ποσο της ταξεως 3000ευρω το δικαιολογω) αλλα δεν ξερω πως ακριβως να δηλωσω και που το αυτοκινητο αφου πηρε πινακιδες το 2010! πειτε μου πως πρεπει να δηλωθει στους κωδικους ηλεκτρονικα πως ακριβως να το δηλωσω δηλαδη και αν εφοσον πρωτη φορα θα κανω δηλωση στην εφορια θα μου ζητηθει να πληρωσω κατι. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε απαντηση Σου απαντησα εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3429852#post3429852
tiffgraf Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Σε Υπερ Ευχαριστω γιατι ειχα αρχισει και αγχωνομουνα πολυ λογω οτι πλησιαζει η ημερομηνια!!!!το βαλα διπλο το ποστ σορρυ !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.