Προς το περιεχόμενο

Μελέτη για εξεταστική

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως διαβάζετε για να προετοιμαστείτε για την εξεταστική; με πολλούς καφέδες, αφού κοιμηθούν οι υπόλοιποι; τέρμα τη μουσική; κρατάτε σημειώσεις χειρόγραφες; υπογραμμίζετε στο βιβλίο; study groups; flash cards; στη βιβλιοθήκη της σχολής;

για πείτε μπας και κατέβει καμια έμπνευση ( και όρεξη για διάβασμα ) :mrgreen:

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κρατάω σημειώσεις χειρόγραφες δικές μου στις θεωρίες που μπορώ να παρακολουθώ,στα εργαστήρια επίσης επειδή αναγκαστικά τα παρακολουθώ κι επειδή η βιβλιοθήκη του ΤΕΙ είναι για να υπάρχει χρησιμοποιώ αυτή του ΑΠΘ,εξουθενωτικά ωράρια για να κρατάω θέση στη εξεταστική επειδή είναι σπάνια,λιγοστός ύπνος και ελάχιστοι καφέδες σε συνδιασμό με χάλια διατροφή.Εννοείται σημειώσεις πάντα υπογράμμιση και υπομνήματα.Τα βιβλία + τα εκτυπωμένα που έχω μαρτυρούν στα χέρια μου.

Δημοσ.

Πέρα από το "αυτό είναι στον άνθρωπο" και τα λοιπά μπανάλ, αναφορικά με τις ώρες της ημέρας που συγκεντρώνεται κανείς καλύτερα είναι κοινώς αποδεκτό ότι με καθαρό μυαλό (ακα πρωί) διαβάζεις καλύτερα. Το οποίο μεταφράζεται ως εξής ξέχνα τα (πολλά) ξίδια για μερικές μέρες, ξυπνάς νωρίς το πρωί, δεν τρως πολύ βαριά φαγητά και πίνεις κανένα τσιγάρο ενώ διαβάζεις και πριν πας να δώσεις. Εντάξει, το τελευταίο προαιρετικά.

Κατά τ' άλλα, σε προσωπικό πλέον επίπεδο, κοιμάμαι (όσο μπορώ τουλάχιστον) νωρίς, καφέδες πολλούς δεν πίνω διότι αρκετό άγχος έχω εκ φύσεως δεν θέλω άλλο, ψυγείο τίγκα στα φρούτα και τις σαλάτες -τα πράσινα μήλα και τα πορτοκάλια για παράδειγμα είναι τονωτικά και σε γλιτώνουν από επιπλέον καφεΐνη- μουσικούλα σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα και αν το σηκώνει το μάθημα και ο υπολογιστής κλειστός. Σημειώσεις κρατάω, κυρίως όταν το βιβλίο είναι γτπ ή στην καθαρεύουσα.

Το μπαλκόνι, τις πολύ πρωινές ώρες, κωλολέει με καφέ και βιβλίο, διότι και φυσικό φως έχει -άρα δεν έχεις κουνούπια και όποιον άλλο σατανά να μαζεύονται τριγύρω από λάμπες, ησυχία και κυρίως ΔΡΟΣΙΑ.

Αυτά σε γενικές γραμμές, το βασικό είναι να κοιμάσαι τουλάχιστον κανένα 6-7ωρο για να μην κλείνουν να μάτια και να βγαίνεις καμιά βόλτα να δεις κανέναν άνθρωπο γιατί το πολιτισμικό σοκ που τρως μετά τον ένα μήνα διάβασμα-εξέταση είναι μεγάλο.

Δημοσ.

πολυ σωστη η γκαρνελ. υπνος τουλαχιστον 7 ωρες την ημερα και πεφτεις πριν τις 12 η δωδεκα μαξιμουμ ξυπνας το πρωι και στρωνεσαι. ξενυχτια ξιδια και καταχρησεις τετοιες κομενες δεν θα παθουμε τπτ αμα δεν κλαμπαρουμε 1,5 μηνα. χαλαρες βολτουλες για καφεδακι και καμια μπυριτσα για να μην τσακιστει το ηθικο και τα νευρα. η μουσικη κακα τα ψεματα σε αποσυγκεντρωνει. η πολυ χαμηλα η καθολου. μετα απο τοσα χρονια θα εχεις καταλαβει τι σου χρειαζεται.

Δημοσ.

Αν μπορείς φυσικά, σεξ πριν τον ύπνο!! Το καλύτερο ηρεμιστικό και χαλαρωτικό για τον οργανισμό ωστε να ευχαριστηθεις ενα καλό ύπνο και να ξυπνήσεις ορεξάτος για διάβασμα.

Τονωτικά υπάρχουν πολλά αλλα τα καλά ειναι φρεσκοστιμένη πορτοκαλαδα απο φρεσκα πορτοκαλια, φρουτοχυμος(3-4 φρουτα στο μπλεντερ και προυτ) και πολλά νερά και κρύα μπάνια. Ύπνος 8-9 ώρες ξεκουράζει καλά.

Δημοσ.

8 ώρες ύπνος το βράδυ, πρωινό ξύπνημα, 2 ώρες το μεσημέρι ύπνος, όχι πάνω από 4 ώρες διάβασμα τη μέρα ( άντε βαριά 5), τακτικές έξοδοι για καφεδάκι, όχι πολλά ξενύχτια , σεξ αλλά όχι να είσαι φρεσκοερωτευμένος-η ( ξεμυαλίζεσαι και δε διαβάζεις τίποτα:devil:). Μουσική αναλόγως, την έχω πλέον καθιερώσει , αλλιώς βαριέμαι να διαβάσω... Όχι πολλοί καφέδες και γενικά ο,τιδήποτε έχει καφείνη, ελαφριά γεύματα.

Υ.Γ. αυτά είναι για τους μη εργαζόμενους φοιτητές, οι υπόλοιποι καλά να πάθουμε ...:cry:

Δημοσ.

Το σκεπτικό μου είναι όσο πιο πολύ διαβάζω τόσο πιο πολύ άνχος έχω για το αν θα γράψω καλά, οπότε σκεπτώμενος την ψυχική μου υγεία δεν είμαι πολύ του διαβάσματος

Δημοσ.

Λίγο πριν και κατα τη διάρκεια της εξεταστικής καλό είναι να υπάρχει μια ρουτίνα. Π.χ. εγώ, στις προπτυχιακές μου μέρες, καθε μέρα ξυπνούσα 8, και έσκαγα λέσχη Ιπποκράτους, 9πμ-9μμ με κυλιόμενο πρόγραμμα, 2 ώρες διάβασμα και ενδιάμεσα διαλείμματα 15΄ για τσιγάρο, τουαλέτα, καφέ, νερό, φαγητό, χαλβάδιασμα με τις νομικάριες κλπ. Μετά τις 9 χαλάρωμα και στις 12 ύπνος.

Επίσης καλή είναι και μια λιτή και ισορροπημένη διατροφή (το κόψιμο είναι χαμένος χρόνος). Επίσης, η σωματική άσκηση βοηθάει πολύ και διώχνει το άγχος (γενικά, όχι μόνο στην εξεταστική).

Τώρα ως προς το διάβασμα, προσωπικά αυτό που με βοηθάει να συγκεντρωθώ είναι να υπογραμμίζω και να σημειώνω πάνω στο βιβλίο. Γαμάς το βιβλίο έτσι βέβαια, αλλά τεσπά. Βασικά το κάνω για να κινούμαι κάπως, αλλιώς με παίρνει ο ύπνος (κι ας έχω πιεί καφέδες). Αυτό που δε μπορώ είναι να διαβάζω σπίτι, μόνος και απομονωμένος. Πνίγομαι, ασφυκτιώ, καπνίζω σα τζιμινιέρα, χλαπακιάζω ο,τι βρω, ξαπλώνω 2 λεπτάκια στο κρεβάτι να τεντωθώ λίγο και ξυπνάω μετά απο 5 ώρες και διάφορα τέτοια ωραία. Γι αυτό και πάντα τη βγάζω σε αναγνωστήρια και βιβλιοθήκες, γενικά σε μέρη με κόσμο. Βλέπω και τους άλλους που διαβάζουν και μπαίνω στο τριπάκι.

Και επίσης ένα παλιό σοφό ρητό λέει οτι "το καλύτερο διάβασμα είναι της επόμενης εξεταστικής". Δλδ. αν δεν την παλεύεις με κάποιο μάθημα, δε χάθηκε ο κόσμος, μην αρρωστήσεις κιόλας, υπάρχει και η επόμενη.

αυτά είναι για τους μη εργαζόμενους φοιτητές, οι υπόλοιποι καλά να πάθουμε ...:cry:

Δικαιολογίες, υπάρχει η φοιτητική άδεια επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ.

Δημοσ.

Ακολουθεί διαφήμιση προ'ι'όντος

sgdfhh.th.jpg

sfght.th.jpg

Η νέα επικοινωνιακή στρατηγική των ποτών LUCOZADE ανοίγει την αγορά τους προς την πλευρά των αναψυκτικών.

Η σειρά προϊόντων LUCOZADE, που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από το 1993, ανήκει στην SMITH KLINE BEECHAM -μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες στον κόσμο. Υπερβαίνοντας το στενό πλαίσιο της εξειδικευμένης κατανάλωσης των ενεργειακών-ισοτονικών ποτών, η σειρά LUCOZADE εντάσσεται σήμερα σε μια νέα ευρύτερη υποκατηγορία των soft drinks με σαφώς μεγαλύτερο κοινό: Στην υποκατηγορία των “ενεργειακών αναψυκτικών”. Σε αυτό κατατείνει συνολικά η νέα επικοινωνιακή στρατηγική της SMITH KLINE BEECHAM για τα LUCOZADE, τα οποία απευθύνει σε όλους τους νέους, κυρίως μεταξύ 15 και 24 ετών. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής επιχειρείται η τόνωση των πωλήσεων της σειράς και κατά τους χειμερινούς μήνες (σήμερα παρουσιάζει έντονη εποχικότητα μεταξύ Μαϊου και Σεπτεμβρίου). Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εταιρία, η μάρκα ήδη κατέχει μερίδιο περίπου ίσο με τα 4/5 του συνόλου των πωλήσεων της μικρής αλλά σχετικά αναπτυσσόμενης κατηγορίας των ενεργειακών-ισοτονικών ποτών.

Ενέργεια και απόλαυση για όλους

Η σειρά LUCOZADE, που από το φθινόπωρο του ’99 παράγεται στη Φλώρινα (ως τότε εισάγονταν από την Αγγλία), παράγεται σε δύο τύπους: Στον απλό ενεργειακό τύπο LUCOZADE, που κυκλοφορεί σε γεύσεις πορτοκάλι και λεμόνι και στον ισοτονικό LUCOZADE SPORT, που διατίθεται σε γεύση πορτοκάλι.

Ο τύπος του απλού ενεργειακού ποτού περιέχει ενισχυμένη ποσότητα γλυκόζης και υδατανθράκων, προσφέροντας περίπου τη διπλάσια ενέργεια από τα κοινά ποτά της κατηγορίας των soft drinks, έτσι ώστε βοηθά στην αναπλήρωση της ενέργειας του οργανισμού που χάνεται στις συνθήκες της καθημερινής έντασης. Απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές, που ταυτόχρονα με την ανάγκη να απολαύσουν ένα δροσερό και εύγευστο ποτό θέλουν να αναζωογονήσουν τον οργανισμό τους.

Ο τύπος του ισοτονικού ποτού LUCOZADE SPORT, με την περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες-μεταλλικά άλατα, ενυδατώνει πιο γρήγορα απ’ ό,τι το νερό τον καταπονημένο οργανισμό από τη σωματική άσκηση, αυξάνει τη φυσική του αντοχή στο μέγιστο της απόδοσής του και ικανοποιεί αποτελεσματικά το αίσθημα της δίψας. Απευθύνεται κυρίως στους ανθρώπους που αθλούνται ή καταβάλλουν έντονη σωματική προσπάθεια, αλλά και σε κάθε καταναλωτή που αποζητά ένα δροσερό αντίδοτο στη φυσική κόπωση.

Οι δύο τύποι του προϊόντος διατίθενται σε γυάλινες φιάλες των 300 ml, ενώ ο τύπος του απλού ενεργειακού LUCOZADE κυκλοφορεί και σε φιάλη του 1L σε γεύση πορτοκάλι. Πάντως, όπως μας επισημάνθηκε από τον κ. Αλέξη Κιτρομηλίδη, brand manager της σειράς LUCOZADE της εταιρίας SMITH KLINE BEECHAM, η διάκριση μεταξύ των δύο τύπων του προϊόντος εκτός από τους αθλητές δεν φαίνεται να απασχολεί ούτε τη ζήτηση ούτε το λιανεμπόριο.

Η σειρά είναι τοποθετημένη σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, περίπου στο 45% της αγοράς των περιπτέρων, καθώς και σε αρκετά βενζινάδικα. Η SMITH KLINE BEECHAM προμηθεύει απευθείας τα σούπερ μάρκετ, ενώ στα περίπτερα και στα καταστήματα ψιλικών τη διανομή έχει αναλάβει η εταιρία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ.

Επίσης:

GATORADE

Δέκα γεύσεις για την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας

Το GATORADE παρουσιάζει ανάπτυξη πωλήσεων την τελευταία διετία και μεγαλύτερη διείσδυση σε διαφορετικές καταναλωτικές ομάδες.

Το ενεργειακό ποτό GATORADE είναι προϊόν της εταιρίας QUACKER, μιας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εταιρίες παραγωγής προϊόντων υγιεινής διατροφής. Αντιπροσωπεύεται στην ελληνική αγορά και διανέμεται από την εταιρία ΝΕΚΤΑΡ ΑΕ.

Όπως μας είπε ο κ. Κώστας Ελευθεριάδης, διευθυντής πωλήσεων της ΝΕΚΤΑΡ, τη φόρμουλα του GATORADE εμπνεύστηκε και δημιούργησε μια αμερικανική πανεπιστημιακή ομάδα φοιτητών του τομέα χημείας, προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση της απόδοσης της ποδοσφαιρικής ομάδας της σχολής της. Αν και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις επιδόσεις της ομάδας, που είχε το όνομα “Αλιγάτορες”, το σίγουρο είναι ότι το δυναμωτικό που έπινε άρεσε ευρύτερα, έγινε μόδα, αναγνωρίστηκε η ενεργειακή του αξία, οπότε ευδοκίμησε η πρόταση για τη βιομηχανοποίηση της παραγωγής του από την QUACKER. Πάντως η λεκτική ρίζα της μάρκας του προϊόντος έμεινε να θυμίζει στις ΗΠΑ, αν όχι την αθλητική δόξα των “Αλιγατόρων”, σίγουρα τη δόξα των νεαρών ευφυών επιστημόνων οπαδών της...

Το προϊόν περιέχει αυξημένη ποσότητα γλυκόζης, υδατανθράκων και μεταλλικών αλάτων, που αφομοιώνονται γρήγορα από τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην αναπλήρωση της ενέργειάς του

http://www.gatorade.com/#/products

Η Λύση Στα Προβλήματα Σας.

*δοκιμασμένα .Έχουν άμεσα και πολύ καλά αποτελέσματα

:shifty::shifty::shifty::shifty::shifty::shifty:

Δοκιμάστε

Δημοσ.

Ρε άιρον μάν, αυτά τα ισοτονικά είναι για το μπάσκετ, όχι για το διάβασμα. Πιο πολύ βοηθάει χυμός ή ρέντμπουλ στη μελέτη.

Δημοσ.

Η Λύση Στα Προβλήματα Σας.

Πολύ καλή βοήθεια, ΑΛΛΑ υπάρχουν και άτομα σαν και μένα που μετά απο ένα loucozade θα αρχίσουν να χοροπηδάν πάνω στο κρεβάτι

Δημοσ.

μάγκα δεν εχω δοκιμάσει RED.όσο για το χυμό εντάξει.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:51 ----------

Πολύ καλή βοήθεια, ΑΛΛΑ υπάρχουν και άτομα σαν και μένα που μετά απο ένα loucozade θα αρχίσουν να χοροπηδάν πάνω στο κρεβάτι

τοτε Sorry,

Λάθος

Δημοσ.

Παιδιά πληροφορία που διαπίστωσα ότι ισχύει δυστυχώς στη μεταπτυχιακή μου φάση...

Πάνω από δύο καφέδες δεν καταφέρεις τίποτα... (Ψευδαίσθηση ότι σε βοηθούν να ξενυχτίσεις).

Αυτό που βοηθάει δυστυχώς είναι η γλυκόζη (ζάχαρη) που έχει ο καφές.

Εάν έχετε καταπιεί του κόσμου τους καφέδες δοκιμάστε καμιά πορτοκαλάδα ή ζαχαρούχο αναψυκτικό... ή ότι νομίζετε ότι έχει ζάχαρη. (Χωρίς υπερβολές όμως).

Προσωπικά βοηθούσε και βοηθάει.

Μακρυά από κάποια δυναμωτικά με ταυρίνη γιατί (ξενύχτι + άγχος + κακή διατροφή) μπορεί να σας δημιουργήσει καμιά ταχυκαρδία..

(light συνταγή)

Επίσης ένα ποτήρι με Παγωμένο Νερό και πολύ Πάγο με λίγες σταγόνες lime ή λεμονιού σε τονώνουν αρκετά (ειδικά με τις ζέστες). Το πίνεις αργά σαν να ήταν καφές...

Δημοσ.

Α, στα + της θερινής εξεταστικής είναι οτι γενικά τα ξίδια δεν είναι ευπρόσδεκτα (οκ, πόσες μπίρες να πιείς) σε αντίθεση με τα κρύα βράδια του χειμώνα, όπου μετά από ένα 12ωρο διάβασμα η μπουκάλα η βότκα φαντάζει επικίνδυνα σαγηνευτική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...