Προς το περιεχόμενο

gcc και απορίες ενός άσχετου..

thakisn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Εχω να κάνω μια εργασία για τη σχολή και ο καθηγητής μας είπε να την κάνουμε στο πρόγραμμα gcc, το οποίο έχουμε εγκαταστήσει σε λίνουξ.Το έχω εγκαταστήσει αλλά δεν ξέρω πως ξεκινά!! Δεν το βλέπω πουθενά!!

Μια βοήθεια θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη!!

Δημοσ.
Καλημέρα!

Εχω να κάνω μια εργασία για τη σχολή και ο καθηγητής μας είπε να την κάνουμε στο πρόγραμμα gcc, το οποίο έχουμε εγκαταστήσει σε λίνουξ.Το έχω εγκαταστήσει αλλά δεν ξέρω πως ξεκινά!! Δεν το βλέπω πουθενά!!

Μια βοήθεια θα ήταν πολύ ευπρόσδεκτη!!

Πως εγκαθιστάς κάτι το οποίο ήδη υπάρχει; Ο gcc δεν είναι πρόγραμμα αλλά ο default GNU compiler που βρίσκεις σε Unixοειδή συστήματα όπως είναι βέβαια τα Linux. Διάβασε λίγο τι είναι ο compiler και τι κάνει, τι είναι ο linker και τι κάνει, ποιες είναι οι φάσεις μεταγλλώτισης και εκτέλεσης ενός προγράμματος σε C πχ, όταν τα καταλάβεις αυτά θα φτιάξουμε ένα απλό προγραμματάκι σε C και θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία να δεις πως δουλεύουν.

Δημοσ.
Πως εγκαθιστάς κάτι το οποίο ήδη υπάρχει; Ο gcc δεν είναι πρόγραμμα αλλά ο default GNU compiler που βρίσκεις σε Unixοειδή συστήματα όπως είναι βέβαια τα Linux. Διάβασε λίγο τι είναι ο compiler και τι κάνει, τι είναι ο linker και τι κάνει, ποιες είναι οι φάσεις μεταγλλώτισης και εκτέλεσης ενός προγράμματος σε C πχ, όταν τα καταλάβεις αυτά θα φτιάξουμε ένα απλό προγραμματάκι σε C και θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα εργαλεία να δεις πως δουλεύουν.

Λάθος μου!!!Ήταν ηδη εγκατεστημένο!!!

Μη με παρεξηγήσεις φίλε μου αλλά δε με αφορά ο προγραμματισμός..Είναι τελείως άσχετος απ' αυτό που σπουδάζω και δυστυχώς δεν έχω χρόνο να μελετήσω και γι' αυτόν..

Κατά τ' άλλα,θεωρώ μαγκιά να μπορεί κάποιος να φτιάξει ακριβώς το πρόγραμμα που χρειάζεται ή να φέρει ενα ήδη υπάρχον στα μέτρα του..

Αυτό που χρειάζομαι είναι να δώ πως θα ανοίξω το "καταραμένο" πρόγραμμα για να φτιάξω ενα πολύ-πολύ χαζό προγραμματάκι!!

Δημοσ.
Λάθος μου!!!Ήταν ηδη εγκατεστημένο!!!

Μη με παρεξηγήσεις φίλε μου αλλά δε με αφορά ο προγραμματισμός..Είναι τελείως άσχετος απ' αυτό που σπουδάζω και δυστυχώς δεν έχω χρόνο να μελετήσω και γι' αυτόν..

Κατά τ' άλλα,θεωρώ μαγκιά να μπορεί κάποιος να φτιάξει ακριβώς το πρόγραμμα που χρειάζεται ή να φέρει ενα ήδη υπάρχον στα μέτρα του..

Αυτό που χρειάζομαι είναι να δώ πως θα ανοίξω το "καταραμένο" πρόγραμμα για να φτιάξω ενα πολύ-πολύ χαζό προγραμματάκι!!

Για στείλε εκφώνηση...

Δημοσ.

1) Εγκατάσταση του gcc (Αντε να του εξηγήσω οτι υπήρχε μέσα..)

2) Να γράψουμε ενα πρόγραμμα που τυπώνει 100 φορές "hello world"

Μας έχει δώσει το εξής:

int i(0)

while i= (100)

printf ("hello world");

i=i+1

return (0);

Δημοσ.
1) Εγκατάσταση του gcc (Αντε να του εξηγήσω οτι υπήρχε μέσα..)

2) Να γράψουμε ενα πρόγραμμα που τυπώνει 100 φορές "hello world"

Μας έχει δώσει το εξής:

int i(0)

while i= (100)

printf ("hello world");

i=i+1

return (0);

Δεν είναι τίποτα, απλά προσπάθησε ακριβώς να ερμηνεύσεις σε C εντολές αυτά που έδωσες και θα σου πούμε πως ακριβώς θα το τρέξεις στα Linux. Αν δεν μπορέσεις θα σου εξηγήσω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.

Δημοσ.
Δεν είναι τίποτα, απλά προσπάθησε ακριβώς να ερμηνεύσεις σε C εντολές αυτά που έδωσες και θα σου πούμε πως ακριβώς θα το τρέξεις στα Linux. Αν δεν μπορέσεις θα σου εξηγήσω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις.

Εχω την εντύπωση πως αυτό ακριβώς πρέπει να γράψω και μετά το πρόγραμμα θα κάνει τα μαγικά του και θα το κάνει εκτελέσιμο..

Απλα δε βρίσκω πως ανοίγει το αναθεματισμένο!!!

• Moderators
Δημοσ.

Το gcc δεν "ανοίγει". Είναι compiler που θα χρησιμοποιήσεις, αφού γράψεις το πρόγραμμά σου σε κάποιον text editor (όποιο προγραμμα έχεις αντίστοιχο με σημειωματάριο των windows) και το αποθηκεύσεις με κατάληξη .c .

Δημοσ.
Το gcc δεν "ανοίγει"

Αυτό ακριβώς σε μπερδεύει. Αφού αποθηκεύσεις το πρόγραμμά σου πχ program.c, μετά χρησιμοποιείς τον gcc σε γραμμή εντολών (αφού μεταβείς στο φάκελο που είναι το αποθηκευμένο πρόγραμμα), κάπως έτσι:

gcc program.c -o program.out

από το program.c παράγει το εκτελέσιμο program.out

Στη συνέχεια με ./program.out εκτελείς το πρόγραμμά σου.

Δημοσ.
Αυτό ακριβώς σε μπερδεύει. Αφού αποθηκεύσεις το πρόγραμμά σου πχ program.c, μετά χρησιμοποιείς τον gcc σε γραμμή εντολών (αφού μεταβείς στο φάκελο που είναι το αποθηκευμένο πρόγραμμα), κάπως έτσι:

gcc program.c -o program.out

από το program.c παράγει το εκτελέσιμο program.out

Στη συνέχεια με ./program.out εκτελείς το πρόγραμμά σου.

Νομίζω πως κατάλαβα επιτέλους!!!!

Μόλις βρώ ευκαιρία το δοκιμάζω και σας λέω!!!

Ευχαριστώ!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...