Προς το περιεχόμενο

Περίεργα freeze σε νέο I7 pc + Win7-RC-64bit

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπόν επειδή έχω ξεμείνει από άδεια CD, θα δοκιμάσω αυτό με το usb, και θα μπουτάρω από εκεί. (γίνεται ε?)

πόσα loops βάζω??

@epivitor: να σου πω την πικρή μου αλήθεια...είπα να δοκιμάσω τα 7 γιατί διάβαζα γενικά καλά review και ειλικρινά (πέρα από αυτό το περίεργο φαινόμενο, που δεν ξέρω τελικά αν φταίνε τα 7) πάνε ΤΕΛΕΙΑ.

@Gi0: επισυνάπτω event viewer screenshot. όπως βλέπεις τα μόνα σχετικά με τα κολλήματα είναι τα critical errors, σε πλήθος όσα ακριβώς και τα κολλήματα από το σάββατο που εγκατέστησα το σύστημα..(όπως φαίνεται για 2 μέρες δεν κόλλησε και σήμερα το πρωί είχε πάλι κέφτια...γιαυτό λέω ότι δεν υπάρχει consistency...χθές έκανα matlab simulations, είδα 720p, είδα blu-ray όλα τέλεια...τί να πω.). ξεκινάω σήμερα το βράδυ με memtest.

post-5771-129063008734_thumb.jpg

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πόσα loops βάζω??

Άστο να τρέξει το βράδυ και αν αύριο το πρωί δεν έχει κόκκινα είσαι εντάξει ( βεβαιώσου πρώτα ότι είσαι σε σωστά timings/voltages )

• Moderators
Δημοσ.
γιαυτό λέω ότι δεν υπάρχει consistency...χθές έκανα matlab simulations, είδα 720p, είδα blu-ray όλα τέλεια...τί να πω.)

Ενας driver μπορει ανετα να δημιουργησει τετοιο "inconsistency".Μπορει να κανει την ζημια και να εμφανιστει το hang ωρες αργοτερα.Κανε memtest ειτε των 7,ειτε αυτο που θα κατεβασεις και ειδωμεν.

Α!Στον event viewer ριξε μια ματια και σε ολα τα tabs του windlows logs.Οχι πως κρυβεται η λυση εκει,αλλα μπορει να παρεις καποια βοηθεια.

Δημοσ.

το event viewer δεν λεει και πολλά παραπάνω δυστυχώς..

μόλις έτρεξα το default memory check των 7....10 λεπτάκια έκανε πάνω κάτω, κανένα πρόβλημα ήταν το αποτέλεσμα.

θα τρέξω ένα extensive το βράδυ....

(ειλικρινά δεν είναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ να παίρνεις ένα τέτοιο Pc, με τόσα λεφτά και να ασχολείσαι με μ..ίες)...

• Moderators
Δημοσ.

(ειλικρινά δεν είναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ να παίρνεις ένα τέτοιο Pc, με τόσα λεφτά και να ασχολείσαι με μ..ίες)...

The wonderful world of computers:lol::lol: ελληνικα

Δημοσ.

Έχει επάνω ένα λειτουργικό που δε μπορείς να ξέρεις κατά πόσο είναι σταθερό. Όπως είπανε και παραπάνω, ένας driver μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Έγραψες πως από την άλλη τα είχες μία εβδομάδα επάνω και δε σου παγώσανε, όμως δεν ξέρεις πόσο σταθερό είναι (και δεν είναι ακόμα στην τελική του μορφή)...Δες με τις μνήμες αν είναι εντάξει. Αν θες άσε μόνον κάρτα γραφικών, σκληρό και μνήμες, αποσυνδέοντας, οπτικό, cardreader (μου έχει τύχει να μου δημιουργεί προβλήματα) και βγάζοντας όποια pci κάρτα μπορεί να έχεις. Επίσης δες μήπως κανένα ιός παίζει (ποτέ δεν ξέρεις). Στα συμβάντα είδα κάτι σχετικά με not enough power ή κάτι τέτοιο. Μήπως (μία στις 100) τίποτα το τροφοδοτικό κάνει νερά.

Δημοσ.

καλημέρα!

μετά από overnight memtest (τελικά έτρεξα το ίδιο το memtest μέσα από usb, μιάς και θεωρείται το "καλύτερο" τεστ μνημών).

8 γενικά passes, 0 errors (6.5 ώρες έτρεχε).

καλές και οι μνήμες λοιπόν.

Δημοσ.

Δοκίμασε μόνον με τις μνήμες και την κάρτα γραφικών να δουλέψεις το pc. Οπτικό, cardreader, pci αν έχεις βγάλτες. Εμένα το cardreader μου πάγωνε τα xp. Μέχρι να το βρω κόντεψα να στείλω το pc στην πρέσα!

Δημοσ.
Δοκίμασε μόνον με τις μνήμες και την κάρτα γραφικών να δουλέψεις το pc. Οπτικό, cardreader, pci αν έχεις βγάλτες. Εμένα το cardreader μου πάγωνε τα xp. Μέχρι να το βρω κόντεψα να στείλω το pc στην πρέσα!

πραγματικά πιστεύω πως τα οπτικά δεν φταίνε (ποτέ 15 χρόνια που ασχολούμαι με υπολογιστές δεν με κρέμασαν τα οπτικα).

cardreader δεν έχω.

πλέον καταλήγουμε πως αν κάτι φταίει και αυτό το κάτι δεν είναι απλά τα win7-RC, τότε είναι είτε (α) pci wireless card είτε (B) usb adaptor για λήψη του ασύρματου πακέτου πληκτρολόγιο-ποντίκι....

και η πλάκα είναι πως και τα 2 από τα παραπάνω τρέχουν με 64-ΒΙΤ drivers..

Δημοσ.

Αν δε δοκιμάσεις το pc σε vista δε μπορείς να είσαι σίγουρος απόλυτα. Διαφορετικά είναι με ένα λειτουργικό για το οποίο οι εταιρίες έχουν βγάλει drivers και η ms έχει βγάλει updates και διαφορετικά με ένα λειτουργικό που ακόμα δεν έχει πάρει την τελική του μορφή. Μην ξεχνάς πως μετά την επίσημη κυκλοφορία του θα βγούνε updates και πιθανόν και service packs για να καλύψουν αδυναμίες του λειτουργικού. Υπάρχει δρόμος ακόμα για να βασιστείς στα win7 :)

Δημοσ.
Αν δε δοκιμάσεις το pc σε vista δε μπορείς να είσαι σίγουρος απόλυτα. Διαφορετικά είναι με ένα λειτουργικό για το οποίο οι εταιρίες έχουν βγάλει drivers και η ms έχει βγάλει updates και διαφορετικά με ένα λειτουργικό που ακόμα δεν έχει πάρει την τελική του μορφή. Μην ξεχνάς πως μετά την επίσημη κυκλοφορία του θα βγούνε updates και πιθανόν και service packs για να καλύψουν αδυναμίες του λειτουργικού. Υπάρχει δρόμος ακόμα για να βασιστείς στα win7 :)

δεν εχεις άδικο. βασικά απόλυτο δίκιο έχεις, απλά σκέφτηκα να βάλω τα 7 γιατί τα είχα ήδη βάλει στο laptop και πηγαίναν αστέρι σε σχέση με τα πιο "βαριά" vista....και τώρα κούκλα είναι στον Ι7 και τα απολαμβάνω στην οθονάρα. απλά έχει μόνο αυτό το μικρό θεματάκι (από την ώρα που έκανα το πρώτο ποστ χθες δεν μου έχει κάνει κάνενα κολλημα...όπως έλεγα είναι καθαρά τυχαίο.....)

άσε που θεωρητικά σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε τα RTM (πιθανώς να μπορέσω να τα πάρω ψιλονόμιμα από το πανεπιστήμιο)...

• Moderators
Δημοσ.
απλά σκέφτηκα να βάλω τα 7 γιατί τα είχα ήδη βάλει στο laptop και πηγαίναν αστέρι σε σχέση με τα πιο "βαριά" vista....

Δεν ειναι σωστο να συγκρινεις μια rc με μια final.To ποσο βαρια ειναι περιμενε να το δεις με την rtm.Λειπουν πραγματα τα οποια θα προστεθουν στη συνεχεια.Μπορει πχ ο-πιθανοτατα-driver που σου προκαλει το προβλημα,να υπαρχει στην rtm.Και ερχεται και η rc2.

Δημοσ.

να υποθεσω πως εχεις κανει στο bios τις ρυθμισεις της ραμ voltage και timings οτι λενε πανω οι μνημες ε?:X

edit:τωρα ειδα πως ετρεξες memtest..ακυρο αυτο που ειπα..

εχεις βαλει drivers για τον sata controller?για τι εγω στα xp παλια που δεν ειχα βαλει ετσι σκαλωνε το pc..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...