S2Katana Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Eίναι εύκολη δουλειά το clean installation? Ποιος θα πάρει από την Document ένα dvdάκι και για μένα, μιας και είμαι στρατευμένος?Η μήπως να παραγγείλω από ebay?
hasodikis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Σας γράφω από 10.6 retail (εκ του θείου) Λοιπόν η εγκατάσταση είναι τόσο έυκολη που καθίσταται απαραίτητη ή παρουσία ενός σκύλoυ για να δαγκώνει τον χρήστη όταν πάει να αγγίξει το mac. παρατηρήσεις: 1. Έχει αλλάξει ο τρόπος μέτρησης της χωρητικότητας του σκηρού.... και σε συνδυασμό με τη διαγραφή πολλών αρχείων κατά την εγκατάσταση μου βγάζει κατά πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα. Από 110 σε 126 gb. 2. Ασυμβατότητα έχω μέχρι στιγμής με το coolbook και αυτό με ενοχλεί παρά μα πάρα πολύ. 3. το σύστημα είναι σε γενικές γραμμές πιο ανταποκρίσιμο και γρήγορο 4. Ο Ορθογραφικός έλεγχος στα ελληνικά μέσω coco - aspell τα τίναξε ζωή σε λόγου μας... (είναι πρώτο στις προταιρεώτοιτες μου, γειατοί ήμε λύγω αννωρθόγραφως) 5. Η εκκίνηση καθυστερεί από 5 μέχρι 10 δευτερόλεπτα σε σχέση με 10.5.8. Ο τερματισμός μου φαίνεται ελάχιστα πιο γρήγορος αλλά πιστέυω ότι είναι placebo effect. Αυτά προς το παρόν
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Σας γράφω από 10.6 retail (εκ του θείου) Λοιπόν η εγκατάσταση είναι τόσο έυκολη που καθίσταται απαραίτητη ή παρουσία ενός σκύλoυ για να δαγκώνει τον χρήστη όταν πάει να αγγίξει το mac. παρατηρήσεις: 1. Έχει αλλάξει ο τρόπος μέτρησης της χωρητικότητας του σκηρού.... και σε συνδυασμό με τη διαγραφή πολλών αρχείων κατά την εγκατάσταση μου βγάζει κατά πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα. Από 110 σε 126 gb. 2. Ασυμβατότητα έχω μέχρι στιγμής με το coolbook και αυτό με ενοχλεί παρά μα πάρα πολύ. 3. το σύστημα είναι σε γενικές γραμμές πιο ανταποκρίσιμο και γρήγορο 4. Ο Ορθογραφικός έλεγχος στα ελληνικά μέσω coco - aspell τα τίναξε ζωή σε λόγου μας... (είναι πρώτο στις προταιρεώτοιτες μου, γειατοί ήμε λύγω αννωρθόγραφως) 5. Η εκκίνηση καθυστερεί από 5 μέχρι 10 δευτερόλεπτα σε σχέση με 10.5.8. Ο τερματισμός μου φαίνεται ελάχιστα πιο γρήγορος αλλά πιστέυω ότι είναι placebo effect. Αυτά προς το παρόν 1. Ναι γιατί μετράει σωστά τα KB για κάθε MB και δεν θεωρεί πως 1MB=1000KB! 2. To 2.15 νομίζω πως παίζει στο snow (δεν το χρησιμοποιώ οπότε δεν ξέρω 100%) 5. Στον τερματισμό δεν είναι η ιδέα σου γιατί πλεον κλείνει αστραπιάια (αν και το πλήρες shutdown σου είναι σχεδόν άχρηστο στο MAC ).
hasodikis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 λοιπόν.... Ευχάριστα νέα ... έφτιαξα και τον ορθογραφικό έλεγχο ,,,, δουλέυει σε textedit και pages που το δοκίμασα κανονικά.... Όλα τα προγράμματα δεν έχουν ασυμβατότητα, όσα έχω δοκιμάσει τουλάχιστον από αυτά που έχω -->(Address Book.app Adium.app Apimac Timer.app AppCleaner.app Automator.app Burn.app Calculator.app Carbon Copy Cloner.app Chess.app coconutBattery.app Dashboard.app Dictionary.app DVD Player.app Firefox.app Flip4Mac Font Book.app Front Row.app GarageBand.app Google Earth.app Greek Radio.app iCal.app iChat.app iDVD.app Image Capture.app iMovie.app iPhoto.app iSync.app iTunes.app iWeb.app iWork '09 JustLooking.app Mail.app Microsoft Office 2008 Movist.app Photo Booth.app Preview.app QuickTime Player.app Safari.app Stickies.app SuperDocker.app System Preferences.app TextEdit.app The Unarchiver.app Time Machine.app TinkerTool.app Utilities uTorrent.app VLC.app) Αυτά
_filippos_ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 λοιπόν....Ευχάριστα νέα ... έφτιαξα και τον ορθογραφικό έλεγχο ,,,, δουλέυει σε textedit και pages που το δοκίμασα κανονικά.... Αυτά Πως το έφτιαξες;
hasodikis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Πως το έφτιαξες; Xmm... λοιπόν είναι σχετικά απλό 1. Κατεβάζεις το zipaki από εδώ http://uploading.com/files/1DCAOXS7/el_GR.zip.html 2. αποσυμπιέζεις 3. αντιγράφεις το αρχείο ( .dic και .aff) στο /library/spelling 4. πας στα system preferences--> language and text και πατάς το tab text 5. στο spelling επιλέγεις το { Ελληνικά (Library) } που θα σου έχει βγάλει 6. Βουαλά.... να σημειώσω ότι σε μια επανεκκίνηση δε μου δούλεψε επειδή δεν έβλεπε τα λεξικά.
S2Katana Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Hasodikis, το retail από θείο το έκαψες σε dvd?
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Λοιπόν, εντυπώσεις: 1) Η ταχύτητα έχει φανερή διαφορά. Spaces, Expose και άλλα τέτοια είναι πολύ βελτιωμένα. Δεν το περίμενα, θεωρούσα πως είναι η γνωστή ψευδαίσθηση. 2) 10GB σκληρού δίσκου απελευθερώθηκαν. 3) Δε φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα στα βασικά προγράμματα που χρησιμοποιώ. Είδομεν. Μάλλον δεν είχα και τόσα πολλά να γράψω. Απορίες: 1) Πρέπει να κάνω κάτι για να "ενεργοποιήσω" τα 64bit; Κάτι θυμάμαι ότι διάβασα πως πρέπει να πατήσω το 6 και το 4 όταν θα κάνω επανεκκίνηση; Κάτι τέτοιο; 2) Τι γίνεται με τον ορθογραφικό έλεγχο; Πώς αφαιρούμε τον παλιό (cocoAspell) και πώς ενεργοποιούμε τον καινούργιο; Υπάρχει διπλός έλεγχος; Δηλαδή ΚΑΙ Αγγλικά ΚΑΙ Ελληνικά;
hasodikis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Λοιπόν ότι ακολουθεί το κάνετε με δική σας αποκλειστικά ευθύνη. ώς γνωστόν στην πλειοψηφία των μηχανημάτων η apple (sieg heil .......ουπς... σόρρυ μεγαλειοτάτη :X:X πιπέρι πιπέρι..... ) φορτώνει default 32bit kernel. Αν θέλετε το σύστημά σας να φορτώνει default τον 64bit kernel και extensions kai δε θέλετε να μπλέξετε με γραμμή εντολών και βαριέστε κάθε φορά να πατάτε 6+4 στην εκκίνηση τότε.... http://www.ahatfullofsky.comuv.com/English/Programs/SMS/SMS.html το κατεβάζετε... και βουαλά..... Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ευθύνη φέρω.....:mrgreen::mrgreen:
hasodikis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Οκ ... τρέχει και το coolbook δυστυχώς μόνο σε 32bit kernel και extensions..... χμμμ μην τα θέλουμε και όλα δικά μας
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Λοιπόν ότι ακολουθεί το κάνετε με δική σας αποκλειστικά ευθύνη. ώς γνωστόν στην πλειοψηφία των μηχανημάτων η apple (sieg heil .......ουπς... σόρρυ μεγαλειοτάτη :X:X πιπέρι πιπέρι..... ) φορτώνει default 32bit kernel. Αν θέλετε το σύστημά σας να φορτώνει default τον 64bit kernel και extensions kai δε θέλετε να μπλέξετε με γραμμή εντολών και βαριέστε κάθε φορά να πατάτε 6+4 στην εκκίνηση τότε.... http://www.ahatfullofsky.comuv.com/English/Programs/SMS/SMS.html το κατεβάζετε... και βουαλά..... Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ευθύνη φέρω.....:mrgreen::mrgreen: ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν όλα τρέχουν στα 64bit δεν θα μπορεί να τρέξει κανένα kext file στα 32bit και τα προβλήματα με διάφορες εφαρμογές θα πολλαπλασιαστούν! Αν ήταν τόσο απλό η Apple θα είχε από την αρχή ενεργοποιημένο το 64bit kernel! Κάθε πράγμα στον καιρό του! Εξαλλου οι βασικές εφαρμογές τρέχουν μια χαρά τα 64 bit!
nikoscheng Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Xmm... λοιπόν είναι σχετικά απλό 1. Κατεβάζεις το zipaki από εδώ http://uploading.com/files/1DCAOXS7/el_GR.zip.html. δεν κατεβαινει με τπτ το αρχειο..
waves Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν όλα τρέχουν στα 64bit δεν θα μπορεί να τρέξει κανένα kext file στα 32bit και τα προβλήματα με διάφορες εφαρμογές θα πολλαπλασιαστούν!Αν ήταν τόσο απλό η Apple θα είχε από την αρχή ενεργοποιημένο το 64bit kernel! Κάθε πράγμα στον καιρό του! Εξαλλου οι βασικές εφαρμογές τρέχουν μια χαρά τα 64 bit! Είναι δηλαδή προτιμότερο να αφήσουμε ως default τα 32bit και να ενεργοποιούμε τα 64 bit σε περίπτωση που τα χρειαστούμε; Αλήθεια, πότε αξίζει να ενεργοποιήσουμε τα 64bit;
hasodikis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2009 δεν κατεβαινει με τπτ το αρχειο.. δεν καταλαβαίνω.. μια χαρά μου κατεβαίνει εμένα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν όλα τρέχουν στα 64bit δεν θα μπορεί να τρέξει κανένα kext file στα 32bit και τα προβλήματα με διάφορες εφαρμογές θα πολλαπλασιαστούν!Αν ήταν τόσο απλό η Apple θα είχε από την αρχή ενεργοποιημένο το 64bit kernel! Κάθε πράγμα στον καιρό του! Εξαλλου οι βασικές εφαρμογές τρέχουν μια χαρά τα 64 bit! μα φυσικά δε θα μπορεί... δεν είπα ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Άλλωστε ένας από τους λόγους για τους οποίους η apple επέλεξε το 32 bit, είναι η συμβατότητα με hardware. Εγώ έχω όμως macbook και δεν το συνδέω πουθενά... μονο ο δικτυακός εκτυπωτής με ενδιαφέρει και αυτός δουλέυει μια χαρά. Το μονο που μου χαλάει τη σούπα είναι το coolbook....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.