Προς το περιεχόμενο

μεγάλο πρόβλημα με θερμοκρασίες

tommi03

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μεγάλο πρόβλημα με τις θερμοκρασίες του pc μου και θα ήθελα την βοήθεια σας

Πιο αναλυτικά.

Οι θερμοκρασίες που έχω είναι 53-54 idle στην cpu 40 μητρική ενώ λίγα δευτερόλεπτα στο call of duty 4 πάει κατευθείαν 66-68 στην cpu ενώ η μητρική ανεβαίνει πιο προοδευτικά αλλά και αυτή φτάνει στους 45-46 βαθμούς (με ανεμιστηράκι να ‘κτυπάει’ πάνω της)

Καθάρισα και ξαναέβαλα την πάστα 2 φορές αλλά τίποτα.

Τώρα έχω τον ανεμιστήρα του σπιτιού να κτυπάει πάνω στο pc και η θερμοκρασία είναι 46 cpu 38 mb

Ο επεξεργαστής είναι ο Ε8400 η μητρική είναι asus p5q κάρτα γραφικών sapphire 4850

Τα πάντα είναι νορμάλ δεν έχω πειράξει τίποτα τις θερμοκρασίες τις βλέπω με το pc probe 2 και με το spped fan 4.38

Επίσης στο speedfan μου δείχνει για core 0 και core 1 συν 10 βαθμούς από την θερμοκρασία του cpu.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να βάζω το πρόγραμμα EPU 6 στης θέσης max και medium saving mode το έτσι ώστε να μην ζορίζεται το μηχάνημα.

Παρεμπίπτοντος πρόσεξα πως ενώ ο επεξεργαστής είναι τετράγωνος η βάση της ψήκτρας είναι στρογγυλή

Please help πείτε μου τη να κάνω καίγομε μεταφορικά και κυριολεκτικά βλέπω να το ‘παίρνω στο χέρι’ εκτός αν το βάλω στον καταψύκτη.

Δημοσ.

Βασικά μήπως έχεις καμιά εφαρμογή και τρέχει και δε το έχεις προσέξει όπως εγώ; Σήμερα καταλάθος ένας φίλος πρόσεξε οτι ο επεξεργαστής ήταν στο 100%.Κοίταξα και μια εφαρμογή τον έτρεχε φουλ με αποτέλεσμα να ανεβάζει κάτι 70ρια.... Χωρις πλάκα, κοίταξέ το λιγάκι. Και, πιο κουτί έχεις;

Δημοσ.

Το κουτί γράφει πάνω cooler master elite δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο το πείρα μόνο και μόνο για να βάλω τα πράγματα μέσα δεν του έδωσα σημασία του έχω βάλει μόνο ένα μεγάλο ανεμιστήρα στην πίσω μεριά .Δεν βλέπω να τρέχει τίποτα μόνο το torrent αλλά και να το κλείσω το ίδιο είναι το θέμα είναι ότι άμα τρέξω κάποιο ‘βαρύ’ πρόγραμμα ή παιχνίδι η θερμοκρασία κάνει άλμα προς τα πάνω ακόμα και συν 20 βαθμούς. Ακόμα και ταινία HD να ανοίξω η θερμοκρασία πάει γύρο στους 60 βαθμούς.

Δημοσ.

Η ροή του αέρα στο κουτί είναι σωστή? (Ο μπροστά φυσάει και ο πίσω ρουφάει και απο το πλάι ανάλογα με το κουτί). Ελεύθερο χώρο έχει το κουτί μέσα? (Πέτα μια φοτό άμα γίνεται).

Τους ανεμιστήρες τους καθάρισες?

Σίγουρα πατάει καλά η ψήκτρα?

Δημοσ.

Οι ανεμιστήρες και οι ψήκτρες είναι καθαρές θα προσπαθήσω να βελτιώσω λίγο τα καλώδια και να αλλάξω θέση στο pc μπας και κάνουμε τίποτα η ψήκτρα από ότι είδα στην πάστα καλά πρέπει να πατάει . Δεν έχω και a/c στο δωμάτιο μου έχει και μια ζέστη σήμερα θα σας πω νέα το βράδυ thanks για τον χρόνο σας. Μήπως να πάρω καμία μεγαλύτερη ψήκτρα έχετε καμία ιδέα γύρο στα 25-30 ευρώ? Μπας και κάνω και κάνα overclocking αργότερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...