tolkki Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Ρε aledjo χωρίς παρεξήγηση όμως κόψε πια τις π1π3ς με τα άλλ' αντι άλλων επαγγέλματα που προτείνεις. Σε όποιο thread μιλήσουν για επαγγελματική αποκατάσταση προτείνεις σουβλατζής/deliverάς/σκουπιδιάρης. Δεν λέω μια χαρά επαγγέλματα όλα αλλά όταν σπούδασε κάποιος πληροφορικάριος το να του προτείνεις να γίνει σουβλατζής δεν τον βοηθάει και πολύ. Κι από που κι ως που τα λεφτά είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής επαγγέλματος? Μην τα ισοπεδώνεις όλα πια.. Αν πάλι κάποιου δεν του άρεσε η πληροφορική και την διάλεξε επειδή του είπαν ότι έχει λεφτά Φιλε εισαι λαθος. Τα λεφτα ισως να μην ειναι κριτηριο επιλογης επαγγελματος (που πιστευω οτι ειναι) αλλα μεγαλο κριτηριο πλεον ειναι η επιβιωση. Εχω πτυχιο ΙΕΚ,ΤΕΙ,μουσικης και φετος ξεκιναω το Ανοιχτο Πανεπιστημιο για να ακολουθησω την Αστρονομια ως 2ο χομπι και οχι σαν επαγγελμα... Δεν υπαρχει κανεις εργοδοτης που να μου δινει πανω απο 800. Αγορασα ενα περιπτερο και βγαζω σε ενα μηνα οσα θα εβγαζα σαν υπαλληλος οποιουδηποτε εργοδοτη σε ενα χρονο. Τα πτυχια μου ειναι στον τοιχο.Δε με ταιζουν.Με ταιζει το περιπτερο σε βαθμο να παιρνω 100 κιλα καθε 2 βδομαδες. Γιατι λοιπον ο φιλος να μην ανοιξει σουβλατζιδικο ή οτιδηποτε αλλο ασχετο με την ειδικοτητα του που θα του παρεχει μια ανετη και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ διαβιωση και να ζει με στραγαλια?
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Eγώ πάντως θα συμφωνήσω με τον aledjo,όπως κάθε φορά που απαντάει σε topics για επαγγελματική αποκατάσταση. Δε λέω η επιστήμη της πληροφορικής είναι κάτι πολύ ωραίο να σπουδάσεις αλλά η ζωή δεν είναι μόνο τα 4-5 χρόνια στο πανεπιστήμιο. Επιχειρήματα του τύπου ότι μας συγκινεί η χαρά της διμιουργίας ή ότι ο μακρινός μας θείος είναι διευθυντής πληροφορικής σε τράπεζα(πόσοι από μας θα γίνουμε διευθυντές?) εμένα δε με συγκινούν. Μαζί σου aledjo,σουβλατζίδικο και πάλι σουβλατζίδικο... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:32 ---------- Φιλε εισαι λαθος.Τα λεφτα ισως να μην ειναι κριτηριο επιλογης επαγγελματος (που πιστευω οτι ειναι) αλλα μεγαλο κριτηριο πλεον ειναι η επιβιωση. Εχω πτυχιο ΙΕΚ,ΤΕΙ,μουσικης και φετος ξεκιναω το Ανοιχτο Πανεπιστημιο για να ακολουθησω την Αστρονομια ως 2ο χομπι και οχι σαν επαγγελμα... Δεν υπαρχει κανεις εργοδοτης που να μου δινει πανω απο 800. Αγορασα ενα περιπτερο και βγαζω σε ενα μηνα οσα θα εβγαζα σαν υπαλληλος οποιουδηποτε εργοδοτη σε ενα χρονο. Τα πτυχια μου ειναι στον τοιχο.Δε με ταιζουν.Με ταιζει το περιπτερο σε βαθμο να παιρνω 100 κιλα καθε 2 βδομαδες. Γιατι λοιπον ο φιλος να μην ανοιξει σουβλατζιδικο ή οτιδηποτε αλλο ασχετο με την ειδικοτητα του που θα του παρεχει μια ανετη και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ διαβιωση και να ζει με στραγαλια? +1 ,είσαι σωστός
ikaruga24 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Φιλε εισαι λαθος.Τα λεφτα ισως να μην ειναι κριτηριο επιλογης επαγγελματος (που πιστευω οτι ειναι) αλλα μεγαλο κριτηριο πλεον ειναι η επιβιωση. Εχω πτυχιο ΙΕΚ,ΤΕΙ,μουσικης και φετος ξεκιναω το Ανοιχτο Πανεπιστημιο για να ακολουθησω την Αστρονομια ως 2ο χομπι και οχι σαν επαγγελμα... Δεν υπαρχει κανεις εργοδοτης που να μου δινει πανω απο 800. Αγορασα ενα περιπτερο και βγαζω σε ενα μηνα οσα θα εβγαζα σαν υπαλληλος οποιουδηποτε εργοδοτη σε ενα χρονο. Τα πτυχια μου ειναι στον τοιχο.Δε με ταιζουν.Με ταιζει το περιπτερο σε βαθμο να παιρνω 100 κιλα καθε 2 βδομαδες. Γιατι λοιπον ο φιλος να μην ανοιξει σουβλατζιδικο ή οτιδηποτε αλλο ασχετο με την ειδικοτητα του που θα του παρεχει μια ανετη και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ διαβιωση και να ζει με στραγαλια? +1 Υπαρχει καποια στιγμη στη ζωη σου που απλα αγανακτεις και πρεπει να αλλαξεις φαση για λογους διαβιωσης γιατι αν το σκεφτεις καλα οτι παιρνεις τα ιδια λεφτα (και λιγοτερα γιατι εσυ δεν παιρνεις μπουρμπουαρ) απο εναν πακετα ενω εχεις τα χιλια μιρια χαρτια και γνωσεις ισως και να τρελαθεις και να τα τιναξεις ολα. Μπορω να πω οτι αυτη τη στιγμη δουλευω περιστασιακα (για να μην χανουμε και το ταμειο ανεργειας) σαν πακετο σε πιτσαρια (που ουτως η αλλος δεν θα μου κολλουσαν τιποτα) και πηρα τωρα στο τελος του πρωτου μου μηνα πολλα περισσοτερα απο οσα επαιρνα οταν εκλεινα 12ωρα στην προηγουμενη μου δουλεια ως τεχνικος Η/Υ και δικτυων (χωρις να βαλω τα λεφτα του ταμειου ανεργειας μεσα). Μια χαρα με βολευει ως να ανοιξω το δικο μου καταστημα (που δεν εχει σχεση με Η/Υ και τετοια) απο Νοεμβριο μερια. Ουτε ευθυνες, ουτε να μαθω κατι καινουργιο, ουτε να εχω την καζουρα πανω απο το κεφαλι μου με τους πελατες και γενικα τιποτα. Απολυτη ξενοιασια. Μπορει και να μου λειψει κιολας οταν ερθει η ωρα για την δικη μου επιχειρηση. Τοσο καλα ειμαι (σε σχεση με οπουδηποτε ημουν τα τελευταια 5 χρονια). Υ.Γ. Μεγαλο βγηκε τελικα το ποστ αυτο, για πολυ μικροτερο το ηθελα
afentiko7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Παιδιά με το μαλακό, λίγο. Δεν παίζει να υπάρχει προγραμματιστής πλέον σε τράπεζα. Ολες οι τράπεζες, παίρνουν έτοιμα πακέτα και τα customizaroun. Το customization, δεν είναι προγραμματισμός (αυτό δε σημαίνει πως είναι παιχνίδι, κάθε άλλο). Πιθανές χώρες Ιαπωνία σαν πρώτος στόχος και Αγγλία/Σουηδία/Αμερική σαν δεύτερες επιλογές. Δλδ εσύ έχεις καπαρώσει τη θέση στην Ιαπωνία και μετά ψάχνεσαι για τις άλλες 3. Η Ιαπωνία καταρχήν δεν έχει ανάγκη από ξενο εργατικό δυναμικό. Πουθενά. Ούτε είναι κοσμοπολίτικη σαν την Κίνα. Για τη σουηδία, ισχύουν τα ίδια, περαν του κρύου και των άθλιων συνθηκων ζωής. Με όσους σουηδούς μιλάω σε τρακερς, όλοι βρίζουν την εκεί πέρα ζωή. Κάθονται από το πρωί μέχρι το βράδυ και βλέπουν αμερικάνικες σειρές. Για ηπα, με κανά διδακτορικό έχεις πιθανότητες γιατί πλέον δίνουν πολύ δύσκολα πράσινη κάρτα. Η αγγλία, θα είναι η τελευταία χώρα που θα βγει από την κρίση και με τους συντηρητικούς να έρχονται πάνω, τα βλέπω σκούρα για τους ξένους. εμένα δε με συγκινούν ε μη σπουδάσεις πληροφορική.
Praetorianos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Φιλε εισαι λαθος.Τα λεφτα ισως να μην ειναι κριτηριο επιλογης επαγγελματος (που πιστευω οτι ειναι) αλλα μεγαλο κριτηριο πλεον ειναι η επιβιωση. Αγορασα ενα περιπτερο και βγαζω σε ενα μηνα οσα θα εβγαζα σαν υπαλληλος οποιουδηποτε εργοδοτη σε ενα χρονο. Τα πτυχια μου ειναι στον τοιχο.Δε με ταιζουν.Με ταιζει το περιπτερο σε βαθμο να παιρνω 100 κιλα καθε 2 βδομαδες. Γιατι λοιπον ο φιλος να μην ανοιξει σουβλατζιδικο ή οτιδηποτε αλλο ασχετο με την ειδικοτητα του που θα του παρεχει μια ανετη και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ διαβιωση και να ζει με στραγαλια? Δεν με κατάλαβες. Δεν είπα ότι έχει άδικο που τα λέει ή ότι αυτά που έγραψα είναι δουλειές για πολίτες β' κατηγορίας, απλά σε κάθε νήμα για επαγγελματική αποκατάσταση προτείνει να γίνουμε deliverάδες. Είναι σαν να μου λέει ένας έχω πρόβλημα με το τραγούδι, δεν βγάζω λεφτά και να του λέω τρέχα σε οικοδομή. Προφανώς θα βγάλει περισσότερα λεφτά, προφανώς σήμερα λεφτα>all αλλά το να απαντάω έτσι σε κάθε νήμα γίνεται κουραστικό. Anyway, γενικώς δεν διαφωνώ στο συγκεκριμένο θέμα, μια ένσταση στην επανάληψη είχα. Footnote: Δεν ανήκω στους ρομαντικούς "αρκεί να υπάρχει ικανοποίηση από την δουλειά σου και τα χρήματα δεν παίζουν ρόλο".
ikaruga24 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δεν με κατάλαβες. Δεν είπα ότι έχει άδικο που τα λέει ή ότι αυτά που έγραψα είναι δουλειές για πολίτες β' κατηγορίας, απλά σε κάθε νήμα για επαγγελματική αποκατάσταση προτείνει να γίνουμε deliverάδες. Είναι σαν να μου λέει ένας έχω πρόβλημα με το τραγούδι, δεν βγάζω λεφτά και να του λέω τρέχα σε οικοδομή. Προφανώς θα βγάλει περισσότερα λεφτά, προφανώς σήμερα λεφτα>all αλλά το να απαντάω έτσι σε κάθε νήμα γίνεται κουραστικό. Anyway, γενικώς δεν διαφωνώ στο συγκεκριμένο θέμα, μια ένσταση στην επανάληψη είχα. Footnote: Δεν ανήκω στους ρομαντικούς "αρκεί να υπάρχει ικανοποίηση από την δουλειά σου και τα χρήματα δεν παίζουν ρόλο". Δεν λεμε να γινει καποιος deliveras απλα το λεμε ετσι γενικα σαν δουλεια με μηδενικη γνωση, ευθυνες και αλλα που -απαιτουν- απο εσενα να εχεις σε δουλεια που σχολειαζουμε εδω να αποφυγει. Θα μπορουσα το deliveras να το αλλαξω με οποιαδηποτε δουλεια χωρις τις παραπανω απαιτησεις οπως οικοδομος, σκαφτης, αγροτης και πολλες αλλες αλλα το deliveras απλα ακουγεται το ποιο αναγνωρισιμο για ολους για να μην μπερδευομαστε. Οπως λες ομως ο "ρομαντισμος" καποια στιγμη τελειωνει (καλυτερα αργα παρα αργοτερα) και θα πρεπει να σκεφτεις πολυ σοβαρα την "μεταβαση" σου σε ενα ποιο κερδοφορο επαγγελμα που θα μπορεις να κανεις.
Tenshi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Προσοχή-προσοχή,προσωπικές εμπειρίες απο έναν κοσμογυρισμένο άνθρωπο. Η Ιαπωνία καταρχήν δεν έχει ανάγκη από ξενο εργατικό δυναμικό. Πουθενά. Ούτε είναι κοσμοπολίτικη σαν την Κίνα. Για τη σουηδία, ισχύουν τα ίδια, περαν του κρύου και των άθλιων συνθηκων ζωής. Και η επιβεβαίωσή μου.......... Με όσους σουηδούς μιλάω σε τρακερς, όλοι βρίζουν την εκεί πέρα ζωή.
afentiko7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Προσοχή-προσοχή,προσωπικές εμπειρίες απο έναν κοσμογυρισμένο άνθρωπο. Και η επιβεβαίωσή μου.......... Γιατί, κακό είναι να ενημερώνεσαι από το ιντερνετ? Επίσης, δεν βλέπω που είναι το κακό κάποιος να μην έχει πάει ιαπωνία. Εσύ έχεις πάει?
Tenshi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Εξαρτάται απο που ενημερώνεσαι...check your facts (and your sources).Όπως και να έχει,είναι τουλάχιστον αστείο (βλακωδώς) να ισχυρίζεσαι "ενημερωμένος" απο έναν τράκερ,που σου μίλησε κάποιος...κάπου...κάποτε. Και μπορεί να μήν έχεις πάει στην Ιαπωνία ποτέ (αμφιβάλλω αν θα πάς και ποτέ και ούτε θα έρθει το τέλος του κόσμου αν δέν δείς το Tokyo tower),σίγουρα όμως ο τόνος σου στο κομμάτι που παρέθεσα έδειχνε κάτι παραπάνω απο σιγουριά για τα γραφόμενά σου.Αν αυτό δέν είναι παραπληροφόρηση τότε τι είναι;Παπαρολογία ίσως; Και οχι,δέν έχω πάει ακόμα...είναι στα άμεσα μου σχέδια όμως. Failed altogether...επόμενη ερώτηση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 άσε μας ρε Tenshi, internet is serious business!!!
Tenshi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Κάπου είχες δηλώσει οτι "its for pr0n"...ντόντ τέμπτ μι τού λοούκ φορ ίτ
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 Super Moderators Δημοσ. 6 Αυγούστου 2009 υπάρχει κάτι πιο serious από αυτό?
mentoras99 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Η πληροφορικη ειναι επιστημη. Αλλα στην ελλαδα, της προχειρολογιας, αντιμετωπιζεται ως συνηθως ως κατι τιποτενιο. Δεν μπορει ο σουβλατζης, με 0 διαβασμα, να βγαζει περισσοτερα απο αυτον που εχει λιωσει τα παντελονια του στο διαβασμα. Που τελειωνει τη δουλεια και παλι διαβαζει , και ψαχνει πως θα μαθει νεα αντικειμενα κλπ. Η πληροφορικη ειναι επιστημη. Αλλα στην Ελλαδα, δεν το εννοουν αυτο. Δεν θελουν να το καταλαβουν. Το να παιρνει ο σουβλατζης και ο πιτσαδορος πιο πολλα απο αυτον που εχει ενα καρο πτυχια(και δεν βρισκει και δουλεια), μονο στην ελλαδα γινονται αυτα. Στο εξωτερικο, αν αξιζεις, θα τον βρεις στο δρομο σου. Δεν θα πας χαμενος. Ενω στην Ελλαδα της ισοπεδωσης ειναι σχεδον αδυνατο...
slipknot Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2009 Φιλε εισαι λαθος.Τα λεφτα ισως να μην ειναι κριτηριο επιλογης επαγγελματος (που πιστευω οτι ειναι) αλλα μεγαλο κριτηριο πλεον ειναι η επιβιωση. Εχω πτυχιο ΙΕΚ,ΤΕΙ,μουσικης και φετος ξεκιναω το Ανοιχτο Πανεπιστημιο για να ακολουθησω την Αστρονομια ως 2ο χομπι και οχι σαν επαγγελμα... Δεν υπαρχει κανεις εργοδοτης που να μου δινει πανω απο 800. Αγορασα ενα περιπτερο και βγαζω σε ενα μηνα οσα θα εβγαζα σαν υπαλληλος οποιουδηποτε εργοδοτη σε ενα χρονο. Τα πτυχια μου ειναι στον τοιχο.Δε με ταιζουν.Με ταιζει το περιπτερο σε βαθμο να παιρνω 100 κιλα καθε 2 βδομαδες. Γιατι λοιπον ο φιλος να μην ανοιξει σουβλατζιδικο ή οτιδηποτε αλλο ασχετο με την ειδικοτητα του που θα του παρεχει μια ανετη και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ διαβιωση και να ζει με στραγαλια? Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράματα. Όταν ανοίγεις επιχείρηση πρέπει να έχεις ένα κεφάλαιο, πρέπει να πάρεις ένα ρίσκο. Μερικοί δεν έχουν τα λεφτά ή/και δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο και τη βγάζουν αλλιώς. Εσύ με το περίπτερο είσαι κυριλέ, εγώ είχα μια γνωστή που άνοιξε περίπτερο, δε τράβαγε και το έκλεισε. Μια επιχείρηση δε σου εξασφαλίζει σίγουρα χρήματα πάντοτε. Αν πάρεις το ρίσκο μπορεί να πετύχει, μπορεί και όχι. Θυμάμαι τα video clubs, παλιά βγάζανε πολλά. Τώρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.