Προς το περιεχόμενο

Η id Software αγοράστηκε από την ZeniMax Media

godlike

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μαμά εταιρία της Bethesda αγόρασε την id. Αν και το νέο είναι προχτεσινό απορώ γιατί δεν το ανέφερε ήδη κανένας. Ή είμαι στραβός ή προκαλεί τέτοια πίκρα η είδηση που κανείς δεν θέλει να μιλήσει για αυτήν. Αντίο id, αντίο Carmack

http://ve3d.ign.com/articles/news/48578/Bethesda-Buys-id-Software

Δημοσ.
Μα στο άρθρο δεν λέει κάτι τέτοιο...

Η id πουλήθηκε γιατί προφανώς ο Carmack θέλει να ασχοληθεί με την οικογένειά του και τους πυραύλους του. Μπορεί το άρθρο να λέει ότι η id θα μείνει υπό την επίβλεψη του Carmack αλλά όλοι ξέρουν ότι έχει πλέων βαρεθεί τον τρόπο που φτιάχνονται σήμερα τα games (μεγάλες ομάδες ανάπτυξης, μεγάλο budget, πολύπλοκο gameplay στα FPS κτλ κτλ). Εγώ τον κόβω να ασχολείται με handled συσκευές που είναι πιο ανεξερεύνητες σαν πλατφόρμες και μπορεί να έχει μικρή και ευέλικτη ομάδα όπως πάντα του άρεσε.

Τώρα id χωρίς Carmack δεν είναι id. Ο τρόπος με τον οποίο επηρέαζε την ανάπτυξη έδινε και τον χαρακτήρα στα games της id.

Δημοσ.
Η id πουλήθηκε γιατί προφανώς ο Carmack θέλει να ασχοληθεί με την οικογένειά του και τους πυραύλους του. Μπορεί το άρθρο να λέει ότι η id θα μείνει υπό την επίβλεψη του Carmack αλλά όλοι ξέρουν ότι έχει πλέων βαρεθεί τον τρόπο που φτιάχνονται σήμερα τα games (μεγάλες ομάδες ανάπτυξης, μεγάλο budget, πολύπλοκο gameplay στα FPS κτλ κτλ). Εγώ τον κόβω να ασχολείται με handled συσκευές που είναι πιο ανεξερεύνητες σαν πλατφόρμες και μπορεί να έχει μικρή και ευέλικτη ομάδα όπως πάντα του άρεσε.

Τώρα id χωρίς Carmack δεν είναι id. Ο τρόπος με τον οποίο επηρέαζε την ανάπτυξη έδινε και τον χαρακτήρα στα games της id.

Σωστο, αν δεις το Orcs & Elves στο DS καποιος καταλαβαινει για τι πραγμα ψαχνει ο Carmack. Ενα μικρο διαμαντακι ειναι το παιχνιδι.

Δημοσ.
O carmack ρε φιλε δεν εχει πει τπτ για αποχωριση απο την iD.

Ο ιδιος λεει οτι η iD κατεληξε σε αυτη την αποφαση γιατι τα budget

εχουν πλεον ξεφυγει κτλ. Δες εδω:

http://www.joystiq.com/2009/06/25/interview-ids-john-carmack-and-zenimax-ceo-on-the-acquisition/

Ναι αυτό λέμε, ότι άλλα λέγονται και ότι άλλα κρύβονται από πίσω. Και μένα άμα μου δίνανε 40 εκατομμύρια (δεν ξέρω πόσα πήρε) θα έλεγα οτιδήποτε.

Φαντάζεσαι μετά την αγοραπωλησία να έβγαινε ο Carmack και να έλεγε ότι φεύγει από την id; Ποιος θα ενδιαφερόταν μετά για τα games της id; Απλά η όλη κίνηση είναι προπομπός της σταδιακής αποχώρησής του από την cutting edge τεχνολογία. Είναι γνωστή η απέχθεια του για τον τρόπο που φτιάχνονται τα games σήμερα και επειδή είναι άνθρωπος που δεν συμβιβάζεται δεν το βλέπω να μένει για πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...