Προς το περιεχόμενο

Μνήμες ram, πως ελέγχονται/αναγνωρίζονται ?

Technology fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

1)Έχω αρκετές μνήμες ram ddr1 & ddr2, αλλα δεν έχω γράψει κάπου τι specs έχουν, πως μπορώ να τα βρω?

2)Επίσης έχω την εντύπωση οτι μερικές είναι χαλασμένες, πως μπορώ να το ελέγξω? Αν τα βάλω στη μητρική και τα ανοίξω υπάρχει περίπτωση να χαλάσει τίποτα απο τα δύο? Αν τα Mhz της μνήμης είναι περισσότερα ή λιγότερα απο αυτά που μπορεί να δεχτει η μητρική και κάνω το προηγομενο θα χαλάσει τίποτα (δεν λέω για συχρονισμό συχνωτήτων πολλών μνημών)?

Κυρίως το δεύτερο με ενδιαφέρει επειδή έτσι θα λύσω και το πρώτο :P... , ευχαριστώ

Δημοσ.

Βάλτες μια μια πάνω σε μια μητρική, κατέβασε το CPUZ, και στην καρτέλα SPD, αναφέρει τα χαρακτηριστικά τους...Για να δεις αν δουλεύουν οκ, memtest (την bootable έκδοση), και τρέξε τα τεστ για αρκετή ώρα. Δεν θα πάθει τίποτα η μητρική, το πολύ καμιά BSOD, ή απλά no boot (error beep code για τις μνήμες κλπ).

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση δε πρόκεται να χαλάσει η μητρική? Και στη περίπτωση οπου βγαλει κάποιο λάθος το memtest ή BSOD ή no boot τότε η μνήμη πάει για πέταμα?

Δημοσ.

Θα δεις πρώτα τι specs έχουν οι μνήμες, και έπειτα θα δεις πως τις παίζει η μητρική...Θα τεστάρεις με memtest, αν βγάζει errors, bsod κλπ, τότε θα βάλεις χειροκίνητα τα settings στο bios...Μερικές αυξομοιώσεις στο ρεύμα, όχι τίποτα υπερβολικό, γιατί μερικές ddr1 είναι δύστροπες απότι θυμάμαι...Memtest θα πρέπει να τρέξεις αρκετή ώρα, για να βεβαιωθείς ότι είναι οκ.

Δημοσ.

Νομίζω πως ποιο αξιόπιστο είναι το memtest γιατί στη μητρική αν πετάξει μπλε οθόνη ή αν αρχίσει το beep μπορεί να μην ευθύνεται η μνήμη αλλά να είναι θέμα ασυμβατότητας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...