platonas1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 καλησπέρα, Στο pc μου είχα 4 μνήμες 4 χ 512. Τις άλαξα και έβαλα 4 χ 2gb. αλλά δεν ανοιγε η έκανε restart μόνο του.Μετά τις έβγαλα και τις έβαζα μία μία. Στην πρώτη οκ, στην δευτερη οκ, στην τριτη και μετα κολουσε ή δεν ανοιγε. γιατί αυτό? δεν μπορώ να έχω 8 gb μνήμη? Τώρα που έχω τις 2 εγκατεστημένες μου δέιχνη οτι έχω 3 gb.δεν έπρεπε να μου δείχνη 4? ευχαριστω
caution Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 ...για αρχή πρέπει να μας πεις μητρική και λειτουργικό
platonas1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Η μητρική είναι GIGABYTE S-SERIES EP43-DS3L. Σε windows xp 2002 SP3.
pavlos77 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Από ότι είδα η μητρική σου σηκώνει 8GB RAM ...Άρα,είσαι ΟΚ.Όσο για το λειτουργικό σου ,βλέπει μέχρι 3GB RAM γιατί είναι 32-bit ( στα Vista όμως , αν είχες θα έβλπεπε μέχρι 4GB ).Δηλαδή όσα GB και αν βάλεις μεχρι 3GB θα βλέπουν τα ΧΡ...Εκτός και αν βάλεις 64-bit λειτουργικό.Για τα ρεσταρτ δεν ξέρω τι συμβαίνει...Μήπως δεν βάζεις κάλα τις RAM?Για πες μου με λεπτομέρειες πως τις βάζεις γιατί και εγώ την είχα πατήσει μια φορά.... Ορίστε τα Specifications: Specifications# Additional Information FSB 1600MHz is supported through Overclocking # DDR2 1200MHz is supported through Overclocking BIOS: # 2 x 8 Mbit flash # Use of licensed AWARD BIOS # Support for DualBIOS # PnP 1.0a, DMI 2.0, SM BIOS 2.4, ACPI 1.0b Audio Channels 7.1 Back Panel Interfaces 2 x mini-DIN 1 x Toslink S/PDIF Out 1 x S/PDIF Out 8 x Type A USB 2.0 USB 1 x RJ-45 Network 1 x Mini-phone Audio Line In 4 x Mini-phone Audio Line Out 1 x Mini-phone Microphone Brand Name GIGA-BYTE Chipset Manufacturer Intel Chipset Model P43 Express Dimensions 12.01" Width x 8.27" Depth Expansion Slots 1 x PCI Express x16 4 x PCI Express x1 2 x PCI Floppy Controller Yes Form Factor ATX Front Panel Interfaces 1 x On/Off Switch 1 x Reset Switch 1 x Power LED 1 x HDD LED 1 x Audio Header 1 x CD-in/Aux-in Connector 1 x S/PDIF In 1 x S/PDIF Out 2 x USB Header 1 x COM1 1 x Parallel Port Header 1 x Chassis Intrusion Switch Front Side Bus 1333MHz 1066MHz 800MHz Gigabit Ethernet Yes IDE Controller Yes IDE Standard Ultra ATA/133 (ATA-7) Manufacturer GIGA-BYTE TECHNOLOGY CO Manufacturer Part Number GA-EP43-DS3L Manufacturer Website Address http://www.giga-byte.com Marketing Information GA-EP43-DS3L motherboard provides the highest levels of performance and stability. GA-EP43-DS3L delivers several advanced GIGABYTE innovations including the DES Advanced, Ultra Durable, DualBIOS design which provide optimized power savings, ultra cooling and ultra data protection. Maximum Memory 8GB Memory Standard DDR2-1066/PC2-8500 DDR2-800/PC2-6400 DDR2-667/PC2-5300 Memory Technology DDR2 SDRAM Number of IDE Interfaces 1 Number of Memory Slots 4 Number of SATA Interfaces 6 Processor Socket Socket T Processor Support Core 2 Extreme Core 2 Quad Core 2 Duo Pentium Dual-Core Celeron Processor Technology Enhanced SpeedStep Technology Product Model GA-EP43-DS3L Product Name S-series GA-EP43-DS3L Desktop Board Product Series S Product Type Desktop Board SATA Controller Yes SATA Standard Serial ATA/300 Sound Controller Manufacturer Realtek Sound Controller Model ALC888 Total Processor Support 1
v-tidus Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Βios update για να ποστάρει η μητρική και με τα 8gb. Για να δει πάνω από 3,κάτι θα πρέπει να αλλάξεις λειτουργικό σύστημα.
petris007 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 καλησπέρα, Στο pc μου είχα 4 μνήμες 4 χ 512. Τις άλαξα και έβαλα 4 χ 2gb. αλλά δεν ανοιγε η έκανε restart μόνο του.Μετά τις έβγαλα και τις έβαζα μία μία. Στην πρώτη οκ, στην δευτερη οκ, στην τριτη και μετα κολουσε ή δεν ανοιγε. γιατί αυτό? δεν μπορώ να έχω 8 gb μνήμη? Τώρα που έχω τις 2 εγκατεστημένες μου δέιχνη οτι έχω 3 gb.δεν έπρεπε να μου δείχνη 4? ευχαριστω Μνημη 8GB μπορεις να εχεις σε λειτουργικο 64bit. Αν εχεις 32bit βλεπει περιπου μεχρι 3,5GB. Και σε εμενα που εχω 4GB διαβαζει μεχρι 3,5GB... Οσο για τις επανεκινησεις κοιτα αν εχουν κουμπωσει καλα οι μνημες σου.
platonas1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Από ότι είδα η μητρική σου σηκώνει 8GB RAM ...Άρα,είσαι ΟΚ.Όσο για το λειτουργικό σου ,βλέπει μέχρι 3GB RAM γιατί είναι 32-bit ( στα Vista όμως , αν είχες θα έβλπεπε μέχρι 4GB ).Δηλαδή όσα GB και αν βάλεις μεχρι 3GB θα βλέπουν τα ΧΡ...Εκτός και αν βάλεις 64-bit λειτουργικό.Για τα ρεσταρτ δεν ξέρω τι συμβαίνει...Μήπως δεν βάζεις κάλα τις RAM?Για πες μου με λεπτομέρειες πως τις βάζεις γιατί και εγώ την είχα πατήσει μια φορά.... Ορίστε τα Specifications: Λοιπόν η μνημες είναι αυτες--> http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134011424 Πως τις βάζω? Λοιπόν εχω 4 υποδοχές, όπως βλέπω την μητρική με ανοιχτό τον υπολογιστή εχω 1=κιτρινη+ 2=κοκκινη ΚΑΙ 1κιτρινη +2=κοκκινη (υποδοχές) εγώ τωρα δουλεύω 2 μνημες στις κόκκινες υποδοχές, άμα βάλω καμια στην κιτρινη δεν δουλεύει το pc.Ανοίγη αλλα κόλαει μετά το λογότυπο τον windows. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:23 ---------- Λοιπόν η μνημες είναι αυτες--> http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134011424 Πως τις βάζω? Λοιπόν εχω 4 υποδοχές, όπως βλέπω την μητρική με ανοιχτό τον υπολογιστή εχω 1=κιτρινη+ 2=κοκκινη ΚΑΙ 1κιτρινη +2=κοκκινη (υποδοχές) εγώ τωρα δουλεύω 2 μνημες στις κόκκινες υποδοχές, άμα βάλω καμια στην κιτρινη δεν δουλεύει το pc.Ανοίγη αλλα κόλαει μετά το λογότυπο τον windows. δηλαδη σε windows xp sp3 δείχνη μέχρι 3 gb αλλά η απόδοση θα είναι 8 gb? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:47 ---------- Λοιπόν η μνημες είναι αυτες--> http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134011424 Πως τις βάζω? Λοιπόν εχω 4 υποδοχές, όπως βλέπω την μητρική με ανοιχτό τον υπολογιστή εχω 1=κιτρινη+ 2=κοκκινη ΚΑΙ 1κιτρινη +2=κοκκινη (υποδοχές) εγώ τωρα δουλεύω 2 μνημες στις κόκκινες υποδοχές, άμα βάλω καμια στην κιτρινη δεν δουλεύει το pc.Ανοίγη αλλα κόλαει μετά το λογότυπο τον windows. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:23 ---------- δηλαδη σε windows xp sp3 δείχνη μέχρι 3 gb αλλά η απόδοση θα είναι 8 gb? Τώρα που έβαλα 3 μνήμες παίζει το μηχανάκι, αλλά άμα βάλω την 4η ανοίγη το pc και μετά απο λίγο σβήνει η οθόνη (power save mode). τί πρόβλημα υπάρχει?
disqualified Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 οχι η αποδοση σου θα ειναι μεχρι 3GB Αν κανεις bios update στη μητρικη ισως φτιαξει.
alex89 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 "Πως τις βάζω? Λοιπόν εχω 4 υποδοχές, όπως βλέπω την μητρική με ανοιχτό τον υπολογιστή εχω 1=κιτρινη+ 2=κοκκινη ΚΑΙ 1κιτρινη +2=κοκκινη (υποδοχές) εγώ τωρα δουλεύω 2 μνημες στις κόκκινες υποδοχές, άμα βάλω καμια στην κιτρινη δεν δουλεύει το pc.Ανοίγη αλλα κόλαει μετά το λογότυπο τον windows." Tο πόσο μνήμη μπορείς να εκμεταλευτείς είναι θέμα 32bit ή 64bit. Το βασικό είναι να δεις τι παίζει με τις κίτρινες υποδοχές. Αν δηλαδή το πρόβλημα είναι οι υποδοχές ή οι μνήμες. Αν δεν έχεις καμία μνήμη σε κόκκινη υποδοχή και έχεις έστω και μία μνήμη σε κίτρινη υποδοχή σου κολλάει το pc στο φόρτωμα των win και με τα 4dimm που έχεις αγοράσει; Επίσης αυτό συμβαίνει και στις δύο κίτρινες υποδοχές με όλες τις μνήμες; Έχεις βάλει την τελευταία έκδοση του bios; Επίσης έχεις κοιτάξει τα timinigs και τα volts αν είναι σωστά στο bios; Πριν βάλεις αυτές τις μνήμες, είχες κάποιες άλλες στα κίτρινα slots;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.