Προς το περιεχόμενο

css positiong

quito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα, θελω να ρωτησω τι ιδιοτητες πρεπει να χρησιμοποιησω στο css ενος div

το οποιο εχει αρκετα μεγαλο height και ενω ειμαι στο τελος της σελιδας και κανω κλικ σε έναν συνδεσμο ο οποιος ξαναφορτωνει την σελιδα παιρνωντας καποιες μεταβλητες θέλω να μην εμφανιζεται η σελιδα απο την αρχη της και να πρεπει να κανω scroll για να φτασω στο σημειο που ημουν αλλα στο σημειο που βρισκομουν πριν κανω κλικ.

σκεφτηκα για frames αλλα δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε. υπαρχει δυνατοτητα υλοποιησης σε αυτο που ζηταω ή παντα οταν ξαναφορτώνεαι μια σελιδα εμφανιζεται απο την αρχη της?

Δημοσ.

Για αρχή, αυτό δεν νομίζω να γίνεται με CSS. Ψάξε για bookmarks (νομίζω) που τα βάζεις σε κάποιο σημείο της σελίδας και μετά μπορείς να πας εύκολα εκεί.

Ρίξε μια ματιά στο : http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex5/bookmarkscroll.htm (χρησιμοποιεί javascript αν δεν κάνω λάθος) και στο :http://www.freewebmasterhelp.com/tutorials/html-basics/4 (χωρίς javascript).

Δημοσ.

macabre_sunsets δεν με εξυπηρετει javascript γιατι τα λινκ που ανεφερα νωριτερα ειναι σελιδοποιηση οποτε εγω θελω το περιεχομενο το οποιο αλλαζει να παραμενει στο ιδιο υψος η σελιδα και οχι να φορτωνεται απο την αρχη της. καταλαβαινεις τι ακριβως εννοω?

Δημοσ.

Το δεύτερο link είναι χωρίς js. Πάντως νομίζω πως δεν έχω καταλάβει πλήρως τι θες να κάνεις. Έχεις κάποιο παράδειγμα έτοιμο να δω/δούμε?

Δημοσ.

εχω σε μια σελιδα κατι εικονες

επειδη ειναι πολλες εχω φιακσει ενα script για το paging δηλ να παταω ενα κουμπι επομενο και να εμφανιζει την επομενη εικονα και την προηγουμενη αντιστοιχως.επειδη η σελιδα στην αρχη της εχει κειμενο η σελιδοποιηση γινεται στο τελος της σελιδας. οποτε εγω θελω οταν παταω το κουμπι επομενο οπου πατωντας το ξαναφορτωνεται το ιδιο αρχειο και μου εμφανιζει την επομενη εικονα να μην εμφανιζεται απο την αρχη η σελιδα αλλα απο εκει (εννοω το υψος τησ σελιδας) που που βρισκονται οι εικονες οπου ειχα κανει κλικ. πιστευω να σε κατατοπισα εστω λιγο

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:18 ----------

βασικα αυτό που ρωτάω ειναι αν μπορω τα περιεχομενα σε ενα div τα οποια αλλαζουν ξαναφορτώνοντας την σελιδα, το position του div να βρισκεται στο ιδιο σημειο και να μην χρειαζεται να κανω scroll για να δω το καινουριο περιεχομενο το οποιο βρισκεται στο τελοσ της σελιδας

Δημοσ.

Λύση α) Η αλλαγή των εικόνων γίνεται με javascript δυναμικά, έτσι δεν χρειάζεται να φορτώσει πάλι η σελίδα και φυσικά θα παραμείνει στο ύψος που είναι

Λύση β) κοιταξες καθόλου τα bookmarks που σου είπα πιο πάνω? Ή νόμισες ότι γίνονται μόνο με javascript και τα προσπέρασες?

Δημοσ.

Είναι πιο "σύγχρονη" μέθοδος και καταναλώνει λιγότερο bandwidth εφόσον δεν φορτώνει ολόκληρη η σελίδα πάλι. Επίσης είναι πολύ εύκολο να το κάνεις μιας και υπάρχουν ήδη έτοιμα script, τα οποια μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτούσια ή να τα φέρεις στα μέτρα σου.

Δημοσ.

bookmark νομιζω οτι ενοει να δώσεις κάπως ονομα στο div και μετα στο λινκ λες

selida.kati#todivpouthes και σε πάει εκει

javascript ομως για να κανεις αυτο που θες χρειάζεσε και server glosa νομίζω αλλά τωρα που το σκέφτομαι οχι απαραίτητα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...