Προς το περιεχόμενο

Calibration οθονης

rallistas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!Ενας φιλος φωτογραφος θελει να κανει calibration σε 3 οθονες του και με ρωτησε αν γνωριζω καποιον που να το κανει αυτο.Μου ειπε οτι θελει να ρυθμισει χρωματα κτλ κι οτι εχει δει να βαζουν κατι πραγματα σαν αραχνη γυρω απο τις οθονες κτλ,αλλα δεν ειχα ξανακουσει κατι τετοιο...:confused:

Κανενας που να γνωριζει απο τετοια θεματα?

Δημοσ.

Χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό, που ούτε λίγο ούτε πολύ στοιχίζει όσο μια οθόνη.

Δες για παράδειγμά αυτό.

Θα μπορούσε να ψάξει να βρει κάποιον που έχει ήδη τον εξοπλισμό, προκειμένου να μη δώσει ένα τέτοιο ποσό.

Ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία?

Δημοσ.
Καλημερα!Ενας φιλος φωτογραφος θελει να κανει calibration σε 3 οθονες του και με ρωτησε αν γνωριζω καποιον που να το κανει αυτο.Μου ειπε οτι θελει να ρυθμισει χρωματα κτλ κι οτι εχει δει να βαζουν κατι πραγματα σαν αραχνη γυρω απο τις οθονες κτλ,αλλα δεν ειχα ξανακουσει κατι τετοιο...:confused:

Πές του να κοιτάξει στο ebay. Εγώ πήρα το spyder 2 pro στην μισή τιμή. Το κακό είναι οτι σε πρήζει κάθε τόσο για να κάνεις - πχ κάθε 10 μέρες.... Είναι ακριβά και τεράστια διαφορά δεν θα δεί.. ίσως και να μην την καταλάβει καθόλου. Επίσης μπορεί η δικιά του οθόνη να είναι καλιμπρασισμένη αλλά δεν είναι των άλλων οπότε θα βλέπουν τις φωτογραφίες διαφορετικά. Καλύτερα να πάρει ενα που να κάνει και κατευθείαν calibration και στον εκτυπωτή για να βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα.

Υπάρχει το spyder και το huey κάπως έτσι και αυτά που έχει το eshop που είναι φωτιά.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται μόνο ''ειδικό εξοπλισμό',αλλά άτομο που νά έχει μεγάλη εμπειρία,να ξέρει από calibration,να βλέπει χρώμα και αντίθεση το μάτι του.Ψάχνει δηλαδή άνθρωπο με εμπειρία πολλών χρόνων σε ''επεξεργασία εικόνας''. Ένας που απλά έχει ένα calibrator και ξέρει να το χειρίζεται δεν φτάνει....ας είναι και ''φωτογράφος''!

Δημοσ.

Θυμάμαι πριν καιρό είχα δει στο Πλαίσιο μια τέτοια υπηρεσία. Αν κοστίζει και για τις 3 οθόνες μια νορμάλ τιμή, ας το κοιτάξει. Αν του πουν κανα 120άρι και πάνω, ας αγοράσει ένα calibration tool και να του μείνει.

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδες για τις απαντησεις.Εγω ουτε που ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο.Σιγουρα δε θελει τον εξοπλισμο γιατι ειναι και λιγο ασχετος με αυτα και με βλεπω να περναω σεμηναρια για να του τις φτιαξω.:lol:

Κανεναν που να το κανει αυτο ξερουμε?Καποιο καταστημα η υπηρεσια?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η δουλειά μου είναι πάνω στο Digital Imaging Consulting, και έχω είμαι μέλος εταιρίας που ασχολείται αποκλειστικά με calibration σε οθόνες, εκτυπωτές, πρέσσες, minilabs κλπ.

Αν ο φίλος σου είναι φωτογράφος τότε καλό θα είναι να αγοράσει ένα colorimeter ο ίδιος και όχι να βασιστεί σε κάποια υπηρεσία, για τους παρακάτω λόγους:

α. η υπηρεσία θα τον χρεώσει χ 3 για να καλιμπράρει 3 οθόνες οπότε το κόστος πιθανότατα θα υπερβένει το κόστος του colorimeter.

β. αν πειράξει κατα λάθος κάποια ρύθμιση στην οθόνη η στην κάρτα γραφικών θα πρέπει να επαναλάβει το calibratrion (=ξαναπληρώσει)

γ. αν του χαλάσει οθόνη, αλλάξει drivers στην κάρτα γραφικών η αντικαταστάσει την κάρτα γραφικών πρέπει να επαναλάβει το calibration.

δ. αφού είναι φωτογράφος καλό ειναι να επαναλαμβάνει την διαδικασία στη χειρότερη περίπτωση κάθε 6 μήνες.

οπότε ας αγοράσει ένα colorimeter, και να κάνει calibration όποτε και όσες φορές θέλει ο ίδιος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...