Vegito1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Γεια σε όλους Μετά από ένα αρκετής ώρας και συγκεχυμένων αποτελεσμάτων search στα forums αποφάσισα να καάνω ποστ για να ενημερωθώ σχετικά με το boot-time defragmentation και πιο συγκεκριμένα επιτελούμενο με τη χρήση του Paragon Partition Manager 9 έχω ένα partition και ως γνωστόν για να γίνουν 2 πρέπει πριν το split να γινει defrag στο ήδη υπάρχον... προσπάθησα λοιπόν και όταν πάει να ξεκινήσει μ λέει πως χρειάζεται restart για να έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία... και λέει πωσ το defrag θα γίνει σε boot-time mode... θέλω λπν να ξέρω 5 πράγματα γι'αυτό καθώς και βοήθεια για να μην γίνει καμιά μλκια και πάει χαράμι όλη η εγκατάσταση των windows (vista home premium) thnx εκ των προτέρων
accipio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Αν ρωτάς για το αν είναι επικίνδυνο το boot-time defragmentation, η απάντηση είναι "όχι". Έχω κάνει μερικές φορές τέτοιο defrag με το PerfectDisk που χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν βέβαια τη στιγμή που γίνεται συμβεί καμιά στραβή, όπως διακοπή ρεύματος, όλα είναι πιθανά. Πιο "επικίνδυνη" μου φαίνεται η διαδικασίας της ένωσης των partitions, αφού μάλιστα το ένα περιέχει και το λειτουργικό σύστημα, αλλά και πάλι υποτίθεται πως το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς αυτό ακριβώς κάνει και το κάνει καλά. Και πάλι, νομίζω ότι δεν μπορεί να είσαι σίγουρος 100% και χρειάζεται και λίγη τύχη για να πάνε όλα καλά.
Vegito1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 το boot time πως ακριβως δουλεύει?? πριν ξεκινήσουν τα windows θα κανει defrag?? και βορει το defrag να διαρκεσει κανονικα ώρες ολόκληρες όπως με τον built-in defragmenter των vista?
accipio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Ναι, πριν ξεκινήσουν τα Windows. Η διάρκειά του ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων/φακέλων του συστήματος και την ταχύτητα του σκληρού δίσκου. Μπορεί να κάνει και λίγες ώρες, αλλά στη δική μου περίπτωση απ' ό,τι θυμάμαι δεν κράτησε πολύ (νομίζω κάτω από μισή ώρα αλλά δεν είμαι σίγουρος). Το Paragon Partition Manager 9 που αναφέρεις το έχω δουλέψει σε υπολογιστή με Vista (για τη δημιουργία partition, όχι την ένωση) χωρίς κανένα πρόβλημα (δεν είμαι σίγουρος για την έκδοση αλλά νομίζω ήταν η 9).
Vegito1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Ναι, πριν ξεκινήσουν τα Windows. Η διάρκειά του ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων/φακέλων του συστήματος και την ταχύτητα του σκληρού δίσκου. Μπορεί να κάνει και λίγες ώρες, αλλά στη δική μου περίπτωση απ' ό,τι θυμάμαι δεν κράτησε πολύ (νομίζω κάτω από μισή ώρα αλλά δεν είμαι σίγουρος).Το Paragon Partition Manager 9 που αναφέρεις το έχω δουλέψει σε υπολογιστή με Vista (για τη δημιουργία partition, όχι την ένωση) χωρίς κανένα πρόβλημα (δεν είμαι σίγουρος για την έκδοση αλλά νομίζω ήταν η 9). Τι προδιαγραφῶν δίσκο έχεις?
accipio Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Στο βασικό μου σύστημα δύο WD 500GB SATA2. Τι προδιαγραφῶν δίσκο έχεις? Επίτηδες έβαλες περισπωμένη;
Vegito1 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2009 Στο βασικό μου σύστημα δύο WD 500GB SATA2. Τι προδιαγραφῶν δίσκο έχεις? Επίτηδες έβαλες περισπωμένη; χαχα συνήθεια ειναι.... καμιά φορά δακτυλογραφώ κείμενα για τη θεία μου που είναι φιλόλογος :Ρ καλά θα προσπαθήσω να κάνω και ο θεός βοηθός!
alex89 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 To θεωρώ (κατά τη γνώμη μου) πολύ καλύτερο από το partition magic. Το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και είμαι υπερευχαριστημένος. Σχετικά με τη συννένοση partition συμφωνώ, όμως αν έχεις κάνει backup αξίζει να τη δοκιμάσεις για εμπειρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.