gear Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 καλημερα παιδια.: εχουμε 2 σπιτια. το πρωτο ειναι 150 μετρα περιπου απο το dslam του αμαρουσιου και το δευτερο σπιτι ειναι περιπου 1,2 χιλιομετρα απο το dslam του αμαρουσιου. τι ταχυτητες μπορουμε να πιασουμε στο καθε σπιτι παντα θεωρητικα και υπο ιδανικες συνθηκες? στο περιπου παιδια . το πρωτο σπιτι ειναι στην οδο διονυσου στο μαρουσι και το δευτερο ειναι στην οδο χλοης στο μαρουσι.αν καποιος μενει στης παραπανω διευθυνσεις η ειναι κοντα σε αυτες τον θερμοπαρακαλω να μας πει τι ταχυτητες πιανει. σας ευχαριστω παιδια και παλι καλη σας μερα.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Θεωρητικά για το σπίτι με απόσταση 150 μέτρων θα πιάνεις 24Mbps και στο αλλο σπίτι που ειναι 1.2km θα πιάνεις 21Μbps.
accipio Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μια παρατήρηση να κάνω. Η απόσταση του σπιτιού από το dslam δεν ταυτίζεται με την απόσταση του τηλεφώνου (αυτό μας ενδιαφέρει) από το dslam, η οποία είναι πάντα μεγαλύτερη. Π.χ. το δικό μου σπίτι απέχει από το dslam γύρω στα 300 μέτρα, αλλά το τηλέφωνο (δηλ. η διαδρομή που κάνει το καλώδιο του τηλεφώνου από το σπίτι μου ως το dslam) είναι περίπου 950 μέτρα. Πώς το ξέρω αυτό; Κατά προσέγγιση, από τον αριθμό του Downstream Line Attenuation που μου δίνει το ρούτερ μου: η τιμή 13 db αντιστοιχεί στα 941 μέτρα (= 22.79 Μbit/s). Μπορείς να το υπολογίσεις κι εσύ κατά προσέγγιση από εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.