firewalker Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Προχθές ένας κεραυνός μου διέλυσε τον router 2 τηλέφωνα και την οθόνη του υπολογιστή (μία LG 17'' CRT). Είμαι στην αναζήτηση οθόνης. Έχω καταλήξει στα παρακάτω και έχω μερικές ερωτήσεις. http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1151134 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1150731 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1151894 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1270168 Θα ήθελα να μάθω αν για την Nvidia 5200FX που έχω η ανάλυση 1680x1050 είναι "βαριά". Η πιστοποίηση TCO'03 είναι σημαντικό πλεονέκτημα; Ή ποιο σημαντικό είναι η αντίθεση 8000:1 έναντι του 5000:1; Η έλλειψη DVI είναι σημαντική; Αν μελλοντικά αναβαθμίσω το μηχάνημα θα έχω πρόβλημα με το D-SUB-15; Οι οθόνες αυτές εξαρτώνται κατά κάποιο τρόπο (drivers, ειδικά προγράμματα) από το λειτουργικό; Ο χώρος εργασίας μου είναι ένα απλό γραφείο κανονικών διαστάσεων. Αν τελικά επιλέξω την 22" θα έχω πρόβλημα λόγο κοντινής απόστασης; Υπάρχει κάποιος πίνακας προτεινόμενων αποστάσεων; Αυτά προς το παρόν.
UpToDate_ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Υπάρχει κάποιος πίνακας προτεινόμενων αποστάσεων; Για αυτο το ερωτημα δες εδω εναν αναλυτικο οδηγο. http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574 --- Μπορει να μην ειναι και το σωστο γιατι εκανα μια απλη αναζητηση... αν θες δες και εδω. http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37337 Αρα δεν νομιζω να υπαρχει θεμα για το αν κανει "κακο" η οχι....
accipio Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 1. Θα ήθελα να μάθω αν για την Nvidia 5200FX που έχω η ανάλυση 1680x1050 είναι "βαριά". -- Για απλές εργασίες (Office, Internet κτλ.) είναι επαρκής - για παιχνίδια όμως όχι, χρειάζεσαι καλύτερη κάρτα. 2. Η πιστοποίηση TCO'03 είναι σημαντικό πλεονέκτημα; Ή ποιο σημαντικό είναι η αντίθεση 8000:1 έναντι του 5000:1; -- Μάλλον ναι / η διαφορά πιστεύω θα είναι ελάχιτη ως ανύπαρκτη. 3. Η έλλειψη DVI είναι σημαντική; Αν μελλοντικά αναβαθμίσω το μηχάνημα θα έχω πρόβλημα με το D-SUB-15; -- Θεωρώ πως ναι, είναι πολύ σημαντική, γιατί dvi = καθαρότερη εικόνα. Πρόσφατα είδα 24άρα οθόνη με d-sub και τρόμαξα με τη διαφορά ποιότητας σε σχέση με dvi σύνδεση (θολούρα και έλλειψη ευκρίνειας). Σε λιγότερες ίντσες μάλλον θα είναι μικρότερο το πρόβλημα, αλλά θα υπάρχει. 4. Οι οθόνες αυτές εξαρτώνται κατά κάποιο τρόπο (drivers, ειδικά προγράμματα) από το λειτουργικό; -- Όχι, παίζουν με το που θα τις συνδέσεις. Ειδικά προγράμματα χρειάζονται μόνο για να τις ρυθμίσεις (χρώματα κτλ.). 5. Ο χώρος εργασίας μου είναι ένα απλό γραφείο κανονικών διαστάσεων. Αν τελικά επιλέξω την 22" θα έχω πρόβλημα λόγο κοντινής απόστασης; Υπάρχει κάποιος πίνακας προτεινόμενων αποστάσεων; -- Όχι, μια χαρά θα είναι η 22άρα. Μέχρι και 24άρα στα 40-50 εκατοστά θεωρώ ότι δεν θα είναι πρόβλημα. Με τον καιρό συνηθίζεις άλλωστε ακόμα κι αν στην αρχή θα σου φανεί πολύ μεγάλη ή μικρή η οθόνη.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Συμφωνα με την αριθμηση του accipio: 1) Ακριβως οπως τα λεει ο πανω. 2) Πλεον ολες εχουν TCO 03, μιας και ειναι παλια προδιαγραφη. Μη βλεπεις τι αντιθεση δυναμικη λεει ο καθε κατασκευαστης. Πανω κατω ολες στα ιδια επιπεδα κυμαινονται (~1000:1). 3) Εξαρταται. Εχω ακουσει πολλα κουλα με το Dsub, αλλα απο προσωπικη εμπειρια δεν εχω δει σχεδον καμια διαφορα. Παντα προτιμουμε ομως τις ψηφιακες συνδεσεις λογω μικροτερων απωλειων και μεγιστης δυνατης ευκρινειας, οποτε ναι θεωρω σημαντικη την ελλειψη DVI ή HDMI. 4) Οχι δεν παιζει κανεναν ρολο, οπως τα λεει ο accipio. 5) Ακριβως οπως τα λεει ο απο πανω. Θα σου ελεγα να ΜΗ πας σε 19ρα wide καθως τα 900 πιξελ υψους ειναι ΠΟΛΥ λιγα! Επισης μη πας σε 20ρα wide καθως ο κοκκος ειναι πολυ μικρος και θα ειναι πιο δυσκολο να διαβασεις τι λεει σε σχεση με μια 22ρα (οι οποιες εχουν την ιδια αναλυση). Αλλωστε οι 20ρες απο τις 22ρες εχουν πολυ μικρη διαφορα τιμης. -> Στο δια ταυτα: Αν θες να δωσεις μεχρι ενα τυπικο ποσο των 160-170-180€ για οθονη, πας για 22ρα με DVI. Αν μπορεις να δωσεις ~260-70 πας για 24ρα ασυζητητί! Η μεγαλυτερη αναλυση ειναι πολυ μεγαλο ατου. Οσο για το αν θα εχεις προβλημα με 22ρα, οχι δε θα εχεις. Αντε 3-4 μερες να σου παρει να τη συνηθισεις. Ακομα και με 24ρα δε θα εχεις κανενα προβλημα.
SOWHAT Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Προσωπικά, διαφωνώ με τον προλαλήσαντα για το μέγεθος της οθόνης...Έχω 20'' αρκετό καιρό, και μερικές φορές ακόμα μεγάλη τη νιώθω...Δεν θα διανοούμουν καν για 22'' πόσο μάλλον για 24'.Πάντα σε wide μιλάμε!
firewalker Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Μου καλο αρέσει και η παρακάτω. Με χαλάει λίγο που δεν έχει zero pixel εγγύηση. Τι λέτε; Είναι καλές οι Sumsung; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168014
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Γιατι οχι την Τ220? Βασικα, πηγαινε καπου να δεις οθονες live να δεις και μονος σου τις διαφορες απο 20 σε 22. Καθαρα θεμα γουστου. Εγω (ως νεος) προτιμω τις μεγαλυτερες λογω μεγαλυτερου μεγεθους κοκκου. Αν καποιος ομως δουλευε επι 20 χρονια μπροστα σε μια CRT 14'', μπορει και να του κακοπεσει η πιο μεγαλη (22ρα στη προκειμένη). Καθαρα θεμα γουστου/πως καθεται στο ματι/συνηθειας.
firewalker Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Γιατι οχι την Τ220? Καθαρά λόγο χρημάτων. Γενικά η Sumsung είναι καλή για οθόνες; έχετε εμπειρία με την τις οθόνες της; Πρέπει να απασχολεί που δεν δίνει zero pixel;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 6 Ιουλίου 2009 Προσωπικα οσες οθονες εχω δουλεψει (και ειναι αρκετες) ουδεμια δεν ειχε κανενα προβλημα. Μονο μια 19" EIZO που πηρε ενας φιλος πριν κατι χρονια ειχε ΠΕΝΤΕ κολλημενα πιξελ μες στη μεση. Δε μπορω να πω οτι ηταν ωραιο, αλλα δεν ενοχλουσε κιολας. Μονο αν τα προσεχες. (ναιι τραγικη ειρωνια ε?) Παντα μπορεις να χαλασεις κι αλλα ομως ετσι ωστε να σε "πιασει" η εγγυηση, αν σου τυχει καποιο καμμενο. Παντως με τον καιρο και τη σκονη που πεφτει στις οθονες, ολο και καποιο σημειο μεγεθους 1-2 πιξελ θα εχει "προβλημα" στην απεικονιση... Σκεψου το ετσι, δεν ειναι τιποτα.. Οι οθονες της Samsung πιθανα και να ειναι ποιοτικοτερες απο της LG, γιαυτο ακριβως η τελευταια δινει 0 pixel (προσφατα και στις 20 και στις 22 ) Αν εισαι αθηνα εδω κοντα, ελα μια απο δω να δεις την 24ρα. Απο μενα κανενα προβλημα. (Να δεις που θα γλυκαθεις απο τον απειρο χωρο των 1920x1200 και θα παρεις 24 απο τωρα να τη κρατησεις καμποσα χρονια ακομα).
firewalker Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Επαρχία είμαι δυστυχώς. 24" και 1920x1200 με την 5200 χλωμό με κόβω. Πολύ χλωμό. θα πάω σε κανα τοπικό μαγαζί να κοιτάξω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 H αναλυση εξαρταται απο τα ramdacs της vga σου. Αν εχει 400ρια, την αντεχει, αν εχει 350ρια τσου. (τα 1680 ομως πρεπει να τα αντεχει ετσι κι αλλιως).
firewalker Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μία οθόνη που έχει είσοδο DVI-D μπορεί να συνδεθεί σε κάποια συσκευή που έχει έξοδο HDMI; Υπάρχει μετατροπέας;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Ολες οι καρτες γραφικων εχουν εξοδο DVI εκτος απο HDMI, οποτε δε τιθεται καν θεμα. Αυτο που μπορει να ισχυσει ειναι να εχει εισοδο HDMI η οθονη και η καρτα γραφικων βγαζει DVI, οποτε και φυσικα και υπαρχει μετατροπεας DVI-> HDMI, ενω ακομα υπαρχουν και καλωδια που η μια ακρη τους κουμπωνει σε DVI και η αλλη σε HDMi
firewalker Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2009 GeorgeMan, εννοούσα αν μπορεί για παράδειγμα μια οθόνη που έχει είσοδο DVI-D να συνδεθεί με κάποιον μετατροπέα σε ένα dvd player, κάμερα κ.τ.λ. που έχουν έξοδο HDMI. Πρέπει να υπάρχει. HDMI -> DVI DVI -> HDMI Μάλλον την 22" Samsung θα πάρω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2009 Και απο τους 2 τυπους συνδεσεων περνανε ψηφιακα σηματα, οποτε ναι θεωρητικα μπορει να γινει. Παντως δεν εχω δει καπου να πουλανε ΗDMI -> DVI μετατροπεις... Επισης, στις εικονες τους εχεις ονομασει αναποδα. Η 22ρα Sammy δε θα σε απογοητευσει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.